• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Çok doğru, alış biraz, egzersizine devam et öyle eş denemesine geçersin canım benim.

Seni seni, neler başarıyorsun da haberimiz yok demek :KK19:

Kalın aparat 3 parmaktan daha kalınsa yarısını alman yeterli, hepsini almak için uğraşma güzelim. Hadi bakalım çok yakında güzel haberini alırız inşallah.

3 parmagın ilk buğumu kalınlığında ama hepsını alabildim :)

polyanna85, post: 40126403, member: 668850"]Canim ben aparatı degdirir degidirmez geri çektim yapamıyorum yaa Bayılacak gibi oluyorum garip bi his daha küçücük şeyi bile girdireniyorum deliricem :KK43:[/QUOTE]

İlk once sadece degdir canim orasi dokunma hissine alissin vajinanin girisine koy ve 15 -20 dk bekle sonra inan bana orasi yavas yavas icine ceker gibi alacak aparati. Ama bir yere gelince hafif yanma batma hissedebilirsin orada derin nefes al ve verirken bir cesaret itiver asagi dogru

Ca
polyanna85, post: 40126403, member: 668850"]Canim ben aparatı degdirir degidirmez geri çektim yapamıyorum yaa Bayılacak gibi oluyorum garip bi his daha küçücük şeyi bile girdireniyorum deliricem :KK43:

İlk once sadece degdir canim orasi dokunma hissine alissin vajinanin girisine koy ve 15 -20 dk bekle sonra inan bana orasi yavas yavas icine ceker gibi alacak aparati. Ama bir yere gelince hafif yanma batma hissedebilirsin orada derin nefes al ve verirken bir cesaret itiver asagi dogru[/QUOTE]
Canim ya çok teşekkür ederim umudum yeserdi birden yine tekrar denize şimdi dediğin gibi yapacam ilk sefer de böyle bişey olması normal dimi ben çok sartlandirmistim kendimi hemen girecek diye ama degdirdigim anda geri çekmek zorunda hissettim. Rahatladım şimdi

hişt kızlar buyrun afiet olsun :)

Eklentiler

• images.webp
    images.webp
    8,5 KB · Görüntüleme: 35
Mrb arkadaslar ben tekrar burdaym 2 yil olcak hala durumum ayni. Artik cok daraldım. Soracak olanlara simdiden soyliyim parmak egzersizi yapmiyorm p..yi almaya calisiyorm sürekli ileri derecede bi durumum yok sadece p..yi o duvar noktasindan sonra alamiyorumm

Mrb arkadaslar ben tekrar burdaym 2 yil olcak hala durumum ayni. Artik cok daraldım. Soracak olanlara simdiden soyliyim parmak egzersizi yapmiyorm p..yi almaya calisiyorm sürekli ileri derecede bi durumum yok sadece p..yi o duvar noktasindan sonra alamiyorumm

ahhhh bu duvar duvar :( benimde aynı ama bi tane boldozer bulup duvarı yıkasım var dün gece o kadr sinir oldum

aslında orda sadece 15saniye dayansan sonrası vakum gibi çekiyo içine.

Vajinismus Nedir? Nasıl Üstesinden Gelinir?
Amerikan Psikiyatristler Derneği’ne göre vajinismus “kadındaki istemsiz kasılmalar sonucu cinsel ilişkinin gerçekleşememesi durumudur.”

Vajinismus bilinçli yapılan bir davranış değildir. Başta vajina çevresindeki kaslar olmak üzere, vücudun her yerinde istemsiz kasılmalara neden olur. Bu kasılmalardan dolayı, kadın cinsel ilişkiye girmek istediği halde, penisi içine alamaz. Sadece penisin girişini hayal edince bile kasılmalar gerçekleşebilir. Vajinismuslu kadın, jinekolojik muayeneye bile izin vermeyebilir ve muayene esnasında da istemsiz kasılmalar yaşayabilir. En temel belirtilerden biri ise, cinsel ilişki anı geldiğinde, kişinin panik atak benzeri, istemsiz tepkiler göstermesidir. O esnada vajinismusu olan kadın kontrolünü yitirir. Bu durumun bir kaç defa gerçekleşmiş olması kişinin vajinismus olması anlamına gelmez. Vajinismus tanısı konabilmesi için, bu durumun yineleyici ya da sürekli olması gerekir.

Vajinismus, endişe, korku ya da panik haline dönüşür. Vajinismuslu kadın, elinde olmadan bacaklarını sıkıca kapatır, hatta eşini eliyle itebilir. Bu davranışlarının, eşiyle olan ilişkisiyle ya da eşine karşı sevgisi, tutumu ile çoğu zaman bir ilgisi yoktur.

Vajinismus, her kültürde çok yaygın görülen bir sorundur. Her sosyoekonomik seviyeden ve her kadında görülebilir. Vajinismus çok büyük oranda psikolojiktir ve çok çeşitli sebepten kaynaklanabilir. En yaygın psikolojik sebepleri ise; yanlış öğrenmeler, baskıcı bir ortamda büyümek, zamanla geliştirilen tabular, ilişkisel problemler, kaygı bozuklukları, ya da cinsel taciz olarak sıralanabilir. Küçüklükten beri ‘Bacaklarını kapat, çok ayıp’ , ‘Bisiklete binme, kızlığın gider’ gibi laflar, kızlık zarına normalden fazla önem verilmesine sebep olmaktadır. Toplumsal bazı tabular da bu durumu desteklediğinde ise, kadınların kafasında bekâretin çok önemli ve asla kaybedilmemesi gerektiği inancı ya da; kızlık zarının korunması ve kaybedilmemesi gerektiği inancı yerleşmektedir. Cinsel eğitim eksikliğinden dolayı herkes cinselliği farklı kaynaklardan öğrenmektedir. Bu öğrenmeler yanlış ya da eksik olabilir. Bu durum kadınların cinsel ilişki, vajina, kızlık zarı gibi kavramlarla ilgili yanlış bilgiler edinmesine sebep olabilmektedir. Kadınlar ilk birliktelikle ile ilgili gerçekçi olmayan acı ve yoğun kanama beklentisine girebilmekte ve bu yüzden korku endişe duyabilmektedir.

Vajinismus sorununa cinsel terapi ile çözüm sağlanabilmektedir. Her cinsel sorunda olduğu gibi, vajinismusu ‘kadının sorunu’ olarak görülmek yerine, ‘çiftin sorunu’ olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle eşin de tedavi sürecindeki katılımı büyük önem taşımaktadır. Tedavi sürecinde, vajinismusa neden olan sebepler ortaya çıkarılır ve öncelikle bu sebeplerin üzerinde çalışılır. Cinsel eğitim verilir, bilişsel ya da öğrenmeyle ilgili hatalar düzeltilir, gerektiği durumlarda çiftin ilişkisi onarılır. Duygusal aşamada duygulanım ile ilgili problemler çözülür ve en son bazı davranışsal ödevler ile adım adım çözüme yaklaşılır.

...

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X