Vaktim yetmiyor, hayata yetişemiyorum.

Merhaba, baklagil için ıslatmadan veya öncesinde haşlamadan bu kadar kısa süre ile yemek yapmaya olanak sağladığı doğru mu acaba?
Merhaba 😍Kesinlikle doğru . Mesela yeşil mercimeği direk kavanozdan alıyorum yıkayıp düdüklüye atıyorum 20 dk da hazır yemek . Kuru fasülye ve nohutu ıslatıyorum ama yukarıda arkadaş ıslatmıyorum demiş . Benim ıslatma amacım gazı gitsin diye . 20 dk da hazır oluyor onlar da

Kurubaklagili ıslamazsanız pişme süresi uzar ama ıslamanın temel nedeni gaz yapmasını engellemek. Suya koyup, kaynamasını bekliyorum kaynayınca altını kapatıyorum, bir iki saat bekletip pişiriyorum, haşlanana kadar kaynatmıyoruz yani
Ben direk akşamdan ıslatıyorum normal soğuk su ile sabah pişiriyorum

Herkesin kadına kızması peki 😄 Çocuk olunca görürüm diyenler bence biraz empatiyle yaklaşmalılar . Daha kötüsü var diye sorunlarımızdan bahsetmemizin yasaklandığı değişik bir toplum olduk gerçekten .

Sorununuza gelirsek bence psikolojik bir şey olabilir. Ben ruhsal anlamda kötüysem salıyorum her şeyi ve telefon bağımlısı oluyorum. Onun dışında ev işlerini yaparken motivasyon olsun diye yaptığım şeyler var . Mesela ütü gibi sabit işlerde telefonla konuşurum hoparlöre alıp ya da dolap düzelteceksem televizyondan dolap düzenleme videoları açıp beraber yaparım. Bi de bi düzene oturtmak lazım işten geldim şunları şunları yaptım sonra serbest vakit sonra yatmadan önce yapılacaklar gibisinden. İnsan dolu dolu yaşayınca enerjisi artıyor bence. Benim mesela işte hastam yokken asla hasta bakasım gelmez ama hasta baktıkça enerjim artar daha fazla bakasım gelir. Spora gitmek de enerji arttırıyor mesela. Umarım hayatınızı yoluna koyarsınız :)
konu nası düdüklü tencereye geldi 😂😂😂

Valla sizle aynı şeyi yazacaktım şimdi yüklenmişler bir dünya kadına. Ara sıra böyle dönemlerden hepimiz geçiyoruz. Sizin yorumunuza komple katılıyorum ve ekliyorum…

Benim bir yaşında kızım var ve bende bazen böyle hissediyorum üstelik çalışmadığım evde olduğum halde, çamaşır bulaşık eş çocuk ev aileler eş dost yükü derken hoop birden tükenmişlik geliyo insana. Yemek yapmayı geç yemek bile gelmiyor içimden. Ama ben de alıntıladığım arkadaş gibi silkenip kendime geliyorum ve işlerimi güzelleştirmeye calısıyorum. Ütü yaparken kulaklıkla sevdiğim insanlarla sohbet ediyorum, yemek konusunda dolapta hep yufka bulunduruyorum 😂 içine ne koysan güzel oluyo çünkü 😂😂 her şeyi haşlarım doğrarım derin dondurucuda saklarım😅

Çevreme bakıyorum benden ne beter halde kadınlar var hiç isyan etmiyorlar üç dört çocukla her şeye yetişen hep daha iyilerini örnek alarak ailene de kendine yetebilirsin konuşmaları yapıyorum kendime…

Back
X