- 27 Haziran 2018
- 2.537
- 2.396
- 133
- 27
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
yargılamak,yerden yere vurmak,kendini üstün göstermek,acıdan mutluluk çıkarmak.Bu insanlar gerçek hayatta ellerine fırsat geçse yine aynı şekilde davranacaklardır.Yukarda arkadaş da söylemiş üyelerle ilgili konu yasak ama madem açtınız bende bı kaç bişey söyleyim. Gerçekten en son dediğiniz çok doğru anlamak yerine ahkam kesiliyor. Belki bilerek veya bilmeyerek bende yapmisimdir. Dün Tv'de kırmızı odayı izlerken düşündüm de orda doktor diyo ya burda sizi kimse kınamaz yargılamaz sadece anlar diye gerçekten bazen insanları sadece anlamak için dinlesek toplum daha güzel bı hâl alirmiydi acaba. Hiç cekinmeden yaftaladigimiz insanlar belki gerçekten caresizdi bilemeyiz ama herkes hiç çekinmeden aklına geleni yazıyor tabiki buna da karışabilir miyiz orasida ayrı tartışılır
Mesele konu açıp açmamak değil,mesele insanların nasıl bu kadar duyarsız,empatiden yoksun oluşları.Burası sanal değil,gerçeğin ta kendisi.Herkes aslında içlerinde sakladıkları benliklerini bu ortamlarda çok daha rahat sergiliyorlar.Çünkü :kimse onları tanımıyor ve aslında maske takmadan nasıl biri olduklarını yansıtıyorlar.Bdvye konu açmazsın biter
Çok net bence durum aslında
Ama böyle hani sosyal duyarlılık tadında konu açmayı genel olarak anlamıyorum
kişisel böyle düşünüyorsan yazmazsın
Objektif doğruyu söyleme yeri bence gunluk hayattan farkı bu
o zaman dışardaki arkadaşlarınıza anlatın
Kadın kadının dostu olmalıdır herkes düşman bilmem ne
Kadın da insan en nihayetinde illa dost olacak diye de bir şey yok tabi size göre
kesinlikle,keşke olabilsekte toplumsal bir reform gerçekleşse bu sayede.Evet arkadaşım çok haklısın gerçekten bu forumda sıkıntıdan zevk alan insanlar var ama insan halinden hemcins olmayı geçiyorum insan halinden anlayan çok ince insanlarda var hayatta hiç başıma gelmez dediğim şeyler oldu gelse yemin billah başka olur dediklerim oldu açıkçası kimse birşey başına gerçekten birebir gelmeden anlayamaz bazı şeyleri kadın olmayida geçtin insan olarak ,vicdan olarak birbirimize aciz insanlar olarak yol gösterici ayıp örtücü olmalıyız diye düşünüyorum .
Aslında gerçek hayatta fırsatını buldukları an gerçek kimliklerine bürünüyorlar.Bazı arkadaşlar açılan konularda hakaret etmeyi, ezmeyi, kendisi gibi dirayet göstermediği için aşağılayıp hor görmeyi, yaşadıklarını reva görmeyi fikir beyan etmek sanıyor. Bunu da ifade özgürlüğü(?) olarak görüyorlar. Gerçek hayatta nasıl içlerinde tutuyorlarsa artık.
O karanlık insanlar iyi insanlar sessiz kaldıkları için kendilerini güçlü görüyorlar ve çoğalıyorlar.Kötülük iyilikten her zaman daha çabuk çoğalmıştır.Sonrada toplumda kötülüklerin çoğunlukta olduğu,haklının değil güçlünün yanında olan kişilerin olduğunu görüp şaşırıyoruz.Oysaki bu toplumu bizler oluşturuyoruz.Bu nedenle bu platformlarda bile sessiz kalmamalıyız.Maalesef her yerde bir iyi niyetliler bir de kötü niyetliler var.
Açtığım bazı konularda, ısrarla üstüme gelmeyi sürdüren; kötü anımın altına "ay canım vah vah, biliyor musun benim hayatım öyle mükemmel ki sana acıdım." alt metinli, kendi hayatını öven; patavatsızlık kokan ve nezaketin yanından yöresinden geçmeyen cevaplarını "dobralık" adı altında meşrulaştıran; başka konularda okuduğum yorum sahiplerinin bazılarının, geçmişinde aynı ya da benzer hatayı yaptığını gördüm.
Ve fakat, aynı zamanda mükemmel görüşü olan, iyi kalpli, nazik ve duyarlı; bir çok, benden büyük küçük arkadaş edindim. Bana yeni görüşler kazandırdılar, moral verdiler, geçecek dediler. Ben onlara elimden geldiğince, haddimi hududumu bilerek, yardım etmeye çalıştım.
Kafaya takmayın karanlık insanları, güneşe bakan aydınlık görür. Onları görmemeyi tercih ediyorum mesela. Siz de öyle yapın.
Toplumsal bir analiz benimkisi sadece.Burası toplumun sadece görünen bir kısmı.Buraya bile bakarak toplumsal yapımızın nasıl içler acısı bir halde olduğunu anlayabiliriz.Ben konu açtım gayet mantıklı konuştu herkes
Sadece yaptığım eleştirilerden dolayı eski konularımdan vuranlar oldu
Onları da umursamıyorum
Artık kimse acıtamıyor beni
Buradakiler mi acıtacak
Umursama yani
Bu konuda haklısınız ama yapılan yorumlar üzerinde düşününce insanların içindeki kötülüğün nasıl da dışarıya taştığını hissediyor insan.Ben actigim konularda sadece işime yarayan bilgileri alıyorum yoksa her bokologlar ve hep mükemmeller her yerde var. :))
Umursama bu kadar insanlarıToplumsal bir analiz benimkisi sadece.Burası toplumun sadece görünen bir kısmı.Buraya bile bakarak toplumsal yapımızın nasıl içler acısı bir halde olduğunu anlayabiliriz.
Yani söylenenleri algıladıklarını bilsem, şapkalarını önlerine alıp 2 saniye olsa da vicdani sorgulama yapacaklarından emin olsam; evet onlarla uğraşalım derdim.O karanlık insanlar iyi insanlar sessiz kaldıkları için kendilerini güçlü görüyorlar ve çoğalıyorlar.Kötülük iyilikten her zaman daha çabuk çoğalmıştır.Sonrada toplumda kötülüklerin çoğunlukta olduğu,haklının değil güçlünün yanında olan kişilerin olduğunu görüp şaşırıyoruz.Oysaki bu toplumu bizler oluşturuyoruz.Bu nedenle bu platformlarda bile sessiz kalmamalıyız.
KK'nın gerçek hayatın bir yansıması olduğunu düşünüyorum zaten.Gerçek hayatta maskeler var ama burada yok.Herkes olduğu gibi.Klavyeden içtekiler ekranlara yansıyor sadece ve sansürsüz ,olduğu gibi.Bu vampirlerden sadece kk degil gercek hayatimizda da var.surekli enerji emen insanlari en zayif yerinden vurmaya calisan.birinin canini acitinca mutlu olan insanlar..boyleleri lafini soyleyip hayatina devam ediyor ama digeri devam edemiyor kendini caresiz,yetersiz,mutsuz goruyor ve sonuc psikolojisi bozuk bireyler.toplum olarak birbirimizi mutlu edecegimize kiskanclikla birbirimize saldiriyoruz.ben mutsuzsam herkes mutsuz olsun kafasindayiz.tabi herkes icin gecerli degil bu.ben burda bilr bi cumle yazarken elimden geldigince bu insana nasil cozum bulurum yada guzellikle nasil anlatirim diyorum.bazi uyeler disarda gorussek soylemeyecegi seyleri burdan soyluyor
Yorumları okumadım ama bu başlığın altınada öyle coook yorum gelecek eminimSevgili KK Üyeleri,şimdi sizlere bazı gözlemlerimi aktaracağım.Bu formdaki bazı kadınlar kan emici cinsten.Başkalarının mutsuzluğundan inanılmaz zevk alan,konuyu kendi tarafıma nasıl çekerim de üstünlüğümü ispat ederim derdinde olan kişiler.Toplumumuzun ruh halini yansıtan cinsten bir tablo.Hastalıkla ilgili soru sorarsın öğretmenliğe bağlarlar,eşinizle probleminizi anlatırsınız eşiyle ilgili bin tane konu açanlar eşini övmeye başlarlar ,arkadaşınızın doğumgününüzü çok kısa bir mesajla kutladığını söylersiniz kendi yaptığı doğumgününü anlatıp çıkarcılıkla suçlanıp oh ben ne kadar mutluyum imajı çizilir ,kadınlar uğradığı psikolojik sorunu anlatır,yok efendim niye evlendin,niye çocuk yaptın...Kadında durumun farkında,herkes oturduğu yerden başkalarının hayatı hakkında ne güzel ahkam kesiyor.Cidden bu forumda bazı yorumları okudukça hayret ediyorum.Kadının kadından başka düşmana ihtiyacı yok...Empati yoksunluğumuz bu forumlarda kendini nasıl da belli ediyor,herkes havadan sudan atıp tutuyor.Anlamak yerine nasıl bu konuyu kendime çevirmeliyim diye düşünülüyor herhalde.Bir insan kendi mutsuzluğunu ancak böyle bastırabiliyor anlaşılan.
kesinlikle.Sanki kadının elinde zaman makinesi varmışta geri gidebilirmiş gibi sorular soruluyor.Cidden yazık.Çok haklısınız. Ben de özellikle evliliğiyle ilgili bi sorunu paylaşan kadınlara 'neden evlendin, neden çocuk yaptın, yada neden ikinci çocuk?' vb gibi yorum yapanlara sinir oluyorum. Amaç yardımcı olmak değil de daha fazla acıtmak çünkü.
bayıldım son sözüne.Bazı insanlar bazen insanlar...Ne çok şey anlatıyor.Yorumları okumadım ama bu başlığın altınada öyle coook yorum gelecek eminim
Bende şuna dikkat ettim x kişi ile ilgili bir konu var diyelim dertliyiz ondan mümkün olduğu kadar x kişisini savunacak yer ve bahane arıyorlar gerçek hayatta x kişisinin saçını başını yolacak kadın gelmiş burda sırf sana ve konuna muhalefet olsun diye onu savunuyor :)
Boşver sen de he de geç.
Bazı insanlar bazen insanlar :))
Bulaşma noktasında kesinlikle haklısınız.Yani söylenenleri algıladıklarını bilsem, şapkalarını önlerine alıp 2 saniye olsa da vicdani sorgulama yapacaklarından emin olsam; evet onlarla uğraşalım derdim.
Ama toksik insanların düzeleceğine inanmıyorum ben, eski ben olsa, kendimi kaybederdim yardım edeyim diye. Artık yapmıyorum. O tiplerin cezası kendileri zaten. Kötü olmayı seviyorlar.
Üstelik onlarla fazla muhatap olduğunuzda size de bulaşıyor.
Kimseyi engelleyemeyiz ama o eziyorsa karşılığını da almalı ki kendini güçlü görüp ezme davranışını kişilik haline getirmesin.Evet haklısın bazıları oyle ama bazılarıda lafı gercekten hak edıyor burda akıl ıstıyor ama verılen onerıyı asla kabul etmeyıp hayayına devam edıyor burda bırcok ınsan uzuluuor onerıde bulunuyor ama kendıne baskaları kadar deger vermıyor dınlemıyor ınsanda halıyle sınırlenıyor üzüntüsunden dolayı. Tabı bıde hıcbır dogruyu kabul etmeyıp ben bılırım modunda yorum yapanlarda var surda yazdıgın ıkı kelımeyle senın karakterın bu dıye yargılayanlar neden cunku kendı dogrusu o degıl ya dayatamadı ya ınsanlar uzerınden ego tatmını yapanlar. Ama yapacak bısey yok gormedıgın ınsanı takmayacaksın bıde konu acıyorsan ıyı ınsanlardan guzel dogru seyler duydugun kadar onların acımasız kotu yorumlarınıda sıneye cekeceksın kımseyı engelleyemezsın
Acı ama gerçek :))bayıldım son sözüne.Bazı insanlar bazen insanlar...Ne çok şey anlatıyor.
Sadece bana değil,gerçekten derdini anlatarak rahatlamak isteyen çoğu üyeye bu muamele yapılıyor.Ruhsuzluk tavan yapmış.Açtığınız konuyu hatırlıyorum, o konuda bazı üyeler gerçekten saygısız bir şekilde davrandılar size. Yalnız yapabileceğiniz pek bir şey yok maalesef. Sadece istemediğiniz kişileri göz ardı edebiliyorsunuz, çoğu kişide bunu yapıyorum tavsiye ederim. Bu da %100 çözüm değil ama işe yarıyor az çok.
Umarım siteye en kısa zamanda
- kimin sizi alıntılamasına
- konunuza yorum yazmanıza izin veriyorsunuz
gibi seçenekler gelir de herkes sadece istediği kişilerden akıl almış olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?