9 günlük evliyim. İlk ilişkim o kadar kolay geçti ki, bunu paylaşmak istiyorum. Bu siteye üye olana kadar vajinismus diye bir şey hiç duymamıştım. Evleniyorum diye ilk ilişki sorularımı da evliliği mutlu ve yolunda olan arkadaşlarıma ve yakınlarıma sordum, onlardan gerçek tecrübeler dinledim. Olumsuz ve kötü bir şey söylemediler, daha çok olayın normalliğinden bahsettiler. Tabii ki, dikkat edilecek şeylerden örneğin uzun ve yavaş sevişme, sakinlik, kendini rahat bırakma, uygun pozisyon, utanmama, kayganlaştırıcı kullanma gibi ve olabilecek geçici aksaklıklardan da heyecandan eşin sertleşmeyebilir, erken boşalabilir gibi bahsettiler. Çok az ağrı ve yanma olabilir ama hemen geçiyor dediler. Dedikleri birebir çıktı ve güzel bir gece geçirdik. Ne ağrı oldu ne acı oldu. Azıcık yanma hissi ve birkaç damla kan. Hepsi buymuş. İlk ilişki konularının birindeki aşağıdaki alıntı beni de uyandırdı.
Tamam yetişme ortamları vajinusmusu tetikleyebilir ama abartmanın, yıllarca sorun etmenin bir alemi yok. Yapabilirsiniz.