Vaktim yetmiyor, hayata yetişemiyorum.

xZyrax

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
533
404
103
Merhaba ben 8-5 çalışan bir personelim, küçük bir ilçede yaşıyorum, benim sorunum şu ne ev işi yapmaya yetişebiliyorum, ne yemek yapmaya ne çamaşır yıkamaya, hafta sonlarım tatil ancak hafta sonu da evde genel ama detaysız temizlik, yemek, çamaşır, bulaşık ile bitiyor, pazar günleri pazar markete gidiyorum gün bitiyor, hiç vaktim yetişmiyor, hafta içi eve gelmem hemen hemen 6 yı buluyor eve geldiğimde çoğu zaman noddle tarzı şeyler yiyorum, çok sağlıksız besleniyorum, cildim çok sivilcelendi, hayatımı nasıl düzene sokacağımı bilmiyorum ve artık depresyonun eşiğindeyim :( sadece içimi dökmek istedim, düzensizlikte boğuluyorum.

Merhaba ben 8-5 çalışan bir personelim, küçük bir ilçede yaşıyorum, benim sorunum şu ne ev işi yapmaya yetişebiliyorum, ne yemek yapmaya ne çamaşır yıkamaya, hafta sonlarım tatil ancak hafta sonu da evde genel ama detaysız temizlik, yemek, çamaşır, bulaşık ile bitiyor, pazar günleri pazar markete gidiyorum gün bitiyor, hiç vaktim yetişmiyor, hafta içi eve gelmem hemen hemen 6 yı buluyor eve geldiğimde çoğu zaman noddle tarzı şeyler yiyorum, çok sağlıksız besleniyorum, cildim çok sivilcelendi, hayatımı nasıl düzene sokacağımı bilmiyorum ve artık depresyonun eşiğindeyim :KK43: sadece içimi dökmek istedim, düzensizlikte boğuluyorum.
Reçete yalnizsanz bunu degstrmeye çalışın

Hafta sonu ilk olarak hiç bişey yapmayın ve buzluğa börek çörek köfte vs atın. Birde pazar günü bir çorba yapın. Yanlış anlamayın ama sizde biraz tembellik ya da hastalık var. Çünkü sizin çalışma koşullarında cocuklu kadınlar var. 4 kişinin işi koca eş derken siz dusunun. Sizin arta kalan zamanınız bile olur. Üstüne gezersiniz bile.
Çamaşırları hafta sonu bı kere atın. Asın bitti. Nuddle yemek yerine bence salata çavdar ekmek yemeniz daha basit ve rahat olur. Et kızartmaniz bile daha sağlıklı. Tek kişi zahmet istemeyen o kadar çok şey var ki

Hafta sonu ilk olarak hiç bişey yapmayın ve buzluğa börek çörek köfte vs atın. Birde pazar günü bir çorba yapın. Yanlış anlamayın ama sizde biraz tembellik ya da hastalık var. Çünkü sizin çalışma koşullarında cocuklu kadınlar var. 4 kişinin işi koca eş derken siz dusunun. Sizin arta kalan zamanınız bile olur. Üstüne gezersiniz bile.
Çamaşırları hafta sonu bı kere atın. Asın bitti. Nuddle yemek yerine bence salata çavdar ekmek yemeniz daha basit ve rahat olur. Et kızartmaniz bile daha sağlıklı. Tek kişi zahmet istemeyen o kadar çok şey var ki
Sürekli uyku halindeyim ve yorgunum, işte bedenen de çok yoruluyorum, eve geldiğim zaman ayaklarım resmen zonkluyor.. Hele tek başıma yemek yerken resmen zorla yiyorum, karnım bile tam doymuyor güzel bir şey yapsam bile.

Merhaba ben 8-5 çalışan bir personelim, küçük bir ilçede yaşıyorum, benim sorunum şu ne ev işi yapmaya yetişebiliyorum, ne yemek yapmaya ne çamaşır yıkamaya, hafta sonlarım tatil ancak hafta sonu da evde genel ama detaysız temizlik, yemek, çamaşır, bulaşık ile bitiyor, pazar günleri pazar markete gidiyorum gün bitiyor, hiç vaktim yetişmiyor, hafta içi eve gelmem hemen hemen 6 yı buluyor eve geldiğimde çoğu zaman noddle tarzı şeyler yiyorum, çok sağlıksız besleniyorum, cildim çok sivilcelendi, hayatımı nasıl düzene sokacağımı bilmiyorum ve artık depresyonun eşiğindeyim :KK43: sadece içimi dökmek istedim, düzensizlikte boğuluyorum.
Muhtemelen telefona fazla vakit ayırıyorsunuzdur. Anladığım kadarıyla tek başınıza yaşıyorsunuz, tek kişinin yaşadığı evi çekip çevirmek o kadar zor değil. İnsanlar sekizde eve girip cumartesi çalışıp yetiştiriyor işlerini çoluk çocukla.

Yemeği bir önceki akşamdan yaparsınız ki bir tencere yemek size üç gün yeter. Sağlıklı beslenmek isteyen halleder yani yemek yapmak dediğiniz şey yarım saatlik iş. Market alışverişi dediğiniz şey de yarım saat. Pazar gününü ayırmak yerine akşam iş dönüşü uğrasanız yarım saatlik gecikmeyle aradan çıkarırsınız market işini. Çamaşır aynı şekilde hafta sonuna biriktirmek yerine akşamları çalıştırırsınız makineyi hem elektrik daha ucuz oluyor.

Sürekli uyku halindeyim ve yorgunum, işte bedenen de çok yoruluyorum, eve geldiğim zaman ayaklarım resmen zonkluyor.. Hele tek başıma yemek yerken resmen zorla yiyorum, karnım bile tam doymuyor güzel bir şey yapsam bile.
Önce kan değerlerine baktırmalısınız.Takviye vitaminler isteyebilirsiniz.

Acaba bir sağlık sorununuz mu var? Tek başınıza ne işi olabilir ki? İki küçük çocukla sabah 8 de evden çıkıp altıdan sonra giriyoruz, yemek yapıp evi toplayip ödev başına oturuyoruz. Tabi gün için cocuklari okuldan alma, alışveriş yapma, öğretmenleriyle görüşmeler, işyerinde çalışma, büyükşehir trafiği, bizim yorulup dinlenmeye, eve gidip yatmaya, ağrı dinlemeye vaktimiz yok anladım ben

Yorgunluğunuzun sebebi işinizden ayrı vitaminsizlik olabilir mi? Multivitamin kullansanız belki faydasını görürsünüz. Kansızlık da yorgunluk yapabiliyor.

Ayrıca tek yaşıyormuşsunuz her işe koşmanıza gerek yok, önceliklerinizi sıralayın ve gün içinde yapmanız gerekenleri liste haline getirin daha düzenli olursunuz zamanınızı daha iyi planlarsınız. Basit hızlı ve doyurucu tarifler bulursanız sizin için çok daha kolay olur.

Önce demir eksikligi ve Vitamin B12 eksikligi var mi ona baktirin. Yorgunluga en cok sebep veren o ikisi. Evinizde cok ivir zivir varsa sadelesmeye gayret edin. Temizlik daha kolay olur. Internetten kolay ama saglikli yemekler bakin. Bir corba kaynatmak 15 dakika. Kendinize bu zamani ayirmalisiniz

Monotonluğa amaçsızlığa alışmışsınız tembellik yapıyorsunuz. Bu hafta sonu kendinizi zorlayarak işe gitme saatinde kalkın hemen evi süpürgeyle çekip yerleri silip toz alın. 1 _2 gibi biter. Çamaşırları makineye atıp banyo tuvalet yıkayıp duş alın. Alışverişe çıkın akşam erken uyursunuz. Ertesi gün ful sizin ama üstünğzdeki ölü toprağını atın.

Sizi çok iyi anlıyorum, ben de uzun süre 9-18 çalıştım. İşim gereği sürekli yolculuk bir de büyük şehir derken kendime, evime ve hiçbir şeye yeterli zaman ayıramadığımı hissediyordum.
Size ben de çok işe yarayan tavsiye vermek istiyorum nacizane, zamanınızı çok iyi planlayın, noddle alıp yapma süresini çok az artırarak sağlıklı pratik şeyler hazırlayabilirsiniz. Hafta sonu ayıracağınız 2-3 saat hazırlık hafta içi size çok zaman kazandırır.
Bir de bence bekar olsanız da kesinlikle eve yardımcı şart, sizi çok rahatlatacak. Maddi durumunuzu bilmiyorum ama haftada 2-3 gelmez de 2 haftada bir birisi gelir. Ya da ayda bir, artık bütçenize göre. Bu size tahmin ettiğinizden daha çok fayda sağlayacak.
Düzenin ucu kaçınca toparlamak çok zor, her şeyi ama her şeyi planlayın. Çamaşır hangi günler yıkanır, ütü ne zaman, yemekler, haftalık mutfak alışverişi.... vb.

Kolay gelsin :)

Monotonluğa amaçsızlığa alışmışsınız tembellik yapıyorsunuz. Bu hafta sonu kendinizi zorlayarak işe gitme saatinde kalkın hemen evi süpürgeyle çekip yerleri silip toz alın. 1 _2 gibi biter. Çamaşırları makineye atıp banyo tuvalet yıkayıp duş alın. Alışverişe çıkın akşam erken uyursunuz. Ertesi gün ful sizin ama üstünğzdeki ölü toprağını atın.
Bişey sorucam; sabah 7 öğlen 1-2 arasında 6-7 saat var. O kadar saat sil süpür toz al olayına harcıyor musunuz cidden? Ben mi yanlış yapıyorum 120 metrekare evin haftalık olağan temizliği herşey dahil 2 saat sürüyor bende maksimum.

Vücudunuz çok yorulsa bile bu kadar uyku normal değil kan değerlerinde baktırın. Bı de buzluğa her şey atabilirsiniz buzluk kabında. Tadı nerdeyse hiç degismiyo. Çorbalar, çiğden börek, kurabiye, pişip yemeğe hazır bakliyatlar, türluler,kek, poğaça köfte vs. Yemek yaparken iki katı ölçü yapın yarısını buzluğa atin.

Ne iş yapıyorsunuz ki gelir gelmez uyuyorsunuz?bedenen yorucu bir iş mi?akşamdan yemek yapsanız 2 gün size yeter.yada sabah biraz erken kalkıp yapın.ben öyle yapıyorum.tek kişisiniz,benim gibi hergun çamaşır makinesi calistirmiyorsunuzdur.😁evi kirletmeye vaktiniz yok,cuma günleri geldiğinizde akşam temizlik yapsanız, haftasonunuz size kalır.alisveris konusunda da uygulamadan sipariş veriyorum.istefigim zaman getiriyorlar.zamandan tasarrufunuz olur.

Sabah aç karnına aile hekiminize gidin,kan tahlili isteyin,durumunuzu anlatın. Vitamin eksiği varsa en azından çaresine bakarsınız.
Devamında kendinize pratik tarifler hazırlamak için biraz zaman harcayın. Buzluğa köfte koyun, nohut ,kuru fasuye haşlayıp koyun. Domates doğrayın halka halka onları koyun. Ton balığı konserveleri alıp stoklayın,her hafta pazardan taze yeşillik alıp yıkayın kurutun güzelce hava geçirmeyen kaplarda muhafaza edin. Bunun gibi basit şeylerle yemek hazırlığınız kolay olur

Back
X