• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım merhabalar...
beni sormuşsun hemen duydum geldim.:34::34::34::34:
evet tüp bebek tedavisindeydik.ve bugün transferim oldu.

2 TANE 3. GÜN EMBRİYOSU.YAVRULARIMIZI ALDIK GELDİK.:32::32::32:

evet eşimde varikosel vardı.ve hiç sperm yoktu.1 tane bile ne canlı ne ölü görülememişti.aralık ayında ameliyat oldu.
aslında 6 ay sonraydı kontrolümüz 1 ay sonra bi gelin bakalım dedi son anda doktorumuz.ameliyat çok iyi geçti.
gittik kontrole.test istemişti.çıkmaz umutlanmayın demişti.
allaha şükür çıkış başlamıştı.50 bin sperm görüldü.:52::52::52::52:ve biz şok olduk.
normal yolla olmayacağını söylemişti doktor.zaten öylede bi beklentimiz yoktu.
1 şubatta regli oldum ve tadaviye başladık hemen.
14 şubatta yumurtalar toplandı.
bugün transfer gerçekleşti.

inşallah yavrularım annesini hiç bırakmaz.12 gün beklicez şimdi.:26::26::26:

maşallah 50 bin olmuş hareket oranı falan neydi Allah hayırlı haberler duyursun inşallah hamilesindir

saol canım inşallah .%65 i hareketliydi.

tatlım inş tutar tüpün.canım normalde 5 gün falan beklenemiyor mu embiryoların döllenmesi sizin üçün gün mü oldu kaç yumurtan toplandı canım şimdiden bende öğreneyim yavaş yavaş sonum tüp gibi:5:

tatlım inş tutar tüpün.canım normalde 5 gün falan beklenemiyor mu embiryoların döllenmesi sizin üçün gün mü oldu kaç yumurtan toplandı canım şimdiden bende öğreneyim yavaş yavaş sonum tüp gibi:5:

6 yumurtam toplandı 5 tanesi döllenmişti zaten.
5. güne pek çıkacak gibi gözükmemiş.sayıda az olunca riske atmayalım 3. günde transferi yapalım demiş doktorum.
5 embriyonun en kalite olanları bunlarmış.
bunlar içinde 5 üzerinden 4 puan verebiliriz dedi doktor.
kalan 3 taneyi dondurmak istedik ama maalesef olmadı:5::5:
size kalanlar için umut vermek istemem boşa paranızda gitmesin kalan 3 taneyi imha edicez dediler.tamam dedik ne yapalım.
üzüldüm biraz transfer edilenlerin 5. güne gitmemesine ve kalanların imha edilmesine ama yapacak bişey yok.:14::14:
Ağlayarak gittim ağlayarak geldim.öldüm heyecandan.rabbim içimdeki 2 yavruma hayırlı ömürler versin inşallah...

6 yumurtam toplandı 5 tanesi döllenmişti zaten.
5. güne pek çıkacak gibi gözükmemiş.sayıda az olunca riske atmayalım 3. günde transferi yapalım demiş doktorum.
5 embriyonun en kalite olanları bunlarmış.
bunlar içinde 5 üzerinden 4 puan verebiliriz dedi doktor.
kalan 3 taneyi dondurmak istedik ama maalesef olmadı:5::5:
size kalanlar için umut vermek istemem boşa paranızda gitmesin kalan 3 taneyi imha edicez dediler.tamam dedik ne yapalım.
üzüldüm biraz transfer edilenlerin 5. güne gitmemesine ve kalanların imha edilmesine ama yapacak bişey yok.:14::14:
Ağlayarak gittim ağlayarak geldim.öldüm heyecandan.rabbim içimdeki 2 yavruma hayırlı ömürler versin inşallah...

inş tatlım tutar tüpün ablamın 12 yumurtası toplanmıştı 3.gün transfer ettiler dediğin gibi yavaş yavaş ölmeye başladığı için 3.gün en iyi olanını yerleştirdiler geri kalanları dondurmak istediler ama olamadı geçen haberini aldık tutmamış tüpü çok üzüldük. aynı şekilde bi arkadaşımın 16 yumurtası toplandı 5.gün transfer oldu tuttu şuan hamile.inş senin bebeklerin sıkı sıkı tutunur canım onlarda bir sorun yoktu sebepsiz infertilite idi. masraflarınız ne kadar oldu tatlım?

inş tatlım tutar tüpün ablamın 12 yumurtası toplanmıştı 3.gün transfer ettiler dediğin gibi yavaş yavaş ölmeye başladığı için 3.gün en iyi olanını yerleştirdiler geri kalanları dondurmak istediler ama olamadı geçen haberini aldık tutmamış tüpü çok üzüldük. aynı şekilde bi arkadaşımın 16 yumurtası toplandı 5.gün transfer oldu tuttu şuan hamile.inş senin bebeklerin sıkı sıkı tutunur canım onlarda bir sorun yoktu sebepsiz infertilite idi. masraflarınız ne kadar oldu tatlım?

hayırlısı.orasını rabbim bilir.
4200 TL tüp bebek, 1750 TL de ilaçlar tuttu.

tatlım nbr nasılsın nasıl gidiyor.bu ara topikte hüzün ve karamsarlık:5: var sende güzel haberler var mı canım

Son düzenleme:
Kizlar nasilsiniz? Sayfalar cok ilerlemis ipin ucunu kacirdim bakamadim :) bu gece 1.30 da catlarma ignemi yaptiriyorum carsamba oglende asilamam olacak.. iki tane yumurtam varmis ama esim yine cok ateslendi ve bi haftadir antibiyotik kullaniyor. Dr.um eger bu asilama tutmazaa artik denemeyelim dedi ta ki bademcik ameliyati olana kadar.. benden bu kadar :)

canım sakın yanlış anlama beni yaşamış biri olarak diyorum eşim varikosel ameliyatına girerken öldüm öldüm dirildim sanki ölecek.
kötü düşünceler kötüleri çekiyor.
yazımı okuduysan inan ki yaşadığım 1 sene herşeyin üstte geldiği 1 sene oldu.
ama zaman öylede geçiyor böylede...
zor elbette içinde bulunduğumuz durum insanlar kazayla hamile kaldım derken şaşıyorum.
çin takvimi hesabı yaptım ona göre kız erkek oldu sende söyle sanada yaparız diyenler var etrafımda...
elbette canımız yanıyor.
ama insanın sevdiği canı kansere yakalınca acaba hayatta kalıp görebilcek mi korkusu daha da ağır geliyor şimdilerde.
kötü düşüncenin sonu yok galiba..
o yüzden diyorum dertleşelim paylaşalım ama karamsarlık daha kötüye gideriz.
yanlış anlama yazdıklarımı akıl vermek değil.ukalalıkta anlama sakın sadece yardımcı olmak isterim farkındalık yaratarak..

canım eşi azospermiydi.ameliyat sonrası çıkış başladı.ve hemen türp bebek yaptıılar.inşh canım.:)

karamsarlık yok karamsarlık yok aaaaaaa
ben gideli herkes karamsar olmuş.
şişttt canım benim :)
yap o kürü lütfen :)

evet canım okumustum yazını. Rabbım dermansız dert vermesın canımızla sevdıklerımzle ımtıhan etmesın. yok canım neden yanlış anlayayım bana başka bı pencere açtın tesekkur ederım:16:

Kizlar nasilsiniz? Sayfalar cok ilerlemis ipin ucunu kacirdim bakamadim :) bu gece 1.30 da catlarma ignemi yaptiriyorum carsamba oglende asilamam olacak.. iki tane yumurtam varmis ama esim yine cok ateslendi ve bi haftadir antibiyotik kullaniyor. Dr.um eger bu asilama tutmazaa artik denemeyelim dedi ta ki bademcik ameliyati olana kadar.. benden bu kadar :)

Sen nerelerde kaldin kiz..tekrar gecmis olsun .insallah bu defa tutar canim.

kızlar hep okuyorum yazdıklarınızı ana bu aralar yazmk gelmıyk ucjnden yıne ıcıme kapandım sanurım umutsuzluk sarıyo hef yanımı içinden hıc bısey yapmak gelmıyo sureklı sıkıntılıyım herkes duygularını okadar guzel oaylasmıskı inanın kendımı buluyorumcok yorgunum hemde cokk kabullenmek gerekıyo belkıde olmıcak galıba esımın sonucları duzelse bıle olmayacak gıbı gelıyo bana bu bızım ımtıhanımız

Cogu kisi oyle canim bende oyle dedigin gibi belki kandirmaca aldanmaca ama kendimizi aldatmaktan baskada caremiz yok malesef yoksaa ne yasadigimizdan anlayacagiz ne de bu hayattan.Omur de zamanda geciyor en cok ona uzuluyorum.

Öncelikle Herkese Günaydın:16:
iyi haftalar hepinizi özledim.

Canım öncelikle geçmiş olsun yaşadığın her duyguya burdaki her arkadaşım gibi ortak oluyorum yaşıyorum.
Varikosel ameliyatı için bizde enaz 6 ay bekledik olmadık normal yolla olur dendi.yok olmadı.varikosel ameliyatu olduk daha 3.ayımız oluyor test vermedk değişti mi değişmedi bilmiyorum ama.
tam o gün annemin göğüs kanseri haberini aldım eşim amelliyattayken.
malesef çalışmaları siz düşünün tek kız evlat annem söz konusu olunca gözüm ilk zamanlar eşimi görmedi bile.
şimdi şimdi kendime geliyorum ama söylediğin gibi işe giden bizler için bu süreç bile artık iki eş uyum ve zevkkinden eğlencesinden çıkıp gergin bir hal alıyor.
Allahım hakkımızda hayırlı nasip etsin burda paylaşıp rahatlıcaz gerekirse samimiyetlerimize inannırsak buluşcaz görüşcez benle ve güçlenecez çünkü anladığın insanların yanında olmak güçlendiriyor insanı...
sağlıcakla canım görüşürüz.

inh canım hayırlı bakalım.1 kişi yolu açsana bu topikte patlama olcak inşh di mi?:)

aynısı geçen bende düşündüm ister istemez sonra insan düşündüğünden utanıyor ama :14:
öğle yemeğine çıktım.dönüşte tatlı tatlı bir kıza gözüm takıldı 2 yaşıdna var yok.annesi yalancı memesini vermiyor diye ne ağlıyor ne ağlıyor.kadın vermesini nededi yanlarına yaklaşınca anlıyorum ya kaybederseymiş o çocuk nasıl ağlıyor ama biliyormusunuz sanki canından can kopuyor.sonra ağzına memeyi bir taktı çocuğun ağzına vurdu resmen al al bunu bir kaybet asıl ben seni nasıl ağlatacam.

tam onları geçtim gözüm çocukta kaldı içim buruldu Allah seni kahretsin dedim yaa senin gibi anneyi sana çocuk veren Alahım dedim ya.
sonra utandım gene :14: hepimiz yaşıyoruz galiba benzerlerini.

Maşallah bayağı güzel olmuş çalışmalara devam o zaman.

bunu yaşan çok doğal canım ya sıkma canını bizler hep burdayız.üzülmüyoruz ki senin ne yaşadığını çok iyi anlıyoruz.Allahım hepimize nasip etsin.

Hayırlı olsun canım inşh güzel haberler verirsin bize...

evet ya bende kaçırmışım aslında toplansak ne güzel olur mu ben Kocaelideyim.

İşte bu yazı..............:43::43::43:
Gerçkten burda yazılan herşeyi yaşıyorum.çocuklara hamilere takılıyor gözüm sonra nazarım değcek diye nasıl korkuyorum.:14::14::14::14:

olimpiyat yarismacilari gibi hazirliklar ayyy çok güldüm buna yaaaaaaaaaaaa :):1::1::1::1:
inşallah canm..rabbim hepimize nasip etsin inşalla...evlat hasreti çekmezz çok zorr...dediğin gibi yaşamayan kimse bunu bilemezz...anca konuşurlar işte..bnde tüp bebek ten çok korkuyorumm..eşim ve kaynanam da aynı şekilde bişey oldugun dan yine millet laf edeck çocukkları olmuyor tü pyapıyorlar diye..o yüzden ne kadr ertelesek insanlar canımızı o kadr sıkacaklar...bnde bir an önce yapmak istiyorum..dün bir kadın yoldabn gördü çocuk yokmu dedi hyr dedim üzülerek ..sıcak ir kdın merak etmee bnm de 4 yıl olamdı insnaalrın laflarına konuştkları insanın içini acıtır ama sabret inşalah olacak..rabbim nasip edeck deei..inşalalh ikizin olur dedi...en sonunda daöyle hissediyorum deemz mi..eve gidin ce iyne boş koarnımkla kaonuştum :(

Sagolun kizlar iyiki varsiniz halden anladiginiz icin cok memnunum.Bazen insan ister istemez belli donemlerde duygularina hakim olamiyor ne kadar pozitif olsakta bazen iste olmuyor o.Tup olursa da napalim canim insanlar diyecek belki sende bende sorun var diye konusacaklar ama istediklerini konussunlar istemiyorum diyordum hep demiyecegim artik oyle.Sorunumdan da bahsetmeyecegim Allah ne zaman verirse o zaman olur bende istiyorum diyecegim belki en azindan aa demekki olmuyor der susarlar.

saol canım inşallah .%65 i hareketliydi.

Canim hayirli olsun insallah yakindir bebek haberlerin.3uz falan mi olacak sanki?Birde sperm sayisi 50 milyona cikmis hic yoktu yazmissin o nasil cikti belkide artik degerleriniz duzelmisti normal kalamazmiydin ki?Gecici bir durummuymus anlamadim ben pek?Kusura bakma cok soru sordum:27:

Canim insallah tutar.Ya esinde kendine baksaya.Bir rahatsizligimi var once onun cozumune bakin canim belki o da etkiliyordur spermleri olamaz mi?Sonucta bademciklerden dolayi atesi olur ve sperm sayisi duser.Benimde gelecek ay asilama gorusmem var doktor kafami karistiracak diye korkuyorum cunku asiyi gelecek sene bu zamanlar falan yaptiririm diyordum sonrada olmadi tup.Ama tabi doktor fikrimi degistirmez ve ben sabredebilirsem.2 ay calisma olmayacak yazin insallah hayalim Turkiyeye geldigimde hamile olurum orda ailemin yaninda ogrenir esime buraya haber yollarim ne guzel olurdu hayali bile super mutlu ediyor insani

Canim hayirli olsun insallah yakindir bebek haberlerin.3uz falan mi olacak sanki?Birde sperm sayisi 50 milyona cikmis hic yoktu yazmissin o nasil cikti belkide artik degerleriniz duzelmisti normal kalamazmiydin ki?Gecici bir durummuymus anlamadim ben pek?Kusura bakma cok soru sordum:27:
canım saolasın.inşallh yavrularım bırakmaz benı.
canım bizde hiç yoktu.eşim azospermdı.varıkosel ameliyatından sonra 50 bın çıktı.en fazla bu sayı 100 bıne çıkabildi.
milyonu hiç görmedik biz.
ve 100 bin kadar spermle normal yol imkansızdı tatlım.bizim başka şansımız yoktu.

anladım canm..doğru herkeste aynı şeylerleri göstermiyor kimisi ilk aylard düzelirken kmiside yıllaca bkliyor..kimisi düşüyor...rabbim kimsenin çırpınışlarını boşa çıkarmasın...
Ne güzel ki şimdi bir kızn var.ve rabbim sizlere bğışlasın..

amın allah sızlerede nasıp etsın ınsallah

GÜNAYDIN CANLAR...

MUTLU SALILAR SALLAYIN GİTSİN HERŞEYİ.........:1::1::1:

Canım hayırlı olsun.İnşh tutar.hayırlısı bakalım.

evet canım okumustum yazını. Rabbım dermansız dert vermesın canımızla sevdıklerımzle ımtıhan etmesın. yok canım neden yanlış anlayayım bana başka bı pencere açtın tesekkur ederım:16:

Çok sevindim böyle düşünmene tam tanışmıyoruz belki yanlış anlaşılırım dediydim ama sağol canım benim.

Cogu kisi oyle canim bende oyle dedigin gibi belki kandirmaca aldanmaca ama kendimizi aldatmaktan baskada caremiz yok malesef yoksaa ne yasadigimizdan anlayacagiz ne de bu hayattan.Omur de zamanda geciyor en cok ona uzuluyorum.

Sagolun kizlar iyiki varsiniz halden anladiginiz icin cok memnunum.Bazen insan ister istemez belli donemlerde duygularina hakim olamiyor ne kadar pozitif olsakta bazen iste olmuyor o.Tup olursa da napalim canim insanlar diyecek belki sende bende sorun var diye konusacaklar ama istediklerini konussunlar istemiyorum diyordum hep demiyecegim artik oyle.Sorunumdan da bahsetmeyecegim Allah ne zaman verirse o zaman olur bende istiyorum diyecegim belki en azindan aa demekki olmuyor der susarlar.

Her zaman yanındayız canım hepimiz yaşıyoruz birlikte atlatacağız bak görürsün...:16:

günaydınn tatlım...zaman farkı oldugu için blki güleceksinn ne günaydnı diyeceksin ama :)

haklsın canımm bizimikiler de tüpe karşydı insnaalrın laf edrler diye ...ama anlımızda mı yazılacak tüp bebek diye..
geçen eşim sordu tüp de normal herkesin çocuğu gibi olacak demi dedi...:27::27::27: şaşırdımmm nasıl normal anormal olsa istemzdim herhlde dedim...yok yani kan gurubu faln diye laf geçirdi...
o da norlam olmaz diye karşıydı hep...
anlttım nasıl oldugunu bizim ağzımızdan çıkana kadar da kimse bilmez tüp oldugunu dedim içi rahataldı :)

Back
X