var mı benim kadar şanslı olan

Yalanla hicbir hayir gelmez. Bu sefer yalan soylersin sinavi kazanmazsin. Bence acik sozlu ol. İzin al.

işsizdim bugün işe alımdığımı öğrendim pazartesi başla dediler sevinçten uçtum
ankarada oturuyorum mail geldi akşam thy sınavına çağrıldım salı 09.00da istanbulda sınav
ya işe başlayacağım ilk günden izin alıp işi kaçıracağım yada hayalim hostesliğin sınavına girmekten vazgeçip işe gireceğim
ne yapayım ben şimdi
salı uçak seferlerine baktım uymadı otobüsle pazartesiden gitmem gerek
bu nedir kısmet mi kısmetsizlik mi
ne yapayım ben hangisine yanayım
işin kötüsü o günlerde adet olacağım ve ilk günler ağrıdan kıvranırım

Hayallerinin peşinden git derim.. İşinden memnun olmazsan hep hayıflanacaksın keşke gitseydim diye

Bilmem nereden çağırıldığına da bağlı ama THy sınavı daha cazip geldi bana.. Ki seninde hayalinmiş.. Keşke dememek adına snava gir bence..

Hadi hayırlı olsun Meltem :3:

Yalanla hicbir hayir gelmez. Bu sefer yalan soylersin sinavi kazanmazsin. Bence acik sozlu ol. İzin al.

Söylediklerinize katılıyorum yalanla iş olmaz arkadaşım bence dogruyu söyle en ufak yalanda olsa yalana karşıyım bazen derler ya pembe yalan diye ona bile karşıyım bende sınava girmenden yanayım ama patronuna dogruyu söyle derim açık sözlü olmak her zaman iyidir.

ben işe başladığımda belgelerimi toplamak için 10 iş günü müddet vermişlerdi, burası kurumsal bir yer gerçi; ama bence THY sınavına giricem dersen kötü imaj çizersin. birkaç gün iste belge toplamak için canım. en azından çarşamba başla işe ;)

bencede zaman iste 2 gün toparlanmak için bu arada sınavı halle ne olacagı belli olmaz ..ikisinide elinde bulundur nolur nolmaz...
sınavı kazanamassan işinden olma..iş yerlerine başalrken 2-3 günü sorun etmiyolar sonuçta hiç başlamamışsın pek dert etmezler...
dilerim sınavı kazanırsın ve hayallerin gercekleşir...

Son düzenleme:
THY de çalışmış biri olarak söylüyorum mülakatları çok ama çok zor. İngilizceden tutunda psikolojik testlere kadar günlerce süren bir aşama. Ayrıca mülakata girmeden önce kapıda daha boyunu ölçülüyorlar. Hosteslik için gelipte boydan kaybedip kapıdan dönen çok fazla insana şahid oldum. Gelen kızların çoğu boyunun daha uzun olduğunu söylüyor ama THY nin boy ölçülerini hala anlayabilmiş değilim. Çünkü son zamanlarda 1.60 boyunda ve kilolu hostesler bile gördüm yemekhanede. Kısacası oraya girmek öyle kolay değil. Çok güzelsen, iyi bir okul mezunuysan, ortalamanın üzerinde boya sahipsen ve süper yabancı dilin varsa yüzde doksan beş girersin ama yoksa boşa hayal kurma derim. Çünkü sıkı torpilliler var içeride. Elindeki işindende olursun.

Birde işe başlalyanların yarısına yakını ilk 3 ayda işi bırakıyorlar. Kalan kısmında yarısı 8 ayda bırakır. Orada hosteslik yapıpta mutlu olanınıda görmedim. Eğitimlerine girdim 9 ay boyunca. Nelere şahit oldum tahmin bile edemezsin. Orası ancak para açısından tatmin eder seni.

Son düzenleme:
Şu aralar gerçekten bu tip kurumlarda etkili bir ''tanıdık '' gerekiyor ama şansını dene derim.
Yalanı sevmesekte senin durumunda gerekli.
Başlıyacağın yerdeki patron alternatif yer arayışında olduğunu farkederse geçici eleman muhabetti yapar.
Bir bahane bul geç başla,şansını dene.
Hayırlı olsun canım.

ankarada oturuyorum mail geldi akşam thy sınavına çağrıldım salı 09.00da istanbulda sınav
ya işe başlayacağım ilk günden izin alıp işi kaçıracağım yada hayalim hostesliğin sınavına girmekten vazgeçip işe gireceğim
ne yapayım ben şimdi

valla meltem gördüğüm kadarıyla hep bi yakınma içindesin...sürekli ben napıcam şöyle oldu böyle dertlendim işsizim modundasın...bak işe alınınca bile yok adet oldum yok thy çağırıyor diye dertleniyosun?dert mi bu?ne güzel allah her yerden dağıtmış kısmetini.şükret biraz şükreeet...
ayrıca gerçekten şanslısın

Ben olsam is yerime soyle derdim. "Bu kadar erken ise baslatacaginizi tahmin etmemistim. Pazartesi-sali gunu daha onceden planlanmis cok onemli bir isim var. Ise carsamba gunu baslamam sizin icin sorun olmazsa carsamba gunu baslamak istiyorum. Daha ilk gunden boyle bir ricada bulundugum icin ozur dilerim, insallah yanlis anlamazsiniz" filan derdim.

Ama bence esas sorun, sadece bu 2 gunle bitecek mi? Ya daha sonra tekrar THY baska mulakatlara filan cagirirsa? Oyle zirt pirt da izin alinmaz yani.

valla meltem gördüğüm kadarıyla hep bi yakınma içindesin...sürekli ben napıcam şöyle oldu böyle dertlendim işsizim modundasın...bak işe alınınca bile yok adet oldum yok thy çağırıyor diye dertleniyosun?dert mi bu?ne güzel allah her yerden dağıtmış kısmetini.şükret biraz şükreeet...
ayrıca gerçekten şanslısın

hayır neden yakınıyım işe alındığıma çok sevindim .çünkü benim bulabildiğim şartları olarak özel sektörde olanakları iyi bir iş ama devamlı bir iş değil sonuçta özel bir yer
thy hayalim elbet yıllardır aynı güne gelmesi şanssızlık
neden mi thy çok üzün bir süreçte alır işe eğer olcaksa bile sınava girdim 2 gün sonra mülakata çağırır sonra eğitim 2 ay sonra sağlık raporu falan sonra ne zmana uçuş verirler bilmiyorum
böyle sancılı bir süreçte elimin altında bir işim olmasını isterim thy hüsranla sonuçlanabilir çünkü
yani derdim aynı zamana denk gelmesi...yoksa işe alınmaktanda thyde sınava çağrılmaktanda ayrı ayrı mutluyum

Son düzenleme:
Eğer maddi olarak çok sıkıntın yoksa hayallerinin peşinden git.

Sonra pişman olabilirsin çünkü. İşte çıkan en ufak bir problemde aklına hep kaçırdığın THY imkanı gelecektir.

Eğer maddi olarak çok sıkıntın yoksa hayallerinin peşinden git.

Sonra pişman olabilirsin çünkü. İşte çıkan en ufak bir problemde aklına hep kaçırdığın THY imkanı gelecektir.

maddi olarak pek imkanım yok hatta ista giderken bile babama zorluk olacak o yüzden elimdeki iş çok kıymetli :43:

ne yapayım ben şimdi

canım yorumları okumadım ama ankaradaki iş ne üzerine yani alanı iyiyse onu kaçırma diyeceğim. çünkü hosteslik zor alıyo. bir arkadaşım ilk mülakatı geçmişti. ingilizceyi vermişti. güzel ve genç kızları alıyorlar oldukçada güzeldi 21 yaşında sınava girmişti ama almadılar şok olduk. yani girmesi için herşey vardı ama almadılar.

Hosteslik için canım boyun kilon uyuyormu peki bizim gördügümüz hostesler hep zayıf gibi boyları 170 den fazla kiloları 50 kg falan birde bilmiyorum ama thy iş için sürekli iş gözüyle bakıyoruz ama bu belli olmaz bence iyi düşün canım artık her yer torpille maalesef

Son düzenleme:
Hostesliğe alımlar çok zormuş arkadaşların söylediği kadarıyla...Bence ileride gitmezsen çok pişman olursun...O yüzden işyerine mantıklı bir açıklama yap ve sınava git...Sınav olmazsa elinde bir işin olur...Ama sınav olmayıp işede gitmezsen öyle üzüldüğünle kalırsın ortada...Eksik evrakın olduğunu söyle 2 gün o şekilde al iznini...

Son düzenleme:
Back
X