Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

ben parmakla aç kapa hiç yapmadm cnm aparatla yendm ama 3 parmak çok zor oluo gerçekten .
yani içini esnetmek adına açabilgn kdr aç. hareket ettir. ben egzersize başladımmı zaman nası geçio anlamıodm wala yarım saat 45 dk oluodu cnm. en kötü 2 günde 1 yapmak lazım bence::34:

egzersiz yaparken eşle deneme yapılmalı mı sizce. ben mumla çalışıyorum da 9cm falan oldu

eş denemesi yapmayı düşünüyorum da hemen hamiş kalırsam alışamam diye hemen hamiş kalmak istemiyorum.ertesi gün hapı kullanan var mı ya da korunanlar siz nasıl korunuyorsunuz ?

egzersiz yaparken eşle deneme yapılmalı mı sizce. ben mumla çalışıyorum da 9cm falan oldu

canım bende aparatla yendm ama 10 cme gelene kdr yaptığım başarısız eş denemelri hep moralimi bozdu o yüzden tavsiye etmiorm cnm. bak 9 cm e gelmişsin süper yakında halayını çekeriz senin :) 9 cm e alıştıysan 10 e geç ve eş denemelerine başla tatlm aklna takılan bişi olursa sor :29::29::29:

canım bende aparatla yendm ama 10 cme gelene kdr yaptığım başarısız eş denemelri hep moralimi bozdu o yüzden tavsiye etmiorm cnm. bak 9 cm e gelmişsin süper yakında halayını çekeriz senin :) 9 cm e alıştıysan 10 e geç ve eş denemelerine başla tatlm aklna takılan bişi olursa sor :29::29::29:

sağol canım... dün denedik de moralim yerlerde:( ama daha 9cm de de tam rahat değildim, deneyelim dedik. neyse çalışmaya devam inşallah. bu yardımcı olanlardan Rabbim razı olsun. öyle güzel bir iş yapıyorsunuz ki. kadının eşine karşı yapabileceği en güzel görev bu yapamamak çok acı:( sizler böyle güzel birşeye vesile oluyorsunuz. Allah da sizin sıkıntılarınızı gidersin...

sağol canım... dün denedik de moralim yerlerde:( ama daha 9cm de de tam rahat değildim, deneyelim dedik. neyse çalışmaya devam inşallah. bu yardımcı olanlardan Rabbim razı olsun. öyle güzel bir iş yapıyorsunuz ki. kadının eşine karşı yapabileceği en güzel görev bu yapamamak çok acı:( sizler böyle güzel birşeye vesile oluyorsunuz. Allah da sizin sıkıntılarınızı gidersin...

bu derdi çeken anlar .ancak bizi birbirimzden iyi kim anlarki. hiiiç moralini bozma cnm bende öle kaç başarısız deneme yaptım inan. eş denemesinde zeytinyağı kullandınmı cnm bide dün hangi pozisyonda denedin?

az önce egzersiz yapiym dedim biraz mumla denedim neyse ağrıdı zaten moralim bozuk başlamıştım. parmağımı denedim biraz da. ya iki parmağımda rahatça giriyor. biraz içini inceleyeyim dedim böyle sanki anlatılanlardan farklı birşey var gibi ya bilmiyorum herkeste mi böyle. parmağım o engelin sağına soluna üstüne giriyo böyle nasıl tarif ediym ucu yuvarlak gibi bir çıkıntı. o yuvarlağın da arası kesik gibi sanki. aşağısına doğruysa parmak kolaylıkla iniyo. diğer taraflara biraz giriyo.hani popo yönünde diyorlar ya peki o rastladığım engelin sağı solu ve yukarısında da biraz boşluk var mı. bi de o engel çok sert tam ortada duruyo gibi bu ne yaa doktora mı gitmeliyim nefret ediyorum bu durumdan:(((((((

arkadaşım bişey sormak istiyorum bu makas gibi aç kapa yapıyorsunuz ya onda parmaklar iyice açılıyor mu bir de günde kaç dk yapmalıyız esnetiyo mu vajinayı

makas çalışmasında iyice açılmıyo canım parmaklar sadece açmaya çalışacaksın.evet esnetiyo vajinayı.doktorum sabah yarım saat akşam yarım saat yap diyodu ama çalıştığım için akşam bir saat yaptım.bu arada parmak çalışmaları hep şu şekilde oluyo parmağını sokuyosun yanma geçene kadar tutuyosun çıkarıyosun sonra tekrar sokuyosun.valla benim yanmam geçmiyodu geçmeden çıkarıyodum ben.birde kegel egzersizlerini unutma...

az önce egzersiz yapiym dedim biraz mumla denedim neyse ağrıdı zaten moralim bozuk başlamıştım. parmağımı denedim biraz da. ya iki parmağımda rahatça giriyor. biraz içini inceleyeyim dedim böyle sanki anlatılanlardan farklı birşey var gibi ya bilmiyorum herkeste mi böyle. parmağım o engelin sağına soluna üstüne giriyo böyle nasıl tarif ediym ucu yuvarlak gibi bir çıkıntı. o yuvarlağın da arası kesik gibi sanki. aşağısına doğruysa parmak kolaylıkla iniyo. diğer taraflara biraz giriyo.hani popo yönünde diyorlar ya peki o rastladığım engelin sağı solu ve yukarısında da biraz boşluk var mı. bi de o engel çok sert tam ortada duruyo gibi bu ne yaa doktora mı gitmeliyim nefret ediyorum bu durumdan:(((((((

canım eğer bahsettiğin deliğin hemen üstünde nohut gibi bişiyse o bizdede var yani her vajina farklı.bende var en azından :) ben ilk gördğmde beze var bende die ağlamıştm doktorada gittim vajinan gayet normal dedi.
hatta denemelerde sanki o nohut yanıodu:1:
istersen içim rahat etsin diyorsan bi jinekologa görün sadece bakar hiç bişi yapmaz korkma cnm:29::29::29:
hep sölerm egzerszlere başlamadan önce doktora görünüp sorunun vajinada değil beynimizde oldğnu anlamakta yarar var:34:

bilmiyorum canım ben o yendiğim günden beri bi daha hiç deneme yapmadığım için biraz tereddütlüyüm :18::18: inşallah rahat olur 2.denememiz :16: przvatifle normalde de bi insan zorlanıyomuş galiba o arkadaş öyle söylemişti bana ama başka kullanıpta memnun olan varsa bilmiyorum sormak lazım vajiyi yenen arkadaşlar nasıl korunuyo diye :34:

ben kullanıyorum prevervatif canım biraz daha zor oluyo gibi geliyo bana birde içimde çok kalınca sanki tahriş olmuş gibi bir his veriyo ertesi gün geçiyo.ama doğum kontrol hapları çok yan etki yaptı bende mide bulantısı kusma filan mecburum o yüzden zaten hiç iyi şeyler duymuyorum haplar hakkında kullanmayın bence..iğneler desen aynı yok mu bunun başka yolu yaa ...

merhabalar,ben yenen biri olarak yinede burdaki arkadaşların sorunları okuyup hep içimden yapmayın ha gayret biraz daha pes etme diye her okuyuşumda söyleniyorum.özellikle zeycanım isimli arkadaşım mesajlarını okudukça yaşadığım buhranı psikolojiyi tekrar gözümün önün egetiiryorsun ağlamak çözüm değil arkadaşım cidden çözüm değil.sana ve burdaki bu sorunu aşacak diğer arkadaşlara söylemek istiyorum ; 2,5 aylık evliyim ben.30/06/13 evlendim - 11/09/13 bu problemi yendim.balayımız burnumuzdan geldi yok olmuyordu hatta eşime kızıyordum beni suçlamak yerine sen kendine bak sen beceremiyorsun diyordum ilk zamanlar.balayımızda otelden çıkıp biz eczane gezmeye başladık utana sıkıla.emla denilen kremi okumuştuk nette onu aldık kayganlaştırıcı bebe yağı yok olmuyor olmuyor.balayımız zehir oldu.evimize geldik karşındaki sevdiğin adam seni arzuluyor ama sen on ayetemiyorsun.yatak odamızın kapısından girmekten nefret ettim halbuki biz ne zevkle ne özenerek aldık kurduk düzenledik.kimselere derdini anlatamıyorsun çalışamıyorsun uyuyamıyorsun eşinin iyi niyeti altında eziliyorsun.o ben üzülüyorum diye hiç konuyu açmıyordu o bıraktı artık zamana bırakalım dedi ve bizim cinsel hayatımız sadece sürtünerek eşimin rahatlamasından ibaretti.artık kavgalar küsmeler başladı biz sanki 40 yıllık evliyiz gibi kendimiiz sevgimizi saygımızı yıprattık.işden kendi evime gitmekten nefret duyar oldum.çevremde herkese aa bak bu evli aa bak kocasıyla o işi yapıyor ,aaa bak bu o işi yapmışki çocuk sahibi bile olmuş diye herkese o gözle bakmaya başladım.beynimdeki tek nokta o oraya nasıl girecek.kafam sadece bu soruya adapte.benim psikolojim mi şuanki sen.her dakika her saniye ağla ağla ağla evd eişte araba sürerken sürekli ağlamak.yok hayat durdu o oraya nasıl girecek tek gayem bu idi hayatta sanki.artık küfürbaz bile oldum.isyan etmelere başladım.ne düşünüyodum biliyomusun eşim daha ne istiyor evini temizliyorum yemeğini böreğini çöreğini yapıyorum onu en iyi şekilde temsil ediyorum ütüsnü çamaşırını herşeyini en ii şekild eyapıyorum o da çalışıyor bende çalışıyorum daha ne istiyor benden bununla yetinsin demeye başladım.birgün kavgamızda benim anlayışlı eşim sinirden ağzından kaçırdı yok bu yetmiyor böyle evlilik olmaz evlendiğimi hissetmiyorum bile özel hayatımız sorun cinsel hayatımız zaten hiç yok dedi ve ben yıkıldım.bir erkek için ne yemek ne börek ne temizlik ne ütü hiçbir önemi yok evlilik hayatının yatak odasından geçtiğini orada eşini mutlu edersen cidden evlilik o zaman evlilik oluyormuş.bu site beni kurtardı.burdaki herkesden allah razı olsun.ben boşanma lafı bile ettim çünkü hayatta hiç eyvallahım yoktur kimseye ama burda ben kendimi eksik görünce dünya başına yıkılıyor cidden.burda hergün birisinin başarısını okudukça hep hırslandım ama ben elimi bırak içime bir aparat hazırlayıp sokmak vs yok ölüm yani.ama allah öyle bir noktada güç veriyorki yapıyorsun.bir sabah giyinirken aynada vücuduma baktım ve orada bir delik olduğunu o zmana gördüm.aaa gerçekten bir delik var dedim.kulak çöpü aldım peçeteyle sardım o incecik şey yok girmedi.parmaklarımı denedim yok olmadı.bu sefer olmadığı için hep ağlamaya başladım.peçeteleri kat kat sarıp sıkıştırıp denedim yok olmadı.bıraktım.bu benim eksikliğim dedim.epey bıraktım.eşime kızdım bu biizm sorunumuz ve ben bunu tek başıma aşamıyorum yardım et dedim.parmak egzersini onunla başladım.ilk serçe parmağını denedi.ama nasıl bir acı acıyor acıyor diye hüngür hüngür ağladım yüzüne bakıyorum üüzlüyor bıraktı yeterki üzülme diye yapmayalım istemiyorum olmasın o hayatımızda razıyım dedi.sonra bir pazar günü ben dedim hadi parmak egzersizi yapalım dedim ve parmakların aeldiven geçirip zeytinyağı sürerek yavaş yavaş denemeye başladık.acıdı yandı takıldı ama ben ağlamanın bir çare olmadığını anladım gerçekle yüzleşmeye başladım.13-14 yaşındaki çocuklar yapıyorsa ben neden yapamıyorum diye.o gün tüm parmakları aldım güldük umuttu bu bizim için.sonra gaza geldik p...deniyelik dedik tabi hüsran yine eşimi ittim.ben mum aldım bakkaldan ama aldığım gün yapamadım ben birşeyi içime alamam dedim kaldırdım attım bir köşeye.ben kendimi yemeğe böreğe ev temizliğine verdim kendimi kandırıyorum sadece on aayıracak vaktim yok gibisinden.bir akşam eşim mesaide olucağını söyledi yapılcak hiç iş yok koltuğa uzanıp tv izlemekten başka keyif mi olur.sonra salonun ortasına battaniye serdim ayna mum zeytinyağı tvde müzik açtım ve ben o mumla yavaş yavaş aldım içime.oldu yaptım ben içime bir şey aldım alabildim yani.sonra kan geldi aaba regl mi dedim ve peçetelerle kalınlaştırdım yine aldım yaptım bende yaptım.eşim geldi ben bunu içime aldım dedim yüzüme baktı kafayı yediğimi düşündü.ertesi günd eartık jinekoloğa randevu almıştık ve yarın doktorumuza sorarız dedi artık ltf düşünme bırak dedi.doktor bekarsın dedi ve vajinusmusun dedi ama hiçbir ilaç çare söylemedi sadece psikiyatristten yardım al dedi.eve geldik o akşam zeytinyağı aldık ve eşimle denedik rahattım kafa olarak rahattım ve acısada katlanıcam diyorum beynimde ucunda ölüm yok diye telkind ebulundum hep ve oldu eşim içimdeydi.yaptıktan sonra biraz zaman geçip 2.çdeneme yapınca canım acıdı vazgeçtik.ertesi gün tekrar denedik hep yavaş ve konuşarak oldu başardık dedik.3 gündür yapmıyoduk dün de tekrar denedik ve bu kez zeytinyğsız kendi ıslaklığımla oldu ve inan hiç acımıyor hiç.tam aksine içind egitgel olunca içi ıslanıyor ve artık içind eolduğunu bile hisetmiyorsun.eşinin mutluluğu ise anlatılmaz.şuan prensessin adeta.onunda benimd ehayata bakışımız değişti.mutluyuz huzurumuz geldi.karıkoca olmanın zevki buymuş diyoruz.bütün olmak beden olmak çok farklı bir şey.gerçekten rahat ol hiç acımıyor.ağlamak sadece kendini yıpratmaktan başka bir şey değil.1 kere giriş kısmı acıyor hafif o kadar.inan şuan bedenine beynine yaşattığın psikolojik baskı ile kıyasladığında cidden değmez bu denli çöküntüne.bumuymuş diyoruz bizi bizden ayıracak sorun.sadece topla kendini silkelen.erteledikçe hayata daha batık bakıyosun.yen ve innaki güne nasıl huzurla bakıcaksın hayat çok güzel diceksin evliyim diceksin kadın oldum diceksin.tek sen değil burdaki herkes için yazıyorum ltf cesaret.beyninizi rahat bırakın.gerçekten acı yok.sen böyle yazdıkça ben eski günlerimi hatırlıyorum.burası beni kurtardı.sende başkalarıda herkes kurtulsun.hergün bakıyorum yenileri katılıyor.üüzlüyor insan.yıpratma kendini.bunu aşınca sonrada çocuk derdine düşüyo insan.benim tek isteğim bir bebeğim olması.şimdide onun mücadelesi başladı.fsh yüksek ve bebek sahibi olmam çok zor.bitkisel kürlerle çaylarla fsh düşürmeye çalışıyorum umudum var.anne olmak istiyorum çok hemde burda hamile kalan arkadaşları çok imreniyorum.bu şekilde kendinizi yıpratarak bu konuyu aşsanızda sonra bebek için tekrar hormon tedavsi falan görmeyin.üzüntü stres herşeyi etkiliyor yapmayın.önce beyinen kendini rahatlat çık gez silkelen kendine bakım yap bir kendine gel sonra apartla çalış ve eş denemesi yap ve bitir.üzme kendini ağlama sakın kimse ağlamasın değmiyor o gözyaşlarına.sevdiğim adam için yap.inan onun mutluluğunu görmeye değer erkek için bu çok önemli.hadi silkelen lütfen.

ben kullanıyorum prevervatif canım biraz daha zor oluyo gibi geliyo bana birde içimde çok kalınca sanki tahriş olmuş gibi bir his veriyo ertesi gün geçiyo.ama doğum kontrol hapları çok yan etki yaptı bende mide bulantısı kusma filan mecburum o yüzden zaten hiç iyi şeyler duymuyorum haplar hakkında kullanmayın bence..iğneler desen aynı yok mu bunun başka yolu yaa ...

bende bi kaç doktora danıştm cnm ilacı kesinlikle öneriorm yan etkileri dışında gebeliğine yada yumurtalıklarına hiç bi zararı olmaz dedi. hatta gittiğimde göğsümde çok küçük bi kist çıktı . ilaç kullanmıo olsaydn daha büyümüş olurdu demişti :S işte bana tek yan etkisi istekszlk oldu :31::31:

sen harika gidiyosun farkında mısın :)) yeni başlamadın mı bana mı öyle geliyo?? bence sadece hafta sonları çok az olur bencede en az iki günde bir..hem bu hızla çok geçmez yenersin sen tam gaz devam et bence :))

Bende senin gibiyim parmağıma sert yuvarlak bişey geliyor jinekolog gittim normal dedi sanırım tam yerini bulamıyoruz o vuvarlak sıkı sert tırtıklı gibi mi?

eş denemesi yapmayı düşünüyorum da hemen hamiş kalırsam alışamam diye hemen hamiş kalmak istemiyorum.ertesi gün hapı kullanan var mı ya da korunanlar siz nasıl korunuyorsunuz ?

ertesi gün hapını birkez kullandım yan etkisini görmedim canım ama her seferinde de olmaz kii...bir yan etkisi olabilir..ben prezervatif kullanıyorum ama o da çok hoşuma gitmiyo keşke biri çıksa da yeni bi ilaç çıkmış hiçbir yanetkisi yokmuş dese ne mutlu olurum :))

evet aynı şeyi bende yaşadım hatta hemen terapistimi aradım güldü normalsin dedi :))) normal yani canım bak sen yolu da bulmuşsun aynen dediğin gibi aşağı doğru..

bende bi kaç doktora danıştm cnm ilacı kesinlikle öneriorm yan etkileri dışında gebeliğine yada yumurtalıklarına hiç bi zararı olmaz dedi. hatta gittiğimde göğsümde çok küçük bi kist çıktı . ilaç kullanmıo olsaydn daha büyümüş olurdu demişti :S işte bana tek yan etkisi istekszlk oldu :31::31:

ya bana da doktor bir zararı yok dedi ama ilk evlendiğimde 3 ay kullandım sonra burdan kadınlar kulübünden araştırdım bırakanların 6 ay 9 ay 1 yıl gibi çocukları olmayabiliyomuş.onları okuyunnca bi de bu vajili de olunca bıraktım ama beni baya kötü yapıyodu hap sürekli bi mide bulantısı ve kusma vardı.balayımda bile hastaydım hemde boşu boşunaa :))

Bende senin gibiyim parmağıma sert yuvarlak bişey geliyor jinekolog gittim normal dedi sanırım tam yerini bulamıyoruz o vuvarlak sıkı sert tırtıklı gibi mi?

evet canım ya inşallah normaldir. ya mum deniyorum gayet güzel 8-9 cm ilerliyor o yolunu buluyo da parmakla bir inceleyeyim dedim öyle bir sert kayaya rastladım vajina içi gibi işte ne biliym panik yapacam ya:(

evet canım ya inşallah normaldir. Ya mum deniyorum gayet güzel 8-9 cm ilerliyor o yolunu buluyo da parmakla bir inceleyeyim dedim öyle bir sert kayaya rastladım vajina içi gibi işte ne biliym panik yapacam ya:(

yok bence panikleme çünkü ben muayene oldum sadece bakiresin dedi belki o dur çünkü ben halen bakireyim:43:

sen harika gidiyosun farkında mısın :)) yeni başlamadın mı bana mı öyle geliyo?? bence sadece hafta sonları çok az olur bencede en az iki günde bir..hem bu hızla çok geçmez yenersin sen tam gaz devam et bence :))

ay inşallah öyledir canım ya var ya şu anda bir yandan egzersiz yapıyorum bi yandan da bu yorumlarla gaza geliyorum:))

evet canım ya inşallah normaldir. ya mum deniyorum gayet güzel 8-9 cm ilerliyor o yolunu buluyo da parmakla bir inceleyeyim dedim öyle bir sert kayaya rastladım vajina içi gibi işte ne biliym panik yapacam ya:(

Tabi cesaretin varsa bence tabi sakıncası kesinlikle olmanı tavsiye ederim jinekolog gidip muayene ol çok basitti sadece kendimi kastığımdam dolayı sancı yaptı vajina girişi o kadar sonra geçti zaten parmakla bakıyor

Back
X