- 9 Nisan 2013
- 7.062
- 7.279
- 398
- 34
- Konu Sahibi delinefsim
- #4.741
hadi bakalim zeynepcigim seninde kararin hayirli olsun .. Insallah tez zamanda olur . asilama sonrasi 2 asilama dusunmedin mi ? bende simdi asilama dusunuyorum ama mayista .eger olmazsa mayisa kadar normal sekilde simdi arkadastan geldimde dusunduk birlikte mayista asilama ile ikiz olabilme ihtimali varsa denemeye deger diye dusundum yani normalini beklemiyim diye knustuk mayista 7 ay olcak ameliyat sonrasi ama sorun ben 34 yasindayim .. yani guzel hersey ama kac yasinda anne olucam ki daha - sonrada ikinciyi dusunucez vs - bu nedenle ikiz olsa bikac sene cok zorluk cekerim ama sonrasinda ikiside buyumus olur diye dusunuyorum .. sende bana asilamadaki surecini anlatirmisin ? neden asilama icin cok iyi dusunmuyosun ? bi suru kisi var ama asilamasi tutan ?
sağolasın canımcım,inşallah bu defa olur Allah'ın izniyle.
neden aşılama düşünmüyorum....aşılamanın tutma oranı çok çok düşük.%10-15 şans veriyorlar.bunun için verdiğim paraya yazık diye düşünüyorum.benim aşılamada 10-12 tane yumurtam oluştu ve boşa gitti.ama tüp bebek yaptırmış olsaydım,tutmasa bile diğerlerini dondurma şansım olurdu.mesela 10 yumurtam oluştu ya ben 10 ay yaşlandım demek oluyor,yani 10 ay erken menepoza gireceğim.bunun için yumurta ziyan etmekte istemiyorum.tabii aşılaması tutanda çok insan var ama önce inanmak gerekiyor ya,ben inanmıyorum işte.
aşamalara gelince...
adetin 3.günü gonal f kullanmaya başladım,2 günde bir kontrole gittim.yumurtalar 17 mm ulaşınca gece saat 02..00 da çatlatma iğnesi yaptım.aşılama olacağı gün eşim sperm verdi,yıkandı ayrıştırıldı spermler.çatlatma iğnesinden 36 saat sonra da aşılamam yapıldı.vajinaya spektlum yerleştiriyorlar,uzun çubuk yardımıylada spermleri yumurtanın yakınına bırakıyorlar tatlım.
bazılarında klomen kullanılıyor,bazılarında iğne...sanırım bu doktora göre değişiyor.öyle yani...sormak istediğin başka bişey varsa sorabilirsin,seve seve yardımcı olurum