Vajinismus sonrası hamilelik

Kubramutlu

Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2021
22
10
8
32
Merhaba arkadaşlar. Ben 15 aylık evliyim ve 11 ay sonunda hera kliniğe giderek vajinismusu yendim. Yendim ama hala doktorun dediği pozisyonda yani benim üstte oldugum(çünkü en rahat o şekilde olacağını söylediğinden) şekilde yapabiliyoruz. Penisi tutup ben itebiliyorum sadece ve bu şekilde 4 aydır ilişkiye girmeye çalıştık. Oldu da ama hep ağrılı ve benim için keyifsiz yani zevk almadığım şekildeydi. Bilerek korunmadık ve 2 gün önce adet gecikmesinden dolayı tahlil verdim. Beta hcg 1217.9 çıktı çok sevindik eşimle ama hamilelik ve doğum sürecinden korkuyorum. Vajinismusu kısmen yenmiş biriyim. Tamamen geçtiğini düşünmüyorum. Hala doktora muayene olamacağımı düşünüyorum mesela. Tecrübeli olanınız var mı bu konuda acaba nasıl geçer, çok zorlanır mıyım. Vajinal ultrason vs yaparşar mı

Ben 1,5 yıl vajinismustum. Sonra tedavimi oldum.
Tedavı 5 gun surdu zaten nyse detayları tahmn edıyorsunuzdur. 10 ilişkiden sonra normale donmeye basladım. 3 ay korundum sonra hamile kaldım.

Normal dogumu aklımdan bıle gecrmedm sezeryan oldum. Dr um da zaten beni tanıyan ve nasıl yaklasacagını bıleb bı dr oldgu ıcın bana ona gıre yaklastı. Asla vajinal muayne olmadm.
Sadece çatı muaynesi yaptı oda çok fazla yalancı sancım vardı son aylara dogru o sebeple.

Yani merak etme b sorun olmuyor. Gebelıkten sonra tekrarlama durumu da olmadı. Hersey yolunda

Ben de vajiliydim hem de öyle böyle değil tedavi sırasında ayılıp bayılmalı. 9 ay önce çatır çatır normal doğurdum. Çatı muayenesi olmadım ama normal doğum olduğu için açıklığa bakılıyor tabi ama yumurta kapıya gelince o en son düşündüğün şey oluyor. Doğuma kadar hiç alttan muayene olmadım. Gebeliğimde herhangi bir risk yoktu. Umarım senin de olmaz. Ama korkma sen en zor olanı başarmışsın zaten

Uzmanlar vajinismus bittikten sonra 6 ay hamile kalmayın diyorlar genelde. Zihnin tamamen alışması için. mesele şuan hala vajinal ultrasondan korkuyorsunuz. Hamilelikte çeşitli muayeneler olacak illaki rahatsız olacaksınız. Keşke önce bi vajinal ultrason korkunuzu felan yenseydiniz.

Rahatladım gerçekten çok teşekkür ederim sadece sizdeki gibi belli bir süre sonra bende korkular normale dönmeye baslamadı ve bunları yenmeden hamile kaldım

Çok teşekkür ederim bunlar beni rahatlattı

Doktorum bunu hiç söylemedi maalesef 6 ay hamile kalma vs diye.. Hamile olmasam da doktora gitmezdim ama sanırım hiç öyle Bi niyetim yoktu çünkü. Genelde de öyleyim çok sayılıdır doktora gittiğim genel olarak hastaneden korkarım çünkü

İnsallah benim de tekrarlamaz bunu da düşünmüştüm çünkü umarım sizdeki gibi olur

Canim vajinal ultrason vajili arkadaslardan duyduguma gore aparat gibi kolay oluyomus yani ahri sizi olmuyomus. Doktorun sakinca gormezse iliskine de devam et bence en azindan haftada 2 kere iyi olur gibi vajinismusu yenmisken ara vermemis olursun dikkatli bi sekilde tabiki

Rahatladım gerçekten çok teşekkür ederim sadece sizdeki gibi belli bir süre sonra bende korkular normale dönmeye baslamadı ve bunları yenmeden hamile kaldım
İşte o dönemde korumamız gerektgnı soylemstı hep dr um. Surekli o konuda uyarıyordu beni
Nasip boyle olacagı varms tabii. Saglıkla alın kucagınıza

Vajinismus gecmisim var. Vajinal muayene kadar kolay bir sey yok. Ödüm koparak gitmistim ilk muayeneye. Hicbir sey hissetmedim. En son smear vermeye gitmeden benzer korkulari yaşıyordum. Kayganlastirici olmadan nasil girebilir diye. Onu da hiç hissetmedim. Korkulacak bir sey yok rahat olun.

İnsallah benim de tekrarlamaz bunu da düşünmüştüm çünkü umarım sizdeki gibi olur
Bende doktoruma sorup evet en azından dediğiniz gibi tekrar bu sıkıntıyı yaşamamak için devam etmek istiyorum ama bakalım

Canım vajinal ultrason çok basit korkma hiç. Ben de vajinismus tedavisi görürken doktorum bana eğitim amaçlı vajinal ultrason çatı muayenesi smear testi nasıl alınır falan bende hepsini uygulatmıştı öğrenmem ve ilerde kadın doğuma gittiğimde korkmamam için. Ben alttan muayene olmaktan çok korkardım ama artık korkmuyorum herşeyi üstümde uygulattığı için

Bana sadece fitil koyarken zorlanmamam için parmağımı oraya itmeyi öğretmişti ya sizdeki gibi onları yapmadı maalesef ama insallah zorlanmam ve gerek kalmaz ne diyim

Bana sadece fitil koyarken zorlanmamam için parmağımı oraya itmeyi öğretmişti ya sizdeki gibi onları yapmadı maalesef ama insallah zorlanmam ve gerek kalmaz ne diyim
Onu da öğretti canım doktorum çok iyiydi herşeyi öğretti. Kadın doğumdan hamilelikten korkan ben artık hiç korkmuyorum zorlanmazsın zaten ultrason aletine kayganlaştırıcı sürüyor kolayca giriyo dilatörün 3. Boyu kadar bile değil kalınlığı zaten ultrason aletinin

Çok teşekkür ediyorum illa onunla bakması gerekiyor mu acaba

Yok canım ya bir sıkıntın yoksa bakmaz bence çoğu arkadaşım alttan muayene olmadan hamileliği bitti

İyi günler nasıl bir pozisyonda denediniz lütfen yardımcı olur musunuz üste nasıl yaptınız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…