Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

kızlar benimde aynı sorunum var evleneli 20 gün oldu bende yapamadım eşim çok anlayışlı bir insan ama ben cesaret edemiyorum tam olarak sorunum vajinusmus ta değil aslında herşey normal iş o raddeye gelince kas katı doktora gitmelimiyim biras daha beklemelimiyim..:KK43::KK43::KK43:
Cnm benimde Aynı oluyordu ilk15 günlükken gittim doktora bi sorun yok Demişti ama bekledikce yapamadıkca çok zaman geçiyor doktora gitmekte fayda var Sorun olup olmadığını öğrenirsin ve hiç vakit kaybetmeden eğzersiz yapmaya başla derim ben

kızlar benimde aynı sorunum var evleneli 20 gün oldu bende yapamadım eşim çok anlayışlı bir insan ama ben cesaret edemiyorum tam olarak sorunum vajinusmus ta değil aslında herşey normal iş o raddeye gelince kas katı doktora gitmelimiyim biras daha beklemelimiyim..:KK43::KK43::KK43:
Bnce gıt canım. Bnde 2sene bu sıkıntyı cektım sürekli erteledim.ttakı aıleler torun sevmk ıstıyoruz diyen e kadar. Sonra kolları sıvadım ve basardım. Ama yazık gecen o yıllarıma. Resmen ilşkisiz bi evlilik tı. Allah tan eşim saygılı ve bana degeer verıyo du

Cnm benimde Aynı oluyordu ilk15 günlükken gittim doktora bi sorun yok Demişti ama bekledikce yapamadıkca çok zaman geçiyor doktora gitmekte fayda var Sorun olup olmadığını öğrenirsin ve hiç vakit kaybetmeden eğzersiz yapmaya başla derim ben
burda çok okudum egzersizi ama ne bilim beynimde hep o ilki eşimle yaşamak vardı şimdi ben egzersiz yaparken kusura bakmayın utanıyorum ama k.zarını kendim bozmuş olcam :(

Ben de 25 aylık evliyim. Çok severek evlendik, eşim çok anlayışlı vs kısımlarını kısa geçiyorum. Bunun ruhsal ağırlığını da uzun yazmama gerek yok, sadece yaşayan bilir.
Ben çok ileri derecedeydim, iç çamaşırımı asla çıkaramıyordum, eşimin bakmasın dokunmasına asla izin vermediğim gibi, kendim de bakamıyor, dokunamıyordum. Orası pis, iğrençti benim için. Sonra kafamda bunu çözmeye kesin karar verdim. Hem Jinekoloji doktoru, hem de cinsel terapist olan birine gittim. Çeşitli bilinçaltı temizleme yöntemleri öğrendim. Rahatça muayene olabildim, eşim de ben de rahatça dokunabiliyoruz, egzersiz çocuk oyuncağı benim için. Ama 2 yılı geçti, hala ilişkiye giremiyorum. Aklımı kaynedeceğim, canıma kıyacağım artık

burda çok okudum egzersizi ama ne bilim beynimde hep o ilki eşimle yaşamak vardı şimdi ben egzersiz yaparken kusura bakmayın utanıyorum ama k.zarını kendim bozmuş olcam :KK43:
Bende öyle düşünmüştüm eşimde istemedi egzersiz yapmamı ama erteledik 1 yıl geçti ben yaklaşık 1 buçuk aydır egzersiz yapıyorum bi sorun olmadı hiç kan falan gelmedi hiç bir arkadaşdanda egzersiz yaparken kızlık zarının bozulduğunu duymadım korkma sende bi sorun olmaz Ama sen önce jinekolojik muayene ol zaten doktorda önerilerde bulunur

Bende öyle düşünmüştüm eşimde istemedi egzersiz yapmamı ama erteledik 1 yıl geçti ben yaklaşık 1 buçuk aydır egzersiz yapıyorum bi sorun olmadı hiç kan falan gelmedi hiç bir arkadaşdanda egzersiz yaparken kızlık zarının bozulduğunu duymadım korkma sende bi sorun olmaz Ama sen önce jinekolojik muayene ol zaten doktorda önerilerde bulunur
offf o jinekolojik muayneye nasıl gidicem sorun orda nasıl korkak bi kızım ben ya :( açmadan muayne yapmıyor sanırım doktor

offf o jinekolojik muayneye nasıl gidicem sorun orda nasıl korkak bi kızım ben ya :KK43: açmadan muayne yapmıyor sanırım doktor

Özür dileyerek söylüyorum, ben yatakta bile çamaşırımı çıkaramıyordum, nerde kaldı ki muayene.. ama o kadar rahat muayene oldum ki, zerre bişey hissetmedim.
hatta doktor dedi ki, zar diye bişey yok, yırtılmaz, kanamaz, şimdi bunu ispatlamak için parmağımı sokacagım dedi. Çok çok hafif bi baskı hissettim, o kadar. Bu arada doktor benimle konustu, bişeyler anlattı. Sordum, parmagınızı çıkardınız mı yoksa içerde mi diye. Düşünün yani, bunu bile hissetmedim.
Ama doktor da önemli tabii, zorlamaması, sizi hazır hale getirmesi lazım.
Ben muayene olmama ve egzersizi çok kolay yapmama rağmen 2 yılı geçti yenemiyorum :(( ne olur bana da yardım edin

offf o jinekolojik muayneye nasıl gidicem sorun orda nasıl korkak bi kızım ben ya :KK43: açmadan muayne yapmıyor sanırım doktor

Özür dileyerek söylüyorum, ben yatakta bile çamaşırımı çıkaramıyordum, nerde kaldı ki muayene.. ama o kadar rahat muayene oldum ki, zerre bişey hissetmedim.
hatta doktor dedi ki, zar diye bişey yok, yırtılmaz, kanamaz, şimdi bunu ispatlamak için parmağımı sokacagım dedi. Çok çok hafif bi baskı hissettim, o kadar. Bu arada doktor benimle konustu, bişeyler anlattı. Sordum, parmagınızı çıkardınız mı yoksa içerde mi diye. Düşünün yani, bunu bile hissetmedim.
Ama doktor da önemli tabii, zorlamaması, sizi hazır hale getirmesi lazım.
Ben muayene olmama ve egzersizi çok kolay yapmama rağmen 2 yılı geçti yenemiyorum :KK43:( ne olur bana da yardım edin

ben de 1 senedir egzersiz yapmama rağmen daha dün yenebildim..pes etme kendine inan, beynine kabul ettir..bu iş bitecek de, egzersizde ne aşamadasın?

kızlar boşverin zarı, kanı manı...işte bunlar yüzünden vajinismus olunuyo zaten...egzersiz yapan birinin ilişkide kanaması beklenmez..eşiniz de herhalde bu kadar travmanın üstüne neden kanamadı diyecek değildir.. zaten kanama olmasının sebebi kasları kasmak, yoksa kan filan yok. egzersizle esnediği için kanama olmaz bir daha

Araştırdığıma göre her kızın kadının kızlık zarı yapısı farklı olabiliyor kimi egzersizlerde esnek yapıda olduğu için zarar görmüyormuş ama kimisi içinde gözden çıkarmak gerek sanırım ben sırf bundan korkuma ilerleyemiyorum kendim zarar vermek istemediğimden işte böylede yerinde saymaya devam :KK64::KK64:

Araştırdığıma göre her kızın kadının kızlık zarı yapısı farklı olabiliyor kimi egzersizlerde esnek yapıda olduğu için zarar görmüyormuş ama kimisi içinde gözden çıkarmak gerek sanırım ben sırf bundan korkuma ilerleyemiyorum kendim zarar vermek istemediğimden işte böylede yerinde saymaya devam :KK64::KK64:

Gözden çıkarmak dediğiniz nedir? Zarı siz vajina ağzına gergin bi şekilde yerleşmiş, içeri bişey girince straç film gibi yırtılan bişey zannediyorsunuz :((( halbuki asla öyle değil. Nasıl ağzınızı açıyorsunuz, içeri yemek giriyor, zar da aynen öyle, açılıp esneyen yapıda. Zaten düşündüğünüz gibi gergince duran bişey olsa, regl kanı çıkamaz içerden. Zarın zaten ortasında delik var hali hazırda. Aynı ağız gibi düşünün. Ağzınızı açmayı reddedip çatalı iterseniz, kanar

canım ben 2 tane kadın doğımcuya gidip muayene oldum ikisi de zarın kalın dedi ama ben eşimle deneme yaparkende egzersiz yaparkende hiç kan gelmedi yani egzersiz ister istemez esnetiyor zarı o yuzden pek o kısıma takılmayın derim eşine de anlat bak böyle böyle oluyormuş diye oda ikna olacaktır eminim

ben de 1 senedir egzersiz yapmama rağmen daha dün yenebildim..pes etme kendine inan, beynine kabul ettir..bu iş bitecek de, egzersizde ne aşamadasın?

Cevap yazdıgınız için çık teşekkürler. Normal kulagımı kasımak için parmagımı kulagıma sokar kadar rahatım egzersizde. Tek parmak sokuyorum. Başka ne aşaması var?

Gözden çıkarmak dediğiniz nedir? Zarı siz vajina ağzına gergin bi şekilde yerleşmiş, içeri bişey girince straç film gibi yırtılan bişey zannediyorsunuz :KK43:(( halbuki asla öyle değil. Nasıl ağzınızı açıyorsunuz, içeri yemek giriyor, zar da aynen öyle, açılıp esneyen yapıda. Zaten düşündüğünüz gibi gergince duran bişey olsa, regl kanı çıkamaz içerden. Zarın zaten ortasında delik var hali hazırda. Aynı ağız gibi düşünün. Ağzınızı açmayı reddedip çatalı iterseniz, kanar

Yani zarar verme kısmını göze almayı kastettim.. Anatomisinide inceledim keşke ağız gibi kontrol edebilsek hiç bu hale kalmazdık :) yani regl kanamasındada insanların içi dökülmüyor belli bir delik var maksat onu genişletecek cesareti bulmakta öyle söyleyeyim.. Ben cesaret edemedim sahsen ilerleyemiyorum dendiğimdede canım yanıyor herkes aynısını yaşayacak diye kaide yok ama bende durum bu..

canım ben 2 tane kadın doğımcuya gidip muayene oldum ikisi de zarın kalın dedi ama ben eşimle deneme yaparkende egzersiz yaparkende hiç kan gelmedi yani egzersiz ister istemez esnetiyor zarı o yuzden pek o kısıma takılmayın derim eşine de anlat bak böyle böyle oluyormuş diye oda ikna olacaktır eminim

Burda başka arkadaşlarda vardı sanırım zar kalın muhabbetine rağmen egzersizle sorunsuzca yenmişlerdi.. Ben orada bi boşluk var farkındayım ama giriş kısmı kafamda kilit kalın bişey düşüncesine açamaıyorum kendimi..

Eşinizle konuşun egzersiz yapınca zarın esnediğini anlatın, zar dediğiniz şey kapalı bir perde değil zaten ortası delik. egzersizle kanama olmaz, çünkü kontrol sizdedir siz yavaş yavaş bir şey itince ortasından geçer gider, kalınlık arttıkça esneye esneye o delik büyür, bu illetten kurtulup eşinizle de birlikte olduğunuzda da kan gelmez.. kan olayını kapatın, niye takılıyosunuz bu kadar..ilk gecede niye kanama olur, kadın korkar illa ki kendini kasar ve erkek de cart diye yapar ve kanar..bu durumda vajinismus filan olmaz tabii..şöyle de özetleyebiliriz kanama var vajinismus yok (çünkü vajinismusa firsat yok), vajinismus varsa ve egzersizle tedavi olursa da kan yok..bu kadar basit..
kızlar gerçekten tek çare egzersiz yapmak, bakın hepimiz aynı şeyleri yaşadık, nolur soru işaretlerinizden kurtulun, Allah emeklerin karşılığını veriyor, inanın..hepinize tez vakitte kurtulma diliyorum

Yani zarar verme kısmını göze almayı kastettim.. Anatomisinide inceledim keşke ağız gibi kontrol edebilsek hiç bu hale kalmazdık :) yani regl kanamasındada insanların içi dökülmüyor belli bir delik var maksat onu genişletecek cesareti bulmakta öyle söyleyeyim.. Ben cesaret edemedim sahsen ilerleyemiyorum dendiğimdede canım yanıyor herkes aynısını yaşayacak diye kaide yok ama bende durum bu..

İstanbuldaysanız doktor önereyim. Siz kendinizi muayene için hazır hissedene kadar konuşuyor, rahatlatıyor. Gerekirse saatlerce. Ne zaman siz muayeneye ikna olursanız, o zaman muayene ediyor.

Back
X