Valla da ozleniyormus bu memleket

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Türkiye bıraktığın gibi duruyor, hatta bir miktar kötüye gitmiş bile olabilir. Elinde çok güzel bir imkan var. Sakın özlemle, pişmanlıkla ziyan etme. Bu günlerinin kıymetini bil. Gezmek, görmek, tatmak, öğrenmek, tecrübe etmek, sevmek için önüne çıkan her fırsatı sonuna kadar değerlendir. Kendi fırsatlarını yarat. İtalya'dan sonra başka ülkelere de git. Türkiye bir yere kaçmıyor ama fırsatların kaçabilir. Hayal bile edemeyeceğin güzellikte anılar yaratmanı diliyorum.

2 aydan sonra düzelir her şey. Benim 2 haftadır bitti okulum bir türlü içim elvermiyor Türkiye'ye gitmeye, düşündükçe ağlayasım geliyor, erteliyorum ama nereye kadar. Vizem elbet bir gün bitecek...

Bir aya kalmaz alisirsin. Ben Türkiye'ye dönerken aglamistim.

herkesler de böyle diyor bilemedim ki :)

İtalya'daydın değil mi ..

evet

evet evet gelmeden önce inanılmaz heyecanlıydım ama uçağa binince bana bir şeyler oldu : D ben de türk kahvesi getirdim buraya gelirken dimi şu göğüs kafesinde tuhaf bi his, gözlerde bi yanma : )

ay hiç öyle olacakmış gibi bir hissim yok şu an burnumda tütüyüüü şekerim : D

kıyamam ya anneciğine : ) alışmasına alıştım aslında da özlem gitmiyor malesef içimden : D türkiyede olma hissini özlüyorum ne bileyim bir tuhaf bir boşluk hissi

Başka bir ülkede yaşayamam sanırım anlıyorum duygularını hoşgeldin özledik seni

hoşbuldum canım

aman gelme burda ortalık çok karışık
sinir krizleri geçirmek istemiyorsan gelme.

takip ediyorum, biliyorum, biliyorum..

Gelme sakın. Hatta haber bile alma memleketimden. Zira biz nefes alırken bile utanıyoruz artık. İçimiz yanıyor.

demeyin öyle her şeye rağmen memleketimiz orası..

Canım bu biraz da yaşla ilgili bir durum. Yaşın ilerledikçe memleketine daha bi alışıyosun. O arkadaşın annesinin fenalaşması da ondan ve haklı da kadın
Ben 24 yaşındayım ingiltereye gidicem ya bu yıl ya önümüzdeki yıl tam belli değil henüz. Alışırsın ama orda yaşadışın şehir de çok etkiliyor bir de italya için hep kasvetli ülke derler hep bi koyuymuş havaları basık. Belki ondandır bizim ülke yüksek tavanlı ev gibi
Umarım alışırsın, hele de bi orda aşık olursan şekil A (ben) ülkeni özlemezsin ♡

Benim yaklasik 11 ay oldu
Ailem ve bazi yiyecekler haricinde Hic ozlemedim valla
Sen Neleri ariyorsun onu bilmek lazim

Just salak mısın yavrum?
Senin yerinde olsam nasıl buraya yerleşirim hesabı yapmaya başlamıştım bile.
Burda hayat yok, huzur yok. Gelip ne yapacaksın?

Ñ
Just salak mısın yavrum?

Ahaha aynı benim kafadansın.
Maddi konuları hallettiğim ilk fırsatta ben de yüksek lisansa gidiyorum
Burası insansız hava sahası olmaya başladı çünkü..

Var mı insanın vatanı gibisi bende asla alışamam.

kesinlikle katılıyorum. sanki sizden kopmuşum, yani türkiyeden kopmuşum, dışlanmışım gibi bir his biliyorum saçma istediğimde geri dönerim ama sanki kendi birliğinden ayrılmışsın gibi bir his.ne olursa olsun ben sokağa çıktığımda tanıdığım bildiğim yüzleri görmeyi, türkçe konuşulduğunu duymayı özledim. ben poşetli nineleri, şapkalı amcalarımızı özledim : D

banada öyle oluyor yurt dışında olunca .türkiyeye gelincede orayı özlüyorum ama . hangi ülkedesin önemli olan o .kuzey ülkelerini hiç tercih etme bence orda yalnız kalırsın insanları çok soğuk .

italyadayım canım ben sen neredesin?

okudugum haberlerden, haberlere yapilan yorumlardan.
insanlardan, herseyden soguyali yillar oldu. ilk 1-2 yil turkiyeye gelirken heyecanlanir gun sayardim. simdi 1 hafta sonra oradayim mutlu bile olamiyorum.
memleketin hali belli.

hiçbir şeyine rağmen soğuyamam sanırım :/

Alismak olmuyor. Gunden gune vatan hasreti sariyor. Ingilizler bile "homesick " demisler. Şu an ikilemdeyim. Bir yandan buralardan kacmak istiyorum, yurtdışına , bir yandan vatan hasreti cekmek cok zor. Ilaci yok .

yurtdışı gezmek ya da geçici olarak güzel sanırım. insan hep geri döneceği anı düşlüyor. en azından ben öyleyim şu an hep havaalanına giden trenlerin oradan geçerken bir gün bineceğim gideceğim havaalanına diye düşünüp hayal kurup gülümsüyorum

başka ile bile gidince insan garipsiyor basta zamanla alışacaksın bence kuzu

alıştım sayılır kuzu : D

Nasil bir his ? Sanki cok kücüken annenin veya babanin olmadigi bir yere bir akraba ile gitmek gibi ya da baska bir yerde gecelemek gibi...Alisma süresi kisiye bagli ama cok derinde bir yerde kalir o özlem....

nasıl bir his. sanki siz hepiniz orada sıcacık bir yerde yaşıyormuşsunuz da ben dışarı atılmışım gibi bir his. sanki siz huzurlu güvendesiniz ama ben dışarıdayım. sanki birine sarılmak istiyorsun ama sarılamıyorsun, sıcaklığından yoksunsun gibi bir his :/

Al beni de yanına justtt İtalyan görcem bende yaaa
Yapamam ki başka yerde, Türkiye ye aşığım ben. Sende mecbur alışıcan idealler in uğruna napcan mecburrr

gel gör kız kadın dedin mi eriyorlar zaten : D

öyle deme ya canım ülkem orası benim gel sen bir anlarsın ne demek istediiğimi, gerçekten yerini tutamaz ve ararsın
ben de senin gibi diyordum önceden ama gelince o kadar farklı ki
kuşu altın kafese de koysan ille de vatanım der ya o hesap

Yaz başında napoli roma floransa cenova milano ve arada irili ufaklı çeşitli kadabalarda kaldım. Uzuuun bir tatildi. Şu an çok özlüyorum oraları. Makarnaları pizzaları :)) tadını çıkar. Eninde sonunda dönücen :) en güzeli romaydı galiba çıkmıyor aklımdan :)

geri döneceğim ama : D

2 aydan sonra düzelir her şey. Benim 2 haftadır bitti okulum bir türlü içim elvermiyor Türkiye'ye gitmeye, düşündükçe ağlayasım geliyor, erteliyorum ama nereye kadar. Vizem elbet bir gün bitecek...

sen nerdesin?

Memleket İzmir olunca :)) özlenir

kokusuna, havasına, suyuna kurban olduğumun memleketi :))

ee senin aşkın var orada tutunmak için ama benim öyle bir şeyim yok o yüzden belki de :)

havası değişik tabi yerine göre de değişir roma baya sıcak -.-

alışma süreci

bu duyguları türkiye de başka şehre gitsen de yaşardın

orası öyle sadece daha kolay olurdu niye çünkü türkiyede türkçe konuşanlarla oluyorsun : D

Benim yaklasik 11 ay oldu
Ailem ve bazi yiyecekler haricinde Hic ozlemedim valla
Sen Neleri ariyorsun onu bilmek lazim

sen neredesin?

ben kendi ülkemde olma hissini arıyorum kendi evimde olma hissini : D

burada göçebe hissediyorum ki göçebeyim zaten : D

Just salak mısın yavrum?

yok kazın ayağı öyle değil. bilemiyorum insanına göre de değişir ben de öyle diyordum gelene kadar ama şu an özlüyorum. her şeyiyle özlüyorum hem de. ha bundan bir ay sonra belki dedikleri gibi hissederim ama zannetmiyorum ya türkiyede olmak hissi

10 gün önce İtalyadaydım , bir süre sonra beni de sıktı, ama en çok Roma'ya bayıldımmmmm, keyfini çıkar:))

dışarıdan bayılınıyor demek ki de yaşamaya başlayınca.... : D turistik olarak 10 numara 5 yıldız yaşam olarak... alışmak lazım başa çıkabilmek için : D

dediğim gibi turistik olarak bomba ama bürokrasiyle uğraşmaya başladığın zaman oy oyyy : D

Memlekette olmamız ve özlememiz aile faktörü ,yurtdışı insanı soğuk ve samimiyetsiz,hasta olunca çorba getirmezler ,iyi olunca geliriz derler

Ben ispanyadayim
Dedigim gibi uzun sure oldu
Ve temelli yerlestim
Senin durum un gecici ya en azindan tadini cikarmaya bak
Nasilsa doneceksin
sokak butikleri , yakisikli Italyanlar , guzel yemek ler , súper bir dil :)))

Firsatin varken tadini cikar bence. Yurt disindayken insana bir ozlem cokuyor, dogru ama donunce de pisman olunabiliyor keske bir donem daha kalsaydim diye. Şahsen erasmustan donunce ben oyle dusundum. Donup dolasip buraya geleceksin nasilsa, belki de gittigin ulkede duzen kurma şansin olur vs.
Gercekten soyleyebilecegim şey, tadini çikar. Donunce de o ulkenin bircok seyini ozluyor insan.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…