• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kızlar ben doğum yapalı bir yıl oldu ama halen vajinama bakamıyorum 🥺 çok dikişim olmuştu o zamanlar dikiş kontrol etmek için bir kez baktım zar zor sonra asla bakamadım aparat çalışmaya da başlayamadım bu yüzden. Asla adım atamıyorum bana bir yardım edin bi casaret baksam başlasam mı yoksa önce doktora mı gitsem.. doktora gitmeye de korkuyorum başka bir şehre taşındık bildiğim doktor da yok😢

Kızlar ben doğum yapalı bir yıl oldu ama halen vajinama bakamıyorum 🥺 çok dikişim olmuştu o zamanlar dikiş kontrol etmek için bir kez baktım zar zor sonra asla bakamadım aparat çalışmaya da başlayamadım bu yüzden. Asla adım atamıyorum bana bir yardım edin bi casaret baksam başlasam mı yoksa önce doktora mı gitsem.. doktora gitmeye de korkuyorum başka bir şehre taşındık bildiğim doktor da yok😢
Doğumunuz vajinal doğum muydu

Bu biraz hassas bir konu alanında uzman bir hekimden yardım al istersen

Kendin yapmaya cesaret bulamiyosan daha fazla vakit kaybetmeden alanında uzman bir doktor araştırıp gitmen iyi olur canım.Dogum sürecin olmuş aslında ilişkiden daha zor olabilecek birşeyi başarmışsın Rabbim evladını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🙂 bulunduğun sehirde çok küçük bir yer değilse bu konuda uzman bir doktor bulabilirsin

Kendin yapmaya cesaret bulamiyosan daha fazla vakit kaybetmeden alanında uzman bir doktor araştırıp gitmen iyi olur canım.Dogum sürecin olmuş aslında ilişkiden daha zor olabilecek birşeyi başarmışsın Rabbim evladını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🙂 bulunduğun sehirde çok küçük bir yer değilse bu konuda uzman bir doktor bulabilirsin
Araştırmaya başladım teşekkür ederim🙏🏻🌸
Doğumunuz vajinal doğum muydu
Evet
1 sene çok bir süre şimdiye dikiş kalmaz ki orası çoktan onarılmıştır
Mutlaka öyledir ama işte ilk başlarda dikişli halini gördüğümden sanırım cesaret edemedim

Bir de kızlık zarıyla ilgili başka bir sorum var size. Ben parmak egzersizi de çalıştım vajinama parmağımı soktuğumda önce tırtıklı bir yer geliyo birsz ilerleyince boşluk geliyor. Aparatla da çalışırken 2 parmak kadar sert gidiyor sonra kayıp giriyor içine. Eşli yapamama sebebim acaba o girişteki tırtıklı yer mi diye düşünmeye başladım. Kızlık zarı orasıysa ilişki yaşadıktan sonra o giriş kısmı o şekilde mi kalacak yoksa esneyip açılacak mı. Yani girş genişlerse devamı da gelecek gibi oluyor ama eşlide canım çok acıyor hatta o büyüttüm dediğim aparatla denerken de canım çok acıdı aslında inanılmaz rahat ve gevşemiş şekilde başlamıştım çalışmaya. Benim vajinamda mı var bir sıkıntı acaba yaa 🥺
Merhaba bu tırtıklı yapı zamanla belirsizleşti mi acaba ilk evlendiğim zaman vardı 2 yıl sonra kayboldu sanki doğal bir süreç mi acaba 🙈

Merhaba bu tırtıklı yapı zamanla belirsizleşti mi acaba ilk evlendiğim zaman vardı 2 yıl sonra kayboldu sanki doğal bir süreç mi acaba 🙈
Benim zarım esnek gibiydi zor yırtılmış doktor iyileşme sürecinde öyle olur sonra herkeste silikleşiyor zamanla dedi bazıları bizde hiç olmadı diyor canımın yanma sebebi girişteki o tırtıklı yapıydı sanırım

Merhaba arkadaşlar ben de bu sorunla uğraşıyorum şu anda yenmek istiyorum fakat eşim şehir dışında çalışıyor ay da 1 kere gelebiliyor sorum şu ben tedaviye başlasam eşim olmadan yenebilir miyim ya da nasıl bir yol izlemeliyim çok teşekkür ederim

çok sevindim eğer egzersizlere başlayıp uygularsanız bu iş bitmiş demektir..ben de kısa süre yaşadım bu durumu ......öselden isteyen arkadaşlarıma neler yaptıklarımı anlatabilirm..bu arada anestol çok az tesirli bi ilaç................yerel anestesik yani...emla krem alın ve bi fındık tanesi kadar içine sıkın arkadaşlar ve bi hafta mühlet verin kendiize her gün azar azar deneyin...........haa çok kötü durumda olanlar isee ilk öncee eşinizle aranızdaki sıcak teması kesmeyin, mesela bi gün boyunda eşinizle kucaklaşın , sırtnı okşayın , aklınıza o an olacak diye düşünmeyin..sonra da o egzersizlerre geçin önce siz sonra da eşiniz yapsın bunu,,,en son aşama ilişki...egzersizler oluyorsaaa ilişki olmuş bilin ,,bol şanslarr .............
Yardım edermişim bana

Merhaba arkadaşlar ben de bu sorunla uğraşıyorum şu anda yenmek istiyorum fakat eşim şehir dışında çalışıyor ay da 1 kere gelebiliyor sorum şu ben tedaviye başlasam eşim olmadan yenebilir miyim ya da nasıl bir yol izlemeliyim çok teşekkür ederim
Eşinde tedavi olmanı kabul ediyorsa o olmadan da baslayabilirsin tabi. Evde kendin mi yapacaksın egzersizleri yoksa doktora gitmeyi mi düşünüyorsun

Evet tedavi olmamı kabul ediyor cem kece nin kitabı var onu almayı düşünüyorum siz ne önerirsiniz
Bende okumuştum Cem keçe faydalı olabilir. Evde kendin yapacaksan önce hangi yöntem sana daha yakın onu bulmalısın. Dilatör ya da parmak egzersizleri bu hastalığın tek tedavisi bunlar. Tabi direk egzersize başlamak doğru olmaz öncesinde nefes egzersizleri ve kegelle vajina kaslarını nasıl kontrol edeceğini öğrenmen lazım bunun içinde aynada inceleme ve gün içinde kegel egzersizi yapmayla başlamak daha doğru olur.

Bende okumuştum Cem keçe faydalı olabilir. Evde kendin yapacaksan önce hangi yöntem sana daha yakın onu bulmalısın. Dilatör ya da parmak egzersizleri bu hastalığın tek tedavisi bunlar. Tabi direk egzersize başlamak doğru olmaz öncesinde nefes egzersizleri ve kegelle vajina kaslarını nasıl kontrol edeceğini öğrenmen lazım bunun içinde aynada inceleme ve gün içinde kegel egzersizi yapmayla başlamak daha doğru olur.
Teşekkür ederim zaten o da olmazsa terapi alacağım

Teşekkür ederim zaten o da olmazsa terapi alacağım
Olumsuz düşünmemeye çalış kitapta detaylıca anlatıyor bu hastalık neden olur nasıl tedavi edilir hepsi var. Baktın kendin yapamiycak gibisin en doğru olan yardım almak. İnşallah kısa sürede sende kurtulursun 😊

Olumsuz düşünmemeye çalış kitapta detaylıca anlatıyor bu hastalık neden olur nasıl tedavi edilir hepsi var. Baktın kendin yapamiycak gibisin en doğru olan yardım almak. İnşallah kısa sürede sende kurtulursun 😊
İnşallah bir an önce kurtulmalıyım çok strese giriyorum bu yüzden dua eder misiniz çok ihtiyacım var😊

İnşallah bir an önce kurtulmalıyım çok strese giriyorum bu yüzden dua eder misiniz çok ihtiyacım var😊
Tabi ederim inşallah en kısa zamanda kolaylıkla kurtulursun ❤️ stres oluyo ister istemez ama kontrol etmeye başladığında ve egzersizleri ilerlettikce yapabileceğini göreceksin 😊

Back
X