• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatı Olup Hamile olmayı bekleyenler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar bende sayfanıza yeni katıldım. adım ceren... 5 senelik evliyim. başlarda bebek konusunu dert etmiyorduk ama zaman geçtikçe insanlar sormaya başladıkça canımız sıkılmaya başladı. baslarda sorun bendeydi miyomlarım vardı geçen sene mayıs ayında ameliyat oldum.tam herşey düzeldi artık olur diye bekledik ama 1 seneyi geçmesine rağmen olmadı. daha sonra eşim de varikosel cıktı. ve temmuzun 2'sinde tek taraflı sol varikosel ameliyatı oldu. doktor 6 ay ile 1 yıl arasında olur dedi. olmazsa o zaman tüp bebek çaresine bakarsınız dedi. ameliyattan sonta proseed diye bi sıvı verdi eşim onu her gün içiyo sabahları. bi de akşamları keçiboynuzu yediriyorum ama daha bi çaresini bulamadık. yazımı okuyan arkadaşlardan bi akıl bekliyorum :KK43:

Geçmiş olsun öncellikle Allah sizede nasip eder inşallah.
keçiboynuzunun demlemesini tavsiye ederim,ve ileri hareket sorunu varsa e vitaminide kullanabilirsiniz.

arkadaşlar nolur yardımcı olurmusunuz.allah rızası için biz hiç birşey anlamadık.doktora gittik iki kere eşim sperm testi verdi.ilkinde bişey yok antibotik kullan tekrar geldi dedi .gittik bu seferde sonuçları şu şekilde çıktı.:
sperm kons:9.2 HACİM:3.6
toplam hareketli:45 PH:7.8
ileri hareketli :27 LOkosit:=1
yerinde hareket:18
hareketsiz :55
morf:normal formlar:6
hareketli sperm konst.4.1
ileri hareketli sperm konst:2.5
fonksiyonel sperm kons:0.3
İleri hareketli:9.0
toplam sperm kons:33.1
toplam hareketli:14.8
DEĞERLİ YUKARIDAKİ GİBİDİR.nolru arkadaşlar yardımcı olun bu değerler nedir.doktor birde ultrason çektirmesini istedi eşimn çektirdik.ordada sol tarafta varikosel olabilir demiş.sol değer 1. 4 yazıyor.bunun için napıcak asla çocuğumuız olmazmı bizim artık :KK43: çok kötü günler geçiyoruz. varikosel nedir doktor bir açıklama yapmadı heyete sunacağım bu değerleri heyetle değerlendirecez belki ameliyat olabilirsin demiş.birde koenzim die bir vitamin takviye hapı vermişti bir öncekinde hala bunu kullanamaya devam et demiş.Yani anlayamıyoruz bir açıklama bile yapmıyorlar insanlara nedemek bu allah rızası için bilgi verin.varikosel varsa ameliyat nasıl olur.kesin sonuç verirmi?bu değerler çok mu kötü?

lütfen yardımcı olurmusunuz
Değerleriniz çok kötü değil ama hamile kalma süreniz uzayabilir bence ameliyat olsun benim eşimde oldu aklınızda kalmasın çocuk olmazsa keşke olsaydın fln biz çok bekledik olmayalım ilaçlarla fln düzelir diye ama ilaçların çok bir etkisi olmuyor Buarada bizim de ameliyat olalı bi ay oldu bakalım ne olucak

Değerleriniz çok kötü değil ama hamile kalma süreniz uzayabilir bence ameliyat olsun benim eşimde oldu aklınızda kalmasın çocuk olmazsa keşke olsaydın fln biz çok bekledik olmayalım ilaçlarla fln düzelir diye ama ilaçların çok bir etkisi olmuyor Buarada bizim de ameliyat olalı bi ay oldu bakalım ne olucak
ameliyattan bi sonuc aldiniz mi merak ettim

Hayırlı seneler arkadaşlar inş bu yıl hamile kaldığımız yılımız olur. Eşim dün sol taraftan varikosel ameliyatı oldu. doktorumuz ek ilaç vermeyeceğini 3 ay sonra verebileceğini söyledi. Bilmiyorum bende ek takviyelere başlayalım diyorum.beklemek istemiyorum. Ameliyattan sonra doktoru ek takviye vitamin veren oldu mu acaba? Başka doktorların tavrını öğrenmek istiyorum

Hayırlı seneler arkadaşlar inş bu yıl hamile kaldığımız yılımız olur. Eşim dün sol taraftan varikosel ameliyatı oldu. doktorumuz ek ilaç vermeyeceğini 3 ay sonra verebileceğini söyledi. Bilmiyorum bende ek takviyelere başlayalım diyorum.beklemek istemiyorum. Ameliyattan sonra doktoru ek takviye vitamin veren oldu mu acaba? Başka doktorların tavrını öğrenmek istiyorum
Geçmiş olsun Can'ım malesef ameliyattan sonuç alamadık eşimin spermini dondurdular tese ile aldılar daha sağlıklı bir spermle transfer yapmak için tüp bebek tedavisi görüyoruz

cok merak ediyoruz sonuclari degisiklik var mi diye burdaki bi ozel hastanede 3ay dolmadan bi kontrol ettirelim mi diye dusunuyoruz daha sonrada ameliyatoldugumuz hastanede kontrol gunu yaptiririz diyoruz bu sekilde 3 ayidolmadan kontrol ettiren oldumu acaba

Ickiyi birakti
Hunnap keci boynuzu özü 2. Şişeyegecildi
Taze sikilmis portakal suyu
Ceviz badem findik
Süt yumurta
Keci boynuzu kürü
Surekli tükettigi dikkat ettigimiz gıdalar
Genelde protein agarlikli besleniyoruz
Ve bol bol dua ediyoruz
Allahim cabalarımızı karşılıksızbırakmasın amiiiinnnn

meraba cnm bende bu topikdeydim bi zamanlar hala da uğruyorum ccanım bizim gibi değeri çok çok düşük olanlara dr lar fazla ümit vermiolar onlar da haklı bnm de eşimin morfolojisi:1 yani %99 nun şekli bozuk ben de bir sağlıkçı olarak diğer tedavilerle vakit kaybedilmemesi ve boşuna hormon takviyesi yapılmaması düşüncesindeyim bende tüp bebek için en doğru zamanı bekliorum kendini harap etme bunun kimseye faydası yok eşinden üzülmesin tamam mı? bak ben henüz 21 yasındayım eşim ameliayat olalı 8 ay oldu değerlerde hiçbir değişiklik yok değeri biraz yüksek olanlar ameliyatdan sonra hamile kalabilio evet ama bizim şansımız onlara göre düşük... bunlar acı gerçekler emin ol insan zamanla alışıo alışamam die hüngür hüngürr alıyordum rabbim ölüm acısını unutturuo bu ne ki sabır ve dua dan başka çaremiz yok sormak istediğin bişi olursa ben buradayım...:18:
meraba cnm bende bu topikdeydim bi zamanlar hala da uğruyorum ccanım bizim gibi değeri çok çok düşük olanlara dr lar fazla ümit vermiolar onlar da haklı bnm de eşimin morfolojisi:1 yani %99 nun şekli bozuk ben de bir sağlıkçı olarak diğer tedavilerle vakit kaybedilmemesi ve boşuna hormon takviyesi yapılmaması düşüncesindeyim bende tüp bebek için en doğru zamanı bekliorum kendini harap etme bunun kimseye faydası yok eşinden üzülmesin tamam mı? bak ben henüz 21 yasındayım eşim ameliayat olalı 8 ay oldu değerlerde hiçbir değişiklik yok değeri biraz yüksek olanlar ameliyatdan sonra hamile kalabilio evet ama bizim şansımız onlara göre düşük... bunlar acı gerçekler emin ol insan zamanla alışıo alışamam die hüngür hüngürr alıyordum rabbim ölüm acısını unutturuo bu ne ki sabır ve dua dan başka çaremiz yok sormak istediğin bişi olursa ben buradayım...:18:
Merhaba yazınızı yeni gördüm benim eşimin de morfolojisi %1ameliyt gerekiyor eşiniz ameliyat sonrası hamile kaldınız mı ?

Arkadaslarrrrrr bursada varıkosel ameliyatından memnun kaldıgınız doktor kim var acil lütfen

canım kesinlikle korkmayın çok kolay bir ameliyat eşim 3 ay önce oldu.. yarım saat sürüyor sadece ameliyat akşama eve gidebilirsiniz... ameliyattan sonra düzeliyor çoğu değer kafana hiç takma biran önce ameliyat olsun eşin bizim sayıda düşüktü ama bu ay hamile kaldım.. rabbim vermek istedikten snr 1 tane bile sperm olsa gider bulur yerini hayatım hiç üzülme düzelir herşey..
Merhaba hala aktıfmısınız

Back
X