Vaktinde olmayan aklım..

Cidden yavaş ilerliyormus. Kac yillik simdi sozlesme ? Okuduklarimdan ben tatminsiz algiladim. Yani is es bunalmalariniz sanki temelde baska bi sebep var ?

Cidden yavaş ilerliyormus. Kac yillik simdi sozlesme ? Okuduklarimdan ben tatminsiz algiladim. Yani is es bunalmalariniz sanki temelde baska bi sebep var ?

Elbette var.
Zaten birikmiş çokça bunalmalarım mevcut..

İşimden bunaldığım şu dönem arkamı döner giderim diyeceğim işimi kolaylaştıracak yeterliliklerim yok.
Onlar olsaydı daha ümitli olabilirdim.

Sözleşme geçse elime okuyacağım da..
Sormadım tekrardan ilk konuşmamızda 5 yıl denmişti öyle kaldı.

Yeni yeni geliyor başıma evet.

O gün yediğim hurmalar şimdi tırmalıyor evet :)

O zamanlar pek de umrumda değildi.
Gençlik, gezme tozma merakı, yayıla yayıla okula gitmeler.
Hadi sertifika alalım ilerde lazım olur deseler, hmmm nerde? Ayy çok uzakmış.

Hmm saat kaçta ayy çok erkenmiş diyerek gitmedim..

Bazen o konferanslara gidelim diye çıktık yola arkadaşlarla yolda yaaa boşverin hadi sahil yapalım dedik
onu da gezmelere çevirdik bir güzel :)

Dil öğrenmek için kurslara giden arkadaşlarım oldu.
Ben de gideyim demedim.

Çok güzel çizimler yapardım, arkadaşlarım kızım manyak mısın şunun üzerine bir şey yap harcama kendini derlerdi, hiç dikkate almadım.

Sende bu yetenekler varken devlete atanamasan bile korkma her özel kapar seni derlerdi.
Yeteneklerimi nasıl değerlendirebilirim diye hiç düşünmemiştim..

Sadece okudum, mezun oldum.

Son sene iyi gezeyim, bir daha bu zamanları bulamam diye kpss bile çalışmadım.
Mezun olduktan bir sene sonra etüt merkezlerinde az maaşa sürününce aklım başıma geldi.
Kapattım kendimi odalara, çok ciddi çalışıp atandım o sene.

Herkesin devlete kapağı at yeter oh misss dedikleri durumun ortasına düştüm..

Başta her şey güzeldi aslında.
Mutluydum, ailem çok mutluydu özellikle bu da bana yetiyordu.

Atandığım şehir de ailemin dibiydi, sevdiklerim hep yanımdaydı, üstüne artık düzenli bir maaşım vardı.

Yeme de yanında yat dimi?

Sonra evlendim.
Tayinle başladı içimdeki huzursuzluklar.

Gittiğim yerlerde mutlu olamadım.
İş ortamım, ilk başladığım yerdeki gibi olmadı hiç.
Aklımı, gönlümü İstanbul'da bıraktım sanki.

Şikayet, şikayet, şikayet..
Hep şikayet ettim.

Sonra al sana o zaman dercesine evliliğimde gerçekten şikayet edecek nur topu gibi
yeni bir derdim oluverdi.

Şimdi daha rahat şikayet edebilirdim..:KK14:

Sonra şikayetler bana yeni huzursuzluklar getirdi.
Hep daha kötüsünü kucakladım..

Bugün durduğum yerde olmak istemediğimi farkettim.

Bu bakanlıkta, bu ülkede, bu insanlıktan çıkmış insanlarla,herkesin içinde at koşturduğu bu saygınlığın s sinin kalmadığı meslekte mutsuzum..

Vaktinde aklımdan bile geçirmediğim yüksek lisansı yapmadığım için pişmanım.
Artık onu yapabileceğim bir yerde yaşamıyorum..

Öğrenmediğim dil için pişmanım her yerde önüme engel olarak çıkıyor.

Geliştirmediğim çizimlerim için pişmanım. Yazdığım öykülerin çizimlerini ben yapamayacağım.
Bu konuda diretmem de anlamsız olacak, yazık olacak..

Almadığım her sertifika ve belge için pişmanım başvurduğum mülakatlarda dosyama koyacağım pek bir şey olmayacak..

Yeniden okumaya gücüm de yok, imkanım da yok.
Kendimi geç kalmış hissediyorum.

Tek ümidim şu yayınevi..
Yazmak, yazmak ve bu noktada bir kurtuluş yakalamak..

Ama ondan da çok ümidim yok.

Ruh halim hep başka kurtuluş yolları arıyor kendine.
Uzun zamandır yazmıyorum bile bu yüzden..

Benden bir köy, kasaba olur mu yaa?

Neden böyle oldum?
Tamam çok kafasızdım bu yüzden biliyorum :silah:
Bütün yorumları okumadım, yaşınız kaç bilmiyorum fakat bildiğim bir şey var ki o da hiçbir şey için geç olmadığıdır.
Ben de 28 yaşındayım ve bu yıl yüksek lisansımı yapıyorum. Bulunduğum sınıfta 40 yaşında olan bile var.
Hayallerinizin peşinden gidin, başarısız olsanız bile en azından "denedim" dersiniz..

nomunomuchua nomunomuchua hak etmediğini düşününce daha bir acı veriyor herşey.
Yazım diline anlatımın güzelliğine bayılıyorum nomucum, akıcı bir film gibi....
Hikaye tadında güzel paylaşımlarını duyacağım günleri bekliyorum.
Gelecek o günler inşallah...

O seviyede ingilizce bilen bayağı dil biliyordur bence :)
Benimki çat pat.
Gitsem derdimi anlatırım..

Dün bir üyeye mesajda yazmıştım size de yazayım. Joseph Conrad 1880lerde ingilizceyi 20 yaşında ögrenip birçok kitaba imza atan, dünya edebiyatında önemli biridir.
Lütfen şu çat-pat dil ögrendim, ögrenecegim belirsizlikleri üzerine kurulu kendinizi işlevsizleştirecek düşüncelerden uzaklasın.

Ayrıca resim diyorsunuz... Şehir, arkadaşlar, iş yerinizdeki ilişkiler hepsi sizin için dayanılmaz hale gelse bile tek başınıza da bunu geliştrebilirsiniz. İhtiyacınız olan bir kagıt ve kuru kalem.

Sanatın gereksizligini savunan biriyle ne kadar tartıştıgımı hatırlamıyorum bile. O kişi şimdi iç sıkıntılarından uzaklaşmak için karakalem resim yapıyor ve oldukça yetenekli.
Tek yapmanız gereken o kalemi oynatmak.

Söylenmeyi bırakın harekete gecin bence.
Belki sizi mutlu eden seyleri yaptıkca hayatınızda sizi mutsuz eden seyleri ayıklamak, etiketini degistirmek ya da hayalinizdeki hayata adım atmak için aradıgınız o cesareti de kendinizde bulmanız da kolaylaşır...

Şimdi onlar gibi olsaydım keşke demeni anlıyorum.
Ama ilerde onlar sana bakıp keşke onun gibi yapsaydık diyecekler.
Tıpkı benim gibi..

Sen geleceğin için kendine yatırım yapıyorsun şuan..
Elbette kendini çok boğma, sana iyi gelecek boş aktivitelere de vakit ayır.
Hatta insan bazen boş boş mal gibi yatmak ister.
Onu da yap..
Ama kendini ne kadar donatsan ilerisi için o kadar iyi..
En iyisini yapıyorsun.
Başarılar dilerim.. :KK66:

Dil öğrenmeyi düşündüm İngilizce değil de Gürcüce öğrenip yurt dışı görevi için bir şansımı denesem diyorum.
Bir süre buralardan uzaklaşmaya ihtiyacım var gibi geliyor.

Ona da bir başladım ama çok zor görünüyor.
Kendi kendime halledebilir miyim bilmiyorum.

Bir an umut dolup başlıyorum.
Sonra olmayacak deyip çabuk pes ediyorum.
Bendeki durum bu..

Hiç çabalamıyorum değil yani.
Sadece devamı gelmiyor..

Seni severim Nomu ama şunu demedende geçemeyeceğim.Herşeye birden atlıyorsun daha doğrusu atlama isteği var bir çeşit maymun iştahlılık.

Bir yandan Gürcüce öğreneceğim diyorsun .Gürcistana gideceğim diyorsun yok olmadı yüksek lisans yapacağım diyorsun,yazarlık yapacağım diyorsun,şimdide çizimlerden bahsediyorsun,İstanbuldan bahsediyorsun ,devlette çalışmayı sevmediğinden bahsediyorsun.

Gerçekte ne istiyorsun Nomu?

Hepsi birbirinden zıt konular

Tek birşeye odaklanmalısın bence.Gerçek ve tek bir hedefin olmalı.O amacı gerçekleştirmek içinde ne gerekiyorsa onu yapmalısın.

Tıpkı öğretmenlik için odana kapanıp kendini sınavı kazanmaya odaklanman gibi.Öyle yapınca başardın.

İstediğin herşeyi şimdi pekala yapabilirsin nomu, sadece gerçekten ne istediğine bak, bul ve bütün ilgini ona yönelt. hayatından hemen hemen hiçbir konuda memnun değilsin ama böyle yaşayıp gidiyorsun. hepsini değiştirmek aslında sadece senin elinde.

bak yüksek işini yapabilirsin hem de okula devam ederek. derslerini 3 güne toparlasan (bildiğim kadarıyla Artvin'de yaşıyorsun şu anda) 2 günde trabzona yüksek için gidip gelebilirsin. Derslerini 3 güne toplaman mümkün olmayan branşta isenyine trabzonda , hafta sonları için falan kursa gidebilir sertifikanı alabilirsin.

Evet yorucu olur ama olur.

Hepimizin hayatında geçmişte değiştirmek istediğimiz şeyler var ama o zaman öyle olması gerekiyormuş öyle olmuş , bunları yaşamamız gerekiyormuş yaşamışız , bundan sonrasında neler yapabiliriz bunlara bakmalıyız..

Kararını ver ve bütün şartları zorlayarak başla istediğini yapmaya..

Ben hamile halimle hem okuyup hem çalıştıysam şehirler değiştirip kmler katettiysem hem kayınvalideyi,kocayı idare edip hem evime baktıysam Nomu bu haliyle neler yapmaz.Önünde sadece maddi engelleri var.Gerçekten istese bu dediklerini çok rahat yapar.Hırs, azim ve çaba gerekiyor.

[

Trabzon'a ulaşım 2 buçuk saatimi alır canım.
Bunun dönüşü falan..
Ona benim can dayanmaz gibi geliyor ya :KK43:
İnan hepsini düşündüm..

Yine de elimden geleni yapıyorum.
Olacak inşallah olacak..

QUOTE]
2.5 saatte ne var .6o yaşında olsan neyse.Yaşın daha 30 .Yüksek Lisans yapmak hem sosyalleşmene iyi gelecek hem bir hedefini gerçekleştirmiş olacaksın.Kuru kuru ah vah ederek hayat geçmez.

Gerçekten yaşlı nineler gibisin Nomu.Ben akşam otobüse atlar 10 saat yol gider ertesi gün dersime girerdim.İşim bitince aynı otobüsle geri dönerdim.Arkadaşlarım keza yüksek lisans için,doktora için İstanbuldan Tekirdağa gittiler geldiler.

Biraz harekete geçmen lazım artık.Oflamayı puflamayı bırakmalısın.

Son düzenleme:
Back
X