- 20 Haziran 2015
- 1.282
- 3.140
- 48
Bir aya kalmaz alisirsin. Ben Türkiye'ye dönerken aglamistim.
İtalya'daydın değil mi ..
Oooo hayırlısı olsun justholdmetight daha çnce konuşmuştuk tatlım gurbet daha uçağa biner binmez ağır basıyor insanın yüreğine geçen yıl tam ayrılırken annemden babamdan dedimki dön kızım geri sarıl boyunlarına alın yeniden büyütün beni bir daha kimseye vermemek üzere sonra dedimki yok kızım hem ağla hem git yoluna artık seninde büyütmen gereken yavruların var evet canım çok zor çok ilk geldiğim yıl valizim kaç aylarca açılmadan kapı arkasında durdu babamın verdiği kitapları kaç yıl geçmesine rağmen dayanamam diye okumadım annemin üşürüm diye ördüklerini eskimesin diye hiç giymedim buram buram memleketim kokan tüm getirdiklerimi hiç dokunmadım öylece saklıyorum atatürk imzalı bardaklarımdan hergün çay içip içimi ısıtıyorum ohhhh beee itiraf ettim sonunda bendeeee bendeee türkiyemsiz nefes alamıyorumama ne yapalım hayat kuzum yola devam ediyorum sende devam baktın yapamıyorsun dön geri çoçuk falanda yok sen daha rahatsın
Ahahhaha alışırsın alışırsın. Sonra da dönmek istemezsin. Ben mesela senede iki kez 20 günlük Türkiye ziyaretleri yetiyor. Esas döndüğünde "ben burada nasıl yaşamışım" diyeceksin, her şey gözüne batacak. Hoooooopp master ülkesine yol alacaksınGünaydın bu arada şekerim
Valla alışamayan alışamıyor, biz beş sene Fransa'da yaşadık; annemi en son depresyon-panik atak dolayısıyla yataktan kalkamaz hâlde getirdik Türkiye'ye. Memlekete döndü de kendine geldi
Ama ben sizin alışacağınızı düşünüyorum; biraz zaman tanıyın kendinize. Ben şahsen Fransa'ya iki haftada alışmıştım; her gittiğim yere de iki haftada alışırım
Başka bir ülkede yaşayamam sanırım anlıyorum duygularını hoşgeldin özledik seni
aman gelme burda ortalık çok karışık
sinir krizleri geçirmek istemiyorsan gelme.
Gelme sakın. Hatta haber bile alma memleketimden. Zira biz nefes alırken bile utanıyoruz artık. İçimiz yanıyor.
herkesler de böyle diyor bilemedim ki :)
evet
evet evet gelmeden önce inanılmaz heyecanlıydım ama uçağa binince bana bir şeyler oldu : D ben de türk kahvesi getirdim buraya gelirkendimi şu göğüs kafesinde tuhaf bi his, gözlerde bi yanma : )
ay hiç öyle olacakmış gibi bir hissim yok şu an burnumda tütüyüüü şekerim : D
kıyamam ya anneciğine : ) alışmasına alıştım aslında da özlem gitmiyor malesef içimden : D türkiyede olma hissini özlüyorum ne bileyim bir tuhaf bir boşluk hissi
hoşbuldum canım
takip ediyorum, biliyorum, biliyorum..
demeyin öyle her şeye rağmen memleketimiz orası..
Eh basliktan da anlasildigi gibi geleli 1 hafta oldu simdiden cok ozledim ben :/
Ne bileyim bir suru insanla tanistim arkadas da edindim yalniz da degilim ama bir seyler eksik anlatabiliyor muyum, bir seyler farkli sanki buraya ait hissedemiyorum
Izmiri, ailemi, arkadaslarimi suyunu bile ozledim. Suyu bile cirkin geliyor -.- her sey farkli geliyor ben Turkiyeyi ne cok cok seviyormusum onu fark ettim
Bitse de gitsem moduna girdim. Donus icin gun sayiyorum. Hani ucaga binmisim Turkiyeye donuyorum bunu hayal ediyorum hep icim icime sigmiyor, hani Turkiye insan sekline burunse gidip boynuna atlayacagim donuste sIkacagim falan
Gecen kendimi bir baskadir benim memleketimi soylerken buldum farkinda olmadan mesela
Yurt disinda yasayan cok kadin var burada biliyorum ne kadar zaman alir alismak? Daha masterim icin baska bi ulkeye gececektim buradan ama simdi turkiyeye donup orda mi devam etsem gibi ikincil dusuncelerim ortaya cikmaya basladi burasi bize daha yakin bi ulke digeri iyice kuzey ulkesi falan oyle iste icimi dokesim geldi okula gidiyorum aksama cevap yazarim herkese iyi gunler
Just salak mısın yavrum?
Senin yerinde olsam nasıl buraya yerleşirim hesabı yapmaya başlamıştım bile.
Burda hayat yok, huzur yok. Gelip ne yapacaksın?
Ñ
Ahaha aynı benim kafadansın.
Maddi konuları hallettiğim ilk fırsatta ben de yüksek lisansa gidiyorum
Burası insansız hava sahası olmaya başladı çünkü..
Var mı insanın vatanı gibisi bende asla alışamam.
ülkemiz şuanda çok zor günler geçiriyor onca şehit verdik vermeye devam ediyoruz büyük bir kaos içindeyiz ama
yine de çok seviyorum bu vatanı asla terk etmeyi düşünmem düşünemem
justta ne olursa olsun dönmek isteyecektir.
banada öyle oluyor yurt dışında olunca .türkiyeye gelincede orayı özlüyorum ama . hangi ülkedesin önemli olan o .kuzey ülkelerini hiç tercih etme bence orda yalnız kalırsın insanları çok soğuk .
okudugum haberlerden, haberlere yapilan yorumlardan.
insanlardan, herseyden soguyali yillar oldu. ilk 1-2 yil turkiyeye gelirken heyecanlanir gun sayardim. simdi 1 hafta sonra oradayim mutlu bile olamiyorum.
memleketin hali belli.
Alismak olmuyor. Gunden gune vatan hasreti sariyor. Ingilizler bile "homesick " demisler. Şu an ikilemdeyim. Bir yandan buralardan kacmak istiyorum, yurtdışına , bir yandan vatan hasreti cekmek cok zor. Ilaci yok .
başka ile bile gidince insan garipsiyor basta zamanla alışacaksın bence kuzu
Nasil bir his ? Sanki cok kücüken annenin veya babanin olmadigi bir yere bir akraba ile gitmek gibi ya da baska bir yerde gecelemek gibi...Alisma süresi kisiye bagli ama cok derinde bir yerde kalir o özlem....
Al beni de yanına justttİtalyan görcem bende yaaa
Yapamam ki başka yerde, Türkiye ye aşığım ben. Sende mecbur alışıcan idealler in uğruna napcan mecburrr
Elimde olsa İtalya, Almanya, Fransa, Amerika, Avusturya falan gibi ülkelere kaçacağım yemin ederim. Ben de İzmir'iyim, İzmir'de yaşıyorum, evet sanki bu ülkedeki olumsuzluklara dahil olamayacak kadar güzel bir memleket ama sonuçta bu ülkede. Bence kısa zamanda alışırsın, tadını çıkar. Ne işin var buralarda, insanı sinir hastası eder.
Eh basliktan da anlasildigi gibi geleli 1 hafta oldu simdiden cok ozledim ben :/
Ne bileyim bir suru insanla tanistim arkadas da edindim yalniz da degilim ama bir seyler eksik anlatabiliyor muyum, bir seyler farkli sanki buraya ait hissedemiyorum
Izmiri, ailemi, arkadaslarimi suyunu bile ozledim. Suyu bile cirkin geliyor -.- her sey farkli geliyor ben Turkiyeyi ne cok cok seviyormusum onu fark ettim
Bitse de gitsem moduna girdim. Donus icin gun sayiyorum. Hani ucaga binmisim Turkiyeye donuyorum bunu hayal ediyorum hep icim icime sigmiyor, hani Turkiye insan sekline burunse gidip boynuna atlayacagim donuste sIkacagim falan
Gecen kendimi bir baskadir benim memleketimi soylerken buldum farkinda olmadan mesela
Yurt disinda yasayan cok kadin var burada biliyorum ne kadar zaman alir alismak? Daha masterim icin baska bi ulkeye gececektim buradan ama simdi turkiyeye donup orda mi devam etsem gibi ikincil dusuncelerim ortaya cikmaya basladi burasi bize daha yakin bi ulke digeri iyice kuzey ulkesi falan oyle iste icimi dokesim geldi okula gidiyorum aksama cevap yazarim herkese iyi gunler
Türkiye bıraktığın gibi duruyor, hatta bir miktar kötüye gitmiş bile olabilir. Elinde çok güzel bir imkan var. Sakın özlemle, pişmanlıkla ziyan etme. Bu günlerinin kıymetini bil. Gezmek, görmek, tatmak, öğrenmek, tecrübe etmek, sevmek için önüne çıkan her fırsatı sonuna kadar değerlendir. Kendi fırsatlarını yarat. İtalya'dan sonra başka ülkelere de git. Türkiye bir yere kaçmıyor ama fırsatların kaçabilir. Hayal bile edemeyeceğin güzellikte anılar yaratmanı diliyorum.
2 aydan sonra düzelir her şey. Benim 2 haftadır bitti okulum bir türlü içim elvermiyor Türkiye'ye gitmeye, düşündükçe ağlayasım geliyor, erteliyorum ama nereye kadar. Vizem elbet bir gün bitecek...
Memleket İzmir olunca :)) özlenir
Canım bu biraz da yaşla ilgili bir durum. Yaşın ilerledikçe memleketine daha bi alışıyosun. O arkadaşın annesinin fenalaşması da ondan ve haklı da kadın
Ben 24 yaşındayım ingiltereye gidicem ya bu yıl ya önümüzdeki yıl tam belli değil henüz. Alışırsın ama orda yaşadışın şehir de çok etkiliyor bir de italya için hep kasvetli ülke derler hep bi koyuymuş havaları basık. Belki ondandır bizim ülke yüksek tavanlı ev gibi
Umarım alışırsın, hele de bi orda aşık olursan şekil A (ben) ülkeni özlemezsin ♡
alışma süreci
bu duyguları türkiye de başka şehre gitsen de yaşardın
Benim yaklasik 11 ay oldu
Ailem ve bazi yiyecekler haricinde Hic ozlemedim valla
Sen Neleri ariyorsun onu bilmek lazim
Just salak mısın yavrum?
Senin yerinde olsam nasıl buraya yerleşirim hesabı yapmaya başlamıştım bile.
Burda hayat yok, huzur yok. Gelip ne yapacaksın?
10 gün önce İtalyadaydım , bir süre sonra beni de sıktı, ama en çok Roma'ya bayıldımmmmm, keyfini çıkar:))
Yaz başında napoli roma floransa cenova milano ve arada irili ufaklı çeşitli kadabalarda kaldım. Uzuuun bir tatildi. Şu an çok özlüyorum oraları. Makarnaları pizzaları :)) tadını çıkar. Eninde sonunda dönücen :) en güzeli romaydı galiba çıkmıyor aklımdan :)
Sep, nereye cancağızım? Göndermem valla.Ben de iş güç araltırmasındayım valla. Fırsat bulunca vınn..
Sep, nereye cancağızım? Göndermem valla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?