• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Merhaba canım...
Emin ol seni çok iyi anlıyoruz. Ben de bu sorunla 1 yıl 10 ay kadar uğraştım. Eşin gerçekten çok anlayışlıymış. Benim eşim de sağolsun anlayışlı davrandı. Eğer öyle olmasa daha da zorlaşırdı hayat senin için. Sana tavsiyem asla ben dur desem de durma deme. İnan bana bu sorunu daha da kötüleştiriyor. Tam bahsetmemeişsin ama hiç mi giriş olmuyor eşinle birlikte? Mum kalınlığında birşeylerle denedim demişsin demek ki vajina ile ilgili bir problem yok. Sana tavsiyem emla krem kullan ve senin üstte olacağın pozisyonu dene. Vajina aşağı doğru uzanıyor bu yönü de unutma. Yapamamak için hiçbir neden yok...

Merhaba canim. Bilmiyom ki napcam, oyle dedimki birakmasin diye yoksa hemen birakiyor. Dedigim gibi bazen zor olsada giriyo bazende hic girmiyo, anlamadik yani.
Emla kremi epilasyonda uyusma yapsin diye kullanilan krem demi? Eger oysa aldim ama kullanmadim. Usttende denedik ama ozaman daha zorlasiyo. Girmedigi icin bir dengesizlik oluyo, oturttamiyorum tam. Ama her turlu denemelere devam edecez. Sen neler yaptin?

Bazen çok zor olsada giriyordu demişsin, p...sin tamamı mı giriyordu?

Evet girdigi zamanlar oldu. Ama girmedigi zaman daha cok :(
Mesela bir kac gun once hic agrisiz acisiz girdi, sok oldum, cok mutlu olduk, hatta azda olsa zevk bile aldim diye bilirim. (Bunlari yazarken elim titriyo resmen, bunlari birilerine anlatcam hic aklima gelmezdi) Ertesi gun ve bayram gunu ne kadar ugrastik, ama olmadi.

Kegel ne oluyor? Ve benide o listeye yaz olurmu? :)

Son düzenleme:
@yelkenli + @ylkc: Buarada Merhaba :40: !! Nekadar asosyal biriyim, insan once bir merhaba der demi :17:

önemli değil bunlara takılma:)) ben tek kulak çöpüyle başladım.. sonra 2 3 4 5 6 7 8 9 10 kulak çöpü... bundan sonra muma geçtim.. en son 10.5 (çevresi) mumla yaptım... tabi bu kişiden kişiye değişiyor sen parmakla yapabilirsin.. bana parmak itici geldi... sana tavsiyem ilişkiye girmeden önce bir süre egzersiz yap orası açılsın sonra ilişkiye girin... bence faydasını görürsün...

Burda mumla falan deneyenler vardi bana mum biraz garip geldi ama mum kalinliginda elime ne gectiyse denedim.
Makyaj fircasinin arkasini, kalin buyuk kalemler, 2 tane Garnier goz alti kalemini birlestirirdim. Aklima gelmiyo ama evde ne bulursam temizleyip denerdim.
Onlari hic sorunsuz rahat birkerede aliyorum.

Esimlede cok ugrastik. Krem surup denedik onlarda cok kotu yakti, iki gun onun yanmasini cektim her seferinde, yine olmadi. Gecenlerde eczaneden bir krem aldim, lazerde kullanilan krem, uyusup lazer acisini hissetmemen, ismi aklima gelmiyo. Onu denemedim daha. Aklima gelmiyo simdi.

Kendimiz cok denedik, bazen zor guc olsada giriyodu, cok iyiydi hemen ayni gun veya ertesi gun yine deneyelim diyoduk ama ozaman olmuyodu.
Anlamiyorum yani?? Ya sen nasil yendin bu sorunu?

Ne mutlu size hemen kurtulmussunuz. Biz birazda kendimiz ihmal ettik, sorunu gormezden geldik, cozmek yerine hep ileri attik. Zamanlar oluyordu uzerine dusuyorduk bazende oluyordu haftalarca birsey yokmus gibi devam ettik. Ama artik dayanamiyorum. Keske bize kurtulsak artik. Bende girsindi azicik acimis umrumda degil. Bende bazen hic girmiyo bazen giriyo anlamadim. Bazen okadar cok aciyorki canim cikacak saniyorum, gecende nefesim kesildi.
Sen neler yaptin? Nasil kurtuldun?
Canım ben ne kadar doğru bilmiyorum cünkü doktora gitmemiştim.internetten araştırdığım kadarıyla emla ile çözdüm.emla ile en başta parmak egzersizi yaptım .sonra acıycak diye çok korkuyodum emlada uyuşturuyordu bende tüpün yarısını sürdüm ve denedik.oldu:)tabi hiç bişey hissetmedim.hafif burun kanaması gibi bi kan geldi.ama korkudan çok sürdüğüm için emla yakmaya başladı etkisi geçmeye başlayınca üstüne bile oturamadım.ama açıkçası olmuştu ya çok mutluydum:)ondan sonra haftada 1-2 kez yine emlayla denedik. 1 ay falan.sonra emlasız devam ettik.

Merhaba canim. Bilmiyom ki napcam, oyle dedimki birakmasin diye yoksa hemen birakiyor. Dedigim gibi bazen zor olsada giriyo bazende hic girmiyo, anlamadik yani.
Emla kremi epilasyonda uyusma yapsin diye kullanilan krem demi? Eger oysa aldim ama kullanmadim. Usttende denedik ama ozaman daha zorlasiyo. Girmedigi icin bir dengesizlik oluyo, oturttamiyorum tam. Ama her turlu denemelere devam edecez. Sen neler yaptin?

Mesela bir kac gun once hic agrisiz acisiz girdi, sok oldum, cok mutlu olduk, hatta azda olsa zevk bile aldim diye bilirim. (Bunlari yazarken elim titriyo resmen, bunlari birilerine anlatcam hic aklima gelmezdi) Ertesi gun ve bayram gunu ne kadar ugrastik, ama olmadi.

Ohoo sen bayağı iyisin, sonuçta bu işi başarmışsın.

Kegel ile ilgili ayrıntılı bilgi bu topiğin ilk sayfasında yazıyor. Küçük tuvaletini yaparken tutuyorsun bırakıyorsun böylece o kasları öğrenmiş oluyorsun.
Seni listeye özellikle yazmadım, çünkü sen bu işi çözmüşsün zaten. Bizler senin yaptığının yarısını bile yapamıyorduk:34: Hiç içimize alamıyorduk:50: Sen çözmüşsün ama alışma sürecini atlatamamışsın, kegelle bunu atlatabilirsin. Yine istiyorsan adını listeye eklerim :34:

Ohoo sen bayağı iyisin, sonuçta bu işi başarmışsın.

Kegel ile ilgili ayrıntılı bilgi bu topiğin ilk sayfasında yazıyor. Küçük tuvaletini yaparken tutuyorsun bırakıyorsun böylece o kasları öğrenmiş oluyorsun.
Seni listeye özellikle yazmadım, çünkü sen bu işi çözmüşsün zaten. Bizler senin yaptığının yarısını bile yapamıyorduk:34: Hiç içimize alamıyorduk:50: Sen çözmüşsün ama alışma sürecini atlatamamışsın, kegelle bunu atlatabilirsin. Yine istiyorsan adını listeye eklerim :34:

Hmmm bilmiyorum valla, artik cozdummu cozemedimmi. Ben istiyorumki her deneme basarili olsun, oyle olana kadar cozdum diyemem. O bir kerede acisiz girdigi gun superdi!! Ama ertesi gun kafasi bile girmedi tam ters kose yani, keske yine olsa, nasil oldu? nasil ruh halindeydim hic bir fikrim yok yani.

Canım ben ne kadar doğru bilmiyorum cünkü doktora gitmemiştim.internetten araştırdığım kadarıyla emla ile çözdüm.emla ile en başta parmak egzersizi yaptım .sonra acıycak diye çok korkuyodum emlada uyuşturuyordu bende tüpün yarısını sürdüm ve denedik.oldu:)tabi hiç bişey hissetmedim.hafif burun kanaması gibi bi kan geldi.ama korkudan çok sürdüğüm için emla yakmaya başladı etkisi geçmeye başlayınca üstüne bile oturamadım.ama açıkçası olmuştu ya çok mutluydum:)ondan sonra haftada 1-2 kez yine emlayla denedik. 1 ay falan.sonra emlasız devam ettik.

Biz bebek kremiyle denemistik o bile yakmisti. Berbat biseydi. Emla kremini denicem, aldim bir tup hala duruyo. Ama suan acisiz rahat 1 keredemi oluyor sende, oylemi?

önemli değil bunlara takılma:)) ben tek kulak çöpüyle başladım.. sonra 2 3 4 5 6 7 8 9 10 kulak çöpü... bundan sonra muma geçtim.. en son 10.5 (çevresi) mumla yaptım... tabi bu kişiden kişiye değişiyor sen parmakla yapabilirsin.. bana parmak itici geldi... sana tavsiyem ilişkiye girmeden önce bir süre egzersiz yap orası açılsın sonra ilişkiye girin... bence faydasını görürsün...

Nasil egzersiz yapmaliyim? mesela Kas egzersizimi veya biseylerle bir sure girip genisletmekmi?

Hmmm bilmiyorum valla, artik cozdummu cozemedimmi. Ben istiyorumki her deneme basarili olsun, oyle olana kadar cozdum diyemem. O bir kerede acisiz girdigi gun superdi!! Ama ertesi gun kafasi bile girmedi tam ters kose yani, keske yine olsa, nasil oldu? nasil ruh halindeydim hic bir fikrim yok yani.

Biz bebek kremiyle denemistik o bile yakmisti. Berbat biseydi. Emla kremini denicem, aldim bir tup hala duruyo. Ama suan acisiz rahat 1 keredemi oluyor sende, oylemi?

.

Nasil egzersiz yapmaliyim? mesela Kas egzersizimi veya biseylerle bir sure girip genisletmekmi?
canım çok şükür bizim şuan herşey normal son 1buçuk yıldır normale döndük.bebek çalşmalarına başlıcaz artık:)Ama ilk 1 yıla yakın hem seyrek oldu hemde hafif acı oldu.tam düzene girmemişti.ilk bir yıl ben hiç zevk alamamıştım,acı hissediyordum,hatta bu niye böyle ilk seferi atlattık 1 yıl oldu hala niye acım oluyo diye doktoro bile gittim.doktor psikolojik olduğunu söledi.şuan çok şükür normal artık:)Umarım yardımcı olmuşumdur.inşallah sen de kurtulursun.çok zor bir durum çekmeyen anlamaz

canım çok şükür bizim şuan herşey normal son 1buçuk yıldır normale döndük.bebek çalşmalarına başlıcaz artık:)Ama ilk 1 yıla yakın hem seyrek oldu hemde hafif acı oldu.tam düzene girmemişti.ilk bir yıl ben hiç zevk alamamıştım,acı hissediyordum,hatta bu niye böyle ilk seferi atlattık 1 yıl oldu hala niye acım oluyo diye doktoro bile gittim.doktor psikolojik olduğunu söledi.şuan çok şükür normal artık:)Umarım yardımcı olmuşumdur.inşallah sen de kurtulursun.çok zor bir durum çekmeyen anlamaz

Sagol canim insallah bunu ceken herkes kurtulur. Ne mutlu size, ALLAHIM insallah cabukca bebek mujdesi ve bebegini kucagina almayi nasip eder.

Canım ben üstte yapabildim emla krem ile...
Bence biran önce kullanmaya başla inan bana daha kolay olacak. Hissetmediğin için kasılmayacaksın...
Ve üstte olmak daha kolay çünkü kontrol sende. Tutturamamanın nedeni yönünü kestirememen, vajina popoya doğru uzanıyor yani girişten aşağı doğru yönü...
Ben çok fazla egzersiz yapmadım önce beyinde bitirdim...
Emla krem ile denemeler yaptık ve ben üstteyken oldu...

didlle aramıza hoşgeldin. ilk mesajını gözlerim dolarak okudum, hepimiz o süreçleri yaşadık. ama bizim sorunumuz hiç giriş olmamasıydı. senin arada bir de olsa giriş yapabiliyor olman vajinismusla karıştırılan disparoni hastalığı olabilir. yani ağrılı cinsel ilişki. bu konuda doktora danışmış mıydın hiç? yazında bahsetmiş miydin hatırlayamadım ama arada bir de olsa giriş oluyorsa belki fiziksel olarak başka bir sorun vardır. egzersizde sorun yaşamaman çok iyi, yönü doğru ayarlıyorsanız kasmadığın sürece ilişkide acı olmaz. bence doktora danışmanda fayda var. yönden dolayı acı oluyorsa vajinanın yönü aşağı doğru, egzersizde bunu bulmuş olman lazım. eğer altta deniyorsan, ayaklarını yere basıp ayağından güç alarak biraz poponu kaldır. giriş daha kolay olacaktır. ayağından güç alarak kaldır, poponu kasma.

kegel egzersizi vajina kaslarını kasıp gevşetmeye deniyor. bu kasların hangilerini olduğunu bulmak için idrarın geldiğinde wcde yaparken durdur, durdurmayı sağlayan kaslar pelvik taban kasları oluyor. o kasları ilişkide de kastığımız için vajinismus oluyoruz. wcde kaslarını öğrendikten sonra hep durdur bırak durdur bırak, alışırsın. sonra istediğin yerde bu egzersizi yapabilirsin. evde otururken, başka işler yaparken hep kas bırak. bu şekilde o kaslar eğitilir ve ilişkide de rahat bırakmayı öğrenirsin. soruların olursa, içini dök. hepimiz senin anlattığın süreçleri yaşadık eşlerimizle. yalnız değilsin.

merhaba arkadaşlar.bende vajinismus hastalığıyla baş etmeye çalışan bir kadınım.
şu anda bir psikologla çalışıyorum ama internetten araştırmaya da devam ediyorum.psikoloğa 2 defa gittim bi daha gelme sen çözdün artık telefonla devam edelim dedi.ben kendi tek ve 2 parmağımı albliyorum eşiminde tek parmağını aldım ama iki parmagıyla denemedik.eşim sağolsun çok anlayışlı ama bu egzersizleri yapmaktan hoşlanmıyor.doktorda daha ilişkyi deneyebileceğimizi söylemedi.sizzce ne yapmalıyım.

pes etmeden devam edin derim. allaha sığın bolca dua et canım. ben de bu tarz bi sorun atlattım evliliğmn 4 yılındayım 10 gün sonra doğum yapacağım. rabbim isteyen herkese nasip etsin.
bu sorun doktor kontrolleriyle ve büyük bi sabırla çözülecek inşallah canımmm :) geçmiş olsun şimdiden

amin canım inşallah bende o günleri görürüm senin adına da çok sevindim.ama doktor artık parmak egzersizlerini eşimle yapmamı söylüyor.eşim ise haftada bir yapıyor.pek yardımcı olmuyor.ben parmak egzersizlerimi her gün yapıyordum.ne yapsam şimdi?

emlayla başaranlar cvp verin ya bende denedim 2 kez emla sürdüüm tüpün yarısı hem uyuşturmadı hemde acayip yakıp kaşındırdı iki gün boyunca , bi tek bende mi böle yapıyor bu krem:S çok üzülüyorum

emlayla başaranlar cvp verin ya bende denedim 2 kez emla sürdüüm tüpün yarısı hem uyuşturmadı hemde acayip yakıp kaşındırdı iki gün boyunca , bi tek bende mi böle yapıyor bu krem:S çok üzülüyorum

bana doktor vermişti emlayı.. ama o bir tüpü sürün demişti.. ilkinde ilişkiden sonra acayip yandı.. 2.sinde yanmaya dayanamadım süremedik... sen egzersizlerde mi kullanıyorsun?? öyleyse sadece jelle yapmanı tavsiye ederim...

merhaba arkadaşlar.bende vajinismus hastalığıyla baş etmeye çalışan bir kadınım.
şu anda bir psikologla çalışıyorum ama internetten araştırmaya da devam ediyorum.psikoloğa 2 defa gittim bi daha gelme sen çözdün artık telefonla devam edelim dedi.ben kendi tek ve 2 parmağımı albliyorum eşiminde tek parmağını aldım ama iki parmagıyla denemedik.eşim sağolsun çok anlayışlı ama bu egzersizleri yapmaktan hoşlanmıyor.doktorda daha ilişkyi deneyebileceğimizi söylemedi.sizzce ne yapmalıyım.

ben eşimle hiç egzersiz yapmadım... faydası elbette vardır... ama o yapamadığı zamanlarda sen egzersizlere devam edebilirsin... parmakla yapıyorsun herhalde egzerzisleri buradaki arkadaşlar 3 parmaktan sonra eş denemesi yaptılar... inşallah en kısa zamanda yenersin...

emlayla başaranlar cvp verin ya bende denedim 2 kez emla sürdüüm tüpün yarısı hem uyuşturmadı hemde acayip yakıp kaşındırdı iki gün boyunca , bi tek bende mi böyle yapıyor bu krem:S çok üzülüyorum
canım ben emlayla başardım.Daha önce de yazmıştım.3 ay uğraştım en sonunda emlayı denedim.beni yarım tüp uyuşturmuştu .Bende de acayip yanma ve kaşınma oldu uyuşmanın etkisi geçince.hatta 3-4 gün ara vermştik sonra tekrar emlayla denedik.1 ay sadece emlayla oldu bizim ki.sonra emla bitince normal denedik oldu.

Sana da iyi bayramlar canım. Öncelikle ne durumdasın? Kegel egzersizi yaptın mı hiç? Vajiyi inceledin mi?

doktor tavsıyesınde hıc yapmamıstım ama baktımkı burda herkes yapıyo dedım bende yapayım bır kere denedım gecen hafta dahada hıc yapmadım cesaretımı toplayıp artık bende bır yerlerden baslamam lazım 4. ayıma gırecegım cunku:(((

bana doktor vermişti emlayı.. ama o bir tüpü sürün demişti.. ilkinde ilişkiden sonra acayip yandı.. 2.sinde yanmaya dayanamadım süremedik... sen egzersizlerde mi kullanıyorsun?? öyleyse sadece jelle yapmanı tavsiye ederim...

canım ben hem egzersizde denedim hemde ilişkide denerken çook yanıyor yarım saate kalmadan afedersin aşşağıyı koparıp atıcam o derece kaşıntı

canım ben emlayla başardım.Daha önce de yazmıştım.3 ay uğraştım en sonunda emlayı denedim.beni yarım tüp uyuşturmuştu .Bende de acayip yanma ve kaşınma oldu uyuşmanın etkisi geçince.hatta 3-4 gün ara vermştik sonra tekrar emlayla denedik.1 ay sadece emlayla oldu bizim ki.sonra emla bitince normal denedik oldu.

uyuşmuyo bide nasıl sürcemki bi tüpü bi sürüştekniği mi var anlamadımki canım ya ,yarımı bile doldurup taşırıyor orayı

canım ben hem egzersizde denedim hemde ilişkide denerken çook yanıyor yarım saate kalmadan afedersin aşşağıyı koparıp atıcam o derece kaşıntı

uyuşmuyo bide nasıl sürcemki bi tüpü bi sürüştekniği mi var anlamadımki canım ya ,yarımı bile doldurup taşırıyor orayı
canım onu sürebilmen için parmağını içine sokman lazım.dışından sürersen bir işe yaramaz.işaret parmağını içine sokabilirmisin.önce onun alıştırmasını yap.

bende onu soruyordum canım hah işte içineymiş :O içine sokmadan dışardan sürmüştüm ben bide öyle deniyim bi iki günede adet olcam oof off kaldı gene bi hafta sonraya

Back
X