Vajinüsmus ve kürtaj.. lütfen beni rahatlatın :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi alik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

alik

Çünkü herkesin bir hikayesi var..
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
1.354
1.426
333
Merhaba ben 7yıllık evliyim ve vajinüsmüsum. Evlendikten bir bucuk yıl sonra hamile kaldım, sorunsuz bir şekilde karından muayenelerimi olup sezeryanla bebeğimi dünyaya getirdim. 5yıl gecti, rahatsızlığımda yavaş yavaş yendim, cinselliği rahat ve güzel yaşıyoruz. Şuan 7+2haftalık hamileyim. İlk muayeneye gittigimde kese var ama kalp atısı göremiyorum, kese biraz yamuk, bozulmuş gebelik yada henüz erken dedi. 20gün sonraya randevu verdi. Ben dayanamayıp bir hafta sonra başka dra gittim. O da keseyi gördü fakat bebek yok vajinal muayene yapmalıyım diyince fenalaştım ben, dr tekrar bakıcam diyip karnıma bastırarak baktı ve bebeği gördü hafif bir kalp atısı da vardı. Drun yüzünde güller açmadı ama haftasına göre kalp atısı normal dedi. İki hafta sonra gel dedi. Ben yine dayanamayıp bir hafta sonra yani bugun kontrole gittim. Kese bana büyümüş ama bebek yok vajinal bakmak zorundayım dedi, ben yine fenalaşınca sakinleştirmek için çok uğraştı. Denedim ama deliler gibi ağlayarak, bakamadı tabi. Ne olacak artık netleştirmemiz lazım dedi ama ben eve gitmek istiyorum diyebiliyordum sadece. Haftaya randevu verdi. Şimdi ben başıma neler gelicek bilmiyorum, ne sancım var ne kanamam, vajinali nasıl baktırcam, kürtajda anesteziyle oluyor diye biliyorum onda belki sorun yaşamam. Ama karından bakıldığında yine görünmezse vajinal bakıcak ve ben napıcam? O oda da nefes alamıyordum titremekten hareket edemiyordum. Nolur beni rahatlatacak şeyler yazın, ilk hamileliğimi duyduğumda pek annelik duygusu yoktu, ilk bebeğimde aksine mutluluktan leylaydım. Ama şuan içimde bebeğim var sadece göremiyorlar diye büyük bir umut var.

Uzun oldu kusura bakmayın anlaşılır olsun diye yazdım. Okuyan herkese tesekkurler.

Son düzenleme:
"Fenalaştım ben" den sonrasını okumadım.
Neden bu kadar direniyorsunuz tedavi olmamaya ya da tedavi denediniz mi?
Ekleme; vajinal ultrasonda bile titriyorsanız işiniz çok zor ne diyelim. Kürtajda da sizi bayıltmadan önce vajina ağzını genişletiyorlar,orda da mı krize gireceksiniz böyle?

Tedavi olcaktım ama kegel egzersizi falan baya ilerlemişti hersey yolunda nerdeyse. Ama o muayene odası beni mahvetti.

Allah kolaylık versin insallah. Bende vajinusmus sorunu yaşadım. Anestezi altında alttan muayene yaptırabilmiştim ama ben hamile değildim. İnsallah muayene yaptırabilirsiniz.

7 sene boyunca tedavi için gittiğiniz mi doktora? Tam birleşme olmadan cinsellik nasıl yaşanabiliyor ki bu gerçekten kötü bir sey Çocuk düşünmeden önce keşke bu hastalık için uğraşsaydınız.

7 yıl çok uzun bir süre değil mi zaten ilişkiye az çok girebiliyorsunuz ki hamile kalabilmişsiniz Benve bu psikolojiden kurtulmak için biran önce yardım alın bu rahatsızlıkta çok iyi olan doktorlar var daha fazla beklemeyin allah yardımcınız olsun

Tedavi olcaktım ama kegel egzersizi falan baya ilerlemişti hersey yolunda nerdeyse. Ama o muayene odası beni mahvetti.
Bir an önce bu sorununuzu yenmeniz gerekiyor. Korkuyla hiçbirşey yapamazsınız. Hamileliğiniz devam etti diyelim,acil birşey oldu alttan bakılması lazım geldi napıcaksınız?

Allah kolaylık versin insallah. Bende vajinusmus sorunu yaşadım. Anestezi altında alttan muayene yaptırabilmiştim ama ben hamile değildim. İnsallah muayene yaptırabilirsiniz.
Öylr bişey varmı diye bakıyordum bende netten, inşallah vardır.

Diyorum ya neredeyse hallomuştu cinsellikte sorun yaşamıyorduk son 3-4yıldır.ama vajinal muayenede böyle kötü olacağımı tahmin edemedim. Acaba yeniden mi başladı korkuyorum şuan.

Bir an önce bu sorununuzu yenmeniz gerekiyor. Korkuyla hiçbirşey yapamazsınız. Hamileliğiniz devam etti diyelim,acil birşey oldu alttan bakılması lazım geldi napıcaksınız?
Siz hiç vajinal muayene oldunuz mu? Cok acıdı canım, normalde de acıyor mu yoksa vajinusmustan dolayı mı acıdı bu kadar?

Siz hiç vajinal muayene oldunuz mu? Cok acıdı canım, normalde de acıyor mu yoksa vajinusmustan dolayı mı acıdı bu kadar?
Hafif bir acı oluyor ama gerçekten abartılacak bir şey yok smear testi falan yaptirmistim ben

İlk ilişki zamanlarında ben kastığım için hep içerde etten duvar varmış gibi penis geçemiyormuş gibi hissediyordum ama bu 1-2 ilişki sürdü kendimi daha sonra rahatlattım. Sanırım sizde de öyle oluyor hani içeride bir duvar varmış gibi hissediyorsunuz,o yüzden vajinal muayene olamıyorsunuz. Ben sayısız muayene oldum şuanlarda 7 haftalık hamileyim,doğumum sizden 1 hafta sonra olur herhalde. Hala da olurum,acımıyor siz acıyacak diye düşündüğünüz için acıyordur büyük ihtimalle.

vajinal muayne olmayan kadın mı var?
kendinizi kastığınız için acıyor. can acıtan bir durum yok.

Canim benimde vajinusmus gecmisim var.ama yendikten sonra kac kez alttan muayene oldum hic acimadi korkmadimda.acilen tedavi olmalisin.inanki korkacak bisey yok

Evet aynen öyle oluyordu ama son yıllarda bu sorun yoktu. Vajinal çok yaktı canımı, Allah işimi kolaylaştırsın. Sizinde hayırlı sağlıklı gebeliğiniz olsun.

Yaradan dağına göre kar veriyor demek ki...
Allah size şifa versin.

Lakin evlat hasretiyle yanıp tutuşan bu uğurda o sizin görmeye dahi katlanamadiginiz çatal koltuğa defalarca yatan, operasyon geçiren, vajina açma aparatına defalarca maruz kalan, sağlıklı bir evladım olsun diye bunları sabırla çeken kadınları okuyun korkunuz belki biraz azalır.

Her şeyin çözümü vardır, en büyük sorun içimizdedir, yenmek için mutlaka bir dr, bir merkez, bir kitap, bir çare bulursunuz. Yeter ki görmezden gelmeyin kabul edip çözüme odaklanın.

Evet aynen öyle oluyordu ama son yıllarda bu sorun yoktu. Vajinal çok yaktı canımı, Allah işimi kolaylaştırsın. Sizinde hayırlı sağlıklı gebeliğiniz olsun.
Amin inşallah,demekki penise alışmışsınız ama başka yabancı bir cisim girmesinden korkuyorsunuz. Biraz kendinizi rahatlatmayı deneyin daha iyi olacaktır,her doktor bu kadar anlayışlı olmayabilir. Teşekkür ederim inşallah sizinde kürtaja gerek kalmaz sağ sağlim alırsınız yavrunuzu kucağınıza.

vajinal muayne olmayan kadın mı var?
kendinizi kastığınız için acıyor. can acıtan bir durum yok.
Çok fazla ileri götürmedi sakin ol bu kadar dedi ama sonra henüz bişey yapmadım dedi. Bende bu kadarda canım böyle yandı desim istemeden drun elini ittirip çıkardım. Gercekten çok az bisey mi ilerliyor?

Vajinismusla infertilitenin bir alakası yok ki. Korkan her türlü korkar bundan. Allah sağsağlim kucağınıza almayı nasip etsin bu arada,Allah isteyen herkese nasip etsin. :)

Ben 10-15 kere vajinal muayene olmuşumdur. (Hamilelikten önce) hiçbir alet o bahsettiğin kadar acıtmıyor. Hatta acı hiç olmuyor. Seninki tamamen psikolojik olarak kendini sıkmandan kaynaklı gibi görünüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…