• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kimbilir insallah hepimiz de...Sadece guzel dusunmek istiyorum gelecek ay doktora gidecegiz cok korkuyorum heralde sperm testi ister:18:Baktim simdi kagida ml'de 2 milyonmus toplam da yazmiyor kac oluyor ozaman toplamda

hacim,volüm kaçmış?

kadın doğum doktoruna mı gideceksin?

hacim,volüm kaçmış?

kadın doğum doktoruna mı gideceksin?

yok esimin doktoru ameliyattab sonra martin 28ydi sanirim ozaman geldin dedi heralde sperm testi isteyecek yaklasik 3 ay olacak ya ben oyle tahmin ediyorum.ingilizce cok anlamiyorum ama volum: 2.0 karsisinda da 1.5-5.0 ml diyor viscosity akiskanlikmis diyor normal.motility simdi baktim anlamina hareket etmesi 5 mis 50 olmasi gerekmis en az.sperm count sayisi yani 2ml de.vitality diyor gereklilikmis 10 o da 50 olmalymis 50nin altinda.Bu vitality mi toplam sayi oluyor ki.Morfoloji 10.Yorumlarmisin lutfen

yok esimin doktoru ameliyattab sonra martin 28ydi sanirim ozaman geldin dedi heralde sperm testi isteyecek yaklasik 3 ay olacak ya ben oyle tahmin ediyorum.ingilizce cok anlamiyorum ama volum: 2.0 karsisinda da 1.5-5.0 ml diyor viscosity akiskanlikmis diyor normal.motility simdi baktim anlamina hareket etmesi 5 mis 50 olmasi gerekmis en az.sperm count sayisi yani 2ml de.vitality diyor gereklilikmis 10 o da 50 olmalymis 50nin altinda.Bu vitality mi toplam sayi oluyor ki.Morfoloji 10.Yorumlarmisin lutfen

oo 3 ay olacak ha,ne çabuk geçiyo zamn...

tatlım hacim 2 olduğuna göre,toplamda 4 milyon sperm sayısı var.

hareket %5 o baya düşük.

morfoloji % 10 çok iyi.

sadece sayı ve hareketin artması gerekiyor.

hmm morfoloji demek şekil bozukluğu demek zaten canım o zaten engelliyor hamile kalmamızı:5: biz 2.5 yıldır istiyoruz canım. ameliyatın 7 ayındayız 6.ay test yaptırdık değerlerin hepsi normal değerlere geldi canım doktorumuz artık sorun kalamdı normal yolla olur bekleyin dedi bekliyoruz canım.
değerlerimiz şu şekildeydi canım
ameliyat öncesi en kötü sperm değerlerimizi yazayım

sperm sayısı:15
morfoloji(WHO):%0
sperm konsantrasyon:5
hareketlilik:%16

ameliyat sonrası testimiz

sperm konsantrasyon:%25
morfoloji(WHO):%33
sperm sayısı:76
hareketlilik%61

iyi hadi maşallah:nazar: bizim morfoloji krugere göre hesaplanmış yinede kötü değil diyo doktorlar kötüsü nasılsa yinede çok şükür

oo 3 ay olacak ha,ne çabuk geçiyo zamn...

tatlım hacim 2 olduğuna göre,toplamda 4 milyon sperm sayısı var.

hareket %5 o baya düşük.

morfoloji % 10 çok iyi.

sadece sayı ve hareketin artması gerekiyor.

offff cok kotu yaaa moralim bozuldu valla hele sayi millet ml de15 20binden bahsediyor bide su sonuclara bak.Zaten demekki doktor bosuna dememis cok artis olmaz diye:43::43::43:

offff cok kotu yaaa moralim bozuldu valla hele sayi millet ml de15 20binden bahsediyor bide su sonuclara bak.Zaten demekki doktor bosuna dememis cok artis olmaz diye:43::43::43:

eğer sorun gerçekten varikoselden kaynaklanıyorsa mutlaka değerler düzelmeye başlayacaktır.hiç sıkma canını.
bak bizim 14 ay oldu ameliyat olalı,hala normale dönmedi:(off ..

eğer sorun gerçekten varikoselden kaynaklanıyorsa mutlaka değerler düzelmeye başlayacaktır.hiç sıkma canını.

Baska bi sorun daha neden olabilir ki yaaa off Allah korusun toplamda 4 milyon saka gibi yukselde yukselse 2 kati olur dedi doktor oda yapar 8 hadi bilemedin 10 milyon ben bu hamilelik fikrini unutsam iyi olacak yada direk asi tup bebege gecmek.Zaten gelcek ay asi gorusmemizde var belki 1 sefer deneyebilirim eger sonuclari halen degismemisse.Heralde birde yikaninca elde birsey kalmayacak:50:

Baska bi sorun daha neden olabilir ki yaaa off Allah korusun toplamda 4 milyon saka gibi yukselde yukselse 2 kati olur dedi doktor oda yapar 8 hadi bilemedin 10 milyon ben bu hamilelik fikrini unutsam iyi olacak yada direk asi tup bebege gecmek.Zaten gelcek ay asi gorusmemizde var belki 1 sefer deneyebilirim eger sonuclari halen degismemisse.Heralde birde yikaninca elde birsey kalmayacak:50:

bilemeyiz ne kadar yükseleceğini.ama karamsar olmamamız gerekiyor.en azından bizim aşılama,tüp bebek şansımız var.

hiç sperm çıkışı olmayan insanlar var.hatta bir topikte görmüştüm,50 tane canlı sperm çıktı diye havalara uçuyordu kadın,daha önce hep 0 çıkıyormuş.

bilemeyiz ne kadar yükseleceğini.ama karamsar olmamamız gerekiyor.en azından bizim aşılama,tüp bebek şansımız var.

hiç sperm çıkışı olmayan insanlar var.hatta bir topikte görmüştüm,50 tane canlı sperm çıktı diye havalara uçuyordu kadın,daha önce hep 0 çıkıyormuş.

Allah bizi evlat hasretiyle yokluguyla sinamasin yarabbim cok zoR.Sansimiz vardir insallah Allah verir hatta insallah gerek bile kalmaz.Canim ben cikiyorum iyi geceler sagol yorumun icin

Kizlar varikosel ameliyatindan sonra hamile kalanlar topigine bakiyordum birisi bu degerlerle ameliyattan 3 ay sonra hamile kalmis.Biraz guzel haberlere ihtiyacimiz var gorunce de hepimize umut olsun diye yazmak istedim herkes suan uyuyor ama olsun yarin okursunuz ve de yarinin hurmetine kizlar lutfen dualarinizda da bana yer verirseniz memnun olurum

sperm sayısı : 3 milyon
motilite:%28
hızlı doğrusal hareketli:%0
yavaş doğrusal hareketli:%20
yerinde hareketli :%8
hareketsiz%72
allah herkesi güzel haberlerle sevindirsin inşallah

arkadaslar benim esimde 2010 varikosel amaliyati olmustu sol dan.

2012 de gebe kaldim, 2014 gene gebe kaldim.

varikosel ameliyati olupta umutsuz olanlar icin yaziyorum, umudunuzu hic bir zaman kaybetmeyin, siiznde bebeginiz olucak ins.

Kizlar varikosel ameliyatindan sonra hamile kalanlar topigine bakiyordum birisi bu degerlerle ameliyattan 3 ay sonra hamile kalmis.Biraz guzel haberlere ihtiyacimiz var gorunce de hepimize umut olsun diye yazmak istedim herkes suan uyuyor ama olsun yarin okursunuz ve de yarinin hurmetine kizlar lutfen dualarinizda da bana yer verirseniz memnun olurum

hareketsiz%72

bu degerlerle normal yolla mi hamile kalmis ? hakikaten cok iyi demekki olabiliyor . ama bu degerler ameliyat oncesi degerler mi acaba :) neyse bu kadar d egerlere de takmak iyi degil bunlar degisebilen seyler .. bizimde hareketsiz cok fazla .. hizli hareketli de hic yoktu bakalim insallah biraz degismistir diye umud ediyorum ..

Sonuclariniz yukseldi tatlim sabret cok az daha olacak en azindan umudun var simdilik degerleriniz duzgun oldugu icin yaz anneleri olacagiz insallah.Yani en gec yaza kadar hamile kalacagiz

inşallah tatlım yaza beklemeyi göze aldım zaten bi mucize olsa ne güzel olur.bu arada seni umutlu görmek iyi geldi bana :21:

hareketsiz%72

yani olunca oluyor demek bizim durumumuz bu değerlere göre iyi ama hala boşa krek çekiyoruz. geçen eşimi arkadaşı aradı evlendiği iki yıl oldu çocuk meselesi açılmış korunmayı bıraktığımız gibi hemen hamile kaldı eşim falan demiş biz niye kalamıyoruz hemen:5:

arkadaslar benim esimde 2010 varikosel amaliyati olmustu sol dan.

2012 de gebe kaldim, 2014 gene gebe kaldim.

varikosel ameliyati olupta umutsuz olanlar icin yaziyorum, umudunuzu hic bir zaman kaybetmeyin, siiznde bebeginiz olucak ins.

ne güzel tatlım inş bizlere de allah nasip eder çok sağol bilgilerin için.normal yolla hamile kaldın dimi ameliyattan 2 yıl sonra hamile kalmışsın ama olsun yani kalmışsın süper. rabbim kolay hamilelik yaşatsın sana. bizlere umut olduğun için çok teşekkür ederim tatlım.

Nasılsınız?
Hepinize Kocaman Günaydınlar.Allahıma şüküler olsun verdiği herşey için.

Allahım bu mübarek günde tüm hastalarımıza şifa versin.Kanserle mücade edenleri güçlü eylesin..:16::16::16:

Back
X