Bir an önce bu sorununuzu yenmeniz gerekiyor. Korkuyla hiçbirşey yapamazsınız. Hamileliğiniz devam etti diyelim,acil birşey oldu alttan bakılması lazım geldi napıcaksınız?Tedavi olcaktım ama kegel egzersizi falan baya ilerlemişti hersey yolunda nerdeyse. Ama o muayene odası beni mahvetti.
Öylr bişey varmı diye bakıyordum bende netten, inşallah vardır.Allah kolaylık versin insallah. Bende vajinusmus sorunu yaşadım. Anestezi altında alttan muayene yaptırabilmiştim ama ben hamile değildim. İnsallah muayene yaptırabilirsiniz.
Diyorum ya neredeyse hallomuştu cinsellikte sorun yaşamıyorduk son 3-4yıldır.ama vajinal muayenede böyle kötü olacağımı tahmin edemedim. Acaba yeniden mi başladı korkuyorum şuan.7 yıl çok uzun bir süre değil mi zaten ilişkiye az çok girebiliyorsunuz ki hamile kalabilmişsiniz Benve bu psikolojiden kurtulmak için biran önce yardım alın bu rahatsızlıkta çok iyi olan doktorlar var daha fazla beklemeyin allah yardımcınız olsun
Siz hiç vajinal muayene oldunuz mu? Cok acıdı canım, normalde de acıyor mu yoksa vajinusmustan dolayı mı acıdı bu kadar?Bir an önce bu sorununuzu yenmeniz gerekiyor. Korkuyla hiçbirşey yapamazsınız. Hamileliğiniz devam etti diyelim,acil birşey oldu alttan bakılması lazım geldi napıcaksınız?
Hafif bir acı oluyor ama gerçekten abartılacak bir şey yok smear testi falan yaptirmistim benSiz hiç vajinal muayene oldunuz mu? Cok acıdı canım, normalde de acıyor mu yoksa vajinusmustan dolayı mı acıdı bu kadar?
İlk ilişki zamanlarında ben kastığım için hep içerde etten duvar varmış gibi penis geçemiyormuş gibi hissediyordum ama bu 1-2 ilişki sürdü kendimi daha sonra rahatlattım. Sanırım sizde de öyle oluyor hani içeride bir duvar varmış gibi hissediyorsunuz,o yüzden vajinal muayene olamıyorsunuz. Ben sayısız muayene oldum şuanlarda 7 haftalık hamileyim,doğumum sizden 1 hafta sonra olur herhalde. Hala da olurum,acımıyor siz acıyacak diye düşündüğünüz için acıyordur büyük ihtimalle.Siz hiç vajinal muayene oldunuz mu? Cok acıdı canım, normalde de acıyor mu yoksa vajinusmustan dolayı mı acıdı bu kadar?
Siz hiç vajinal muayene oldunuz mu? Cok acıdı canım, normalde de acıyor mu yoksa vajinusmustan dolayı mı acıdı bu kadar?
Evet aynen öyle oluyordu ama son yıllarda bu sorun yoktu. Vajinal çok yaktı canımı, Allah işimi kolaylaştırsın. Sizinde hayırlı sağlıklı gebeliğiniz olsun.İlk ilişki zamanlarında ben kastığım için hep içerde etten duvar varmış gibi penis geçemiyormuş gibi hissediyordum ama bu 1-2 ilişki sürdü kendimi daha sonra rahatlattım. Sanırım sizde de öyle oluyor hani içeride bir duvar varmış gibi hissediyorsunuz,o yüzden vajinal muayene olamıyorsunuz. Ben sayısız muayene oldum şuanlarda 7 haftalık hamileyim,doğumum sizden 1 hafta sonra olur herhalde. Hala da olurum,acımıyor siz acıyacak diye düşündüğünüz için acıyordur büyük ihtimalle.
Amin inşallah,demekki penise alışmışsınız ama başka yabancı bir cisim girmesinden korkuyorsunuz. Biraz kendinizi rahatlatmayı deneyin daha iyi olacaktır,her doktor bu kadar anlayışlı olmayabilir. Teşekkür ederim inşallah sizinde kürtaja gerek kalmaz sağ sağlim alırsınız yavrunuzu kucağınıza.Evet aynen öyle oluyordu ama son yıllarda bu sorun yoktu. Vajinal çok yaktı canımı, Allah işimi kolaylaştırsın. Sizinde hayırlı sağlıklı gebeliğiniz olsun.
Çok fazla ileri götürmedi sakin ol bu kadar dedi ama sonra henüz bişey yapmadım dedi. Bende bu kadarda canım böyle yandı desim istemeden drun elini ittirip çıkardım. Gercekten çok az bisey mi ilerliyor?vajinal muayne olmayan kadın mı var?
kendinizi kastığınız için acıyor. can acıtan bir durum yok.
Yaradan dağına göre kar veriyor demek ki...
Allah size şifa versin.
Lakin evlat hasretiyle yanıp tutuşan bu uğurda o sizin görmeye dahi katlanamadiginiz çatal koltuğa defalarca yatan, operasyon geçiren, vajina açma aparatına defalarca maruz kalan, sağlıklı bir evladım olsun diye bunları sabırla çeken kadınları okuyun korkunuz belki biraz azalır.
Her şeyin çözümü vardır, en büyük sorun içimizdedir, yenmek için mutlaka bir dr, bir merkez, bir kitap, bir çare bulursunuz. Yeter ki görmezden gelmeyin kabul edip çözüme odaklanın.
Vajinismusla infertilitenin bir alakası yok ki. Korkan her türlü korkar bundan. Allah sağsağlim kucağınıza almayı nasip etsin bu arada,Allah isteyen herkese nasip etsin. :)Yaradan dağına göre kar veriyor demek ki...
Allah size şifa versin.
Lakin evlat hasretiyle yanıp tutuşan bu uğurda o sizin görmeye dahi katlanamadiginiz çatal koltuğa defalarca yatan, operasyon geçiren, vajina açma aparatına defalarca maruz kalan, sağlıklı bir evladım olsun diye bunları sabırla çeken kadınları okuyun korkunuz belki biraz azalır.
Her şeyin çözümü vardır, en büyük sorun içimizdedir, yenmek için mutlaka bir dr, bir merkez, bir kitap, bir çare bulursunuz. Yeter ki görmezden gelmeyin kabul edip çözüme odaklanın.
Ben 10-15 kere vajinal muayene olmuşumdur. (Hamilelikten önce) hiçbir alet o bahsettiğin kadar acıtmıyor. Hatta acı hiç olmuyor. Seninki tamamen psikolojik olarak kendini sıkmandan kaynaklı gibi görünüyorSiz hiç vajinal muayene oldunuz mu? Cok acıdı canım, normalde de acıyor mu yoksa vajinusmustan dolayı mı acıdı bu kadar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?