• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
eşim her konuda olduğu gibi bu konuda da sen bilirsin,sen nasıl dersen öyle olsun diyor:47::47::47:bu da benim kararsız olmama sebep oluyor.maddi açıdan sıkıntı olmaz,bileziklerim var daha olmadı onları bozdururuz.

Tatlim bak nasil mutlu olacaksan onu yap.. bekleyecek kadar sabrin varsa ve bu surecte kendini uzmeyeceksen bekle ama yok cok yipraniyorum dersen yaptir derim.. esler hep ayni benimkide asilamada yapmayalim tupte yapmayalim diyordu sanki leylekler getirecekti cocugu:47: en azindan seninki sorun cikarmiyor:37:

kızlar bugün içim çok huzursuz,çok mutsuzum...pazar günü arkadaşa davetliyiz diğer arkadaşlarla.hepimiz çok yakın tarihlerde evlendik,10-15 gün var düğün aralıklarımız.şimdi bu arkadaşların 2 sinin bebeği var 2 side hamile.sadece ben değilim.içim br tuhaf.
acaba diyorum adetle beraber hemen tüp bebeğe başlasam mı?fikirlerinizi almak istiyorum.bilmeyenler için söyliyeyim,ameliyat olalı 15 ay oldu,
şuanda total sperm sayısı:50 milyon,
ml sayı :10 milyon,
hareket :%70
morfoloji :%70
siz olsanız bekler misiz daha fazla?bu arada 24 yaşındayım.

canm benm ya kıyamam sana rabbim bole olmasını ıstemş elımİzden gelenı yapmamız lazım devlet 3 yıl sonra karsılıyo tüpü bunu beklerken ıkı asılama daha dene bence hem beklemş olursun hemde kendjnı tupe hazrlamş olursun ben kendım için ole dusunuyorum canm asılama ıcın sansınız var yıkama sınrası 5 mlyn en az gndermek gerek bnm tavsıyem bu kımseye gore kendını uzme senn ovuncen baska seyler var ıcın rahat olsun gogsunu gere gere nasıp deyın arkadaslarınıza daha cok sey solemem lazım ama olmuyo bole

Tatlim bak nasil mutlu olacaksan onu yap.. bekleyecek kadar sabrin varsa ve bu surecte kendini uzmeyeceksen bekle ama yok cok yipraniyorum dersen yaptir derim.. esler hep ayni benimkide asilamada yapmayalim tupte yapmayalim diyordu sanki leylekler getirecekti cocugu:47: en azindan seninki sorun cikarmiyor:37:

sorun çıkarmıyor ama keşke ne yapmak istediğini söylese benim için daha kolay olurdu.senin vücudun alacak o kadar hormonu bu senin kararın olmalı diyor.:47::47:neyse bakalım düşüneyim biraz daha,inan ne yapmak istediğimi bilmiyorum.

ayy senin eşinde çok hoş yaa:9::9: ee kaçıncı günündesin aşılamanın?nasıl gidiyor?

canm benm ya kıyamam sana rabbim bole olmasını ıstemş elımİzden gelenı yapmamız lazım devlet 3 yıl sonra karsılıyo tüpü bunu beklerken ıkı asılama daha dene bence hem beklemş olursun hemde kendjnı tupe hazrlamş olursun ben kendım için ole dusunuyorum canm asılama ıcın sansınız var yıkama sınrası 5 mlyn en az gndermek gerek bnm tavsıyem bu kımseye gore kendını uzme senn ovuncen baska seyler var ıcın rahat olsun gogsunu gere gere nasıp deyın arkadaslarınıza daha cok sey solemem lazım ama olmuyo bole

doktorum 2 aşılama yaptırırsan rapor çıkartırız demişti.1 aşılama denedim ama bana aşılama çok gereksiz geliyor.bir de tıp fakultesinden ziyade özelde yaptırmak istiyorum tüp bebeği.sanki şas daha çok yükseliriş gibi geliyor ne alakaysa...

yanlarında ezik gibi hissediyorum kendimi,iyice uzaklaştım dışarıdan...

canım çok güzel şeyler duymuşsunuz doktordan olumlu konuşması bile sevindirici.
çok mutlu oldum giderken artar inşh.:16:

canım beklemek çok zor biliyorum ama değerleriniz çok güzel.
inan gerek yok gibi tabi ki Allah bilir.ama yaşında daha küçük en azından bana göre...34 yaşındaydım yakında 35 hani düşündüğün şey bize daha yakın.

ama genede yanlış yönlendirmek istemem bence demek isterim.

canım annenin erken toparlaması çok sevindim gelmiş geçmiş olsun.
Allahım tekrar yaşatmasın.
6.ay değerlerinize ne zaman baktıracaksınız?

eşim dün 2. teste gitti arada bi fark yok bu 1 ay önceki sonuç
sperm konsantrayonu 41,7
ileri hareketli 26
yerinde hareketli 18
hareketsiz 56
morfoloji 5
buda yenisi
sperm konsantrasyonu
73,1
ileri hareketli 24
yerinde hareketli 15
hareketsiz 61
morfoloji 6

sayıya ve morfolojiye bakarak iyileşme var demiş dr aynı ilaçları vermiş yine ama ileri hareketli düşmüş

canım beklemek çok zor biliyorum ama değerleriniz çok güzel.
inan gerek yok gibi tabi ki Allah bilir.ama yaşında daha küçük en azından bana göre...34 yaşındaydım yakında 35 hani düşündüğün şey bize daha yakın.

ama genede yanlış yönlendirmek istemem bence demek isterim.

canım, fikirleriniz benim için çok önemli...uzun zamandır benim dünyam kadınlar kulübü oldu.hepiniz teker teker çok değerlisiniz benim için(tanımasam da) durup düşünmemin tek sebebi yaşım... bekle diyor bir yanım,diğer yanımdaki annelik duygusu da, hayat,bir mucize gerçekleşmesini bekleyecek kadar uzun değil diyor.

sorun çıkarmıyor ama keşke ne yapmak istediğini söylese benim için daha kolay olurdu.senin vücudun alacak o kadar hormonu bu senin kararın olmalı diyor.:47::47:neyse bakalım düşüneyim biraz daha,inan ne yapmak istediğimi bilmiyorum.

ayy senin eşinde çok hoş yaa:9::9: ee kaçıncı günündesin aşılamanın?nasıl gidiyor?

Canim 9. Gunume girdim.. gecen asilamada 3. Gunden adet agrilarim baslamisti.. cok sukur bunda hic yasamadim hicbisey yok yani hayirlisi artik:16:

Canim 9. Gunume girdim.. gecen asilamada 3. Gunden adet agrilarim baslamisti.. cok sukur bunda hic yasamadim hicbisey yok yani hayirlisi artik:16:

yaa inşallah bu defa pozitif sonuç alırsın.eğer pozitif olursa,ben de yaptırırım 2. aşılamayı:32::32:12. gün baktıracak mısın kandan?

eşim dün 2. teste gitti arada bi fark yok bu 1 ay önceki sonuç
sperm konsantrayonu 41,7
ileri hareketli 26
yerinde hareketli 18
hareketsiz 56
morfoloji 5
buda yenisi
sperm konsantrasyonu
73,1
ileri hareketli 24
yerinde hareketli 15
hareketsiz 61
morfoloji 6

sayıya ve morfolojiye bakarak iyileşme var demiş dr aynı ilaçları vermiş yine ama ileri hareketli düşmüş
Canim ileri hareket yuzdesi dusmus ama sayi yukselmis. Yani ilk testte sayinin % 26 si yaklasik 11 milyon ileri giden oluyor. Simdi ise sayi yukseldigi icin 71 milyonun % 24 u 17.5 milyon ileri hareketli oluyor.. buda ileri gidenlerin neredeyse iki katina cikmis oluyor..
.

doktorum 2 aşılama yaptırırsan rapor çıkartırız demişti.1 aşılama denedim ama bana aşılama çok gereksiz geliyor.bir de tıp fakultesinden ziyade özelde yaptırmak istiyorum tüp bebeği.sanki şas daha çok yükseliriş gibi geliyor ne alakaysa...

yanlarında ezik gibi hissediyorum kendimi,iyice uzaklaştım dışarıdan...

canm o ezıklıgı bende yasıyorum ama artık astım kendimi yasın daha genc canm ozel yada devlet aynı canm tutacagı varsa her turlu tutar plan yapma tatlım bızım planlarınız tutmuyo kabullen artk sen drunu dınle bebegm bı ası daha dene vakıt saat gelcek olcak ınan

kımse ıcın kendını uzme sen ezık degılsın kımın neyle ımtıhan olucagı bellı degıl

bırde aunu solym benm yakjn arkadasm karacıger naklı oldu ve suanda ıç kanama gecırıyo sureklı evladı var ama cok buyuk ımtıhanda duzelemdı hala cok zor gunler gecırıyo evlat elbet olur once saglık yıpratma bebgm kendını lutfen

canm o ezıklıgı bende yasıyorum ama artık astım kendimi yasın daha genc canm ozel yada devlet aynı canm tutacagı varsa her turlu tutar plan yapma tatlım bızım planlarınız tutmuyo kabullen artk sen drunu dınle bebegm bı ası daha dene vakıt saat gelcek olcak ınan

kımse ıcın kendını uzme sen ezık degılsın kımın neyle ımtıhan olucagı bellı degıl

bırde aunu solym benm yakjn arkadasm karacıger naklı oldu ve suanda ıç kanama gecırıyo sureklı evladı var ama cok buyuk ımtıhanda duzelemdı hala cok zor gunler gecırıyo evlat elbet olur once saglık yıpratma bebgm kendını lutfen

herkesin imtihanı farklı farklı...yinede şükür halimize.arkadaşına üzüldüm,inşallah tez zamanda sağlığına kavuşur.
yaa olmadı bi daha ki ay bir aşılama daha yaptırayım,kafam çorba gibi.

epeydir moralim yerindeydi,bugün depresif ruh halim var:32::32::32:

kızlar bugün içim çok huzursuz,çok mutsuzum...pazar günü arkadaşa davetliyiz diğer arkadaşlarla.hepimiz çok yakın tarihlerde evlendik,10-15 gün var düğün aralıklarımız.şimdi bu arkadaşların 2 sinin bebeği var 2 side hamile.sadece ben değilim.içim br tuhaf.
acaba diyorum adetle beraber hemen tüp bebeğe başlasam mı?fikirlerinizi almak istiyorum.bilmeyenler için söyliyeyim,ameliyat olalı 15 ay oldu,
şuanda total sperm sayısı:50 milyon,
ml sayı :10 milyon,
hareket :%70
morfoloji :%70
siz olsanız bekler misiz daha fazla?bu arada 24 yaşındayım.

Canım;
Zeynepcim aramızda en genç sensin galiba :)
Oyy kıyamam sana hepimizin derdi aynı akıl vermek gibi olmasın ama bak ben yaşıma rağmen şöyle düşünüyorum.
Aşılamayı hemen olmak istemiyorum.Kendimi şuan rahim filmine odakladım.İlk önce mart adetim gelsin onu çektiricem ve bir süre bekliyeceğim.Bunuda 6 ay gibi düşündüm bu sürede sonundada eşimin değerlerine göre aşılamamı yoksa direk tüpmü denerim ona göre karar vericem.Ve Allah ta nasip ederse rahim filminden sonra yumurtlama günü falan kovalamıcam.Çok çok uzun yıllar olmadı bu yollora düşeli ama çok yoruldum sürekli gerginlik,bekleyiş,hayatımı erteliyoruz ne?
Yani bence kendine ve eşine göre bir plan yap tabi erkekler bu işlerden sen bilirsin nasıl istersen diye sıyrılıyor dediğin gibi bunada ayrıca kızıyorum.
Bir yön belirle buna tabiki hemen tüp denemek te dahil ama azcık dinlensen akışına bıraksan ve düşünmesen bu sürede en güzeli..
Ve kaçma kimseden canım çok zor ama üzerine gidince daha rahat ediyorum ben eğer hiç sahip olamıyacak gibi bakarsan bebeklere insan gözü görsün istemiyor.Ama benimde bir gün olacak Allah'ın izniyle diyerek bakınca daha rahat hissediyor insan sanki.
Tabi tüm yazdıklarım benim hissedik gördüklerim.Son karar elbet senle eşinin.
Biz öyle bebeğe odaklandıkki yuvamızın tadını huzurunu çıkaramaz olduk.Ben azcık mola diyorum. :)
Bu arada maşallah değerleriniz ne kadar güzel ben hareket edemeyen spermlerle bile beklemedeyim.
Altın konusunda canım artacak diyorlar benimde bir iki ufak tefek var takip ediyorum ne olur ne olmaz diye yükselince bozdurucam artması önemli dip not geçiyim dedim.
Canım herşeyin hayırlısını diliyorum herzaman hepimiz için..

Back
X