- 27 Haziran 2018
- 2.537
- 2.396
- 133
- 27
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
maalesef öyleAcı ama gerçek :))
çok doğru.Düşenin dostu olmaz atasözünü hatırlattı bana.Kırık cam teorisi. İnsanlar zarar görmüş bir binanın camlarını taşlamaktan nasıl çekinmiyorsa ruhen zarar görmüş birini de yaralamaktan çekinmiyorlar. Ben çok yakın 2 arkadaşımla yaşadım sorun sadece bu platformda değil.
Demek ki açtığıkonulara istediği yorumlar gelmeyince sosyolog olabiliyormuş insanToplumsal bir analiz benimkisi sadece.Burası toplumun sadece görünen bir kısmı.Buraya bile bakarak toplumsal yapımızın nasıl içler acısı bir halde olduğunu anlayabiliriz.
pro uyelere ozel konuma kımler yazamasın seklınde kısıtlama hakkı varAçtığınız konuyu hatırlıyorum, o konuda bazı üyeler gerçekten saygısız bir şekilde davrandılar size. Yalnız yapabileceğiniz pek bir şey yok maalesef. Sadece istemediğiniz kişileri göz ardı edebiliyorsunuz, çoğu kişide bunu yapıyorum tavsiye ederim. Bu da %100 çözüm değil ama işe yarıyor az çok.
Umarım siteye en kısa zamanda
- kimin sizi alıntılamasına
- konunuza yorum yazmanıza izin veriyorsunuz
gibi seçenekler gelir de herkes sadece istediği kişilerden akıl almış olur
Bendeki takıntılı kadın da her mesajım için" beğenmedim" e tıklıyor. Gülüp geçiyorum böylelerine, işsizler sanırım halbuki benim onu göz ardı etme sebebim bir daha nickini bile görmemek ama çıkıyor işte karşımaaslında burası kaygan zemın keske bas konus butonu olsa, yazılanların cogunun yanlıs anlasıldıgını dusunuyorum
karsı karsıya konusulsa mımık ve jestlerden bambaska ıcerıklı yazı hakaret gıbı algılanıyor
ama takıntılı uyeler var kabul edıyorumbasımda 2 tane var cunku mesela bırını goz ardı etmısım konuma yazmıs gormemısım ... vay efendım ona nasıl cevap yazmazmısım ne kotu kalplıymısım bana saydırmıs bırı uyardı da oyle farkettım yorumu goz ardı lıstemde oldugu ıcın gorulmuyor
bende nezaketen muhtemelen daha once de bu tarz uslubu sebebıyle goz ardı etmısım sızı ondan gormemısım yazdım
o gunden berıdır taktı bana kafayı nereye yazsam hemen yorum bana hakaret asagılama bırseyler
baska bırıde habıre benım takıntılı oldugumu bılgısız bılıncsız oldugumu soyleyıp durdu dayanamadım goz ardı ettım
neyse yanı ısın ozu en guzelı goz ardı butonu basıyorsun ustune mıs gıbı gorunmez ve sessız oluyor bence bundan buyuk tepkı yok dusunsenıze elınızde parmagınızın ucunda. ıstedıgınız zaman gorunur sesı cıkar ıstemedıgınızde yok olur :)
Allah sabır versin,cidden ruh hastalarıyla uğraşmak zor.aslında burası kaygan zemın keske bas konus butonu olsa, yazılanların cogunun yanlıs anlasıldıgını dusunuyorum
karsı karsıya konusulsa mımık ve jestlerden bambaska ıcerıklı yazı hakaret gıbı algılanıyor
ama takıntılı uyeler var kabul edıyorumbasımda 2 tane var cunku mesela bırını goz ardı etmısım konuma yazmıs gormemısım ... vay efendım ona nasıl cevap yazmazmısım ne kotu kalplıymısım bana saydırmıs bırı uyardı da oyle farkettım yorumu goz ardı lıstemde oldugu ıcın gorulmuyor
bende nezaketen muhtemelen daha once de bu tarz uslubu sebebıyle goz ardı etmısım sızı ondan gormemısım yazdım
o gunden berıdır taktı bana kafayı nereye yazsam hemen yorum bana hakaret asagılama bırseyler
baska bırıde habıre benım takıntılı oldugumu bılgısız bılıncsız oldugumu soyleyıp durdu dayanamadım goz ardı ettım
neyse yanı ısın ozu en guzelı goz ardı butonu basıyorsun ustune mıs gıbı gorunmez ve sessız oluyor bence bundan buyuk tepkı yok dusunsenıze elınızde parmagınızın ucunda. ıstedıgınız zaman gorunur sesı cıkar ıstemedıgınızde yok olur :)
evet benımde basımda varBendeki takıntılı kadın da her mesajım için" beğenmedim" e tıklıyor. Gülüp geçiyorum böylelerine, işsizler sanırım halbuki benim onu göz ardı etme sebebim bir daha nickini bile görmemek ama çıkıyor işte karşıma
Pro üyelikleriyle hava atan üyeleri kınama amaçlı bir konu açıyorum hemen şimdipro uyelere ozel konuma kımler yazamasın seklınde kısıtlama hakkı var
benım goz ardı lıstemden 3 kısı actıgım hıc bır konuya asla yorum yapamaz mesela kısıtladım kendılerını :)
İşte insan o zaman bu formun amacını merak ediyor.Amaç insanları yaraları üzerinden daha fazla yaralamaksa cidden başarılı ama amaç dertleri paylaşıp bir nebze rahatlamaksa bu amaca tam olarak hizmet edilemiyor bazı üyeler yüzünden.sırf bu sebepten, çok sıkıntılı olduğum, anlatıp rahatlamak istediğim zamanlarda bile konu açamıyorum.
halbuki akıl akıldan üstündür.
boşver şimdi daha da sinirin bozulur, çık dışarı hava al diyorum kendime.
burada acımasız yorum yapanları okuyunca, arada dönüp onların konularına bakıyorum.
heyhat diyorum, profilini gizlediğinde konularının okunmadığını mı düşünüyorsun.
ilk kez duyuyorum,nasıl bir şey göz ardı et butonu?Goz ardi et butonunu daha cok kullanmanizi öneririm, benimkinde yuzlerce uye var mesela ve goz ardi edilen icerigi gor butonunu da cok cok extreme bir durum olmadikca kullanmiyorum.
Genel olarak zaten kimse duyarlı olmak zorunda değilMesele konu açıp açmamak değil,mesele insanların nasıl bu kadar duyarsız,empatiden yoksun oluşları.Burası sanal değil,gerçeğin ta kendisi.Herkes aslında içlerinde sakladıkları benliklerini bu ortamlarda çok daha rahat sergiliyorlar.Çünkü :kimse onları tanımıyor ve aslında maske takmadan nasıl biri olduklarını yansıtıyorlar.
Sanırım yanlış anladınız beni. Bende konu sahibini savunmuştum zaten. O cümleyi kuran kadnla da baya baya tartşmştm.. Ben sadece diyorum ki bazı şeyleri biz yapıyoruz kendimize belki değişr umuduyla. Yapmamamız lazım. Bir insan neyse odur değişmez..
Hee tamam. O zaman ben yanlış anladım afedersinizYok ben sizi anladım hakta verdim sonda yazdığım şeyi o üye için yazmıştım.
Yani şunu anlamıyorum buraya yazmayın o zaman gidin dışarda arkadaşlarınıza anlatın buraya yazıyosan kötü yoruma da maruz kalıcaksın diye bir kaide yok!!! çözüm bu mu belki o insanın dışarda güvenebilceği bir arkadaşı dostu yok burda adı sanı görülmeden bir nickle içindekileri anlatmak hiç tanımadığı insanlarla paylaşmak istiyo her konu açana yorum yazana kötü bişey yazmak zorunda değilsiniz mesela okuyun geçin bir faydanız olmıcaksa , kadın diyor ki nişanlıyken böyle değildi evlenince değişti hemen kadını suçlamalar yahu kavun mu bu adamlar kıçını koklayıp anlıcak hemen bi küçümseme ayrıl boşan vs. tamam yapıcı anlamda gerçekten katlanmaması gereken insanlara kendi sağlığı ve iyiliği için bende söylüyorum fikir vermeye çalışıyorum ama elinden hiç bişey gelmeyen burda dertleşmek isteyen yapıcı fikir almak isteyen insanlara da kötü kaba konuşmanın bi alemi yok aslında empati yeteneğinizi ortaya çıkarsanız 'bunu mu taktın' ,yok 'onu mu umursadın' 'bence sen hastasın' evet güzel kardeşim onu taktım kafaya var mı benim canımı sıkan konu bu kusura bakma seni heycanlandırmadı küçük gördün meselemi ama elimde bu vardı diyesim geliyo ,empati lazım empati bir gün şurda okuduğumuz yadırgadığımız hayatları yaşamıcağımızın garantisi yok ,kınadığını yaşamadan ölmezsin diye boşuna dememişlerSevgili KK Üyeleri,şimdi sizlere bazı gözlemlerimi aktaracağım.Bu formdaki bazı kadınlar kan emici cinsten.Başkalarının mutsuzluğundan inanılmaz zevk alan,konuyu kendi tarafıma nasıl çekerim de üstünlüğümü ispat ederim derdinde olan kişiler.Toplumumuzun ruh halini yansıtan cinsten bir tablo.Hastalıkla ilgili soru sorarsın öğretmenliğe bağlarlar,eşinizle probleminizi anlatırsınız eşiyle ilgili bin tane konu açanlar eşini övmeye başlarlar ,arkadaşınızın doğumgününüzü çok kısa bir mesajla kutladığını söylersiniz kendi yaptığı doğumgününü anlatıp çıkarcılıkla suçlanıp oh ben ne kadar mutluyum imajı çizilir ,kadınlar uğradığı psikolojik sorunu anlatır,yok efendim niye evlendin,niye çocuk yaptın...Kadında durumun farkında,herkes oturduğu yerden başkalarının hayatı hakkında ne güzel ahkam kesiyor.Cidden bu forumda bazı yorumları okudukça hayret ediyorum.Kadının kadından başka düşmana ihtiyacı yok...Empati yoksunluğumuz bu forumlarda kendini nasıl da belli ediyor,herkes havadan sudan atıp tutuyor.Anlamak yerine nasıl bu konuyu kendime çevirmeliyim diye düşünülüyor herhalde.Bir insan kendi mutsuzluğunu ancak böyle bastırabiliyor anlaşılan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?