Vajinismusu 3 günde kendi kendime yendim.

28 bir yaşında üniversite mezunu, çocukluk ve ilk gençlik yıllarında herhangi bir baskı-taciz yaşamamış bir kadınım. Bu başlığı bu problemi yaşayan ve burada yalnızca olumsuz girdileri okuyup problemi çözmekten uzaklaşan kadınlar için açıyorum çünkü ben de uzun dönem ne yazık ki bu olumsuz girdileri okudum.
üniversite döneminde, 3 yıldır devam eden ilişkimde erkek arkadaşım ile cinsel birliktelik yaşamayı denedik ikimizin de ilk denemesiydi olmadı. Birkaç aylık aralıklarla birkaç kez daha denedik, olmadı. En sonunda erkek arkadaşım(tıp öğrencisiydi) hayatımda daha önce duymadığım bir şeyden bahsetti ve bana “sen vajinismussun!” Dedi.
daha önce duymadığım bu hastalığı böylelikle araştırmaya başladım, okuduğum şeyler genelde olumsuz, yüksek maliyet ve uzun tedaviler gerektiren öneriler içeriyordu.
o dönemde öğrenciydim, hem maliyet hem de süreci göze alamadığım için doktora gitmedim. İlişkimiz başka nedenlerle bitti. Aradan geçen yıllarda cinsel ilişkiye girmeyi denemediğim gibi bu sorunu hep görmezlikten geldim ta ki işim gereği bu hastalığın yıllarca çözülememesi nedeniyle biten evlilikleri görene kadar. 5 yıl 6 yıl 10 yıl insanlar bu sorunu çözemiyor ve eşlerini sevmelerine rağmen evlilikleri bitiyordu. Karar verdim, kadın doğum uzmanı araştırdım aynı zamanda psikoterapistleri de araştırmaya başladım ama bir yandan da neden bende böyle bir problem olduğunu kendim de çözmeliydim.
yazının başında bahsettiğim gibi vajinismusa gerekçe gösterilen hiçbir baskıyı yaşamamıştım, bekaret benim için hiçbir zaman önemli olmamıştı ama ilk ilişkimi duygusal yaşamak istediğim için sadece yaşadığım 3 yıllık ilişkide cinsel birliktelik denemiştim ve olmamıştı. Vajinama dokunabiliyordum ancak parmak-tampon vb herhangi bir yabancı cismin girmesi düşüncesi beni geriyordu, bununla birlikte regl kanı hariç herhangi bir kana bakma fikri de rahatsız ediciydi, daha önce rahat olabileceğim bir yerde cinsel ilişkiye girmeyi denememiştim(öğrenci evi ve tatillerde otelde denemiştik) ön sevişmede gereğinden fazla ıslanmama rağmen cinsel ilişki kurulacağını düşündüğüm anda kuruluk yaşıyordum. Kayganlaştırıcı ile denedik yine başarılı olamadık. Sorunlarımı böylece belirledim.
1. Kanamayı kendim temizleyebileceğim ve seslerin rahatsız etmeyeceği bir yerde denemeliydim,
2. Kayganlaştırıcı kuruyordu, yağ gibi daha zor kuruyacak bir şeyle denemeliydim.
3. Güvenilir ve tecrübeli bir partner olmalıydı ama en önemlisi benim vajinismus problemimi bilmemeliydi çünkü bence bu problemi bilen erkekler ilişkiye zaten olmayacağını düşünerek başlıyor ve ne yazık ki olmuyor.
Sorunlarımı tespit ettim ve kadın doğumdan randevu aldım, hangi psikoloğa gideceğime de karar vermiştim. Hayatım boyunca aklıma koyduğum her şeyi başarmış olmama rağmen bunu başaramamış olmak beni üzüyordu.
daha önceden flört ettiğim ve yaşı benden büyük olan tecrübeli bir erkek arkadaşımla görüşmeye başladım, birkaç görüşme sonrasında denedik ve olmadı. Olmayınca ona benim böyle bir problemim olduğunu söyledim ve beni desteklemek yerine yıllardır evli olan ama bu problemi çözemeyen arkadaşlarından bahsetti. Üzülmüştüm ama başarmayı kafama koymuştum.
bir süre sonra bir başkasıyla flört etmeye başladım geçen hafta evime davet ettim, problemimden bahsetmedim çünkü bahsedersem onda da bir ön yargı oluşabilirdi. Ön sevişmeyi oldukça uzun tuttu, nasıl davranacağını çok iyi biliyordu. Önce misyoner pozisyonunda denedik olmadı, benim üste geçtiğim bir pozisyonda denedik olmadı. Partnerim sürekli olarak olmak zorunda olmadığını ana odaklanmam gerektiğini vs söylüyor hiçbir olumsuz tavır sergilemiyordu ancak kuruluk yaşadığımı fark etti ve ıslatmak için çabaladı, yeniden ıslanmam için herhangi bir yabancı cisim kullanmadı, öpüşmeye vs devam etti ama tabi ki gerginlikten ıslanmadım ve masaj yağı kullanmayı teklif ettim önce gerek olmadığını söyledi ama benim çok istekli olduğumu görünce kabul etti. Masaj yağı ile her ikimizin de cinsel organlarını yağladık ve evet yağ ile de birkaç denemede olmadı. Sonrasında belimin altına yastık koydu, girmeyeceğini gözlerimi kapatmamı söyledi. Birkaç dakika sadece sürtündü ve sonrasında içindeyim dedi! İnanamamıştım ne bir ağrı hissettim ne de bir yanma! Cinsel birleşmenin gerçekleşmeyeceğini düşünürken bir anda başarmıştım! Aslında başarmıştı! Çok kanamam oldu hatta 3 gün devam etti, regl döneminde olduğu gibi hafif parçalar dahi gördüm. Emin olmamakla beraber hymenin kalın olduğunu düşünüyorum, kalın olması nedeniyle ilk denemede gerçekleşmeyen cinsel ilişki sonrasında erkek arkadaşımın bana sen vajinismussun demesi korkumu tetiklemiş ve beni buna inandırmıştı.
Sevgili kadınlar, vajinismus ne yazık ki tahmin ettiğimizden daha yaygın ve çoğu zaman çözmeye yönelik inancın kaybedilmesi nedeniyle çözülemeyen bir sorun.(boşanma ağırlıklı çalışan bir avukat olduğum için biliyorum)
Çoğu zaman kadınlar kadar erkekler de bu sorunun çözülemeyeceğine inandığı için çözülemiyor. Oysa asla düşündüğümüz kadar zor değil!
benim hikayemde sorunun kendi kendime çözülmesinde etkili olan unsurları sıralamak ve bu sorunu yaşayan kadınlara yardımcı olmak istiyorum.
1. En önemlisi partner, benim partnerim vajinismus olduğumu bilmiyordu ve cinsel ilişkinin kurulacağına inanıyordu. Yaklaşık 2 saat farklı pozisyonlarda denememize rağmen olmayacak diye bırakmadı ve beni rahatlatıp girmeyeceğini düşündüğüm bir anda ilişkiyi sağladı. Vajinismus olduğumu bilse bu kadar sabırlı olmayacağını ve pes edeceğini düşünüyorum.
2. Bunu çözmeyi kafama koydum, yapabileceğime inandım ve ağrı duymama rağmen devam ettim. İnanın, yaşadığımız o yanma ve batma hissi penis içimizdeyken olmuyor.
3. kendim için güvenli ve kanı vb kendim temizleyeceğim üçüncü kişilerin olmadığı kendi evimde denemek psikolojik olarak rahatlattı, benim alanımdı hakimiyet bendeydi.
4. Masaj yağı kayganlaştırıcıdan daha etkili daha zor emiliyor dolayısıyla etkisi uzun sürüyor. İlişkiyi kolaylaştırdı.
5. Pozisyon, birçok pozisyonda denememize rağmen belimin yukarıda olduğu pozisyonda açı genişledi, pozisyon hakimiyeti partnerimdeydi ve beklemediğim bir anda gözlerim kapalıyken penis içimdeydi.
ben problemimin(kanamamın uzun sürmesi ve kanama içinde parçalar olması nedeniyle fizyolojik olduğunu) düşünüyorum ancak fizyolojik bu problem o dönemde doktora gitmemem ve sürekli vajinismus olduğumu düşünmem nedeniyle psikolojik ağırlıklı hale geldi.
Ben doktora gitmeden çözebildim ama süreç bu şekilde ilerledi eğer o gün olmasaydı aynı hafta içinde kadın doğuma ve psikoloğa gidecektim. bu problem tek taraflı değil aslında her şey partnerinizde bitiyor önce sizin sonra partnerinizin çözüme inanması ve sizin kadar emek vermesi gerekiyor.
Bu bir eksiklik değil, herkes yaşayabilir ki toplumda çok yaygın. Çözüme olan inancınızı kaybetmeyin önce sizin sorununuzun neden kaynaklandığını tespit etmeye çalışın. Travmatik mi? Korkudan mı? Kan korkusu mu? Partnerinizden zevk almadığınız için yeterince ıslanmıyor musunuz? Defalarca denediğiniz için cinsel ilişkiye başladığınız anda siz veya partneriniz zaten olmayacak diyerek mi başlıyor? Tespit edin ve mutlaka üzerine gidin. Çok kısa sürede çözülebilecek bir sorun ancak ne yazık ki piyasada bu işi ticarete dönüştürmüş umut tacirleri var. Doktora gidecekseniz çok iyi araştırın.
umarım bu problemi herkes çözer.
Merhaba okurken ağladım resmen aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum çok sevdiğim erkek arkadaşım bu yüzden benden soğudu ve ayrıldık daha sonraki evliliğe giden ilişkimde de çocuk bana taparken birden bu kusurumu görünce uzaklaştı hala yazıyor bana arada ama o da umutsuz benden ölmek bile istedim 28 yaşındayım ne yapacağımı bilmiyorum evliliğimde bile çok zorlayacak bu durum beni partnerlerim birer birer soğuyor benden onlara kızamıyorum haklılar dünya nüfusu 7 milyar hayat sex üzerine kurulu ve ben yapamıyorum tükenmiş haldeyim. Vajinam ilişki sırasında kemik gibi duvar örülüyor ve kapanıyor sanki oraya bisey girecekmiş hissi beni bitiriyor ne zaman bitecek bu ızdırabım nolur yardım edin
 
Ben yeni tanıştım bu hastalıkla, beni de dahil eder misiniz?
Merhaba beni de alabilir misiniz 28 yaşındayım ve çok yoruldum bu durumdan artık ilişkilerimin önünde koca bir vajinusmus duvarı olduğunu öğrendim özgüvenim yerle bir eski erkek arkadaşımın bana sen eziksin demesini hiç unutamıyorum
 
Merhaba beni de alabilir misiniz 28 yaşındayım ve çok yoruldum bu durumdan artık ilişkilerimin önünde koca bir vajinusmus duvarı olduğunu öğrendim özgüvenim yerle bir eski erkek arkadaşımın bana sen eziksin demesini hiç unutamıyorum
Merhaba sedef, hiç üzülme ben de senin gibi kahroluyordum ki gruba girip yazılanları okuyunca çok rahatladım ve çok ilerledim. Grup için tiniminihanim tiniminihanim a mesaj atar mısın çok yardımcı oluyor sağ olsun
 
Merhaba sedef, hiç üzülme ben de senin gibi kahroluyordum ki gruba girip yazılanları okuyunca çok rahatladım ve çok ilerledim. Grup için tiniminihanim tiniminihanim a mesaj atar mısın çok yardımcı oluyor sağ olsun
Merhaba kuzum çok sağol bu işi yeneceğiz insallah hayatın en doğal işlevini yapmamak zoruma gidiyor İnan yani cinsel açlığım yok belki ama herkesin yaptığını yaşayamamak yetersizliktik duygusu bitiriyor
 
ben yeni evlendm eşimle denedik ama yapamadk kendimi kasıyorum.şmdi orta parmağımla küçük bi delik keşfettm vajinama girebiliyorum.ama okadar dar ve sıkı ki nasıl genişlicek napcam hç blmiyorum tavsiyelerinizi bekliyorm..
 
ben yeni evlendm eşimle denedik ama yapamadk kendimi kasıyorum.şmdi orta parmağımla küçük bi delik keşfettm vajinama girebiliyorum.ama okadar dar ve sıkı ki nasıl genişlicek napcam hç blmiyorum tavsiyelerinizi bekliyorm..
Kendini gevşetmelisin biraz ordaki kaslarımızı sıktıgımız zaman zaten girişi zorlanır ister istemez nefes ve kegel egzersizi öğrenin ben aparat sayesinde yendim isterseniz yardımcı olayım özelden yazayım😘
 
Kızlar merhaba, bugün tek parmak çalıştıktan sonra iki parmağımı birleştirip onu da aldım ve son boğuma kadar girdi. Ben dilatörle egzersiz yapamayanlardanım o yüzden hep parmakla denedim. İki parmaktan sonraki aşama eşli deneme mi peki sizce ?
 
Kızlar merhaba, bugün tek parmak çalıştıktan sonra iki parmağımı birleştirip onu da aldım ve son boğuma kadar girdi. Ben dilatörle egzersiz yapamayanlardanım o yüzden hep parmakla denedim. İki parmaktan sonraki aşama eşli deneme mi peki sizce ?
Aslında parmakdan ziyade aparat daha kolay canım aparatın neresinde sıkıntı yaşıyorsun ben parmak değil aparatla yendim kısa sürede eşli deneme de kasılmalarını nefes kegel yaparsan kontrol edebilirsin
 
Aslında parmakdan ziyade aparat daha kolay canım aparatın neresinde sıkıntı yaşıyorsun ben parmak değil aparatla yendim kısa sürede eşli deneme de kasılmalarını nefes kegel yaparsan kontrol edebilirsin
Parmakta daha rahat hissettim kendimi hep. Aslında bugüne kadar parmakla da yapamıyordum. Ama dünden beri aşırı bir rahatlık geldi nedense dünya yansa umrumda olmaz dedim kulağıma müziği koydum hiç sanki oraya parmağımı sokmuyormuş gibi kendimi inandırdım ve hiç bi şey duymadan girdi. Sonra cesaretle 2 parmağı da aldım. Yine hiç bişey hissetmedim. Parmakları da içinde makas gibi açtım git gel yaptım. Yani 3 parmak da olsa yaparım herhalde bu gazla bakalım birkaç gün daha egzersiz yapıp eşli denemeye geçicem. Bu sefer olacak kendime dünden beri çok güveniyorum Allah utandırmasın:)
 
Parmakta daha rahat hissettim kendimi hep. Aslında bugüne kadar parmakla da yapamıyordum. Ama dünden beri aşırı bir rahatlık geldi nedense dünya yansa umrumda olmaz dedim kulağıma müziği koydum hiç sanki oraya parmağımı sokmuyormuş gibi kendimi inandırdım ve hiç bi şey duymadan girdi. Sonra cesaretle 2 parmağı da aldım. Yine hiç bişey hissetmedim. Parmakları da içinde makas gibi açtım git gel yaptım. Yani 3 parmak da olsa yaparım herhalde bu gazla bakalım birkaç gün daha egzersiz yapıp eşli denemeye geçicem. Bu sefer olacak kendime dünden beri çok güveniyorum Allah utandırmasın:)
Amiinn canımm inşallah egzersizlerine devam et inşallah kısa zamanda yener kurtulursun 🤩
 
Amiinn canımm inşallah egzersizlerine devam et inşallah kısa zamanda yener kurtulursun 🤩
Allah bu derdi yaşayan herkese en kısa sürede dermanını da versin inşallah. İnsanın psikolojisini tamamen bozan bir şey. Ve yüzde 100 çözümü olan tek hastalık olmasına rağmen:) buraya bir dahakine güzel haberlerle geleceğim inşallah
 
Bu hastaligi nasil atlatacaz gecem gunum zehir oldu yenenler naail yapti aparat aldim yapamadim lutfen bana yarfim edin yine aglayarak yaziyorum bu msji bana yardim edin nolur😢
 
Bu hastaligi nasil atlatacaz gecem gunum zehir oldu yenenler naail yapti aparat aldim yapamadim lutfen bana yarfim edin yine aglayarak yaziyorum bu msji bana yardim edin nolur😢
 
Bu hastaligi nasil atlatacaz gecem gunum zehir oldu yenenler naail yapti aparat aldim yapamadim lutfen bana yarfim edin yine aglayarak yaziyorum bu msji bana yardim edin nolur😢
Merhaba canım yardımcı olmak isteriimm özlden yazıyorum 🤗
 
28 bir yaşında üniversite mezunu, çocukluk ve ilk gençlik yıllarında herhangi bir baskı-taciz yaşamamış bir kadınım. Bu başlığı bu problemi yaşayan ve burada yalnızca olumsuz girdileri okuyup problemi çözmekten uzaklaşan kadınlar için açıyorum çünkü ben de uzun dönem ne yazık ki bu olumsuz girdileri okudum.
üniversite döneminde, 3 yıldır devam eden ilişkimde erkek arkadaşım ile cinsel birliktelik yaşamayı denedik ikimizin de ilk denemesiydi olmadı. Birkaç aylık aralıklarla birkaç kez daha denedik, olmadı. En sonunda erkek arkadaşım(tıp öğrencisiydi) hayatımda daha önce duymadığım bir şeyden bahsetti ve bana “sen vajinismussun!” Dedi.
daha önce duymadığım bu hastalığı böylelikle araştırmaya başladım, okuduğum şeyler genelde olumsuz, yüksek maliyet ve uzun tedaviler gerektiren öneriler içeriyordu.
o dönemde öğrenciydim, hem maliyet hem de süreci göze alamadığım için doktora gitmedim. İlişkimiz başka nedenlerle bitti. Aradan geçen yıllarda cinsel ilişkiye girmeyi denemediğim gibi bu sorunu hep görmezlikten geldim ta ki işim gereği bu hastalığın yıllarca çözülememesi nedeniyle biten evlilikleri görene kadar. 5 yıl 6 yıl 10 yıl insanlar bu sorunu çözemiyor ve eşlerini sevmelerine rağmen evlilikleri bitiyordu. Karar verdim, kadın doğum uzmanı araştırdım aynı zamanda psikoterapistleri de araştırmaya başladım ama bir yandan da neden bende böyle bir problem olduğunu kendim de çözmeliydim.
yazının başında bahsettiğim gibi vajinismusa gerekçe gösterilen hiçbir baskıyı yaşamamıştım, bekaret benim için hiçbir zaman önemli olmamıştı ama ilk ilişkimi duygusal yaşamak istediğim için sadece yaşadığım 3 yıllık ilişkide cinsel birliktelik denemiştim ve olmamıştı. Vajinama dokunabiliyordum ancak parmak-tampon vb herhangi bir yabancı cismin girmesi düşüncesi beni geriyordu, bununla birlikte regl kanı hariç herhangi bir kana bakma fikri de rahatsız ediciydi, daha önce rahat olabileceğim bir yerde cinsel ilişkiye girmeyi denememiştim(öğrenci evi ve tatillerde otelde denemiştik) ön sevişmede gereğinden fazla ıslanmama rağmen cinsel ilişki kurulacağını düşündüğüm anda kuruluk yaşıyordum. Kayganlaştırıcı ile denedik yine başarılı olamadık. Sorunlarımı böylece belirledim.
1. Kanamayı kendim temizleyebileceğim ve seslerin rahatsız etmeyeceği bir yerde denemeliydim,
2. Kayganlaştırıcı kuruyordu, yağ gibi daha zor kuruyacak bir şeyle denemeliydim.
3. Güvenilir ve tecrübeli bir partner olmalıydı ama en önemlisi benim vajinismus problemimi bilmemeliydi çünkü bence bu problemi bilen erkekler ilişkiye zaten olmayacağını düşünerek başlıyor ve ne yazık ki olmuyor.
Sorunlarımı tespit ettim ve kadın doğumdan randevu aldım, hangi psikoloğa gideceğime de karar vermiştim. Hayatım boyunca aklıma koyduğum her şeyi başarmış olmama rağmen bunu başaramamış olmak beni üzüyordu.
daha önceden flört ettiğim ve yaşı benden büyük olan tecrübeli bir erkek arkadaşımla görüşmeye başladım, birkaç görüşme sonrasında denedik ve olmadı. Olmayınca ona benim böyle bir problemim olduğunu söyledim ve beni desteklemek yerine yıllardır evli olan ama bu problemi çözemeyen arkadaşlarından bahsetti. Üzülmüştüm ama başarmayı kafama koymuştum.
bir süre sonra bir başkasıyla flört etmeye başladım geçen hafta evime davet ettim, problemimden bahsetmedim çünkü bahsedersem onda da bir ön yargı oluşabilirdi. Ön sevişmeyi oldukça uzun tuttu, nasıl davranacağını çok iyi biliyordu. Önce misyoner pozisyonunda denedik olmadı, benim üste geçtiğim bir pozisyonda denedik olmadı. Partnerim sürekli olarak olmak zorunda olmadığını ana odaklanmam gerektiğini vs söylüyor hiçbir olumsuz tavır sergilemiyordu ancak kuruluk yaşadığımı fark etti ve ıslatmak için çabaladı, yeniden ıslanmam için herhangi bir yabancı cisim kullanmadı, öpüşmeye vs devam etti ama tabi ki gerginlikten ıslanmadım ve masaj yağı kullanmayı teklif ettim önce gerek olmadığını söyledi ama benim çok istekli olduğumu görünce kabul etti. Masaj yağı ile her ikimizin de cinsel organlarını yağladık ve evet yağ ile de birkaç denemede olmadı. Sonrasında belimin altına yastık koydu, girmeyeceğini gözlerimi kapatmamı söyledi. Birkaç dakika sadece sürtündü ve sonrasında içindeyim dedi! İnanamamıştım ne bir ağrı hissettim ne de bir yanma! Cinsel birleşmenin gerçekleşmeyeceğini düşünürken bir anda başarmıştım! Aslında başarmıştı! Çok kanamam oldu hatta 3 gün devam etti, regl döneminde olduğu gibi hafif parçalar dahi gördüm. Emin olmamakla beraber hymenin kalın olduğunu düşünüyorum, kalın olması nedeniyle ilk denemede gerçekleşmeyen cinsel ilişki sonrasında erkek arkadaşımın bana sen vajinismussun demesi korkumu tetiklemiş ve beni buna inandırmıştı.
Sevgili kadınlar, vajinismus ne yazık ki tahmin ettiğimizden daha yaygın ve çoğu zaman çözmeye yönelik inancın kaybedilmesi nedeniyle çözülemeyen bir sorun.(boşanma ağırlıklı çalışan bir avukat olduğum için biliyorum)
Çoğu zaman kadınlar kadar erkekler de bu sorunun çözülemeyeceğine inandığı için çözülemiyor. Oysa asla düşündüğümüz kadar zor değil!
benim hikayemde sorunun kendi kendime çözülmesinde etkili olan unsurları sıralamak ve bu sorunu yaşayan kadınlara yardımcı olmak istiyorum.
1. En önemlisi partner, benim partnerim vajinismus olduğumu bilmiyordu ve cinsel ilişkinin kurulacağına inanıyordu. Yaklaşık 2 saat farklı pozisyonlarda denememize rağmen olmayacak diye bırakmadı ve beni rahatlatıp girmeyeceğini düşündüğüm bir anda ilişkiyi sağladı. Vajinismus olduğumu bilse bu kadar sabırlı olmayacağını ve pes edeceğini düşünüyorum.
2. Bunu çözmeyi kafama koydum, yapabileceğime inandım ve ağrı duymama rağmen devam ettim. İnanın, yaşadığımız o yanma ve batma hissi penis içimizdeyken olmuyor.
3. kendim için güvenli ve kanı vb kendim temizleyeceğim üçüncü kişilerin olmadığı kendi evimde denemek psikolojik olarak rahatlattı, benim alanımdı hakimiyet bendeydi.
4. Masaj yağı kayganlaştırıcıdan daha etkili daha zor emiliyor dolayısıyla etkisi uzun sürüyor. İlişkiyi kolaylaştırdı.
5. Pozisyon, birçok pozisyonda denememize rağmen belimin yukarıda olduğu pozisyonda açı genişledi, pozisyon hakimiyeti partnerimdeydi ve beklemediğim bir anda gözlerim kapalıyken penis içimdeydi.
ben problemimin(kanamamın uzun sürmesi ve kanama içinde parçalar olması nedeniyle fizyolojik olduğunu) düşünüyorum ancak fizyolojik bu problem o dönemde doktora gitmemem ve sürekli vajinismus olduğumu düşünmem nedeniyle psikolojik ağırlıklı hale geldi.
Ben doktora gitmeden çözebildim ama süreç bu şekilde ilerledi eğer o gün olmasaydı aynı hafta içinde kadın doğuma ve psikoloğa gidecektim. bu problem tek taraflı değil aslında her şey partnerinizde bitiyor önce sizin sonra partnerinizin çözüme inanması ve sizin kadar emek vermesi gerekiyor.
Bu bir eksiklik değil, herkes yaşayabilir ki toplumda çok yaygın. Çözüme olan inancınızı kaybetmeyin önce sizin sorununuzun neden kaynaklandığını tespit etmeye çalışın. Travmatik mi? Korkudan mı? Kan korkusu mu? Partnerinizden zevk almadığınız için yeterince ıslanmıyor musunuz? Defalarca denediğiniz için cinsel ilişkiye başladığınız anda siz veya partneriniz zaten olmayacak diyerek mi başlıyor? Tespit edin ve mutlaka üzerine gidin. Çok kısa sürede çözülebilecek bir sorun ancak ne yazık ki piyasada bu işi ticarete dönüştürmüş umut tacirleri var. Doktora gidecekseniz çok iyi araştırın.
umarım bu problemi herkes çözer.

2 yıldır evliyim ilk 2 ay çok kötüydü. Bende bekaret önemliydi ve ben dokunamam da elimle hâlâ sorunum bu bence. Korkuyor muyum huylaniyoe muyum bilmem çamaşır üstünden dokunabiliyorum ama çıplak şekilde dokunamiyorum ama eşimin dokunmasi sorun değil benim için ben de karar verdim çok şey okudum sorunu çözdüm. Hamileliğim riskliydi 9+ 3 ay da doğum sonrasi 1yil ilişkiye girmedik. Şimdi yine acı cekiyorum bebeğim 1 yaşına girecek ben hâlâ acı çekiyorum 😢
 
2 yıldır evliyim ilk 2 ay çok kötüydü. Bende bekaret önemliydi ve ben dokunamam da elimle hâlâ sorunum bu bence. Korkuyor muyum huylaniyoe muyum bilmem çamaşır üstünden dokunabiliyorum ama çıplak şekilde dokunamiyorum ama eşimin dokunmasi sorun değil benim için ben de karar verdim çok şey okudum sorunu çözdüm. Hamileliğim riskliydi 9+ 3 ay da doğum sonrasi 1yil ilişkiye girmedik. Şimdi yine acı cekiyorum bebeğim 1 yaşına girecek ben hâlâ acı çekiyorum 😢
Merhaba canım özelden yazıyorumm sanaa
 
X