geçmiş olsun canım benim eşimde geçen yaz ameliyat oldu.eşinin şuanki değerleri nedir biliyormusun? bizde bu ay aşılama yaptırcaz ama tüp bebekmi yaptıralım diyede düşünüyorum.sağlıksız spermler zaten bebeğin düşmesine nedenmiş ALLAH birdaha yaşatmasın. aşılama denedinizmi yada düşünüyormusunuz?
Amin Allah razı olsun inşallah o acıları hiçbirimize yaşatmasın. ameliyattan sonra sperm testi yaptırmadık. eşimi ikna edemedim. ama ameliyattan 6 ay sonra ancak değerlerde düzelme olabilirmiş. ameliyattan önce sadece sayı problememiz vardı. diğer değerlere normal dedi doktor. eşim ameliyattan olmadan önce temmuz gibi aşılama yaptırdım. tabi sonuç negatif. yıkama işleminin ardından sağlıklı hareketli 1.500.00 sperm vardı. doktor aşılama için en az 4.500.00 sperm olması gerekli demişti. daha o anda moral kalmadı. sonuç zaten negatif.
birde ben ekim ayından sonra arı sütü bal polen kullandırdım eşime. kendimde ara sıra kullandım. sanırım ilk gebeliğim bundandı. düşükle sonuçlandı. ama ben iş yerinde müdür yardımcısı tarafından ağır bir hakarete uğrayınca travma geçirdim. bu arada da çocuk gitti.
şimdi üzerinden 42 gün geçti. artık korunmuyorum. o ürünleri yeniden kullanmaya başladık. kısmet artık. 3- 4 ay daha bekliycem olmazsa tüp bebek.