Merhaba..Çaresizim lütfen yardım edin. Yaklaşık 2 senedir evliyim. Eşimle cinsel ilişkiye giremiyorum. Başta ilişkiye giremeyince kadın doğuma gittim fiziksel bir durum olabilir mi diye bir problem olmadığını söyleyip kitap önerdi olmazsa 1 ay sonra gel dedi. Burda yazan birçok şeyi okudum denemeye çalıştım ama parmak egzersizi de dilatör de çok rahatsız edici geliyor yapamıyorum. Bi gelişme olmayınca tekrar doktora gittim alttan muayene yaptı ne kadar gerilsem ve zorlansam da parmağını sokmasına izin verdim. Ciddi bir seviyede vajinismus olduğunu düşünmüyorum ama terapi alman gerek dedi. Bir süre daha erteleyip çaresiz kalınca anneme söyledim biraz da onun zoruyla terapiye başladım. Uzunca bir süredir devam ediyorum ama verdiği ödevleri düzenli yapmadım hep çeşitli bahaneler bularak. Bazen ilerleme oldu bazen başa döndüm. Yakın zamana kadar rahat ve istekli olduğum denemeler çoğalmıştı. Sonrasında bir kaza geçirdim. Onun etkisiyle bu konu biraz rafa kalktı. Şimdi ise hiç ama hiç isteğim yok hatta eziyet gibi geliyor denemek eşim yaklaşmasın diye sürekli kaçınıyorum ve bugün bunun farkında olan eşim artık öfke patlaması yaşadı onu sevmediğimi hatta istediğim erkek olmadığını düşünüyor. Artık ben bile emin olamıyorum. Normalde hiçbir problem yok seviyorum öpüyorum kokluyorum ama bir eş olarak neden istemiyorum? Ona da hak veriyorum ben de artık bıktım çözülsün hatta bebeğimiz olsun istiyorum. Terapi de işe yaramadı artık ne yapacağımı bilmiyorum.
Çözebildiniz miÇaresizim lütfen yardım edin. Yaklaşık 2 senedir evliyim. Eşimle cinsel ilişkiye giremiyorum. Başta ilişkiye giremeyince kadın doğuma gittim fiziksel bir durum olabilir mi diye bir problem olmadığını söyleyip kitap önerdi olmazsa 1 ay sonra gel dedi. Burda yazan birçok şeyi okudum denemeye çalıştım ama parmak egzersizi de dilatör de çok rahatsız edici geliyor yapamıyorum. Bi gelişme olmayınca tekrar doktora gittim alttan muayene yaptı ne kadar gerilsem ve zorlansam da parmağını sokmasına izin verdim. Ciddi bir seviyede vajinismus olduğunu düşünmüyorum ama terapi alman gerek dedi. Bir süre daha erteleyip çaresiz kalınca anneme söyledim biraz da onun zoruyla terapiye başladım. Uzunca bir süredir devam ediyorum ama verdiği ödevleri düzenli yapmadım hep çeşitli bahaneler bularak. Bazen ilerleme oldu bazen başa döndüm. Yakın zamana kadar rahat ve istekli olduğum denemeler çoğalmıştı. Sonrasında bir kaza geçirdim. Onun etkisiyle bu konu biraz rafa kalktı. Şimdi ise hiç ama hiç isteğim yok hatta eziyet gibi geliyor denemek eşim yaklaşmasın diye sürekli kaçınıyorum ve bugün bunun farkında olan eşim artık öfke patlaması yaşadı onu sevmediğimi hatta istediğim erkek olmadığını düşünüyor. Artık ben bile emin olamıyorum. Normalde hiçbir problem yok seviyorum öpüyorum kokluyorum ama bir eş olarak neden istemiyorum? Ona da hak veriyorum ben de artık bıktım çözülsün hatta bebeğimiz olsun istiyorum. Terapi de işe yaramadı artık ne yapacağımı bilmiyorum.
Çaresizim lütfen yardım edin. Yaklaşık 2 senedir evliyim. Eşimle cinsel ilişkiye giremiyorum. Başta ilişkiye giremeyince kadın doğuma gittim fiziksel bir durum olabilir mi diye bir problem olmadığını söyleyip kitap önerdi olmazsa 1 ay sonra gel dedi. Burda yazan birçok şeyi okudum denemeye çalıştım ama parmak egzersizi de dilatör de çok rahatsız edici geliyor yapamıyorum. Bi gelişme olmayınca tekrar doktora gittim alttan muayene yaptı ne kadar gerilsem ve zorlansam da parmağını sokmasına izin verdim. Ciddi bir seviyede vajinismus olduğunu düşünmüyorum ama terapi alman gerek dedi. Bir süre daha erteleyip çaresiz kalınca anneme söyledim biraz da onun zoruyla terapiye başladım. Uzunca bir süredir devam ediyorum ama verdiği ödevleri düzenli yapmadım hep çeşitli bahaneler bularak. Bazen ilerleme oldu bazen başa döndüm. Yakın zamana kadar rahat ve istekli olduğum denemeler çoğalmıştı. Sonrasında bir kaza geçirdim. Onun etkisiyle bu konu biraz rafa kalktı. Şimdi ise hiç ama hiç isteğim yok hatta eziyet gibi geliyor denemek eşim yaklaşmasın diye sürekli kaçınıyorum ve bugün bunun farkında olan eşim artık öfke patlaması yaşadı onu sevmediğimi hatta istediğim erkek olmadığını düşünüyor. Artık ben bile emin olamıyorum. Normalde hiçbir problem yok seviyorum öpüyorum kokluyorum ama bir eş olarak neden istemiyorum? Ona da hak veriyorum ben de artık bıktım çözülsün hatta bebeğimiz olsun istiyorum. Terapi de işe yaramadı artık ne yapacağımı bilmiyorum.
Nasıl çözdünüz yardımcı olur musunz banaCinsel birlikteliğin olamaması sürekli aynı döngüde olup başarısız hissetmek sizi umutsuz hale getirmiş, pes etmiş vaziyette duruyorsunuz. Malesef kendiliğinden düzelmiyor, 2 sene yaşadım bu illeti aylarca terapi aldım ve minik minik aşama kaydederek cözdük. Öncelikle bence iyi bir terapist bulun, egzersizlerden kaçmayın, acıyı beynimiz üreriyor büyük ölcüde ilk ilişkiden sonra neredeyse hiç kalmıyor inanınyendikten sonraki mutluluğunuz evliliğin selameti için eşinize olan sevginiz için pes etmeyin, sabırlı olun yol almaya bakın
O tık dediğiniz eşim dediğiniz yer neresi acabaMerhaba.Ben de evliliğimin neredeyse ilk iki yılı ilişkiye giremiyordum.Çok üzülüyordum.Doktora gitmiştim ,muayenede cihazı sokarken çok korkmuştum,doktor sağolsun iyiudi de beni rahatşatmıştı bir sıkıntın yok demişti,sonra eve gidince eşimle ilişki yaşadık ve bence o gün doktorda önce alet girdiği için de bi tık daha rahatladığımdan sanıyorum,hamile kaldım.Yani ben o gün oldu diye tahmin ediyorum hep.Çünkü bacaklarım zangır zangır titrerdi ve kapatmaya çalışırdım normalde.Neyse doğum yaptım.Ve epiduralli normal doğum.Epidural olunca zaten alt tarafı hissetmiyorsunuz,o açıdan iyi oldu.Bu arada doğuma gittiğimde alttan açıklığa bakmaya çalışan herkesi ittiriyordum,doktor çocuk musun demişti bana unutmuyorum,vajinusmus var bende diyememiştim:/ neyse zaten iğne aldım sonrasına uyuştu da öyle doğurabildim.Doğumdan yaklaşık 3-4 ay sonra eeeeh bu hayat böyle geçemez deyip,eşimin üstüne çıktım.Çalışmalara başladım.Benim için kontrolün bende olması daha rahatlatıcıydı.Kendim tutup üsteyken yavaş yavaş sokmaya çalıştım.Gıdım gıdım girdikçe başarıyorum dşye mutlu oluyordum ,e tabi acıyordu da ,ama pes etmek istemedim çünkü çok bıkmıştım,eşime de üzülüyordum. Bi arkadaşım bana demişti ki ; bir tane eşik var o eşiği geçince her şey çok kolay oluyor.Hakkaten gıdım gıdım sokarken resmen tık diye bir şey hissettim ve sonrası çok kolay girdi.Yani zor olan kısım o eşiğe kadarmış.Aşırı mutlu oldum başarınca ve sonrasında yine kontrol bende olacak şekilde deneye deneye her şey normalleşti.2. çocuğu doğurdum ve inanın alttan muayene vs çok kasılmıyorum artık.Çok kolaymış meğerse.Rahat olduğunuz pozisyonu bulun ve kontrol sizde olsun,ve gerisi azcık kendini zorlamak ;olacak girecek diyerek kendini motive etmek
Beni de etiketler msinizBurada çok kez önerildiği için yazıyorum online tedaviyle bile yenenler var Dr nazife ergen. Bütçe ayırın bunu çözün veya kendiniz dilatör çalışın yoksa evliliğiniz bitecektir maalesef ki. Sizi bu konuların konuşulduğu sayfaya etiketleyeceğim
Nazife ergen dediğiniz hoca online nasıl çözebilirki kadın öncelikle muayene olabilmeli ben gittim vajinusmus için kadın doğumcuya öncelikle muayene etti ardindan 1saat konuştu sonra bana aşamalı bi fotokopi kağıdı verdi işte öncelik şunu şunu yapacan falan seans seans gibilerinden baktım fotokopi dr cem keçenin vajinusmus kitabını fotokopi çektirmiş ve aşama aşama neler yapılması gerektiğini bana anlatıyor zaten kitap, doktora gerek yok bu kadar para vermeue dedim aldım kitabı okudum uyguladım ama ben yapamadım o ayrı demem o ki çoğu doktor cem keçenin vajinusmus kitabını kullanıyor.özgün farklı bir tedavi yöntemleri varsa hakederler parayı ama bana başka türlüsünü kabul etmiyorumBurada çok kez önerildiği için yazıyorum online tedaviyle bile yenenler var Dr nazife ergen. Bütçe ayırın bunu çözün veya kendiniz dilatör çalışın yoksa evliliğiniz bitecektir maalesef ki. Sizi bu konuların konuşulduğu sayfaya etiketleyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?