Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

kızlar oldu galiba. ben inanmıyorum ama eşim oldu diyor. çok tuvaletim geliyormuş gibi oldu. şimdi de yanma var, hafif kasık ağrısı. olmuş mu sizce? inanamıyorum çünkü bir şey hissetmedim

HEEYY tebrik ederimmm hadi geçmiş olsun çok sevindim :) bişey hissetmediysen olmuştur söylemiştim sana :D :64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64:

Tatlım senin mutlaka egzersiz yapman gerekiyor çünkü korku sende çok yoğun bunu aşman lazım.Her eş denemesinde olmayınca yine yıpranıyorsun gel dinle bizi sık biraz dişini egzersizlerini yap.

Kulak cöbuyunu soktum basini o bile acidi herhalde siktim kendimi terledim bile yaparken yardim edin bana destek verin kokun gitsin artik dua ediorum

Kulak cöbuyunu soktum basini o bile acidi herhalde siktim kendimi terledim bile yaparken yardim edin bana destek verin kokun gitsin artik dua ediorum

Korkulcak hic biseyy yokk kendini ilk once alistirr yapabilirim basarabilirim de ben kendimi hep oyle hazirladim ve egzersize direk iki parmakla basladim. Dusun yani herkesin cocugu oluyo bizim ne eksigimiz varki kucuk cocuklar yapiyo bunu korkma bikere acicak ve sen omur boyu mutlu olup o ani unutamicaksin bide ole dusun

Korkulcak hic biseyy yokk kendini ilk once alistirr yapabilirim basarabilirim de ben kendimi hep oyle hazirladim ve egzersize direk iki parmakla basladim. Dusun yani herkesin cocugu oluyo bizim ne eksigimiz varki kucuk cocuklar yapiyo bunu korkma bikere acicak ve sen omur boyu mutlu olup o ani unutamicaksin bide ole dusun

Kendimi Öle cesaret veriorum zaten kimse ölmuor ve cok mutlu oluorlar hemen oluo bitior yapcam yapcam inaniorum olmazsa bile turkiyeye gelcem uc gunde tedavi yapiorlarmis okudum numarasini aldim Öle yapcam ama ona gerek kalmadan basarcam

Kendimi Öle cesaret veriorum zaten kimse ölmuor ve cok mutlu oluorlar hemen oluo bitior yapcam yapcam inaniorum olmazsa bile turkiyeye gelcem uc gunde tedavi yapiorlarmis okudum numarasini aldim Öle yapcam ama ona gerek kalmadan basarcam

Bak cnm bzde bayramdan snra dktra gitcektik. Bi kadin doktor buldum 3bindi fiyati esim oderdi odemesine ama skisirdik bunu yapamam artik esime dedim ve kendimi toparladim gectim aynanin karsisina ve kendimi rahatlattim. Doktorda sana aynisini yapicak bide oyle dusun ama illa gideceksende bisey diemem tabii... Senin bence birazcik cesarete I ihtiyacin varr.

Bak cnm bzde bayramdan snra dktra gitcektik. Bi kadin doktor buldum 3bindi fiyati esim oderdi odemesine ama skisirdik bunu yapamam artik esime dedim ve kendimi toparladim gectim aynanin karsisina ve kendimi rahatlattim. Doktorda sana aynisini yapicak bide oyle dusun ama illa gideceksende bisey diemem tabii... Senin bence birazcik cesarete I ihtiyacin varr.

Evet cesaret lazim bana korkumu yenem lazim oraya gircek birsey onu biliorum sadece korkum hemen girmesze zorlarsa Canim yanarsa ondan baska neden yok Hera Klinik buldum uc gunde bitior numarasini aldim ama gitmeden yapmam lazim

rica ederim canım, bende aynen senin gibi ilerletmeye korkuyordum hep. dediğin gibi ne acı var ne yanma hiçbirşey yok aslında tamamen psikolojik. kendini telkin et hep, yapıcam olacak de. olumlu şeyler düşün. egzersiz esnasında başka şeylerle meşgul ol, t.v izle mesela yada müzik dinle, kafan daha rahat olur. alıştıkça aparatını kalınlaştırarak egzersizine devam et. günden güne dahada kolay yapacaksın, sonuçta oraya birşeyin girebildiğini gördün beynin bunu kabul etti, yakın zamanda da tamamen kurtulacaksın inanıyorum sana. Rabbim kolaylıklar versin..

destegin için çok teşekkür ederim ama ben sanırım hala vajina yapısını bilmiyorum.egerki kızlık bozulduysa ve o mum girebiliyorsa p.denemeside yapabilirim dimi?ama ben tam olarak hazır değilim eşim yapalım mı dediğinde yine takılıyorum çünkü sizce ne zaman hazır olurum tamamen?

gerçekten cesursun gaz vermeye çalışmıyorum canım öylesin artık bence regl bitsin sonra eşle denemeye başla nasıl aparatla ısrarla denedin aynen p de de yılma onada alışacaksın hem daha kolay olacak inan bana, sonra kendine şöyle bir bakıp bu kadar beklediğim için üzülsem miii, yoksa artık yendim kurtuldum diye sevinsem mi diyeceksin :) ama genelde geriye bakıpta ağlamıyosun o mutluluk herşeyi unutturuyor, darısı tez zamanda sen hacico ve zeycanımın başına olsun inşallah.

amin canım inşallah melodika yenmiş çok sevindim bende de p. Denemesinde birazı giriyo aslında çok bi acı hissetmedim sadece biraz baskı hissettim ve acıyacak korkusuyla yine bıraktık :18: Bugün evlilik yıldönümümüz umarım biter bu dert :10:

amin canım inşallah melodika yenmiş çok sevindim bende de p. Denemesinde birazı giriyo aslında çok bi acı hissetmedim sadece biraz baskı hissettim ve acıyacak korkusuyla yine bıraktık :18: Bugün evlilik yıldönümümüz umarım biter bu dert :10:

hacico neler duyuyorummm bırazını alıyomusunnn ee ozaman yarı gelın olmussunsen hadı bakalım buaksam sık dısını hepsını al bol zeytınyağıyla kendını sıkmadan en guzel evlılık yıldonumu hedıyesı olucak sızın ıcın kuzumm dualarım senınle yarın guzel haberlerını beklıyorum:10:

umarım düşündüğün gibi olur zaten acı yok sadece kasmaktan dolayı hissediyoruz acıyı kendimizi acıyacağına inandırdığımız için, ben aparata anestol sürüp içimde biraz bekletip sonra deneme yaparak yenmiştim geçmiş sayfaları okuduysan rastlamışsındır bu yönteme, uyku hapı, kas gevşetici bende hiç işe yaramadı aksine daha da tetikte bekler olmuştum, denemekten bişey kaybetmezsin dene tabi belki sende işe yarar, insan çaresiz olunca her yolu denemek istiyor benim için mazide kalıp giden bir dert yıllarım gitti, ne yapıp edin sizi fzala yıpratmadan kurtulmaya bakın, yakın bir tarihte sizin için de mazide kalır inşallah.

herkes birşekilde birşeye inansın umut bağlasın ve yeter ki yensin, lütfen yendikten sonra ne olacak aynı şeyleri yine mi deneyeceksin gibi moral bozucak ümidini kıracak şeyler söylemeyelim,kimsenin kötü niyetli olduğunuzu düşünmüyorum ama vajinismus hastalarının bilinç altı zaten olumsuz o kadar çok şeyle dolu ki, yeni bir tane eklemeyi hiçbirimiz istemeyiz değil mi?

Son düzenleme:
teşekkür ederim iyi dileklerin için. evet rastladım ama mum kulak pamuğu aparat vs. ben bunları hayatta yapamam. hele şu egzersiz lafı bile bana itici korkutucu ve uzak geliyor. parmağı da yapamam diyordum , kkaderim 'in konusunda inanılmaz cesaret bulduğumun akşamı yaptım gerçi ilk boğum kadar oldu kızlık filan da gitmedi ama bu bile bnm için büyük bir gelişme. sen yenmişsin ne güzel inşallah darısı benim gibi hastalara.. dualarınızı eksik etmeyin lütfen.

dualarımız sizinle kuzum bir bakarsın aparattan bir cesaret gelir yenersin zaten herşey biranlık cesaret ve azimle oluyor, ne yaparsan yap pes etme en önemlisi bu canım, inşallah çok sürmez sende aşarsın bu durumu.

herkes birşekilde birşeye inansın umut bağlasın ve yeter ki yensin, lütfen yendikten sonra ne olacak aynı şeyleri yine mi deneyeceksin gibi moral bozucak ümidini kıracak şeyler söylemeyelim, kötü niyetli olduğunuzu düşünmüyorum ama vajinizmus hastalarının bilinç altı zaten olumsuz o kadar çok şeyle dolu ki, yeni bir tane eklemeyi hiçbirimiz istemeyiz değil mi?

kesinlikle katılıyorum bend ebu konudan ck rahatsızım sureklı acıcakmı acırmı cok acıdı gıbı seyler kullanmayalım arkadasla rbırbımıze morla vermemız laızm boyle yazıldığı surece kımse yenemez

sen gel biz enerji veririz bu hastalık için enerji lazım ne kadar pozitif olursan o kadar cabuk cözersin bu işi.... valla ben ilk sıralarımda hep nasıl olcak olmuyor gitmyor diye uzulmkten bşey yapamıyrdum snra kendimew geldm dedim bu ne byle yaaa agla zırla fayda yok en iyisi bırak kendini ve dene azimle sabırla... ve pozitf dusundkce basardım :) o yuzden sende rahat ol nasıl olsa basaracaksın bunu canım az kaldı :) valla canım ben en az ikisini kullanıyordum.. önce ketoral krem aldm eczaneden yada bepanthol onu suruyordum kenarlara ve içe doğru sonrada z.yagını kullanıyrdum guzel oluyordu...kremler sızlama ve acıyı azaltıyor yarm saat öncesndede surebilrsin... bana hiç bir sakncası olmadı inan sonrasndada guzlce yıkaynca sorun olmuyr :) bak aparatı vajinin girişine koy ve ıkın.. hafifce asagı doğru yönde ittir ama zorlamadan zaten o kendi ıkındkca gider... sonra içeri girnce beklet içinde beş dk alış içnde tutmaya sonra bırak hafifce cek o kendi cıkar zaten...ve hepsni alabilrsin kalemn korkma o zaten gittiği yere kadar gider bol bol derin nefes al ver yaparken :)

bu arada arkadaşlar sakın yağı falan temizleyim diye sabunla falan yıkamayın, tazyikli su tutmayın vajinaya olur mu bunlar zararlı şeyler, yağdan bişey olmaz bırak kalsın bünye kendi atar atması gerekeni.dıştan peçeteyle silin yeter.

Affedersin buyuyu yapar gibi ikiniorum ama delik acilmior beceremiorum artik neyapcam bilmiorum offf biktim hemen olsun bitsin yok denemedim regelim bitmedi stressden cok gelior sen nasil neyle yapcan bugun

canım zaten delik kocaman açılmıyor öyle sanma sadece minicik açılıyor ama o açılma esnek olduğunu ve artık p nin girmesine müsait olduğunu gösteriyor, eğer ki kendini kasmazsan.

Ben ilk olarak jinekolog a gittim o bana 1 ay süre verdi yapın dedi yapamazsanız operasyonla kızlığı alırız dedi bende saha sonra psikolog a gittim o da hayır olmaz egzersizlerle düzelecek dedi sanki başaramıycam bu egzersizleri olmazsa kızlığımı aldırıcam belki o zaman düzelirim kafam karışık yani...:43:

canım kızlık zarını aldırsanızda kendinizi kastığınız sürece o ilşki olmaz yapmayın birde onun olumsuz psikolojisi gelmesin üstünüze, ben mesela yağ denemesinden önce kızlık zarı gitmişti azıcık bir ittirdi eşim afedersin, zaten o da vajina girişine 1 , 2 cm mesafede olduğu için, ilişki olmadan öylece oldu, ama bende sandım ki zar gitti ben hemen rahatça yapıcam falan, öyle değil işte, senin beraber olmana engel olan zar değil, sadece bilinç altındaki korkular kendini kasman, zihninizi acımayacak diye odaklandırın, bakın bilinç altı gözle görülmeyen birşey ama sizin dile getirdiğiniz çevreden duyduğunuz herşey oraya yerleşiyor, acıyacak dedikçe korkular artıyor, artık lütfen birbirinize olacak acımayacak deyin, yapamayan arkadaşlar birbirinizlee korkularınızı paylaşmayın, yapanlarla tecrübelerini paylaşın ve onlara inanın lütfen,lütfen arkadaşlar...

Back
X