• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
eşim bugün üroloğa gitti test yapmamış doktor 1 ay önce test verdiği için 2 ay daha bekle sende biliyorsun spermler 3 ayda kendini yeniliyor demiş:( bu ayrı doktor olduğu için değerleri sormuş doktora doktor değerlerin çok iyi bu değerlerle normal yolla olmaması için bi neden yok demiş. sayıya hıza takılma demiş 1oo milyonda olsa 10 milyonda olsa aynı bir şey değişmiyor yumurtaya sadece 20 sperm gidiyor o da var zaten önemli olan vaktinin gelmesi demiş. en iyi asker ileri hızlı, ileri yavaş hareketli onun arkadaşı yerinde hareketli komandolar hatta hareketsiz olan spermler bile ölü değil onlar yumurtayı koruyorlar diğer spermlerin yumurtayı döllemesi için demiş doktor bu şekilde açıklama yapmış 1 gün aralıklarla çalışın demiş.ilaç vermiş gerek yok ama kullanmak istersen tribestan diye

güzel şeyler söylemiş dr hayırlısı inşallah

eşim bugün üroloğa gitti test yapmamış doktor 1 ay önce test verdiği için 2 ay daha bekle sende biliyorsun spermler 3 ayda kendini yeniliyor demiş:( bu ayrı doktor olduğu için değerleri sormuş doktora doktor değerlerin çok iyi bu değerlerle normal yolla olmaması için bi neden yok demiş. sayıya hıza takılma demiş 1oo milyonda olsa 10 milyonda olsa aynı bir şey değişmiyor yumurtaya sadece 20 sperm gidiyor o da var zaten önemli olan vaktinin gelmesi demiş. en iyi asker ileri hızlı, ileri yavaş hareketli onun arkadaşı yerinde hareketli komandolar hatta hareketsiz olan spermler bile ölü değil onlar yumurtayı koruyorlar diğer spermlerin yumurtayı döllemesi için demiş doktor bu şekilde açıklama yapmış 1 gün aralıklarla çalışın demiş.ilaç vermiş gerek yok ama kullanmak istersen tribestan diye

oh beee bu dr buzım bıle içimizi rahatlattı canm bnm artık bı sorun kalmadı inş allah zamanıbı beklıyo hadı bakalım yuppiiii

Hadi bakalim bu ay siki calisma sonrasi basari bekliyoruz senden :52:

bu ay çok sıkı çalışmıştık canım yine çalışırız napalım doktor bir gün boş bir gün dolu olsun demiş:9::9: 14 güne mutlaka denk getirin demiş:9::9: kızlar yazdığım şeyler sizlere de umut olsun eşimin gittiği bu doktor çok iyi doktor tavsiye üstüne gittik ayrıntılı anlatmış doktor 20 sperm yumurtaya gidiyor takmayın kafanıza demiş allah nasip etsin yeter ki allaha şükür eşlermizin durumu o kadar kötü değil.sadace vakti gelmedi o kadar bizden daha kötü durumda olanlar var bir sperm için mücadele edenler aklınıza gelsin lütfen umudunuzu sakın kaybetmeyin.tatlım senin aşılamanın üstünden kaç gün geçti heycanla seni bekliyorum:1:

merhaba kızlar ..nasıslnız..safya iyice ilerlemiş geçmişi okuyorum ama hepsini okuyamadım...

jongül son son durumun ne oldu...kırmızılar geldi mi =

merhaba kızlar ..nasıslnız..safya iyice ilerlemiş geçmişi okuyorum ama hepsini okuyamadım...

geldi bitanem 3.günüm bugün biran önce adetin bitmesini bekliyorum çalışmalara geçmek için:1: sende son durum ne tatlım?

geldi bitanem 3.günüm bugün biran önce adetin bitmesini bekliyorum çalışmalara geçmek için:1: sende son durum ne tatlım?

üzüldüm..ama inşallh bir daha ki aya olur inşallah..gecikmesi insanı öldürp diriltiyor sanki...maden gelecksin vaktinde gel demi ...
cumartesi günü test yapılacak..
sizyaptınıxz mı

meraba kızlar benim eşim 3 yıl önce varikosel amelyat oldu keşke olmaz olaydı biz iyi araştırmadık hemen doktor ne dediyse yaptık birinci derece sol varikoseldi ameliyattan sonra düzelme olmadı hiç bi işe yaramadı doğal olrak çocğumuz olamadığı için aşılama bile yapamdan tüp bebek önerdiler.. ilk deneme başarısız oldu doktor değiştirdik ...bu doktorumuz keşke elletmeseydiniz dediğinde çok üzüldük ama yapıcak bişi yok tu artık.....şimdi de sağ taraf 2nci derece varikosel ameliyat size fayda etmes dedi ilaç tedavisi yapıyolar 2 ayda eşimin sperm sayısı 12 milyona çıktı biz 3 senedir 1 milyonu bile zor görüyoduk....ama bu seferde morfoloji bozukluğundan ikinci denemede olmadı......şimdi morfoloji sorununu da çözersek allahın izniyle 3 ay sonra yeniden ve daha bilinçli bi şekilde denemek istiyoruz....
yani ameliyatı ileri derece de değilse yaptırmaktan yana olmayın iyice araştırmadan derim ..(kendi fikrim ve yaşadıklarıma göre)

merhaba canım.evet bu varikosel çok ince ayrıntı ve gerçekten teşhis koymak çok önemli. yanlış teşhis sonucunda spermler maalesef azalıyor hatta sfırlıyor ama eğer değerlerinizde artma varsa iyi bir şey yani ameliyat etkisini geç gösteriyor demek.ilaçla ya da değil artma olması iyi bir şey tatlım.varikosel ameliyatından önce proxeed plus kullandık hiç etki etmedi ameliyat olduktan sonra değerler çıktı yani ameliyattan önce ilaç içmemize rağmen çıkma olmazken ameliyat sonrası ilaçsız değerlerde artma oldu .doktor diyor zaten eğer değerlerde artış varsa iyi bir şey ama düşme ve aynı kalıyorsa değerler o zaman sorun varikosel kaynaklı değilmiş demek ..zaten doktorlar ameliyattan önce ameliyatın başarı oranını söylüyor bizde onu göze alarak ameliyat olmuştuk.allah yardımcımız olsun tatlım nş morfolojiniz de düzelir.

Son düzenleme:
üzüldüm..ama inşallh bir daha ki aya olur inşallah..gecikmesi insanı öldürp diriltiyor sanki...maden gelecksin vaktinde gel demi ...
cumartesi günü test yapılacak..
sizyaptınıxz mı

aynen geleceksen vaktinde gel yani ben başka bir şey istemiyorum:1: yapmamış doktor daha 3 ay dolmadığı için konuşmuşlar eski değerlerle ilgili olumlu konuşmuş doktor olur falan demiş.hadi hayırlısı merakla bekliyorum tatlım inş değerleriniz çok iyi olmuştur.

Son düzenleme:
birinci derecedeyken aslında ilaç kullansaymış belki kendiliğinden mi olurdu nebilim yada morfoloji bozulmazdı belki diyoruz
ama geçti gitti olan oldu artık önümüze bakmalıyız ....önce sadece eşime proxed vermişlerdi 2 ayda 1 milyondan 12 milyona çıktı
şimdi morfolojisine ve spermin kalitesine destek olsun diye prenly iğne ve tamoxifen diye bi ilaç verdiler inşlaahhhhhhh işe yarar .....ben idda etmiyorum tabi ameliyat olmayın diye çünkü ameliyat olupta 1-2 ay içinde kendiliğinden hamile kalanlarda çok
rabbim hepimizin yüzünü güldürsün.....

bazılarınında amelıyatın morfolojiye bir faydası olmuyor gibi tezleri var canım, herkesin deneyimleri farklı yönde ... bi arkadaşımın eşi ameliyat oldu tekrarlamış mesela şimdi aşılamaya geçtiler. kuzenımın eşide amelıyat olmuştu değerlerinde bi değişiklik olmayınca tüp bebek yaptılar kızı 3 yaşında , şimdi 2. bebeğine doğal yolla hamıle kaldı. yanı benımde kafam bu konuda çok karışık:) bize kaan aydos, duymuşsundur ismini belkı, direkt tüp bebeğe geçin amelıyat olmayın dedı, biz başka bi prof. dinleyip amelıyat şansımızı deneyelım istedik. 6 şubatta ameliyat oldu eşim şimdi argınmax adında bir vitamın kullanıyor. beklıyoruz bakalım hakkımızda hayırlısı olur inşallah:)

aynen geleceksen vaktinde gel yani ben başka bir şey istemiyorum:1: yapmamış doktor daha 3 ay dolmadığı için konuşmuşlar eski değerlerle ilgili olumlu konuşmuş doktor olur falan demiş.hadi hayırlısı merakla bekliyorum tatlım inş değerleriniz çok iyi olmuştur.

inşallah .. yine arinmaxı kulnmaya devam mı edecek siiz..

inşallah .. yine arinmaxı kulnmaya devam mı edecek siiz..

şuan 10 günlük ilaç var o bitince tribestan alacağız 2 ay onu kullanır test yaptrız canım doktor ialaca gerek yok dmiş kullanmak istersen önerebilirim demiş eşim argınmax kullanıyorum demiş sperm hücrelerini yenliyor o ben başka önereceğim demiş tribestanı önermiş tatlım 2 ay da onu içelim bari para pul ne varsa bitti bizde bittik:1::1:

şuan 10 günlük ilaç var o bitince tribestan alacağız 2 ay onu kullanır test yaptrız canım doktor ialaca gerek yok dmiş kullanmak istersen önerebilirim demiş eşim argınmax kullanıyorum demiş sperm hücrelerini yenliyor o ben başka önereceğim demiş tribestanı önermiş tatlım 2 ay da onu içelim bari para pul ne varsa bitti bizde bittik:1::1:

hklısn canm..hyırlısı

guzell umud verici bir doktormus ben bunu sevdim bence hep buna gidin :)) insallah canim tez zamanda guzel sonuclar alirsiniz dualarimiz hepimiz icin :)

tatlım benm esm amelıyat oldu isim benzerliği
:52::52::52::52::52::52:ayy kuzum beniiimmmm
ayyy içim kıpır kıpır oldu valla.artık hareket az deyip durma bacım,için rahat etsinnn:32::32::32:
demek sayı kaç olursa olsun 20 tanecik mi gidiyomuş yumurtaya???kafam azıcık karıştı,daha detaylı anlatır mısın şu kalın kafalı arkidişineee:33::33::33::33:

hayatım,hoşgeldin.annen nasıl?düzeldi i iyice?

kıZlar bendw anne olmak istyorm programını hatim etm resmen neler yasamşlar ne desem bos cok zor rabbım en kısa zamnda hepimİzi evlat sahıbıyapsın

Canim bak uzulmeyi birak artik hersey yavas yavas duzelmeye basladi bak doktor da demis hamile kalmaman icin bir sebeb yok diye.Yeterki stres yapip hamile olmamami engelleme.Ahh bir de ben yapabilsem :17:Ama doktor gercekten cok guzel konusmus bazilari cok moral bozucu konusuyor ozellikle bizim doktor tam bir acimasiz resmen

doktorumuz kesinlikle elletmeyin bütünlüğü bozulmasın ürologlar sperm kalitesinde sıkıntı varsa ilk ameliyat der ama sakın olmayın dedi. Olanlarda da çok az düzelme olmuş diye okuyorum çoğu yerde ama bilmiyorum tabi kişiden kişiye değişebilir de. inşallah bakalım hayırlısı bende de basık rahim var benim için kesin ameliyat dedi aşılama tutmazsa ben ameliyat olcam sonra tekrar denicez Allahtan eşiminde benim de yaşlarımız küçük :)

Himm anladim herkesin degisik yaa iste kimilerine de doktor mutlaka olman lazim diyor hayirlisi olsun insallah en yakin zamanda guzel haberlerini verirsin bize

UOTE=nazende88;34201075]tatlım benm esm amelıyat oldu isim benzerliği[/QUOTE]

ya evet sonradan farkettim bende :30::9::9::9:

meraba kızlar benim eşim 3 yıl önce varikosel amelyat oldu keşke olmaz olaydı biz iyi araştırmadık hemen doktor ne dediyse yaptık birinci derece sol varikoseldi ameliyattan sonra düzelme olmadı hiç bi işe yaramadı doğal olrak çocğumuz olamadığı için aşılama bile yapamdan tüp bebek önerdiler.. ilk deneme başarısız oldu doktor değiştirdik ...bu doktorumuz keşke elletmeseydiniz dediğinde çok üzüldük ama yapıcak bişi yok tu artık.....şimdi de sağ taraf 2nci derece varikosel ameliyat size fayda etmes dedi ilaç tedavisi yapıyolar 2 ayda eşimin sperm sayısı 12 milyona çıktı biz 3 senedir 1 milyonu bile zor görüyoduk....ama bu seferde morfoloji bozukluğundan ikinci denemede olmadı......şimdi morfoloji sorununu da çözersek allahın izniyle 3 ay sonra yeniden ve daha bilinçli bi şekilde denemek istiyoruz....
yani ameliyatı ileri derece de değilse yaptırmaktan yana olmayın iyice araştırmadan derim ..(kendi fikrim ve yaşadıklarıma göre)

Merhaba Yelizcim, varikosel ameliyati konusuna bizde cok kafa yorduk, olsak mi olmasak mi diye dusunup tasindik..esimde sol testiste 1. derece varikosel vardi doktor ameliyatla duzelir dedi ama cogu doktorda 1.. derece icin ameliyat olsada duzelme fazla olmaz diyorlar..2-3. dereceler icin duzelme daha fazla oluyormus..bu yerin dibine batasica hastalik spermleri bu kadar mi etkiliyor ya derken esimin 5-6 yaslarinda gec inmis testis ameliyati oldugunu ogrendik, heralde o buyuk olcude etkiliyor spermleri dedik ve ameliyat olmadan tup bebege karar verdik tabi bu arada esime bi suru vitamin kur vs uyguladik ..morfolojimiz %2 cikarken en son 0 a dustu..her kur herkese iyi gelmedigi gibi varikosel ameliyatida herkes icin iyi olmayabilir..simdi 2 dondurulmus embiryomuz var , tarsnfer icin bekliyoruz bakalim...insallah hepimiz tez zamanda bu stresli hastaligin pencesinden kurtulup bebelerimize kavusuruz:) sevgilerrr

Kiz yok Turkiye'den 1 milyoncular yokmu ordan yada pazardan alinma birsey pazardakiler bile daha iyidir yani o derece birseySoylemiyordum ama neyse yaa soyluyorum kizlar ben Kanada'dayim ;)

Allah kolaylik versin canim, ayni evde yasamak cok zor olmali..bosver sen kendi mutluluguna bak..benimki TR de, ben abd de ne kadar uzak o kadar iyi:)

Back
X