• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vanlı bir sevgiliniz varsa..

Hep siz fedakarlık yapmak zorunda değilsiniz, denemişsiniz atanamamışsınız. Sevgiliniz gelsin madem sizi olduğunuz şehire.. Hiç aynı şehirde yaşamadan düzenli görüşmeden bir insanla evlenmek gibi bir şeyeyse hiç bulaşmayın derim

Evet genelde de erkekleri sorunlu. Yalan, iki yüzlülük, bencillik, pişkinlik ne ararsan var...
Van in erkeklerini tanımayanlar yanlış anlayabilir bizi ama gerçekten öyle doğu halkı batıdan farklı evet ancak van halkı doğudan bile farklı içinde olmak yaşamak lazım bunu anlamak için..

annem onunla tanışmayı kabul etmiyor ki. bi kaç defa telefonla aradı yüzüne kapattı tabi benimde canıma okudu. ya ben ya o seçim senin dior bana. ben 1 kere gittim vana kötü bi yer değil aslında ama o kadar olumsuz konuşma varki etrafımda, su bile kendisine kötü cümleler sarfettiğinde kristallerinin şeklini değiştirirken ben nasıl direneyim bilmiorum. bilinç altımı ele geçirdi insanlar sanki

Canım neden odağında evlilik var atanmak için çalışsan. Evlenirsen hiç atanamazsin ömrün curur doğuda. Izmirliyim ben , doguda görev yapıyorum. Farklı ülke gibi buralar her şey o kadar farklı ki, sakın atanmaları evlenme hele doğuya asla gelme. Çok pişman olursun.

illa devlette öğretmen olmak şartmı kendinizi iyi yetiştirseydiniz kolajler dersaneler hatta başka iş alanlarında da işler bulabilirdiniz devlete sırtını dayamaya bu kadar takan insanlara acımıyorum ben
Devlete sırtını dayama isteği bizim milletimizde çok, bana da geçen bir tanıdık "ne işin var özel sektörde, gir devlete, sabah 9 akşam 5, 1 saat öğle tatili, haftasonları tatil, yoğunluk yok bişey yok, hiç kendini yormadan maaşın her ay yatsın" falan dedi. Hadi garanti olmasını falan öne sürseler anlarım da adam tatillerden ve az iş yapmaktan bahsediyor.

Anneni dinle kardeşim İstanbul a gelse bile tutturur memleketime döneceğim diye Ne kadar güvenebilirsin ki Git komsunla evlen köyünden biri ile evlen Kultur farkı çok önemli. Mesafeler çok uzak. Sen 6 yıl hayalini yasamisin, inan evlilik çok farklı .
Ben 5 sene sonra evlendim eşimle, babam razi değildi. annem de yok benim Onu dinlemedim dedikleri hep çıkıyo Şimdi 4 yıllık evliyim ama hiç huzurum yok Kültürleri çok farklı. Mesafemiz uzak, anneni dinle kardeşim onlar daha iyi görüyor bizden.

Ben annemi dinler evlenmezdim.
Genelleme yapmak istemiyorum ama annen haklı olarak biliyor ki evlenirseniz sen artık onun kızı olmaktan çıkıp gideceksin, seni oralarda köle yapacaklar.

illa devlette öğretmen olmak şartmı kendinizi iyi yetiştirseydiniz kolajler dersaneler hatta başka iş alanlarında da işler bulabilirdiniz devlete sırtını dayamaya bu kadar takan insanlara acımıyorum ben

ZATEN SİZE ACIYOP ACIMAMA HAKKINDA BİRŞEY SORMADIM BEN. BEN 4 YIL ÜNİVERSİTE OKUDUM. 2 YIL YÜKSEK LİSANS YAPTIM. DERECEYLE OKUL BİTİRDİM. TEK HAYALİMİN BİR SINAV YÜZÜNDEN ELİMDEN ALINMASI VE BENİM GİBİ BİR SÜRÜ MESLEKTAŞIMIN ACIKTA KALMASI İNTİHAR ETMESİ HAYATINA SAHİP ÇIKAMAMASINA MI ACIMIYORSUNUZ. MESELE DEVLETE SIRTINI DAYAMA DEĞİL. BBİRAZ DAHA DUYARLI SEÇERSENİZ CÜMLELERİNİZİ SEVİNİRİM.

GERÇEKTEN ÇOK KIRICISINIZ !

Ben 2 ay önce ankaradan vana geldim. eşimin görevi nedeniyle. vanı çok sevdim memleket olarak gölü, gezilecek yerleri vs. mükemmel gerçekten burda ortam olarak dinlendiğimi hissettim. ama ne yazık ki kıymeti bilinmiyor pek insanları alışık olduğumuz gibi değil çocuklar evi yıksa höt diyen olmuyo çocuğun yoksa veya 1 çocuğun varsa uzaydan gelmişsin gibi bakıyolar yüzüne ve şu son olaylardan dolayı soğumayada başladım. tabi senin sevgilin için bilemem benim gözlemlerim bunlar

ben istanbuldayım. kpss ye çalışmam için çok booolll bi zamanım olması lazım ama çalışıyorum ne yaptıysam ne kadar çalıştıysam beceremedim küsüratlarla kaçırdım atanamadım. annem istemiyor çünkü kim çocucğunun vana gitmesini ister ki ben olsam bende vermezdim. aynı şehirde yaşadınızmı die sormussunuz yaşadık aramızda hiç sorun yok he var tabi ama orta yol bulabilioruz. bu şehir farklılığı yüzünden 2 defa ciddi ayrılı yaşadık ama ne ben onsuz ne o bensiz yapamıyor. olmuyor bi çıkışımız yok

aynı şehirde yaşa veya yaşama aynı eve girince ailesi işin içine girince çok değşiyo ben eşimle 3 sene sevgiliydim hiç byük kavgamız yoktu en uzun kavga 10 dakika sürerdi nişandan bu yana ne kavgalar ettir sırf ailesi yüzünden

Ben annemi dinler evlenmezdim.
Genelleme yapmak istemiyorum ama annen haklı olarak biliyor ki evlenirseniz sen artık onun kızı olmaktan çıkıp gideceksin, seni oralarda köle yapacaklar.

bu ne kadar keskin bir ifade

üniversite bitirmiş kız; aynı konumda mühendis koca köle yapacaklar diye net bir kanı

bu kadar keskin çizgilerimiz olduğu için ülke içinde huzurla yaşayamıyoruz gibi geliyor bana

sizden alıntıladım ama aynı içerikte yazan başka arkadaşlar da var

Dert üstüne dert sabır çekerdim sabır...

Anneniz hakli. Sevgilinizi ikna etmeye calisin. Benim babam var ama yinede anneme yakin olmak istedim otobus ile 5 dk mesafede oturuyorum. Esime guzel guzel anlattim benim abim zihimsel engelli ve annem cok zorluklara gogus germis bir kadin. Yakin olmak istiyorum dedim. Annem zaten oyle ev hayatima karisacak esimi rahatsiz edecek kadar sık gelip gidecek bir bayan degil. Sagolsun esimde kabul etti. Guzel konusun. Van cok uzak.

bu ne kadar keskin bir ifade

üniversite bitirmiş kız; aynı konumda mühendis koca köle yapacaklar diye net bir kanı

bu kadar keskin çizgilerimiz olduğu için ülke içinde huzurla yaşayamıyoruz gibi geliyor bana

sizden alıntıladım ama aynı içerikte yazan başka arkadaşlar da var
Aile tecrübelerimizden biliyorum ki profesör bile olsanız değişen bir şey olmuyor.
Sanki gelin ağaç kavuğundan çıkmış, kimsesizmiş gibi muamele görüyor.
Eğer hepsi böyle değilse, ne mutlu onlara. Herkese aynısını dilerim.
İyi günler.

ben senin yerinde olsam istanbul gibi yerde atanamasam da kafama göre bir iş bulur çalışırdım.. ama nolursa olsun evlenip vana gitmezdim.. kültür vs her şey farklı sevgilin ne iş yapıyor bilmiyorum ama sürekli van'da yaşayacaksa sakın sakın.. sadece onunla değil bütün ailesiyle sülalesiyle evleneceksin.. annen yerden göğeeee kadar haklı..

vanlı ve vanda yaşayan bir sevgiliniz varsa ve 6 yıldır uzaktan uzağa bir ilişki yürütüorsanız, istanbulda doğup büyüdüyseniz, öğretmen olup atanamadıysanız, 30 yaşında ve hala hiç bir baltaya sap olamadıysanız, babanız yoksa ve hayattan gerçekten sıkıldıysanız hiç bişeyden zevk almıyor gülmüyor konuşmuyorsanız, sevgiliniz evlenelim die sürekli baskı yapıorsa, anneniz asla vermem diye diretiyorsa ve hep böyle arada kalıp mutsuz olan siz oluyor hatta herşeyin farkında ola ola hiç bişey yapamıyorsanız, çıkış yolunuz ne olurdu :KK43:
bence öncelikle atanmaya bak bu süre içinde evlilik rafa kalkmış olacaktır.atandıktan sonra da anneni iyi dinlemelisin yani neden onunla evlenmeni istemiyor önce bunu bir netleştir. haklı yönleri mutlaka vardır.ayrıca bence evlilik için gönül kadar mantığın sesi de önemli.artılar daha çoksa evlenirsin.

vanlı ve vanda yaşayan bir sevgiliniz varsa ve 6 yıldır uzaktan uzağa bir ilişki yürütüorsanız, istanbulda doğup büyüdüyseniz, öğretmen olup atanamadıysanız, 30 yaşında ve hala hiç bir baltaya sap olamadıysanız, babanız yoksa ve hayattan gerçekten sıkıldıysanız hiç bişeyden zevk almıyor gülmüyor konuşmuyorsanız, sevgiliniz evlenelim die sürekli baskı yapıorsa, anneniz asla vermem diye diretiyorsa ve hep böyle arada kalıp mutsuz olan siz oluyor hatta herşeyin farkında ola ola hiç bişey yapamıyorsanız, çıkış yolunuz ne olurdu :KK43:
ilk iş atanana kadar bir iş bulur çalışırım, sevgılıme yol verırım, ıstanbulda yetısmıs bırı van da yasayamaz çok zor , sonrada kendıme ufakta olsa bır ev ayarlar yalnız yasardım kafama gore takılırdım :D

Back
X