Erkek İnfertilitesi Varikosel ameliyatina gerek varmı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Merve4121

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2021
21
5
6
31
Kızlar merhaba eşimin sperm sayısı ve hareketliliginde problem.var ayrıca varikosel de var .Sorum şu doktorlar varikosel in ameliyatlik boyutta olmadığını söylüyor ama biz tereddütle kaldık acaba ameilyat olması fayda sağlar mı raporları atıyorum bakıp yorum yaparsanız sevinirim

Eklentiler

• IMG_20210125_013746.webp
    IMG_20210125_013746.webp
    27,5 KB · Görüntüleme: 122
  • IMG_20210125_013658.webp
    IMG_20210125_013658.webp
    34,5 KB · Görüntüleme: 122
Merhaba evet sonuçlar iyi değil ama canınızı sıkmayın eşimde de varikosel var bebek düşündüğümüzde öğrendik doktor trental diye bi ilaç verdi bide ben keçi boynuzu özünün çok etkili olduğunu duymuştum sabah akşam kullandı. 3 ay sonuç alamazsak ameliyat demişlerdi bize ama çok şükür 2 ay sonra hamile kaldım. Her hangi bi ilaç verilmedi mi size?

Merhaba, doktorlar ultrasonda reflü görmezse ameliyata gerek duymuyorlar. Benim eşimde ultrasonda reflü çıktı ameliyat oldu 3 ay önce. Sperm sayısı ml de 800bin di ameliyat olmadan önce ameliyattan sonra ml de 3 milyon oldu.

Morfoloji gözükmüyor ama sayınız düşük.
İki sene bekledik operasyonu eşim istemiyordu. O kadar vitamin kür kullandık olmadı. 15 gün önce operasyonu oldu. Ki bizim sayı hız sizden bayağı yüksekti. Morfoloji 2'di. Zamanınız varsa acele etmiyorsanız deneyin vitamin ve kürler ile ama bir iki sene beklemeyin derim. Çünkü operasyon olsa bile sonrasında değerlerin düzelmesi uzun sürüyor.

Kızlar merhaba eşimin sperm sayısı ve hareketliliginde problem.var ayrıca varikosel de var .Sorum şu doktorlar varikosel in ameliyatlik boyutta olmadığını söylüyor ama biz tereddütle kaldık acaba ameilyat olması fayda sağlar mı raporları atıyorum bakıp yorum yaparsanız sevinirim
Yani sizİn degerleriniz ameliyata bagli duElirmi bilemiyorum doktorlar daha iyi bilir ama. Esim 3 ay once varikosel ameliyati oldu bizim sadece morfolojimiz düsüktü 3 ten 5 e yükseldi 3 ay icinde ve a ve b kaliteli sperm sayimiz artti kritik seviyeden yukarida artik varikosel ameliyatini gebelik dusunuluyor ve uzun suredir hamilelik olusmadigi zman yapiyorlar sanirim bir konusun doktorunuzla

Merhaba reflü akım olmadığı için ameliyatı gereksiz görmüşlerdir. Tek doktora bağlı kalmayın hormonal bir sorun da olabilir.

Değerleriniz cok düşük ama moralinizi bozmayın herşeyin çözümü var varikosellik bir durumunuz yok takviye kullansanız yeterli bence

Back
X