Merhaba, aynen sizin gibi bnm de rahim ağzı darlığı varmış, hsg de gözüktü ama doktorlar çok önemsemedi, eylül 2020 de aşılama yaptırırken açmak zorunda kaldılar ve baya acı ağrı duydum, aşılamam da tutmadı, acı ve ağrı kanama falan durumunda rahim iç yapısı değişip korumaya alabiliyormuş kendini, bu yüzden rahim ağzından geçerken ağrı falan oluyorsa aşılama ve tüp bebeğin tutmayacağını düşünüyorum, önce o sorun halledilmeli ve bana da kesin olarak histeroskopi önerdiler
Bnm de aşılamada genişletmişlerdi, öncesinde adetlerim sancılı olurdu aşılamadan sonra 3-4ay kadar ağrısız ve rahat geçti fakat sonra yine ağrı başladı, ben de yine mi kapandı diye şüphelenip doktora gittim kesin olarak histeroskopi önerdiler, siz herhangi bir operasyon oldunuz mu bu konuyla ilgili, adet görüyodan sperm geçer falan diyorlar ama 1buçuk sene oldu bn gebelik elde edemedim başka sorun da yok o yüzden darlığın engel olduğunu düşünüyorum, bir de bnm hsg kıl tekniği denilen bir teknikle yapılmıştı, çok çok ince bir kanül kullanıyorlarmış, ona rağmen darlık çıktıysa raporda ciddi bir darlık vardır dediler
2. Aşılamada ağrı yaşadınızmı? Ve rahim ağzını açtık dediklerinden sonra adetlerinizde bir değişiklik oldu mu sizin de ağrısız adet görme ya da miktarda çoğalma gibi ?