Valla da ozleniyormus bu memleket

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu yaşadığım şehirden sadece biraz batı taraflarına gitmemize 10 ay kaldı. Bir Avrupa ülkesine gitmiyoruz hafif batıya kayıyoruz. Fakat gün sayıyorum. Tahmin ettiğim her şey oldu. Ülke çukurda,bizi de içine çekecek diye kalbim yerinden sökülecek..
Günlerdir her gece biber gazı doluyo eve. Bomba seslerinden,silah seslerinden başka ses yok dışarıda. Bir de bazen köpekler havlayıp,çeşitli sesler çıkarıyor..
Neyse Ülkeni mi özlemiştin sen?

Valla ben bir haftalık tatillerde bile yurdun havasını, suyunu özlüyorum. Ilk birkaç gün metrolar, tuvaletler, havalandırma olmayan heryer balık balık kokuyormuş gibi geliyor. Suya hele bir ömür kalsam alışamam. Zaten şekerli gibi, yumuşak suları bir de üstüne marketlerde soğuk su satmak gibi bir olayları yok. Türk marketi var mıdır acaba oralarda bir araştırsanız, su işini halledince geri kalan herşeye adapte olabilirmiş insn gibi geliyor.

Ben 16 yasimda idim hollanda'ya geldigimde. Ucaga bindigimde daha memleket hasreti kalbime oturmustu. Tabiki benim yasim buyuk degildi ama cokta kucuk degildi. Tam ortadaydim ve bu daha kotu yapiyordu durumu. Sizin yasiniz artik belirli bir yasi gecmis tabi ve yas buyudukce baska bir ulkede yasamak daha zor ve agir gelir insana. Sonucta bir alisma ve adapte olma sureci var. Cocuk olunca insan yabancilamiyor ama yas buyukse hersey daha zor. Ben ilk 3 4 yil deliler gibi aglamis uzulmustum.

Ve simdi 15 yil sonrasi. Turkiye'ye izine gittigimin 3.haftasi geri dönesim geliyor. Artik kendimi nerdeyse tamamen burali hissediyorum. Herseyin duzenli olusunu, sakinligi ozluyorum. Sogugu ozluyorum, yagmurunu camurunu ozluyorum. Resmen musluktan su icmeyi ozluyorum ya, turkiye'de malum musluk suyu olayi yok. Ozleniyor memleket elbette ama o hasret 2 3 haftada gideriliyor. En azindan benim gibi uzun kalanlar boyle hissediyorlardir diye dusunuyorum. Benim icin bir memleket yok artik iki memleket var. Burasi da artik benim evim ve memleketim :)

Ben ingiltere'deyim. Italya'da da kaldım bir süre ama emin ol hem havası hem insanı hem de yiyecekler olarak oraya alışmak daha kolay. Uzun süre kalırsan döndüğünde de orayı özleyeceksin. Arkadaş edinmeye çalış, onlarda vakit geçirdikçe daha çok oraya ait hissedersin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…