• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vanlı bir sevgiliniz varsa..

Vanlı sevgilinizin İstanbula yerleşme gibi bir durumu yok mu? Annenizin haklı olduğunu evlendikten bir sene sonra anlamazsınız inşaallah..

Sevgilinle aynı şehirde birebir bir ilişki yaşamadan evlenmek kumardır. Onun dışında, Van'da kurulu düzen, kendi işi, özel bir durumu yoksa o İstanbul'a gelebilir. Orda olan her şey ziyadesi ile burada da var. KPSS tekrar denersiniz, annenin istememe sebepleri neler? İkna edilebilir.. Hakkında hayırlısı..

İstanbul/Van çok uç noktalar herkonuda.
Annen uzağa gideceğin için değil sen orada olamayacağın için istemiyodur.

Annem baam olmadığı için bana biraz düşkün. sonuçta babam vefat ettikten sonra ben evin erkek çocuğu gibi oldum. Annemin kolu kanadı gözü kulağı oldum. o aynı mahallede olalım ben ona yakın olayım istiyor. ama erkek arkadaşım vanda çalışıyor kendisi mühendis ve çok iyi bi maaş alıyor. oda şehir değiştirmekten korkuyor. çok uzun mevzular aslında ben ikisinede hak veriyorum. sadece ne yapacağımı bilmiorum. 30 uma basıorum 3 gün sonra. artık baskılara dayanamıyorum. Beynimi tükettiler :(

insan doğduğu yerde değil doyduğu yerde yaşamalı

siz de oturun çalışın; karalar bağlamak çözüm değil

branşınızı bilmiyorum; küsüratlar ile kaçıran binlerce kişi var

bir şekilde hayata atılıyorlar; KPSS olmayacaksa i,ş bulun çalışın; bir yerden başlayın umutsuzluk daha çok yer bitirir sizi

KPSS ile atansanız da annenizin dizinin dibinde olamayacaksınız ama o biraz da yalnızlık psikolojisine girmiş

bir de bu sevgili ne iş yapar; Van merkezde mi Tatvan'da mı köyde mi nerede

Örneğin Bitlis'teki doktorlar vs Tatvan'da oturuyor; orası daha gelişmiş diye

bu arada net çözüm kararlar bağlayıp zaman öldürmeyin; açın iki test çözün, bir iki konu anlatımı videosu izleyin

girip küsüratla kaçıran eksikliklerinin nerede olduğunu bilir; bu sene de o eksiklikleri tamamlar 5 puan yukarı alır puanını ama kadrolar konusunda maalesef sıkıntıyı çözecek bir sihirli değneğimiz yookkk

şuan zaten bir işim var, özel bir şirkette insan kaynakları departmanında çalışıyorum. bu sevgilide van merkezde yaşıyor oda özel bi şirketin hem genel müdürü hemde yüksek mühendisi. kpss den ümidimi kestim ben 6 yıl oldu mezun olalı dersanedeye gittim evde çalıştım. olduramadım :( umudumu kaybettim

Annem baam olmadığı için bana biraz düşkün. sonuçta babam vefat ettikten sonra ben evin erkek çocuğu gibi oldum. Annemin kolu kanadı gözü kulağı oldum. o aynı mahallede olalım ben ona yakın olayım istiyor. ama erkek arkadaşım vanda çalışıyor kendisi mühendis ve çok iyi bi maaş alıyor. oda şehir değiştirmekten korkuyor. çok uzun mevzular aslında ben ikisinede hak veriyorum. sadece ne yapacağımı bilmiorum. 30 uma basıorum 3 gün sonra. artık baskılara dayanamıyorum. Beynimi tükettiler :KK43:

Tabiki yakın olmanı isteyecek. Ama bu sadece yakınlık mevzusu değil. Kültür mevzusuda.

30una gelmişsin radikal kararlar alma yaşın gelmiş bence.

Mühendisse istanbulda da iş bulabileceğini düşünüyorum. Şehir değiştirmekten korkuyor diyorsunuz. Siz bu ilişkiyi sürdürdüğünüze göre Van'a gitmeye hazırsınız, o da bu ilişkinin bir üyesiyse o neden İstanbul'a gelmekten korkuyor ben bunu anlamıyorum.

Van mi. Ne olmuş ki Van'a. Her yerde kötü insan var. Van da güzel bir yer. Atama diyorsunuz. Memleketin ücra köşesine çıksa gitmeyecek misiniz yani ? Neyse Kpss umudunuzu kaybetmeyin ama sevgiliniz de hakli bu durumda. Nereye kadar uzak ilişki yurutebilceksiniz. Hakkınızda hayırlısı.

Mühendisse istanbulda da iş bulabileceğini düşünüyorum. Şehir değiştirmekten korkuyor diyorsunuz. Siz bu ilişkiyi sürdürdüğünüze göre Van'a gitmeye hazırsınız, o da bu ilişkinin bir üyesiyse o neden İstanbul'a gelmekten korkuyor ben bunu anlamıyorum.

Zaten hep farklı bi şehir planımız vardı. Vana gitmek çok korkunç bi düşünce benim için. Ama zamannn bu noktaya getirdi bizi. zaman hep bişeyleri değiştirdi. ikimizde atanamadık. planlarımız bozuldu. o kendini tatmin edecek bi işe ve kariyere sahip şuan. vazgeçmek istemiyor doğal olarak. çok denedim tehditler ettim ayrıldım gülerce haftaalrca konuşmadım. ama su akıo yolunu buluyor. rabbim bi şekilde yolumuzu kesiştiriyor. ilahi bi güç bizi birbimize hep mecbur bırakıyor sanki. " O senin kaderin, sen bu acıları çekeceksin. sevdiğin insanlarla sınanacaksın" dior sanki bana. ben çıkamıyorum ki içinden

Van mi. Ne olmuş ki Van'a. Her yerde kötü insan var. Van da güzel bir yer. Atama diyorsunuz. Memleketin ücra köşesine çıksa gitmeyecek misiniz yani ? Neyse Kpss umudunuzu kaybetmeyin ama sevgiliniz de hakli bu durumda. Nereye kadar uzak ilişki yurutebilceksiniz. Hakkınızda hayırlısı.

gelin olarak gitmekle atanarak gitmek çok farklı psikolojiler. korkuyorum işte. birde etrafımdan van diyince üstüme bir kamyon olumsuz cümle dökülüor sanki. psikolojimi bozdular hepten

Eşim Batman lı :)
Yerinizde olsam onu ikna eder kendi şehrine getirirdim
Kabul etmemesini beni yeteri kadar sevmediğine bağlardım ayrılırdım inanın
Oralar çok farklı gitseniz mutsuz olursunuz emin olun
O gelsin

Zaten hep farklı bi şehir planımız vardı. Vana gitmek çok korkunç bi düşünce benim için. Ama zamannn bu noktaya getirdi bizi. zaman hep bişeyleri değiştirdi. ikimizde atanamadık. planlarımız bozuldu. o kendini tatmin edecek bi işe ve kariyere sahip şuan. vazgeçmek istemiyor doğal olarak. çok denedim tehditler ettim ayrıldım gülerce haftaalrca konuşmadım. ama su akıo yolunu buluyor. rabbim bi şekilde yolumuzu kesiştiriyor. ilahi bi güç bizi birbimize hep mecbur bırakıyor sanki. " O senin kaderin, sen bu acıları çekeceksin. sevdiğin insanlarla sınanacaksın" dior sanki bana. ben çıkamıyorum ki içinden
Öyle demeyin ya, çok mutlu olcaz diye hayaller kuranlar mutsuz olabildiği gibi sizin durum da sandığınızın aksine çok güzel mutluluklar getirebilir.
Ama İstanbul'da doğup büyüyen biri olarak çok zor olsa gerek, sadece bir süre İstanbul'da yaşadım hala oranın özlemini atamadım.
Velhasıl boşa koysan olmuyo doluya koysan almıyo durumu varsa biraz üzülmek pahasına da olsa anneyi dinlemek en mantıklısı gibi duruyor.

gelin olarak gitmekle atanarak gitmek çok farklı psikolojiler. korkuyorum işte. birde etrafımdan van diyince üstüme bir kamyon olumsuz cümle dökülüor sanki. psikolojimi bozdular hepten
Psikoloji farklı. Ama sonuçta her ikisinde de orda yaşamak durumundasınız. Olumsuz cümlelere kulağınızı kapatın. Van öyle düşündüğünüz gibi bir yer değil. Doğunun hiç bir yeri öyle değil. Ama kendinize guvenmiyorsaniz bu ilişkide o insanin da zamanını almayın.Kendi zamanınızı da almayın. Ya da yeteri kadar sevmiyorsunuzdur.İlişkinizi bir gozden geçirin.Her zaman orta yolu bulmak kolay olmuyor.Sonuçta sevdiğiniz hayatınızı birlestirceginiz insanın nerde olduğunun ne önemi var ki. Aklınız karisiyorsa psikolojiniz bozuluyorsa bir daha düşünün. Zaman önemli.

Evlilik sevgili olmaktan o kadar farklı ki...
Bana evlenmeden bunu diyenlere hadi ordan derdim,ama cidden öyleymiş.
Birlikte bir yastığa başkoymaktan çok aynı yöne bakabilmek önemli olan.
Ve kültürler de önemli faktör...

Okumuş öğretmen olmuş belli bir yasa gelmissiniz. Sevgilinizi evlenmeye uygun gormussunuz ki ailenize soylemissiniz. Ben böyle durumlarda (belli bir yasa gelmiş ve mesleğini eline almış kadin/erkeklerde) aileden izin almayi doğru bulmuyorum. Tabikide onay alınmalı fakat ''Anne ben uygun gördüm. Izin istemiyorum sadece seninde rizan olsun istiyorum.'' denilmesi daha uygun bana göre. Neticede çocuk değilsiniz. Bir karar verdiyseniz arkasında sağlam durmalisiniz ki ailenizde sizi kaybetmemek adına daha sıcak baksın. Seviyorsanız ayrılık seçeneğini kesinlikle düşünmeyin. Siz bocalayip kararsızlık yaşadıkça daha çok üstünüze gelecekler eminim. Benzer bir durum yaşıyorumda ordan biliyorum.

Back
X