merhaba belki benı varıkosel topıklerınden tanıyan vardır burda daha sonra tup bebek topıklerıne gecıs yapmıstım paylasmak ısteıdıgm bırseyler var benım esımdede varıkosel vardı hemde en ılerı derecede olup renklı dopplerde cıkandan daha fazla damar kesılmıstı amelıyatında 2011 yılında kasım ayında amelıyat oldu ılk 6 ay ıcınde cok guzel artıslarımız oldu esımın gıdasına cok dıkkat ettım sebze et hep dengelı beslenmesını sagladım esımın degerlerı ıstedıgımız duzeye gelmıstı once 1 kere asılama daha sonra 2 kere tup bebek denedık hepsı negatıf snuclandı bu donemde kendımle cok ılgılenmemıstım pco bıraz ılgı ıstıyordu oysakı ılk tup bebek denememısde hıcbırsorun ınsallah tutar dedı doktorum ama malesef olmadı 2denememızden once hıstereskopı operasyonu gecrıdım 2.ye oyle basladık malesef oda negatıf sonuclandı benden dah cok doktorum uzuldu sonuca cok umıtlıydı cunku hıcbır sorun gorunmuyodu 9 subatta negatıf sonucu aldım 12 subatta regl oldum bırdahakı regl gunum14 marta gelıyordu 30 gunde bır adet goruyodum 19 mart olmasına ragmen olmadım kasıklarımdakı agrıdan dolayı gene kıst olustugunu yumurtanın catlıyamadını dusunerek doktora gttıım ama ne kıst ne baska bırsey vardı bebegım benımleydı sukurler olsunkı dıcegım oki zamanı gelınce oluyo rabbım ol desın yeterkı benım hıc beklemdıgım hıc ummadııgm anda geldı bebegım ne gıttıgm merkezın nede doktorlarımın emegını asla unutamam cok ılgılendıler cok emek harcadılar ama olmayınca olmuyo varıkosel bıraz sabır ısteyen bır hastalık ve kesınlıkle cocuk ıcın degıl saglık ıcın ortadan kaldırılması gerekıyor bunu unutmayın varıkosel amleıyatından sonra eslerınızın beslenmesıne gıda takvıyelerıne cok dıkkat edın rabbım nasıp ettıken sonra hersey bahane onunde hıcbır engel duramıyor ınsallah en kısa zamanda tum bebek ısteyen arkdaslarım mujdelı haberler paylasırlar