• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismus

Krkmz4

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2024
9
1
1
26
7 aylık evliyim eşimle doğru dürüst ilişkiye giremedim. İlk gün denedik olmadı 3. Gün kızlık zarı bozuldu sonraki denemelerde hiç yapamadık korkuyorum itiyorum canım çok acıyor tedavi olmak istedim ama fiyatlar malum olamadım. İnternetten araştırdım parmak egzersizleri ile başladım ve hepsini alabildim. Sonra dilatör setini aldım 4. Boya kadar aldım ama eşli denedik yine olmadı. Eşimin artık sabrı kalmadı mutsuz olduğunu söylüyor. Korkumu aşamıyorum ve bu beni çok değersiz işe yaramaz biri gibi hissetiriyor ne yapmalıyım bilmiyorum çok çaresizim.

öyle de hissettirmesin canım sonuçta Buda bi rahatsızlık yani ama aşılamayacak bir durum değil emin olun denemeleri yapmışsın zaten sadece bi tık daha ilerleme kaydedersen daha iyi olur senin için o an nefes egzersizleride yapabilirsin mesela
Merak etme olur çok düşünme çok kasma da rahat ol ya sonra olunca diyeceksin ki yaa bunun için mi bu kadar kastım kendimi o yüzden eşinde biraz daha sabırlı olsun derim baktın yine olmuyo tedavi olmak şart 🌸

öyle de hissettirmesin canım sonuçta Buda bi rahatsızlık yani ama aşılamayacak bir durum değil emin olun denemeleri yapmışsın zaten sadece bi tık daha ilerleme kaydedersen daha iyi olur senin için o an nefes egzersizleride yapabilirsin mesela
Merak etme olur çok düşünme çok kasma da rahat ol ya sonra olunca diyeceksin ki yaa bunun için mi bu kadar kastım kendimi o yüzden eşinde biraz daha sabırlı olsun derim baktın yine olmuyo tedavi olmak şart
Umarım aşarım

Eşim başlarda çok destek oluyordu ama artık destek olmuyor benimde motivasyonumu düşürüyor sürekli bu bi hastalık üzerime gelme destek ol diyorum anlıyorum seni diyor ama sonrası yine aynı mutsuzum ne yapacaksan yap diyip duruyor

Eşim başlarda çok destek oluyordu ama artık destek olmuyor benimde motivasyonumu düşürüyor sürekli bu bi hastalık üzerime gelme destek ol diyorum anlıyorum seni diyor ama sonrası yine aynı mutsuzum ne yapacaksan yap diyip duruyor
Eğer eşin bu denli davranıyorsa kısaca tedavi yöntemini kullanarak kısa yoldan kurtarabilir madem öyle

Zaten canınızın acıması çok normal ve beklenen bişey bunu kabullenin öncelikle evet acıyacak ama dayanılmaz değil sonuçta diye düşünün şuana kadar ertelemişsiniz olmamış acıdığı için şuan yine yapsanız yine acıyacak kaçmanın size zarardan başka getirisi yok ha bide zaman kaybı çünkü yapmadıkça korku gözünüzde büyüyecek alamıyorum diye de düşünmeyin sonuçta diğerlerini alabilmişsiniz yani Bi sorununuz yok hayalgücü düşünce tamamen gerekirse ilişki sırasında da diğer dilatörü aldığınızı hayal edin gözünüzü kapatın kolaylık olabilir eşinizle olurken korkma sebebiniz kontrol sizde değil eşinizde olduğu için de olabilir diğeriyle nasıl yapıyorsanız aynı şekilde yapmaya çalışın yavaş yavaş olacaktır üstünüzde bu şekilde yük olarak kalmasın bu hal. Yani eşinizle olurken onunla olduğunuzu düşünüp gerilmek yerine dilatörü rahat alıyorsanız onu aldığınızı hayal edin

Zaten canınızın acıması çok normal ve beklenen bişey bunu kabullenin öncelikle evet acıyacak ama dayanılmaz değil sonuçta diye düşünün şuana kadar ertelemişsiniz olmamış acıdığı için şuan yine yapsanız yine acıyacak kaçmanın size zarardan başka getirisi yok ha bide zaman kaybı çünkü yapmadıkça korku gözünüzde büyüyecek alamıyorum diye de düşünmeyin sonuçta diğerlerini alabilmişsiniz yani Bi sorununuz yok hayalgücü düşünce tamamen gerekirse ilişki sırasında da diğer dilatörü aldığını hayal edin gözünüzü kapatın kolaylık olabilir eşinizle olurken korkma sebebiniz kontrol sizde değil eşinizde olduğu için de olabilir diğeriyle nasıl yapıyorsanız aynı şekilde yapmaya çalışın yavaş yavaş olacaktır üstünüzde bu şekilde yük olarak kalmasın bu hal. Yani eşinizle olurken onunla olduğunuzu düşünüp gerilmek yerine dilatörü rahat alıyorsanız onu aldığınızı hayal edin
Eşimle denerken kontrol bende ama yine olmuyor bi duvar var sanki

Eşimle denerken kontrol bende ama yine olmuyor bi duvar var sanki
Evet aslında o yapamam burası çok acıyor dediğiniz yerde kendinizi sıkmayıp kaslarınızı rahat bırakırsanız Bi saniyelik Bi acı sonra tamamen birleşmiş olacaksınız

Evet aslında o yapamam burası çok acıyor dediğiniz yerde kendinizi sıkmayıp kaslarınızı rahat bırakırsanız Bi saniyelik Bi acı sonra tamamen birleşmiş olacaksınız
O an acı düşünmüyorum başka şeyler düşünüyorum ama yine olmuyor

O an acı düşünmüyorum başka şeyler düşünüyorum ama yine olmuyor
Yeterli şeyler sağlanıyor mu yani kuruluk vs olursa da olmaz biraz da siz acıyor diyip ittirdikçe hemen çekiliyor mu eğer öyleyse olmaz zaten eşiniz kararlı olsun siz söyleyin ağlasam da bağırsam da olana kadar geri çıkma diye zorlasın yani bu şekilde anlatmam da uygun mu bilemedim ama

Yeterli şeyler sağlanıyor mu yani kuruluk vs olursa da olmaz biraz da siz acıyor diyip ittirdikçe hemen çekiliyor mu eğer öyleyse olmaz zaten eşiniz kararlı olsun siz söyleyin ağlasam da bağırsam da olana kadar geri çıkma diye zorlasın yani bu şekilde anlatmam da uygun mu bilemedim ama
Pek uygun değil ama öyle yaparsa daha çok kasılma ve itme olur aslında

Bazı yazıları okudum o duvar gibi his olan yerde ıkınma yapılırsa kaslar gevşeyip ilerleme de oluyormuş bol kayganlaştırıcı ile

Çok uzun bir zaman vajinusmus olan ben şu kadar söyliyim hiç acı olmuyor. Kendini rahat bırakınca girdiğine bile inanamıyorsun
Ben hissetmemiştim girdigini.

Nefes egzersizleri çok işe yarıyor

Ben psikolog ile aşmıştım hiç ertelemeden tek başına bile olsa psikoloğa git. Altında senin aşamayacağın bambaşka sebepler olabilir.

Back
X