• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vakumlu kürtaj

defneazra27

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2025
1
0
1
27
Merhabalar,çarşamba günü doktoruma aylık kontrolüme gittiğimde (10+2 deydim) bebeğimin 9.haftada gelişimini durduğunu öğrendim.Kalbi atmıyordu ve doktor önerisiyle ertesi gün vakumlu kürtaj oldum.İlk gebeliğimdi ve malesef kürtaj ile sonlandı..Aranızda bu durumu yaşayanlar var mı? Tekrar ne zaman hamile kaldınız? Yeni hamileliğiniz diğerinden farklı oldumu daha dikkatli miydiniz hayatınızı yavaşlattınız mı?Tekrar hamile kalmak istiyorum fakat aynı şeyleri yine yaşarım diyede korkuyorum…Eğer aynı süreçlerden geçenler varsa aranızda yorumlarınızı bekliyorum…

Merhaba. 29 Aralık 2024 te maalesef 8 haftalık gebeliğim aynı sebeple sonlandı. Gelişim durmamıştı ama kalbi bi anda durmuştu. Tabi yoğun karın ağrısı ve kanama sebebiyle gidince öğrendim. Doktor 3 ay bekleyin sonra deneyin dedi. Çok zor bir süreç ama sağlıklı olsalardı bizi bırakmazlardı. Süre geçer geçmez denemeye başladık fakat hemen olmadı. Denedikten 4 ay sonra mutlu haberi aldık şükür. Tabi ister istemez travma kalıyor. Hala tam kalpten sevinemiyorum sanki sevinsem kendimi kaptırsam buna da zarar olacakmış gibi. Ama inanın sağlıklı ise sizi bırakmıyor bir de kısmet tabi. Bu kez üzerine düşmedim. Uzun yolculuğa çıkmıştım bi kaç kere daha 4 haftalıkken. Kısmeti varsa gitmez kalbinizi ferah tutun. Hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin Allah hak eden ve isteyen herkese. ☺️

Merhabalar,çarşamba günü doktoruma aylık kontrolüme gittiğimde (10+2 deydim) bebeğimin 9.haftada gelişimini durduğunu öğrendim.Kalbi atmıyordu ve doktor önerisiyle ertesi gün vakumlu kürtaj oldum.İlk gebeliğimdi ve malesef kürtaj ile sonlandı..Aranızda bu durumu yaşayanlar var mı? Tekrar ne zaman hamile kaldınız? Yeni hamileliğiniz diğerinden farklı oldumu daha dikkatli miydiniz hayatınızı yavaşlattınız mı?Tekrar hamile kalmak istiyorum fakat aynı şeyleri yine yaşarım diyede korkuyorum…Eğer aynı süreçlerden geçenler varsa aranızda yorumlarınızı bekliyorum…
Ben de 6+5 te öğrendim henüz yapılmadı ama vakumla kürtaj yapılacak :( aynısını merak ediyorum ve aynı hisler içindeyim

Merhaba kaybınız için üzgünüm başınız sağ olsun 💐 önce ben 3 kimyasal geçirdim ardından hamile kaldım ve aralıkta 9. Haftada kalbi durduğu için kürtaj oldum. Kürtajımdan 2 ay sonra tekrar kimyasal gebelik ve ondanda 2 ay sonra tekrar hamile kaldım. Şuan sağlıklı şükür 30. Haftaya gireceğiz. Çok daha dikkatliydim bu hamileliğimde. Özellikle stres en büyük etken hamile kalamamakta yada tutunmamasında. Daha sakin bir hayat yaşadım özellikle de zihnen. Diğer bir önemli şey ise doktor. Kesinlikle doktoru iyi seçmek gerekiyor sonradan farkettiğimde önceki kaybım biraz da doktor ihmaliydi. Ne kan testi yaptı değerlerime baktı ne doğru düzgün vitamin verdi ne zaman gitsem bebek sağlıklı dedi gönderdi. Tabi ilk hamileliğim olduğu için hiç bir şey bilmiyordum bende. Bebeğimi kaybettikten sonra ise ben başka şehirde olduğum halde o psikolojiyle mobbing uyguladılar kürtajı burda yaptırmazsanız da parasını ödeyeceksiniz diye tabiki gitmedim ve ödemedim de. Kesinlikle iyi bir doktor bulun süreci onunla devam ettirin hep. İyi hastane olması da iyi doktor olduğu anlamına gelmiyor. Umarım tez zamanda güzel haberler alırsınız ❤️🙏

Öncelikle sizinle tamamen aynı süreçleri yasadıgımı belirtmek istiyorum. Geçen hafta kürtaj oldum bende ilk gebeliğimdi. Kalp atımının durdugunu öğrendik bir gün sonra da kürtaj işlemi oldum. Bu hafta doktor kontrollerimiz var. Bize yapmamız gereken testleri iletecek ama eger imkanınız varsa pıhtılasma testini de yaptırın. Cünkü tekrar aynı seyleri yasamaktan bende cok korkuyorum.

Ben de 0,04 amh ile tüp bebek tedavisi görüyorum iki senedir ve tek embriyom tuttu her şey çok güzel ilerliyor derken 11. Haftada içime doğdu apar topar doktora gittim ve 9. Haftada kalbinin durduğunu öğrendim yarın da kürtaj olacağım çok korkuyorum

Öncelikle sizinle tamamen aynı süreçleri yasadıgımı belirtmek istiyorum. Geçen hafta kürtaj oldum bende ilk gebeliğimdi. Kalp atımının durdugunu öğrendik bir gün sonra da kürtaj işlemi oldum. Bu hafta doktor kontrollerimiz var. Bize yapmamız gereken testleri iletecek ama eger imkanınız varsa pıhtılasma testini de yaptırın. Cünkü tekrar aynı seyleri yasamaktan bende cok korkuyorum.
Merhaba ben de geçen hafta kürtaj oldum. Doktor bana da trombofili paneli diye bir test önerdi. Onu yaptıracağım bahsettiğiniz o mu?

Back
X