• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vanlı bir sevgiliniz varsa..

Vanlı olması ne alaka niye memleket belirttiğinizi anlamadım

Sırf vanlı olduğu için insanlar beni çok kırdı çünkü. yoksa benim vanla hiç bir sorunum yoktu. Hep hayal etmişimdir. ve hep içimde kalmıştır. ben bi eğitimciyim ve inşallah hep van gibi şırnak gibi bir doğu şehrinde eğitirim çocuklarımı. dışardan gelen seslerle yazdım ben onu. tepkisel ..

Nerden baslim nerde bitiriyim kafana takilani sor bacim.
Yakma kendini

yani sizde bi doğu şehrinde gelinsiniz, eşinizi seviyorsunuz ancak bir seçim yaparak evlendiniz. eşinizin ailesi yüzünden mutsuz oldunuz ve şuan pişmansınız doğrumu anladım

Aynen yaşadım yillikti vanliydi atanamamistm ailem istemiyirdu...ne mi yaptım? ? ayrıldım ders çalıştım atandim şimdi mutluyum sevgilim le istemeye gelicekler inşallah. İsim yerinde ailem in de istediği hemde ben mutluyum

Karşı taraf şehir değiştirmekten korkuyor ama bencilliğide elden bırakmıyor.
Annelerin hisleri %99 doğru çıkmıştır. Ben annemin onay vermediği bir ilişkiye sıcak bakamıyorum.
Onun tek geçerli sebebi başka şehirden "korkmaksa" bende "başka şehirden korkar" gitmeyi düşünmezdim.

Karşı taraf şehir değiştirmekten korkuyor ama bencilliğide elden bırakmıyor.
Annelerin hisleri %99 doğru çıkmıştır. Ben annemin onay vermediği bir ilişkiye sıcak bakamıyorum.
Onun tek geçerli sebebi başka şehirden "korkmaksa" bende "başka şehirden korkar" gitmeyi düşünmezdim.

onun ki biraz farklı ama erkek psikolojisi nasıl geçiniriz. sen atanamadın özel sektördesin çocuk olunca çalışmayacaksın evi nasıl çevirirz diye düşünüor. sonucta şöle bi durum var orda evi var arabası var azımsanamayacak bi maaş alıyor. orda bu maaşın yarını zor alırım mantığında. bende birşey diyemiyorum hak verdiğim yerler var tabi.

vanlı ve vanda yaşayan bir sevgiliniz varsa ve 6 yıldır uzaktan uzağa bir ilişki yürütüorsanız, istanbulda doğup büyüdüyseniz, öğretmen olup atanamadıysanız, 30 yaşında ve hala hiç bir baltaya sap olamadıysanız, babanız yoksa ve hayattan gerçekten sıkıldıysanız hiç bişeyden zevk almıyor gülmüyor konuşmuyorsanız, sevgiliniz evlenelim die sürekli baskı yapıorsa, anneniz asla vermem diye diretiyorsa ve hep böyle arada kalıp mutsuz olan siz oluyor hatta herşeyin farkında ola ola hiç bişey yapamıyorsanız, çıkış yolunuz ne olurdu :KK43:
valla benim de kızım olsaydın bende seni van a gelin vermezdim ....vanlı olanlar beni yadırgamasın lütfen ama o kadar uğraşıp zar zor bi evlat yetiştir okut öğretmen et alsın başını van a gitsin yok bacım ben annenden yanayım.....bi kadın evlenirken sadece bi kişiyle evlenmiyo aynı zamanda onun ailesi memleketi köyü her ne varsa sahiplenmek zorunda kalıyo tabi terçih meselesi

Yapma. Anneni dinle. Neden yapasın ki. Evlilik zor. Uzakta farklı kültürde daha zor. Sevgi yetmiyor bazen yoruyor seni olaylar. Ki doğu kültürü çok farklıdır. Yapma. Yavaş yavaş bitir bence.

Sen hem annenin rızası olmadan bu evliliği yapacaksın.
Hem İstanbul gibi bir şehirden Van gibi bir şehre gideceksin.
Hem kültür farklılığı olan biri ile bu evliliği tam da etrafını 4 bir yandan
o kültür sarmış bir şekilde sürdürmek için savaşacaksın.

O mühendis iyi bir işi var ve hiç bir fedakarlık yapmadan senden bunları göze almanı istiyor.

Sebep de aşk..

Ona söyle büyük aşkından güç alarak o sana gelsin.
Hem annenin gözünde fedakar damat olur.
Hem İstanbul'da daha geniş iş imkanına sahip olur.
Hem de sen evlenip bunalım yaşayıp, hayatı kendisine zindan etmezsin.

Vanlı bir sevgilim vardı öğretmenim konyalıyım. annesi evlenmemize hiç sıcak bakmadı kültür farkı diye biz evlendik 4.yılımız ve cokkkk mutluyuz bebeğimizi bekliyoruz ailesi beni çok seviyor kabullendiler acıklığımı ve yasam tarzımı.al sana en güzel örnek.fakat benim eşim çok ileri görüşlü ve kendini her anlamda geliştirmiş biri görünüş ve hayata bakış olarakda pek doğuda büyümüş biri gibi değil. Hayata tekratr gelsem yine eşimi seçerdim.

vanlı ve vanda yaşayan bir sevgiliniz varsa ve 6 yıldır uzaktan uzağa bir ilişki yürütüorsanız, istanbulda doğup büyüdüyseniz, öğretmen olup atanamadıysanız, 30 yaşında ve hala hiç bir baltaya sap olamadıysanız, babanız yoksa ve hayattan gerçekten sıkıldıysanız hiç bişeyden zevk almıyor gülmüyor konuşmuyorsanız, sevgiliniz evlenelim die sürekli baskı yapıorsa, anneniz asla vermem diye diretiyorsa ve hep böyle arada kalıp mutsuz olan siz oluyor hatta herşeyin farkında ola ola hiç bişey yapamıyorsanız, çıkış yolunuz ne olurdu :KK43:
Aaa aynı ben. 6 yıl birliktelik ve van.

sizin durumunuzdaki aklımla seviyoruuuum illa onunla evlenicem der diretirdim anneme
şimdiki aklımsa yani evlendikten 10 yıl sonra (ki kısa zaman sonrada jeton düştüydü ya neyse) anında bitiririm ilişkimi
not: evlenmeden öncede 5 yıl ilişki, 6 ay nişanlılık dönemi oldu. kimse kimsenin yatağına yatmadan sofrasına oturmadan tanıyamıyor.
ayrıca bi ekleme daha : yorumumu doğulu olduğu için yapmadım yanlış anlaşılmasın, erkeklerin evlendikten sonra ciddi mutasyona uğramasına öfkeli olduğum için ve o yüzden fedakarlıklara nankörce karşılık verdikleri için yaptım biline :))

Kpss olmuyorsa dershanede calisirdim ya da özel ders verrdim . Sevgili mide gerçekten seviyorsam evlenirdim onunla ama vanda yasamama sartiyla

:KK43: bu kpss hayatımı mahvetti diyebilirim. bir sınav yüzünden ne mesleğimi yapabiliyorum ne de evlenip bir düzen kurabiliyorum.

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim :KK43:
illa devlette öğretmen olmak şartmı kendinizi iyi yetiştirseydiniz kolajler dersaneler hatta başka iş alanlarında da işler bulabilirdiniz devlete sırtını dayamaya bu kadar takan insanlara acımıyorum ben

Yanı sevgilinizi bilmem ama vanlilara ben olsam gelin gitmezdim büyük hata ben böyle millet gormedim biri mi iyi olmaz yha :KK70:

Katılıyorum. Tabiki genelleme yapmak hata. bu genele uymayan arkadaşlardan da özür dilerim. Ama şimdiye kadar tanıdğım hiç bir vanlı normal değildi...

Ayrılmak, anne birşey istemiyorsa o işten hayır gelmez.

Back
X