Vallaha helal olsun

Kimsenin kimseye karışmasına hak vermiyorum..
Özellikle de, o kadın eve gelin geldi diye, emir kulu olmadı, bunu anlamalarını istiyorum..
Ama yine de aklım diyor ki, bırak yemeğine karışsın, bırak çayına çorbana karışsın.. O gidince yap istediğini, bu seferlik de onun dediği olsun, bir sürü melek insan portresi çizebilecek düşüncelere sahip olmaya çalışıyorum..
Aman elleme snejanka, evine eteğine karışsın diyorum.
Ama çocuk!
İşte orada, eşim bile duracak yeri geldiğinde..
Ev hanımı bir anne olmayı planlıyorum, hoş çalışsam da, çocuğumun yatma kalkma, yemek yeme, hatta göz kırpma saatine bile ben karar veririm eşimle.. Az önce de dediğim gibi, eşim bile bana uymayan bir düşüncede ise, onla da karar vermem.
Herkes kendi çocuğundan mesul..
Kayınvalidelerimiz, kendi çocuklarını yetiştirmiş, Allah razı olsun bin kere, beğenmişiz almışız..
Onun devri orada kapandı ama, bu çocuk benim...

Çok yakın çevremizde bu çocuk yatma saatiyle ilgili kavgalar kıyametler oldu, o yüzden çok doluyum, burası denk geldi.. :)
(Evli değilim, çocuğum yok.) :)

Konuya gelince de; karşılıklı anlayışla beraber de oturulabilir ama ev ev üstüne olmuyor diyorlar, var bir bildikleri büyüklerimizin.. İnsanın eşek saati de var, eşref saati de, aynı evde, kırılmalar tabiiki olur..

Sadece yatma saatti de değil, banyosuna, giydirdiğime, yedirdiğime veya yedirmediğime, oyuncaklarına, sacına, kuralarıma. Karışmadığı birsey yok.. Gelde sinir olma..

Bennn aynı apartmanda oturuyoruz aile apartmanı çokta mutluyuz hem de kendim istedim taşınmayı dört sene gurbetde durduk sonra geldik memlekete bir sene kirada durudk yakındık yine sonra dedim ev alamıycaz annegilin daireyi yaptırıp oturalım o arada kaynımda evlendi hep beraber yaşıyoruz sadece soğuk nevale her şeyin en iyisini yaptığını zanneden eltimden pek hoşlanmıyorum ama banane evi ayrı çokta tın kayınvaldemgil çok anlayışlı bende saygıda kusur etmem çünkü edilecek insanlar değiller ama hoşlanmadığım şeyi söylerim fikirlerimi açıkca söylerim bu huyumuda bilirler hatta derim ay anne ne varsa benim bu dilimde var tutamıyorum her bildiğim doğruyu söylemesem şişerim sinsi olanlar yaranıyor derim o da yok kızm sen doğrusunu yapıyorsun hakkını kimseye yedirme ben çok ezildim der Allah bin kere razı olsun hepsinden hani konular açılıyorya kayınpederim kaynanam evlenince bir çöp almadı diye bizim durumda öyle hep eşim yaptı ve babamın verdiği çeyiz ilk başlarda çok kırıldım sonra dedim aman adaı vardamı yapmıyor ne yapsın yok 7 çocuk şükret haline alabilecek durumda kocan var nasılsa, karşılıklı anlayışla kolay.

Çocuk uykusuna gelince 21 aylık oğlum hala uyumaz akşam sekizde başlarız bir saat uğraş gece zırt bırt kalkve sabah ezanıyla ayakta, kayınvaldem o konuda da destek evlerinde iş yaptırmaz sen atenuykusuzsun akşama kadar yoruyor çocuk ben sana nasıl kıyayım diye Allah herkese nasip etsin böyle anne o benim ikinci annem.Hatta dün onlarda eşim el şakası çok yapar koluma vurdu şakayla yani şiddet yok:) vah yavrum zaten kolları ağrıyor kızın beşikten çocuğu al koy yoruluyor öyle şakamı olur diye oğluna kızdı:)

Vallaha ne güzel!! Cok şanslısın :) nerde bizde öyle kv!!

Bennn aynı apartmanda oturuyoruz aile apartmanı çokta mutluyuz hem de kendim istedim taşınmayı dört sene gurbetde durduk sonra geldik memlekete bir sene kirada durudk yakındık yine sonra dedim ev alamıycaz annegilin daireyi yaptırıp oturalım o arada kaynımda evlendi hep beraber yaşıyoruz sadece soğuk nevale her şeyin en iyisini yaptığını zanneden eltimden pek hoşlanmıyorum ama banane evi ayrı çokta tın kayınvaldemgil çok anlayışlı bende saygıda kusur etmem çünkü edilecek insanlar değiller ama hoşlanmadığım şeyi söylerim fikirlerimi açıkca söylerim bu huyumuda bilirler hatta derim ay anne ne varsa benim bu dilimde var tutamıyorum her bildiğim doğruyu söylemesem şişerim sinsi olanlar yaranıyor derim o da yok kızm sen doğrusunu yapıyorsun hakkını kimseye yedirme ben çok ezildim der Allah bin kere razı olsun hepsinden hani konular açılıyorya kayınpederim kaynanam evlenince bir çöp almadı diye bizim durumda öyle hep eşim yaptı ve babamın verdiği çeyiz ilk başlarda çok kırıldım sonra dedim aman adaı vardamı yapmıyor ne yapsın yok 7 çocuk şükret haline alabilecek durumda kocan var nasılsa, karşılıklı anlayışla kolay.

Çocuk uykusuna gelince 21 aylık oğlum hala uyumaz akşam sekizde başlarız bir saat uğraş gece zırt bırt kalkve sabah ezanıyla ayakta, kayınvaldem o konuda da destek evlerinde iş yaptırmaz sen atenuykusuzsun akşama kadar yoruyor çocuk ben sana nasıl kıyayım diye Allah herkese nasip etsin böyle anne o benim ikinci annem.Hatta dün onlarda eşim el şakası çok yapar koluma vurdu şakayla yani şiddet yok:) vah yavrum zaten kolları ağrıyor kızın beşikten çocuğu al koy yoruluyor öyle şakamı olur diye oğluna kızdı:)

Vallaha ne güzel!! Cok şanslısın :) nerde bizde öyle kv!!

Benim ki daha eşimi bana karşı dolduruyor!! Ama eşim taviz vermiyor!!

Allah yardımcın olsun canım işin zor bu kaynana ile sana bol sabır diliyorum
keşke daha az kalsalar evinde bu kadar bunalmazdın:50:

yaptıkları iyi hiç bişey yok
birde insanın düzenine karışırlar
Allahım sen büyüksün
karşısına geçip kocaman seslerle "UFFF SANANE BE SLK" demeyi çok isterdimde
terbiyem el vermiyor :1::1::1::1::1::1:

Sizinde hakkınızı yememek lazım : ) valla benden de size kocaman '' Helal olsun ! '' .Çünkü sizinde bu sürekli direktif ve eleştiri tutum karşısında sabırlı ve anlayışla izah etme durumunuz gerçekten takdir ediyorum.Aynen böyle devam : )

Sadece yatma saatti de değil, banyosuna, giydirdiğime, yedirdiğime veya yedirmediğime, oyuncaklarına, sacına, kuralarıma. Karışmadığı birsey yok.. Gelde sinir olma..

Hehehe şeker 2 hafta tahammül edemiyorsun biz ne yapalım aynı binada oturanlar :9:

Ben artık genişleme taraftarıyım da faaliyette biraz sıkıntı var :37:

Şaka bir yanada gerçekten bu kayınvalide milletinin gönlünü yapmak çok zor..Rabbim sabırlar versin bizlere..Onlara da sakinlik versin karışmasınlar..Kayınvalide olduklarını hatırlasınlar çocuklarımızın annesi olmadıklarını unutmasınlar..Onlar az sakin dursa biz de başımızın üstünde taşısak fena mı olur olmaz da da işte...

gerçekten cok zor olmalı
bende bazen 1 gece kalıyorum burnumdan geliyor
sürekli gözü üstümde hep inceleme ,açığımı arama
bezdiriyorlar insanı,
ne yapsan yaranamıyorsun herşeyimizi anlatıyor arkadaslarına biz bir aileyiz daha bunu anlayamadı:ssz:

bu kervana bende girdim sonunda
benimki suya sabuna dokunmaz diyordum
hakkaten dokunmuyormuş :27:, bizimde sorunumuz bu
hijyen sıfır
5 gündür bizdeler, kafayı yicem
neyse az kaldı gidecekler salıya
valla allah herkese yardım etsin
analarımıza yanlış gelin düşer
bizlere yanlış kaynana...

oncelikle cocugunun uyku duzenine boyle dikkat ettigin icin seni tebrik ederim

ben senden daha iyi bakarim dmek ne yahu :47:

Bi daha sevgilim olursa yuvada yetismis adam bucam ya

Kv de olmasin kp de olmasin gorumce de olmasin ohhh :ssz:

Hehehe şeker 2 hafta tahammül edemiyorsun biz ne yapalım aynı binada oturanlar :9:

Ben artık genişleme taraftarıyım da faaliyette biraz sıkıntı var :37:

Şaka bir yanada gerçekten bu kayınvalide milletinin gönlünü yapmak çok zor..Rabbim sabırlar versin bizlere..Onlara da sakinlik versin karışmasınlar..Kayınvalide olduklarını hatırlasınlar çocuklarımızın annesi olmadıklarını unutmasınlar..Onlar az sakin dursa biz de başımızın üstünde taşısak fena mı olur olmaz da da işte...

Başta yazdığım konuda, helal olsun hep beraber yaşayanlara dedim ya.. ;)

Sizinde hakkınızı yememek lazım : ) valla benden de size kocaman '' Helal olsun ! '' .Çünkü sizinde bu sürekli direktif ve eleştiri tutum karşısında sabırlı ve anlayışla izah etme durumunuz gerçekten takdir ediyorum.Aynen böyle devam : )

Her zamanda böyle sakin duramiyorum. An geliyor patlıyorum karşılığını veriyorum ama sabırlıyımdır.. Daha cok icime atarım, kendi kendimi yerim ama bir yere kadar işte.. Patladığım zamanda tam patlarım, buda iyi değil aslında..

bu kervana bende girdim sonunda
benimki suya sabuna dokunmaz diyordum
hakkaten dokunmuyormuş :27:, bizimde sorunumuz bu
hijyen sıfır
5 gündür bizdeler, kafayı yicem
neyse az kaldı gidecekler salıya
valla allah herkese yardım etsin
analarımıza yanlış gelin düşer
bizlere yanlış kaynana...

Hahaha bu hoşuma gitti.. Analarımıza yanlış gelin düser, bizlere yanlış kaynana... Cok güzelmiş :))

Benim kv pek hijenik sayılmaz.. Ama benim yaptığım temizliği beğenmez!!

biliyorum canım :))

Şükret haline diye hatırlatma yapayım dedimmm :9::9::9:

beterin beteri var modu (:

Yok ben dayanamazdım.. Ya eşimden ayrılırdım yada kv katili olurdum ;) bazen kendi kendime diyorum allahim kaynanaların niye kapama düğmesi yok.. Ne güzel olurdu, ben hic acmazdım Hahahaha... Dırdırdır kafa kalmıyor vallaha. :)

Evimiz alınana kadar kv. k.p ile yaşıyoruz maalesef. Boğuluyorum resmen evin içinde. Eşimde ilgisiz. Bütün gün kv. kp. başbaşa oturuyoruz. Sürekli dayanabilmek için ya sabır çekiyorum. Üstelikte ailemden uzağa gelin geldim vede bir tek arkadaşım bile yok. Allah kv. kp. ile yaşamak zorunda kalanların yardımcısı olsun vede sabır versin. Tek mutluluğum 6,5 aylık dünya güzeli oğluşum.

kv lafini duyunca tepem atiyor zaten

bizim bir akrabamiz vardi(rahmetli simdi,Allah rahmet eylesin)
sofra kulurdumu kusermis ben yemek yemem dermis
gelini kvsini kucagina alip sofraya getirirmis hadi anne yemek ye diyerek kasikla yemegi yedirmeye calisirmis

Evimiz alınana kadar kv. k.p ile yaşıyoruz maalesef. Boğuluyorum resmen evin içinde. Eşimde ilgisiz. Bütün gün kv. kp. başbaşa oturuyoruz. Sürekli dayanabilmek için ya sabır çekiyorum. Üstelikte ailemden uzağa gelin geldim vede bir tek arkadaşım bile yok. Allah kv. kp. ile yaşamak zorunda kalanların yardımcısı olsun vede sabır versin. Tek mutluluğum 6,5 aylık dünya güzeli oğluşum.

Allah sanada sabır ve kolaylık versin.. İnsan rahat oturamıyor, uzanıpta television izleyemiyor, istediğin yeri izleyemiyorsun, rahat rahat telefonda ailenle veya arkadaşlarında konuşamıyorsun.. Kendi odana gecip otursan o da olmuyor.. İnsan resmen bunalıyor..

Allah bağışlasın oğlunu..

kv lafini duyunca tepem atiyor zaten

bizim bir akrabamiz vardi(rahmetli simdi,Allah rahmet eylesin)
sofra kulurdumu kusermis ben yemek yemem dermis
gelini kvsini kucagina alip sofraya getirirmis hadi anne yemek ye diyerek kasikla yemegi yedirmeye calisirmis

Yok daha neler.. Yuhh vallaha yuh..

Back
X