• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vallahi kafayı yicem artıkkk😥😥😥

Bebekken bile ayırıp yemediyse karakteri öyle canım. Bende ek gidaya başlandığından havuç,biber ve soğan asla yememişim halada aynı gidiyor. Bu saatten sonra zorlasan da faydası olacağını sanmıyorum. Dışarıdan sebze yemeyen çocuklar için multivitamin takviyesi haplar var onları danış doktoruna.
Zorlamak istemiyorum ama elimde değilll sağlıklı beslensin istiyorum:KK43:
Çocuğum yok ama kızınıza benzer bir çocuktum, hala öyleyim. Ben yemek seçmezdim, yemeği toptan reddederdim, 34 yaşındayım yemek yemeyi sevemedim hala. O yüzden anne ve yemek baskısının psikolojisini nasıl etkilediğini anlayabiliyorum.

Bu arada bir sağlık sorunum yok, uzun yıllar profesyonel olarak spor yaptım ve kas oranım kadın bedeninin ortalamasının üzerinde.

Siz bilirsiniz yine de ama bence kendinizi de kızınızı da yıpratmayın.
Keşke Elimde olsa 😩😩😩
Anladım.
Öyle oluyor gerçekten.
Ben de hiç yemez işim yemek.
Bugün annemle konuşuyorduk 4 yaşına kadar günde 1 öğünle yaşadın o da öğün değildi dedi. Çıldırıyordum dedi.
Ne oldu ise 4 yaşında malatyaya taşınınca olmuş.iştahım açılmış. Düşünün ki obezdim. Mide küçültme ameliyatı oldum.
Ben iştah olayını annemin artık pes etmesine bağlıyorum. Yeter üstüne düşmüycem demiş ve yemişim.
Vende zaman zaman üstüne düşsem diyorum ama hiç değişmiyor:KK1:
Oglum da oyle. 14 yasinda. Ben sorun etmiyorum. Sagligi yerinde cok sukur. Boyu, gelisimi de iyi. Zayif ama zayiflik saglik gostergesi degil. Rahat olun.
Yaaaa gerçekten hiç takılmıyor musunuz mesela gün içinde neler yiyor🤔🤔
Baklagil, ceviz, fındık, badem, susam bunların hepsinin unları var ve çok çeşitli ve lezzetli şeyler yapabilirsiniz. Kuru fasülyeden yaş pasta yapıyorlar. Özellikle instagram bu gibi tariflerde bir cennet . Bence bi bakın
Kuruyemiş yiyor 👍👍
Ama yine de değişik tariflere bakarım teşekkürler 🥰
Benim 7 yasinda ki oglum da kesinlikle et Yemek. Tavuk koftesi veya körili yapinca yer. Kirmizi et olarak da sadece döner yer.

Imkani yok yemez yapinca.
Bakliyat da Nohut koftesi (falafel) damak tadlarina uygun oluyor genelde cocuklarin. Bizde de Kurufasulye ve falafel disinda Bakliyat tuketmez. Gerci azar azar taze fasulye yemegine de basladi.

Farkli sekilde sunmak ise yaraya bilir. Ama yemeyince de yemiyorlar
Evet yemeyen çocuk yemiyor ben yiyeceksin dediğim zaman yer ama yüzünün ifadesi midesi bulanıyor gibi oluyor😥😥😥😥
Benim kızımda 5 yaşında dediginiz şeylerden başka bisey yemezdi kesinlikle
1 aydir Ara öğünleri ve abur cuburu tamamen kestim kiyamamazlik yapmadım ac bıraktım
Ispanak yedi o gün neredeyse ağlayacaktım şimdi yavaş yavaş fasulye,pırasa vs. Yemeğe başladı Allahım.nasil mutluyum uzun zamandır hiç bise beni bu kadar mutlu etmedi sizi çok iyi anlıyorum
Ayyyyy inşallahhh her zaman böyle yemeye devam eder kızın🙏🙏🙏

Benim oğlan da 6 yaşında maşallah diyim iştahı iyi ama kilo almıyor usandım artık
Kucukluğunde de hep doğruları söyledim mesela çikolata zararlı, şeker zararlı hasta olursun ama yemeğini yedikten sonra yersen hasta olmazsın diyordum
Gel zaman git zaman alıştı şimdi herşey yemekten sonra
Sizde zorlamayın sadece konuşun ne yaparsan kendi bedenine kendi sağlığına yaparsın kendini seviyorsan sağlığına önem vermelisin gibi gibi...

Zorlamak istemiyorum ama elimde değilll sağlıklı beslensin istiyorum:KK43:

Keşke Elimde olsa 😩😩😩

Vende zaman zaman üstüne düşsem diyorum ama hiç değişmiyor:KK1:

Yaaaa gerçekten hiç takılmıyor musunuz mesela gün içinde neler yiyor🤔🤔

Kuruyemiş yiyor 👍👍
Ama yine de değişik tariflere bakarım teşekkürler 🥰

Evet yemeyen çocuk yemiyor ben yiyeceksin dediğim zaman yer ama yüzünün ifadesi midesi bulanıyor gibi oluyor😥😥😥😥

Ayyyyy inşallahhh her zaman böyle yemeye devam eder kızın🙏🙏🙏
Sabah kahvaltisi yapmaz. Hazirlasam da yemiyor. Sadece hafta sonlari. Onda da peynir, zeytin asla yemez. Patates kizartmasi, yumurta, sosis, pankek, menemen, sucuk tarzi seyler. Oglen zaten okulda. Okulda ne yiyor bilmiyorum. Sabah ve oglen okulda yiyorum diyor. Aksam yemeklerinde de ispanak,
yesil fasulye ve bakliyatlar haricinde hic sebze yemez mesela. Ama ben takmiyorum. Cani sagolsun. O mutlu olsun da. Bazen bazi seyleri zorlamamak lazim.

Benim oğlan da 6 yaşında maşallah diyim iştahı iyi ama kilo almıyor usandım artık
Kucukluğunde de hep doğruları söyledim mesela çikolata zararlı, şeker zararlı hasta olursun ama yemeğini yedikten sonra yersen hasta olmazsın diyordum
Gel zaman git zaman alıştı şimdi herşey yemekten sonra
Sizde zorlamayın sadece konuşun ne yaparsan kendi bedenine kendi sağlığına yaparsın kendini seviyorsan sağlığına önem vermelisin gibi gibi...
Çok konuluşuyorum canım ilerleyen yaşta hasta olursun kalp tansiyon şeker filan ama yok 😭😭😭
Sabah kahvaltisi yapmaz. Hazirlasam da yemiyor. Sadece hafta sonlari. Onda da peynir, zeytin asla yemez. Patates kizartmasi, yumurta, sosis, pankek, menemen, sucuk tarzi seyler. Oglen zaten okulda. Okulda ne yiyor bilmiyorum. Sabah ve oglen okulda yiyorum diyor. Aksam yemeklerinde de fasulyeve bakliyatlar haricinde hic sebze yemez mesela. Ama ben takmiyorum. Cani sagolsun. O mutlu olsun da. Bazen bazi seyleri zorlamamak lazim.
İnan bana aynı şeyleri yaşıyoruz bende diyorum kızımı üzdüğüne bağırdığıma değmiyor ama bi yandan da sağlığı bozulursa diye korkuyorum😭😭😭

Çok konuluşuyorum canım ilerleyen yaşta hasta olursun kalp tansiyon şeker filan ama yok 😭😭😭

İnan bana aynı şeyleri yaşıyoruz bende diyorum kızımı üzdüğüne bağırdığıma değmiyor ama bi yandan da sağlığı bozulursa diye korkuyorum😭😭😭
Merak etmeyin sagligi yerinde ise bunun icin tasalanmayin. Oglum 14 yasinda, 1.74 boyu var. Gelisimi iyi. Ben de ilk baslarda cok takiyordum bu durumu. Ama ne yaparsam yapayim olmadi. Bazen olmayinca birakmak gerekiyor. Gelisimi iyi ise zayifligina takilmayin. Cok sık hasta olmuyorsa bagisiklik sistemi guclu ise cok onemsemeyin herseyi yememesini. Ben sebze yemedigi icin bazen ara ogun olarak ton balikli salata ya da tavuklu salata falan yapiyorum. Onu seviyor. Corba hic tuketmiyor, direk ana yemek yiyor. Bu onceden beni cok uzuyordu. Simdi alistim galiba. Aksam yemegi haricinde bir de gece yatarken de acikiyor, buyume caginda oldugu icin sanirim. Yemeyen bir cocuk icin ne pisirsem derdi zor biliyorum. Hep ayni seyler etrafinda donup duruyorum gibi geliyor bazen. Allahtan yogurt yiyor. Siz de sevdigi seyi salatayla sunabilirsiniz. Meyve tuketmiyor pek. Ben de narin tanelerini cikarip kase icinde veriyorum. O ne yerse bir sekilde cozum bulmaya calisiyorum. Bazen de pisirdigimi yemediginde "ben gorevimi yaptim, yemegimi pisirdim, yemezsen sen bilirsin, ekstre birsey yapamam" diyorum. O zaman ya kendine eriste pisiriyor ya da buzlukta manti varsa kendine manti hazirliyor, veya ne istiyorsa kendince mutfakta birseyler yapiyor. Ben karismiyorum. Biraz mutfagi batiriyor tabi ama yesin de onemli degil, ben temizlerim.

Genellikle önyargıdan dolayı yemiyor canım 😥
Bence tadını alsa hayır demez dıye dusunuyorum. Brokolıyı ve patatesı fırında beşamel soslu kaşarlı falan deneyebılırsın. Yada mercımek corbasının ıcıne bır ıkı dal brokolı atıp cırparsan belkı yer. Yemeyen cocuk zor bılıyorum

Yemek içmek konusunda ne kadar zorlasanız da herkesin ağız tadı farklıdır. Bu yüzden kolay kolay değişmez. 24 yaşındayım 3-4 yemek dışında hiç bir yemek yiyemiyorum. Ailemin zorladığı da oldu küçükken ama hiç bir zaman değişmedi. Ve bir sorun olmadı sağlığım açısından.

ah canimmmm :)) demek burda dert topicleri actin :)

acaba makarnayi tavugu vs sebzeli mi yapsan? eminim yemezde benimkisi iste bi fikir.

ya da mesela pizza seviyorsa sebzeli yapsan vs? bende cok onemsiyorum beslenmelerini, ama yemedikleri zaman yemiyorlar : ( yapacak hic birsey yok. her cocuk farkli. benim buyuk oglum ekmekcidir mesela kucuk oglan tam tersi..yemegi yer ekmek pek yemez. buyuk oglum patates kizartmasini bile ekmek arasi yapar yer :) kucuk oglum corba sever...lahmacun filan yapiyorum bunlara hepsi yiyor. hem et hem sebze hem karbonhidrat..valla zorlamiyor mu bu durum bizi? zorluyor. herseyi yeseler zaten her gun ne pisircem diye dusunmezdik. bu kadar zorlanmazdik.

mesela brokoli al hasla sadece onu yesin..baska birsey verme mesela..ise yaramaz mi? ya da kofte yapiyorsun ya onu hamburger seklinde domates sogan marulla filan yapsan hamburger ekmegiyle? ben oyle yapiyorum...kucuk oglum gecen bi yerde babasi tost almis, ona bile demiski annem daha guzel yapiyor tostu :KK70: tost yani :KK70:

buarada bende et pek sevmem..mesela erkekler sade et sever ya..once sotele sonra firinla filan..yani hic benlik degil..kuru fasulyenin icinde filan yerimde..aslinda et guzel ama..dislerime giriyor sanirim ondan sevmiyorum :D

yani sebze verin bana yeter aslinda..ama onun yani sira lahmacuna bayilirim..karniyarikta yerim..kofte sevmem mesela pek..sade et pek sevmiyorum..tavuk yemiyorum genelde..balik asla yemiyorum : ( keske balik sevebilsem..cok ozeniyorum yiyenlere..cocuklara ne diyeyimki : (

23 yaşındayım beslenme düzenim kızınızdan beter halde, endişelenmeyin böyle de hayatta kalınıyor. Bu kadar üstüne düşmeniz yersiz.

41 yasindayim ve sebze konusunda kiziniz gibiyim., Yemek secerim , sebze cok nadir sadece ispanak ve semizotu yerim
Vs vs
Cocugunuz bir birey , onu zorlamayin , kendisine saglikli beslenmeyi anlatin ancak bu kadar takmayin bu mevzuya
Zaman icerisinde cesitlenecektir yedikleri
Bu arada 11 yasindaki oglum da benim gibi , esim cok takar kafaya ben ise gayet rahatim , karisma cocuga deyip dururum , ben bol bol meyva yedirip vitamin takviyesi yapiyorum ogluma

valla ben gunumuzde yedigimiz hicbir besinden tam vitamin alacagimizi dusunmuyorum, zehirlenmesek şukur yani. Bana gore nerdeyse her sey karin doyurmak icin yeniyor. Benim cocugum olsa yemiyorsa yemesin asiri sagliksiz fastfood tarzi seyler tuketmedigi surece sorun etmem. Disardan vitamin takviyelerini tam yaparim sadece.
Ben de kiziniz gibiydim diyet sureclerim harici hala
Cok da farkli sayilmam. Salata sebzeleri haric yedigim sebze var mi diye dusunuyorum aklima bile gelmiyor acikcasi. Sagliksiz miyim hayir vitamin degerlerime baktiriyorum nerdeyse sadece et yememe ragmen b12’im yerlerde cikiyor. D vitamini eksik cikiyor baska da bi seyde cok ciddi bi eksiklik cikmiyo 25 yasindayim turp gibi ayaktayim :))

Tatlım zorladıkça ters tepiyor. Çok üstüne düşme. alttan alttan işlemeye çalış beynine. Mesela sevdigi ünlü birisi varsa " aaa falanca kişi de ıspanağı çok seviyormuş, hatta o sayede yasini hic göstermiyor" veya " filanca maça çıkmadan evvel balık yiyormuş" gibi.
Kendini cok da yıpratma. Zamanla alışkanlıkları değişecektir. Ben de balık yemezdim, babam çok uğraşmıştır yemem için ama şimdi balık deyince gözlerim parlıyor. 🤷‍♀️

Vitamin veriyormusunuz? Multivitamin Tarzı bir şey kullanıyorsanız yeterli olur. Fazlada zorlarsanız psikolojik olarak zarar da görebilir

ah canimmmm :)) demek burda dert topicleri actin :)

acaba makarnayi tavugu vs sebzeli mi yapsan? eminim yemezde benimkisi iste bi fikir.

ya da mesela pizza seviyorsa sebzeli yapsan vs? bende cok onemsiyorum beslenmelerini, ama yemedikleri zaman yemiyorlar : ( yapacak hic birsey yok. her cocuk farkli. benim buyuk oglum ekmekcidir mesela kucuk oglan tam tersi..yemegi yer ekmek pek yemez. buyuk oglum patates kizartmasini bile ekmek arasi yapar yer :) kucuk oglum corba sever...lahmacun filan yapiyorum bunlara hepsi yiyor. hem et hem sebze hem karbonhidrat..valla zorlamiyor mu bu durum bizi? zorluyor. herseyi yeseler zaten her gun ne pisircem diye dusunmezdik. bu kadar zorlanmazdik.

mesela brokoli al hasla sadece onu yesin..baska birsey verme mesela..ise yaramaz mi? ya da kofte yapiyorsun ya onu hamburger seklinde domates sogan marulla filan yapsan hamburger ekmegiyle? ben oyle yapiyorum...kucuk oglum gecen bi yerde babasi tost almis, ona bile demiski annem daha guzel yapiyor tostu :KK70: tost yani :KK70:
Aynen canım benim de bir derdim var 😂😂😂
Yok canım dün mesela sebzeleri soteledim spagetti haşladım kıyma kavurdum zorla yedi hatta spordan gelirken hazır makarna almış yedirmedim,,,,hamburger yapıyorum içine sadece marul koyarım
Kuru fasulye nohut yer ama etsiz
Ger gün tavuk vereyim bıkmıyor eeeeeee market tavukları da ne kadar sağlıklı🤔🤔🤔
Bilemiyorum yaaaaaa😭😭😭
Bu arada pizzayı da sadece sucuk salam sosis ve Mısırlı’ yer😩😩
Tatlım zorladıkça ters tepiyor. Çok üstüne düşme. alttan alttan işlemeye çalış beynine. Mesela sevdigi ünlü birisi varsa " aaa falanca kişi de ıspanağı çok seviyormuş, hatta o sayede yasini hic göstermiyor" veya " filanca maça çıkmadan evvel balık yiyormuş" gibi.
Kendini cok da yıpratma. Zamanla alışkanlıkları değişecektir. Ben de balık yemezdim, babam çok uğraşmıştır yemem için ama şimdi balık deyince gözlerim parlıyor. 🤷‍♀️
Kız yok canım öyle kandırılacak yaşta değğl :KK43:
Ayyy bende balığı çok severim
Eşim de spora gitmeden önce balık yesiin diye Kutuyla ton balığı aldı ama yokkkkkk:sinirli:
Vitamin veriyormusunuz? Multivitamin Tarzı bir şey kullanıyorsanız yeterli olur. Fazlada zorlarsanız psikolojik olarak zarar da görebilir
Yok canım vitamin vermiyorum ama kan değerlerine baktıracağım ona göre hareket ederim artık👍👍

Ya psikolojik olarak bende etkileniyorum o da üzülüyor ben sonradan pişman oluyorum kızdığım için:kızgın:

Hatta her Pazartesi kızım gel beraber yemek listesi hazırlayalım diyorum bi gün senin istediğin bi gün benim istediğim İnan ki tavuk makarna başka seçenek bulamıyoruz😭😭😭

Aynen canım benim de bir derdim var 😂😂😂
Yok canım dün mesela sebzeleri soteledim spagetti haşladım kıyma kavurdum zorla yedi hatta spordan gelirken hazır makarna almış yedirmedim,,,,hamburger yapıyorum içine sadece marul koyarım
Kuru fasulye nohut yer ama etsiz
Ger gün tavuk vereyim bıkmıyor eeeeeee market tavukları da ne kadar sağlıklı🤔🤔🤔
Bilemiyorum yaaaaaa😭😭😭
Bu arada pizzayı da sadece sucuk salam sosis ve Mısırlı’ yer😩😩

Kız yok canım öyle kandırılacak yaşta değğl :KK43:
Ayyy bende balığı çok severim
Eşim de spora gitmeden önce balık yesiin diye Kutuyla ton balığı aldı ama yokkkkkk:sinirli:

Yok canım vitamin vermiyorum ama kan değerlerine baktıracağım ona göre hareket ederim artık👍👍

Ya psikolojik olarak bende etkileniyorum o da üzülüyor ben sonradan pişman oluyorum kızdığım için:kızgın:

Hatta her Pazartesi kızım gel beraber yemek listesi hazırlayalım diyorum bi gün senin istediğin bi gün benim istediğim İnan ki tavuk makarna başka seçenek bulamıyoruz😭😭😭
Multivitamin işinizi görür merak etmeyin . Benim kocam hala tavuk balık yemez birçok sebzeyi yemez . Vitaminle büyümüş . 195 boy yaklaşık , gene 85 kg . Aynı şekilde eşimin kardeşi de öyle gene 195 e 85 civarı. Kafanıza takmayın ❤️ Ama vitamin şart

Multivitamin işinizi görür merak etmeyin . Benim kocam hala tavuk balık yemez birçok sebzeyi yemez . Vitaminle büyümüş . 195 boy yaklaşık , gene 85 kg . Aynı şekilde eşimin kardeşi de öyle gene 195 e 85 civarı. Kafanıza takmayın ❤ Ama vitamin şart
Tamam canım çok sağol benim kızımda şubatta 13 yaşında olacak boyu 1.70ve 50 kilo

İyi akşamlar kızlar
13 yaşındaki kızım tavuk,, patates,,,makarna,,,,köfte ,, hazır makarna dışında yemek yemiyor

Artık çıldıracağım küçüklüğünden beri böyle ,,,aç bırak dediler bıraktım,,,, seçenek sunma dediler yaptım ama yok bi türlü yemek yemek istemiyor

Her gün kavga ediyoruz

15 aylık bi kızım daha var İnan’ın bu beni böyle zorlamıyor yaaaaaaaa😭😭😭

Bi de kikboks a gidiyor kemiklerinin güçlenmesi lazım hocası yoksa kemikleri kırılır diyor ama yok anlamıyor herşeyi geçtim sağlık açısından sebze bakliyat protein yemesi lazım👍👍👍

Bana bir akıl verin ne yapmam lazım 🤔🤔🤔🤔

Çocuk sevmiyor demek ki:) Bırakın istediğini yesin nasılsa en geç 3-5 yıl sonra değişecek yeme alışkanlığı. O kadar kavga edeceğinize güzelce, hoş sohbet ile yemekeleri yiyip kalkın :) Siz yine kendi yemeğinizini yapın aile için yemeyeceği zaman kalksın kendine kızartsın köfte ve patates o kadar...

İyi akşamlar kızlar
13 yaşındaki kızım tavuk,, patates,,,makarna,,,,köfte ,, hazır makarna dışında yemek yemiyor

Artık çıldıracağım küçüklüğünden beri böyle ,,,aç bırak dediler bıraktım,,,, seçenek sunma dediler yaptım ama yok bi türlü yemek yemek istemiyor

Her gün kavga ediyoruz

15 aylık bi kızım daha var İnan’ın bu beni böyle zorlamıyor yaaaaaaaa😭😭😭

Bi de kikboks a gidiyor kemiklerinin güçlenmesi lazım hocası yoksa kemikleri kırılır diyor ama yok anlamıyor herşeyi geçtim sağlık açısından sebze bakliyat protein yemesi lazım👍👍👍

Bana bir akıl verin ne yapmam lazım 🤔🤔🤔🤔
bir anne olarak günümüzün en büyük sorunlarından biri çocukların yemek seçmesi, karonhidrat ve hazır gıda abur cubur apırlıklı beslenmesi ve buna çözüm bulamamak.
aç bırakmak, abur cubur almamak, onunla yemeği birlikte pişirmek, yemekelri karışım olarak hazırlamak yemediklerini farklı forma sokup yedirmeye çalışmak bir çözüm değil kesinlikle..
ama şu da var ki herkesin sevmediği birşeyler vardır, tadını bilir ama sevmediğinden yemez saygım sonsuz ama tadını bile bilmediği şeyleri yememekte ısrarcı ise o zaman orada bir sıkıntı var demektir.
ve tek tip beslenme de doğru değil herşeyden kararında yemesi lazım ki sağlıklı olsun , yemiyor diye ölmez zayıfta kalmaz ama ilerki yaşlarda obezite vs bir ton sağlık sorunu çıkar....
benimde 3,5 yaşında kızım var okulda kendisi yer severse hepsini yer çıkan yemeğin sevmezse yemez aç gelir.
evde kahvaltılık herşeyi yer ve en sevdiği öğün kahvaltıdır, her gün süt içer, meyvenin hemen her türünü yer. köfte yemez tek yediği hazır hamburger köftesi, tavuk kırmızı et balık az miktarda tüketir. bakliyat yer ama çok değil en sevdiği kuru fasulye bakliyat türünden...
sebzeye gelirsek bizdede sorun var ama hiç yemiyor diyemem bazılarını yer bazılaını yemez bende yediklerini yedirmek için arada ısrar ederim ama yemeyeceğini bildiğim için ısrarcı olmam... eksiklik hissedersem kıa süreli vitamin desteği veriyorum.
sağlığı enerjisi yerinde sebze az yesede meyveden ve kahvaltılıklardan alıyor vitamini sorun etmiyorum.
sizin çocuk için bence yeniliklere kapalı olduğundan çoğu şeyi yemiyor bırakın böyle gitsin artık değişmez kendisi istemezse ama küçüğe odaklanın ki o yesin çeşitli gıdalar..

Back
X