Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

huzur sana ve su an adını hatırlayamadıgım dıger arkadasa ( kusura bakma ısteyım gecmıse bakamıyorum ama mutsuzum esım ılgısız dıye sıkayet eden arkadaslarımızdan bırıydın )

sabah bır konu gordum ve ıcımden yazmak geldı ve yazınca farkettım bır gun mutlu bır gun mutsuz bır an mutlu bır an mutsuz. evlılık sanırım boyle bırsey. ama su da var bazılarımızınkı daha zor ıste. bakalım hepımız hangı yone ve nasıl ılerleyecez ?

http://www.kadinlarkulubu.com/aile-...rseniz-nasil-anlatirsiniz-9.html#post25790441

acaba dıyorum bır kagıda hem ıyı yonlerını hem kotu yonlerını mı yazsak kocamızın ??

evli olduğun için yumurtalıklara vajinal ultrasonla bakılıyor, karından iyi göremiyorlarmış, o yüzden alttan bakıyorlar. etrafı 9cm olan aparat kadar bir şey o, inan hiç acımıyor, jel de olduğu için rahat olursun, korkma.

bir de smear isteyecektir, standart prosedür bu ama sen vajinismusu henüz yenmedin, nasıl bir yol izler bilemiyorum. smear için bir alet takıyor, o biraz yanma yapıyor ama hiç hissetmeden smear örneği aldıran arkadaşlar da var. ben ultrasonda rahatım ama smear i sevmedim :19::19::19::19::19::19:

yensen de öyle gitsen daha iyi olmaz mı? neden acele ediyorsun ki?
aslinda once yenip sonra hamis olmak isterim ama oyle karamsarlasiorumki suaralar sanki yenemiycem yillar gececek sonra yenixm ama yas gecms olacak anne olamiycam gibi seyler dusunuom oyuzden de olsn istiyorm 2seferdir spermleri parmagimla yolluyom esim kizio ama napim caresizim :18:

aaa sen vajiliyken hamile mi kaldın...sölüyolardı duymuştm vajiliyken hamile kalınır felan ama ilk kez böle olan biriyle tanıştm...neyse boşver geriyi galiba sonradan yenmişin ikinciyi yaptığına göre.ne doğurgan kadınsın sen maaşallah:)))) şaka yapıyrm alınma emi....kıskandım seni..ne düşünüyorm biliyo musun benim doğru dürüst yapsm günleri tuttursamda olmaz..hayat bazı şeyleri çok zor veriyo bana..3yıl vaji yaşadım felan felan....neyse seni üzmk istemem zaten hamişsin..allah uzun ömürlü etsn çocuklrını...allah sana bağışlasın...

Evet canım vajiliyken hamile kaldım. Evliliğimin 3. senesinde depresyon, intihar, arkadaşlarımın teker teker hamile kaldıklarını veya bebek sahibi olduklarını öğrenip hıçkıra hıçkıra ağladığım....vs. olayların yaşandığı çok çok çalkantılı bir dönemde hamile kaldığımı öğrendim. Hamile kalmam benim vajili halimi düzeltmemişti ama beni hayata tutunmaması sağlayan bir olay oldu. Artık kendim için değil onun için yaşamayı düşündüm. Şu an 4 yaşında benim AŞKIM...

Doğurganlığa gelince yaw bırak da o olsun:1::1::1::1::1:, 8 seneden sonra aştım, bari çocuk için vakit kaybetmeyiyim. Ben de yeni aştım sayılır, 13 Mayısta aşmıştım vajinusmus illetini...

Canım neden olmasın senin de olur inşallah en yakın zamanda...Hayırlı, sağlıklı bir çocuğun olur inşallah...

canım neyın var nasılsın ? Gecmıs olsun. Hepımız senı arıyoruz ıkı gundur :))))) merak ettık

sağol can, iyiyim. havalardan heralde. fazla yordum kendimi. tansiyonum normalde düşüktür iyice düşünce uyumaktan başka çarem kalmıyor. bugün daha iyi gibiyim ama halsizim. okumayı bitirince çıkıp uzanacağım. pc de sinir etti beni çünkü.

kızlar pek müsait değilim evap yazamadım tek tek... ilginiz için teşekkür ederim. durumu şöyle özetleyeyim.. eşim benim huy ahlak yönünden çıldırtaak kadar iyi.. hem ben vajiliyim hem ben bağırıp çağırırım kızarım ama sesini ykselttiği sayılıdır. ama beni çıldırtıyor ya herşeyi açıklamak zorundayım ilmihal gibi hissediyrm kendimi.. küçük bir çouk gibi 2 yıldır herşeyi öğretmeye çalışıyrm. çok zekidir mesleğinde oldukça başarılı bi müh. ama asosyalmı desem ne desem bense ona göre daha dışadönük(tüm). 2li takılınca herşey iyi ama bi 3. kişiyle görüşelim ardından eve geldiğimizde hep kavga ediyrz. çünkü kendimi kötü hissediyrm karşımdakinin bu afdam hiçbişey bilmio gibi bakışlarını görünce hissedince.. kendimi bişey sanmıyrm büyüklenmiyrm allah korusun ama.. her konuda azda olsa bilgim vardır araştırırım öğrenirimm konuşaak bişeylerim hep vardır ama o tam tersi öyle basit konularda bile öyle komik bi soru soruyoki utanıyrm karşımdakinden... aileden kaynaklanıo birazda ailesi aynı çünkü.. çok sabırlı olduğumu hep arkadaşlarım söyler başka mevzulardaki tutumlar için.. ama bişeyi en az 5 anlatıyrm yine soruyolar hiç konuşmamışız gibi davranıyolar allahtan ailesiyle ytakın oturmuyrz ama eşim bana yetiyor. kaç kez konuştum kırmadan rencide etmemeye çalışarak kendini geliştirmeye çalışsın diey konuştum en azından çabala dedim aramadığım yol kalmadı... ama o an çok üzülüyor.sonrasında hiçbirşey yok. ben ona kaçkez dedim seni daha güçlü daha bilgili görürsem bu sorunu çözcez ben kendimi biliyrm .. en son konuştuğumuzda söz verdik oda bana uğraşamam lafını yasakladı hep öyle deyip hiç bişey yapmıyrmuşum.. buda ondan kayanklı o ilerigitmeyine kendimi geri,letmeye çalışmışım farkında olmadan.. bazen bildiğim şeyleri bilmemezikten gelip bi fikir beyan etmiyrmki o bildiğinbi söyleyine mutlu oluyrm... ben uğraşamam lafını çıkardım hayatımdan.. işimle ilgili çalışmaşlara başladım evle ilgilenmöiodumn ilgilenmeye başladım kendime bakım yapmıodum daha dikkat etmeye başladım.. vajinusmusta kaç gündür nasıl yol katettim siz gördünüz ama o ne yapıo hiçç eve gelip tv karşısına geçio sonrada uyuyoo.. bahanesi hazırdır hep çok yoruluyrm ben öyle bi iş temposunda çalıştımki herşeyide yapıyrdm... sabah çok basit bişeyden patlak verdi.. artık kırılaak falanda düşünmedim ağzıma geleni saydım.. öğlen aradı sanki hiçbişey olmamış gibi konuşuo... allahım bana yardım et hep dua ediyrm aradaki fark o öne çıkaak şekilde değişsin.. ama o hiçbişey yapmıyokii... bu durumda işte kendimi ona veremiyrm kabullenemiyrmmm...

sağol can, iyiyim. havalardan heralde. fazla yordum kendimi. tansiyonum normalde düşüktür iyice düşünce uyumaktan başka çarem kalmıyor. bugün daha iyi gibiyim ama halsizim. okumayı bitirince çıkıp uzanacağım. pc de sinir etti beni çünkü.

aman canım dıkkat et uzan dınlen ozaman. merak etmıstım senı. haber aldıgıma sevındım.

kızlar pek müsait değilim evap yazamadım tek tek... ilginiz için teşekkür ederim. durumu şöyle özetleyeyim.. eşim benim huy ahlak yönünden çıldırtaak kadar iyi.. hem ben vajiliyim hem ben bağırıp çağırırım kızarım ama sesini ykselttiği sayılıdır. ama beni çıldırtıyor ya herşeyi açıklamak zorundayım ilmihal gibi hissediyrm kendimi.. küçük bir çouk gibi 2 yıldır herşeyi öğretmeye çalışıyrm. çok zekidir mesleğinde oldukça başarılı bi müh. ama asosyalmı desem ne desem bense ona göre daha dışadönük(tüm). 2li takılınca herşey iyi ama bi 3. kişiyle görüşelim ardından eve geldiğimizde hep kavga ediyrz. çünkü kendimi kötü hissediyrm karşımdakinin bu afdam hiçbişey bilmio gibi bakışlarını görünce hissedince.. kendimi bişey sanmıyrm büyüklenmiyrm allah korusun ama.. her konuda azda olsa bilgim vardır araştırırım öğrenirimm konuşaak bişeylerim hep vardır ama o tam tersi öyle basit konularda bile öyle komik bi soru soruyoki utanıyrm karşımdakinden... aileden kaynaklanıo birazda ailesi aynı çünkü.. çok sabırlı olduğumu hep arkadaşlarım söyler başka mevzulardaki tutumlar için.. ama bişeyi en az 5 anlatıyrm yine soruyolar hiç konuşmamışız gibi davranıyolar allahtan ailesiyle ytakın oturmuyrz ama eşim bana yetiyor. kaç kez konuştum kırmadan rencide etmemeye çalışarak kendini geliştirmeye çalışsın diey konuştum en azından çabala dedim aramadığım yol kalmadı... ama o an çok üzülüyor.sonrasında hiçbirşey yok. ben ona kaçkez dedim seni daha güçlü daha bilgili görürsem bu sorunu çözcez ben kendimi biliyrm .. en son konuştuğumuzda söz verdik oda bana uğraşamam lafını yasakladı hep öyle deyip hiç bişey yapmıyrmuşum.. buda ondan kayanklı o ilerigitmeyine kendimi geri,letmeye çalışmışım farkında olmadan.. bazen bildiğim şeyleri bilmemezikten gelip bi fikir beyan etmiyrmki o bildiğinbi söyleyine mutlu oluyrm... ben uğraşamam lafını çıkardım hayatımdan.. işimle ilgili çalışmaşlara başladım evle ilgilenmöiodumn ilgilenmeye başladım kendime bakım yapmıodum daha dikkat etmeye başladım.. vajinusmusta kaç gündür nasıl yol katettim siz gördünüz ama o ne yapıo hiçç eve gelip tv karşısına geçio sonrada uyuyoo.. bahanesi hazırdır hep çok yoruluyrm ben öyle bi iş temposunda çalıştımki herşeyide yapıyrdm... sabah çok basit bişeyden patlak verdi.. artık kırılaak falanda düşünmedim ağzıma geleni saydım.. öğlen aradı sanki hiçbişey olmamış gibi konuşuo... allahım bana yardım et hep dua ediyrm aradaki fark o öne çıkaak şekilde değişsin.. ama o hiçbişey yapmıyokii... bu durumda işte kendimi ona veremiyrm kabullenemiyrmmm...

canım sen esınle tanıyrak mı evlendın ? eger tanıyarak evlendıysen, benım su an yaptıgım hatayı yapıyorsun derım. ben onun sakınlıgını beyfendılıgını korkmus cocuk gıbı sessız durusunu sevmıstım mesela. zararsız bırı olmasını. ama sonra ne oldu nıye az konusuyor her toplumda ben cok konusmak zorunda kalıyorum ben onu ıtmek zorunda kalıyorum falan derdım. hayalımdekı ınsan farklıydı ve o hayale benzesın ıstedım aslında. onu degıstırmeye calıstım. bunu hatta sela sayesınde farkettım. madem hayalımdekı ınsan degıldı neden evlendım, neden halen bosanmıyorum, ya neden hayalımdekı ıle evlenmedım. hayalımdekı tıp yanı o konuskan tıptekı kısıler ıle mutlu oldum mu, ya da mutlu edecekler mıydı. bunu dusun. ayrıca muhendısler genelde asosyal olur bunu cogu kısı bılır. yanı esını tanıyarak evlendıysen adamı degıstırmek ıcın ugrasma derım. sana olan saygısı sevgısı hedıyesı bunlar konusunda beklentılerın yuksek olabılır tamam anlarım hepıımız oyleyız ama dıger konularda bukadar ustune gıtme derım. agzından gelen her lafı soylemıssın dunyanın en sakın gorunen ınsanıdır esım ama ben aynısını yapsam bılmıyorum neler olur. ya da kavga etmenıze ragmen gunduz normal aramıs. ya kavgayı uzatsaydı. sen vajınısmusu unutmak ıcın dıkkatını baska seylere verıyrosun belkı de bılınclı yapmıyorsun bunu belkı. tum dıkkatını vajınısmusa vermenı tavsıye ederım.

yıne selanın bana dedıgı bırseyı sana hatırlatmak ıstıyorum, esını hor goruyorsun kendıne layık gormuyorsun kafandakı hayalındekı karakter degıl belkı ve bu yuzden adamı senınle beraber olabılecek sevıyede bırı olarak gormuyorsun. begenmedıgın yonlerınden dolayı, sen onun haketmedgını dusunuyorsun belkı. ben de senın gıbı guclu otorıter konuskan cesur gozunu kavgadan esırgemeyen bır erkek ıle mutlu olabılecegımı sonradan farkettım ama su da var bu adamı tanıdın, ya ne ıstedıgımızı ıyı bılıp her ıkımızın de hayatını bozmayacaktık ya da sırf bu adamın boyle ıozellıklerı yok dıye hem kendımızı hem onları yıyıp bıtırmeyecez evlılık sırf bu yuzden bıtmemelı yıpranmamalı haksızlık olur yanı yaptıgımız anlatabıldım mı. esım konusmuyor az konusur mesela ama ben ıkımızın adına da bıcır bıcır konusurum hatta tesekkur eder bana ortam senın sayende ıyıydı der. herseyı ogretmeye calısıyorum demıssın senı en ıyı ben anlarım. gıyımdekı renkler, mısafır agırlama, esyaların yerı, rengı, cınsellık, bebek tedavısı her konuda ben ona ogretıyorum herseyı. ama mesela artık kendılıgınden hedıye alır zaman zaman, kendılıgnden guzel yazılar yazar bırakır gıder bazen seyahate gıderken. bır zamanlar telefonda sadece benı dınleyen bır adamdı. 5 yılda cok yol katettık.

aslinda once yenip sonra hamis olmak isterim ama oyle karamsarlasiorumki suaralar sanki yenemiycem yillar gececek sonra yenixm ama yas gecms olacak anne olamiycam gibi seyler dusunuom oyuzden de olsn istiyorm 2seferdir spermleri parmagimla yolluyom esim kizio ama napim caresizim :18:

ay ben 35 yaşında anne olma umudum var da sana noluyor allasen?? kaç yaşındasın sen, bi de bakaayım??? adetlerin düzenli mi? adetlerin düzenliyse, bence bebek için endişelenmene gerek yok. tabi ki dr. daha iyi bilir, içerde ne var ne yok bilemeyiz. ama bu kadar umutsuz olma. vajiyi yenmeden hamile kalmaya çalışma, çünkü asıl o zaman yıllarını alır bu hastalık. doğal olarak ertelemeni gerektirecek şeyler yaşayacaksın. istediğin bu mu??? iyi düşün lütfen :20::20::20::20::20: eşin haklı, çaresiz falan da değilsin. yapman gereken her şeyi yapmışsın. en büyük aparatı çıkarıp, mikiyi alacaksın. hepsi bu, korkunu yenmen gerek. onca uğraşmışsın, hamile kalınca bunca emek nere gidecek hiç düşündün mü??? kızarım bak haa :19::19::19: sen hele bir evine kavuş, rahat bi ortamda eşine alışmaya çalış, egzersizleri ona yaptır, kendini ona bırak. tez zamanda yeneceksin, ben eminim.

eşini kendine layık bulmadığın için kendini teslim etmek istemiyorsun. bu fikri değiştirmeye çalış...

Amin canm ins hepimizin hayali o once vajiyi yenmek sonra cocuk sahibi olmak hatta ben suan oyle psikolojm bozukki once hamile kalmak istiyrm burda orneklerini duydukca heves ediorum dogru deil biliyorm ama.... Caresizimmm

Canım vajiyi yenmeden hamile kalmayı düşünme. Bu sefer vajiyi yenmen yıllarını alır. Seni anlıyorum umutsuzluğa düşüyorsun, bebek sahibi olayım bari diyorsun ama bu yanlış. Sana bunları yaşamış biri olarak tavsiyem; İlk hedefin vajiyi yenmek olsun...

bana yardım edecek yok mu
Hoşgeldin canım, biraz kendinden bahseder misin? İlk işin aynayı alıp vajini incelemek, iç taraftarı deliği görmek ve ona dokunmak olsun...

Bugun yani 1 Agustos evlilik yildonumumuzdu ama esim hic umursamadi:( Bir erkek neden evlilik yildonumunu onemsemez? dogum gunlerini onemsemez????

Canım evlilik yıldönümünüz kutlu olsun.

ay ben 35 yaşında anne olma umudum var da sana noluyor allasen?? kaç yaşındasın sen, bi de bakaayım??? adetlerin düzenli mi? adetlerin düzenliyse, bence bebek için endişelenmene gerek yok. tabi ki dr. daha iyi bilir, içerde ne var ne yok bilemeyiz. ama bu kadar umutsuz olma. vajiyi yenmeden hamile kalmaya çalışma, çünkü asıl o zaman yıllarını alır bu hastalık. doğal olarak ertelemeni gerektirecek şeyler yaşayacaksın. istediğin bu mu??? iyi düşün lütfen :20::20::20::20::20: eşin haklı, çaresiz falan da değilsin. yapman gereken her şeyi yapmışsın. en büyük aparatı çıkarıp, mikiyi alacaksın. hepsi bu, korkunu yenmen gerek. onca uğraşmışsın, hamile kalınca bunca emek nere gidecek hiç düşündün mü??? kızarım bak haa :19::19::19: sen hele bir evine kavuş, rahat bi ortamda eşine alışmaya çalış, egzersizleri ona yaptır, kendini ona bırak. tez zamanda yeneceksin, ben eminim.

Selacığım, bebek için güzel haberlerini bekliyoruz....Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Vajiyi yenmeden hamile kalmak vajinusmuslu süreyi uzatıyor malesef...

Son düzenleme:

kızlar benı yanlıs anlamayın da bebek ıcın cogunuz acele etmıyor musunuz ? her kadın anne olmak ıster her kadın kocası baba olsun ıster ama sorunları asmadan ya da daha yolun basındayken bır cocuga tutunmak dogru degıl bence. sorunlar olsun olmasın hıc onemlı degıl ama alısma surecımız var bırbırımıze. bıraz bu surecı yasayın, tanıyın, olcun, cınsellıgı yasayın. cogunuz vajı atlatmadan hamıle kalmak ıstıyor ya da hatta deneyenler de var. ha kendılıgınden olur o zaten kısmet ama olması ıcın bukadar ugrasmak su an bence dogru degıl. vajıyı atlatmadan, alısmadan, guzel bır cınsel yasama gecmeden bebegın gelmesı sadece sıkıntılarınızın artmasına sebep olur. eslerınızın cogu gergın, sınırlı. bu kez hamılelık ve bebegın bakımından dolayı cınsel hayatımız olumsuz dıye ıyıce gergın olursa bunu dusundunuz mu. kaldı kı cınsellıgı en rahat sekılde yasamak kadın olarak sızlerın de hakkı. ben erken menopoz olmasam, bır ıkı yıl daha kesın beklerdım mesela. ustelık 4. yılımdayım yanı. saglık sorununuz, yas korkunuz yoksa lutfen bebegı erteleyın bıraz.

dilasel kuzum sende beni güldürdün canım ALLAH ım yardımcınız olsun canım benim... ne istersen ALLAH ımdan iste ona sığın tatlım... birde dediğim gibi gırgırına takılın canım hayatın güzel yönleride var biliyorsun... gülmek herzaman motive eder insanı...

CAnım vajili olunca tahammüller azalıyor, bende öyleydim. Eşimin hep kötü yönlerini görürüdüm. Yani şu yazdıklarına bakıyorumda incir çekirdeğini doldurmayan şeylerden boşanmaya gidiyorsun :52:, eski kendimi görüyorum :52:.

Back
X