Erkek İnfertilitesi Varikosel amel. sonra tüp bebek yaptıran var mı ?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba Arkadşlar Eşime sol varikosel teşhisi konuldu.Dün ameliyat olacaktıki ameliyatı mikrocerrahi yöntemiyle yapmadıklarını öğrendik ve araştırdık.İzmir'de hemen hemen bütün devlet hastaneleri açık ameliyat yapıyor ve hidrosel riski yüksek diyor.
Gazi Hastane Kurucu Üyesi, eski Başhekim Üroloji Uzmanı Op. Dr. Salih Mertan Varikosel ameliyatının %50 şansı oladuğunu ve tüp bebeğe yönelmemizi tavsiye etti.Şimdi aşılama yöntemini ve daha sonra tübü denemeyi düşünüyoruz.Varikosel ameliyatını bir süreliğine erteledik.Herkezi bilgilendirmek istedim bu tavsiye konusunda.

merhaba kızlar...varikosel ameliyatından sonra eşinizin sonçları düzeldi mi ? düzeldiği halde hamile kalamayan da oluyor sanırım ... eşim 1 ay oldu ameliyat olalı da ben de merakla bekliyorm 2.test yaptıracağımız zamanı... düzelmeyecek gibi de his oluşt şimdiden...hepimize başarılar bu konuda...

canım iyileşmeyi görmek için henüz çok erken.ilk 3 ayda sperm testinde artış görülebiliyo.bide hiç öyle kötü düşünme çünkü ne çağırırsan o geliyo.burda bi çok arkadaşımız var varikosel amel. sonrası doğal yolla bile hamile kalan.bizde artış oldu ama 2 yıla yaklaştık nerdeyse doğal yolla olmadı.o yüzden tüp denicem.rabbim hepimiz için doğal yolla sağlıklı,hayırlı evlatlara ol desin.inş.

Eşim varikosel ameliyatından önce bazı bitkisellerle sperm sayısı 600 bine çıkmıştı..ilk tüp denemesinde ikizlere hamile kalmıştım..Ama rahim ağzı yetmezliği yüzünden 18 haftalık beklenmedik doğum yaparak kaybettim..1 sene sonra eşim varikosel ameliyatı oldu sperm sayısı 9,5 milyona çıktı..yine ikizlere hamile kaldım...Şu an 24 milyon çıktı son sperm tahlili..% 70 hareketlilik var..Ben de şu an hamile kalmaya çalışıyorum doğal yollardan :)

merhabalar bu mesajıma lutfen cevap verın 1 yıl olmuş ama belkı gelırsınız nnuraya özeldende mesaj atma hakkım yok.bebeklerınıze çok sevındım benım eşimdede spermlerınde sayısında hızında morfolojısınde sıkıntı var.amelıyatta oldu 4 ay oldu.varıkosel ılerı derecede değildi çok bır değişim olmadı sanırım bıde bızım tahlıller her yapılan kuruma göre farklılık gösterdı.bundan dolayıda olumu etkısı olduğunu ya da olmadıgını cok anlamadık.sizin sperm sayısı çok azkenmı tüb bebek yaptırdınız.nerde ne zaman yaptırdınız.varıkosel derecenız kaçtı.çok tesekkürler şimdiden.

Merhaba Arkadşlar Eşime sol varikosel teşhisi konuldu.Dün ameliyat olacaktıki ameliyatı mikrocerrahi yöntemiyle yapmadıklarını öğrendik ve araştırdık.İzmir'de hemen hemen bütün devlet hastaneleri açık ameliyat yapıyor ve hidrosel riski yüksek diyor.
Gazi Hastane Kurucu Üyesi, eski Başhekim Üroloji Uzmanı Op. Dr. Salih Mertan Varikosel ameliyatının %50 şansı oladuğunu ve tüp bebeğe yönelmemizi tavsiye etti.Şimdi aşılama yöntemini ve daha sonra tübü denemeyi düşünüyoruz.Varikosel ameliyatını bir süreliğine erteledik.Herkezi bilgilendirmek istedim bu tavsiye konusunda.

canım biz de izmirdeyiz medical park izmir hastanesin de microcerrahi ile yaplıyor aklında olsun ve sonrasında da eşimin hiç şikayeti olmadı tavsiye ederim yani.

ayrıca varikosel derecesi ileri ise faydası olur çünkü varikosel spermlerin sayı ve hareketini etkilediği gibi kalitesini de olumusuz etkiliyor.

Son düzenleme:
merhaba kızlar.eşim geçen yıl nisan ayında çift taraflı varikosel ameliyatı oldu.malesef doğal yolla hamile kalamadım.şimdi tüp bebek düşünüyoruz.bu ameliyattan sonra tüp bebek yaptıran varmı? yaptırdıysa sonuç ne oldu lütfen anlatırmısınız.çok büyük umut olucak bana başarılı olanlar...
Canim mrb tup bebek yaptin mi

evet rahim filmi.tam olarak nasıl yapılıo peki?
Rahim filmi çok basit hiç korkmayın anestezi yapalım dediler onu bile yaptırmadım sadece 1 dk adet sancısı gibi bir agrı oluyor. Zaten o ağrıyı hissetmek tüplerin açık olduğunu gösteriyormuş

Benim eşim de çift taraflı varikosel ameliyatı oldu..Şu an ikizlerim 1,5 yaşındalar..:nazar: :nazar:

Darısı başınıza...
Ne kadar güzel Allah bağışlasın. Biz de tüp bebeğe başlayalım dedik eşimin totalde 22 milyon spermi var ileri hareketlilik yok yerinde hareketlilik varmış. Üroloğa gittik küçük bir varikosel var dedi ama ben de hemen tüpe başlamak istiyorum 20 li yaşlarda değilim çünkü. Siz de sanırım ameliyat öncesi bir tüp bebek deneyimi yaşamıssınız. Her 2 denemede de tek embriyo mu transfer edilmişti. Buarada bileğileriniz için de çok teşekkürler gerçekten umut oldunuz

Back
X