• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismusum konu ile ilgili olarak tedavi gördüm ama...

ozi3478

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
93
0
86
46
İstanbul
doktor hanım merhaba hoşgeldiniz;

ben 2 yıl 3 aylık evliyim ve vajinismusum konu ile ilgili olarak tedavi gördüm ama son aşamada takıldım. tedavi aşamasında adetlerim çokm düzensizleşti. daha öncesinde de doğum kontrol ilacı kullandım ve tedaviye başlamadan kısa bir süre önce bıraktım. doğum kontrol ilacını bıraktıktan sonrada adetlerimde düzensizlikler oldu. ancak bu sefer ki baya uzun sürdü. şöyle ki son adet tarihim 06.11.2009 ve hala herhangi birşey yok. dönem dönem akıntılarım oluyo. daha önceki adet gecikmesinde ki iki adet aralığım 60 gündü yapılan hormon testlerimde hiç bişey çıkmadı. doktorum ve psikoloğum vajinusmus tedavisine verdiğim tepkiye bağlı olabileceğini söylediler. bana ne önerirsiniz?

doktor hanım merhaba hoşgeldiniz;

ben 2 yıl 3 aylık evliyim ve vajinismusum konu ile ilgili olarak tedavi gördüm ama son aşamada takıldım. tedavi aşamasında adetlerim çokm düzensizleşti. daha öncesinde de doğum kontrol ilacı kullandım ve tedaviye başlamadan kısa bir süre önce bıraktım. doğum kontrol ilacını bıraktıktan sonrada adetlerimde düzensizlikler oldu. ancak bu sefer ki baya uzun sürdü. şöyle ki son adet tarihim 06.11.2009 ve hala herhangi birşey yok. dönem dönem akıntılarım oluyo. daha önceki adet gecikmesinde ki iki adet aralığım 60 gündü yapılan hormon testlerimde hiç bişey çıkmadı. doktorum ve psikoloğum vajinusmus tedavisine verdiğim tepkiye bağlı olabileceğini söylediler. bana ne önerirsiniz?
merhaba, adet düzensizliği bu kadar ciddi seyrediyor ise bunu vajinismusa psikolojik tepki diye yorumlamak doğru olmaz. her iki konuda da gereken tedaviyi mutlaka ciddi bir şekilde alın lütfen.

Benim bir arkadaşım 1,5 yıllık evli ama kesinlikle ilişkiden zevk alamıyor eşiyle hiçbir sorunu yok psikolojik olarakta gayet iyi ilişki sırasında ıslanma oluyormuş vajinamus yok sanırım ama asla ilkşkiden zevk alamadığını hiçbir şey hissetmediğini sölüyor bizlere tekrarlıyorum aile içi bir sorunu yada eşiyle ilgili değil eşi cinsel anlamda çok anlayışlı ve elinden geleni yapıyormuş ama arkadaşım hiçbir şekilde vajinasında bir hiss duymuyor ve zevk alamıyormuş orgzmda hiç yaşamamış 1.5 yıldır bunun nedeni ne olabilir bu konuda acil yardımlarınızı rica ederiz.
svg.syg.

Son düzenleme:
hocam slm ;

Benim bir arkadaşım 1,5 yıllık evli ama kesinlikle ilişkiden zevk alamıyor eşiyle hiçbir sorunu yok psikolojik olarakta gayet iyi ilişki sırasında ıslanma oluyormuş vajinamus yok sanırım ama asla ilkşkiden zevk alamadığını hiçbir şey hissetmediğini sölüyor bizlere tekrarlıyorum aile içi bir sorunu yada eşiyle ilgili sorunu yok eşi cinsel anlamda çok anlayışlı ve elinden geleni yapıyormuş ama arkadaşım hiçbir şekilde vajinasında bir hiss duymuyor ve zevk alamıyormuş orgzmda hiç yaşamamış 1.5 yıldır bunun nedeni ne olabilir bu konuda acil yardımlarınızı rica ederiz.
svg.syg.

merhaba bu sorun için eğer jinekolojik muayene normal ise bazı hormon testleri, enfeksiyonlar araştırılır ancak en son aşamada hiç bir sorun yok ise psikolog yardımı almalıdır sevgiler.

ya lütfen bana da yardım edin..ben nişanlıyım eşimle yakınlaşamıyorum 3-4 kez denedim sonu hüsran..parmağı yarısına kadar alabiliyorum..evde kendim başbaşaykende parmakta sorun yok..ama ilişkiye gelince aşırı çekinip korkuyorum..bana yardım edin.psikolojik olarak neler yapabilirim..suan doktora gidecek durumda da değilim..:(( lütfen lütfen

ya lütfen bana da yardım edin..ben nişanlıyım eşimle yakınlaşamıyorum 3-4 kez denedim sonu hüsran..parmağı yarısına kadar alabiliyorum..evde kendim başbaşaykende parmakta sorun yok..ama ilişkiye gelince aşırı çekinip korkuyorum..bana yardım edin.psikolojik olarak neler yapabilirim..suan doktora gidecek durumda da değilim..:(( lütfen lütfen

merhaba, böyle bir sınıtının derinleşmeden çözülmasi gerekir. ama profesyonellerin dışındaki yaklaşımları önermiyorum çünkü çok zaman çözüm yerine daha beter sorunlara neden olabilir. eşinle bunu konuşup bir süre daha bekleyin ve yardım alın. sevgiler.

Merhaba, jinekoloji de vajinismus ile benzer belirtiler gösteren başka bir rahatsızlık türü var mıdır.

Son düzenleme:
Merhaba, jinekoloji de vajinismus ile benzer belirtiler gösteren başka bir rahatsızlık türü var mıdır. Yani başka bir nedenden ötürü (fizyolojik olabilir) penisin vajinaya girememesi söz konusu olabilir mi.

merhaba, bu sorunuzun cevabını verebilmek için muayenenizin yapılması ve vajende herhangi bir anatomik sounun olmadığının saptanması gerekir. bazen çok kalın ve kapalı kızlık zarları bile buna neden olabilir. ya da vajende perde vs. muayene olmanızı öneririm. sevgiler.

Back
X