Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ayyy çok sevindimm maşallah :nazar::nazar:ee artık Allah'ın izniyle yakındır hamilelik:49::49:

inş canım bakalım ya ..bu sefer bende böbreğim de kum çıktı..geçen bahsetmiştim sağ karnım çok ağrıyor diye meğer kum varmış gebeliğe engel mi acaba o yüzden mi olmuyor :43::43:

Son düzenleme:
:9::9: canım iyi geçmiş ön görüşmen inş eşinin test sonuçları çok iyi çıkar tüpe gerek yok der...nasıl oluyormuş hafif polistik over nerden anladı yani.tüp bebek yapma aşamasında mı iyiymiş yoksa genel mi iyi durummuş:9::9:

:53::53:soramadım kiii,doktorun yanında aynen böyle oluyorum:53::53::53:off nutkum tutuluyo sanki.güya liste yapmıştım ama ancak embriyolar karışır mı diye sorabildim:9::9::9:eşimde evde aslan kesiliyorsun orada kediye dönüyorsun diyor:9::9:

küçük küçük yumurtaların var bu çok iyi bişey dedi Allah Allah acabaa ne demek istedi off neyse bakalım sorarım gittiğimde.
ben artık normal yolla anne olmaktan umudu kestim kuzum,yeter ki kist oluşup ertelenmesin tedavimmm:25::25::25:

:53::53:soramadım kiii,doktorun yanında aynen böyle oluyorum:53::53::53:off nutkum tutuluyo sanki.güya liste yapmıştım ama ancak embriyolar karışır mı diye sorabildim:9::9::9:eşimde evde aslan kesiliyorsun orada kediye dönüyorsun diyor:9::9:

küçük küçük yumurtaların var bu çok iyi bişey dedi Allah Allah acabaa ne demek istedi off neyse bakalım sorarım gittiğimde.
ben artık normal yolla anne olmaktan umudu kestim kuzum,yeter ki kist oluşup ertelenmesin tedavimmm:25::25::25:

ee embiryolar karışır mı diye sorduğun zaman ne dedi:9::9:

inş canım bakalım ya ..bu sefer bende böbreğim de kum çıktı..geçen bahsetmiştim sağ karnım çok ağrıyor diye meğer kum varmış gebeliğe engel mi acaba o yüzden mi olmuyor :43::43:

Hay Allah yaa,dertlerin biri bitiyor biri başlıyor.doktoru arayıp sorsaydın tatlım...

ee embiryolar karışır mı diye sorduğun zaman ne dedi:9::9:

doğumda bebeklerin karışmasından daha zor bir durum dedi.bebek doğduğu anda anneyle bebeğin bileğine bileklik takılır ve anne ile bebek hep yan yanadır,bu durumda bebeklerin karışması ne kadar zor ise embriyoların karışması ondan daha imkansızmış.çok ileri teknoloji ile çalışııyormuş.

evet canım hiç sorma bol bol su iç ilacı yok bu hastalığın dedi.annemin kumu varken hamile kalmış ablama demek yok ama yine de endişe ediyorum

tatlım bak engel değil o zaman.at stresi kafandan olacak yakındA inşallah endişelenme artık...

hadi bakalim sekerim guzel sonuclarinizi bekliyoruz .. bende grip oldum cok bugun evdeyim herseyi iptal ettim .. bana gecmissiniz meryem suresinde de ALLAH razi olsun .. yeni bi sey duydum .. 41 tane acve hurmasi bulcaz bunlari folyo ile sarip 41 kisiye meryem suresi okutcakmisiz el degmicekmis okuyanlar sonra her birini 1 gun yicekmisiz .. hurmalari bulursak bunu yapabiliriz aslinda:) gorusmek uzere - dua edin bende cabucak iyileseyim..

iyi de 41 kişi kimi bulacağız anlayacaklar sorunumuzu ama gizliyoruz biz:9::9: inş iyileşirsin tatlım.eşimin sonuçlarını yazdım tatlım çok iyi bu sefer inş yakın zamanda hamile kalırım ya bu kadar artmışken değerler sevincimiz kursağımızda kalmaz umarım...

doğumda bebeklerin karışmasından daha zor bir durum dedi.bebek doğduğu anda anneyle bebeğin bileğine bileklik takılır ve anne ile bebek hep yan yanadır,bu durumda bebeklerin karışması ne kadar zor ise embriyoların karışması ondan daha imkansızmış.çok ileri teknoloji ile çalışııyormuş.

hmm iyi bakalım güven verdiyse doktor çok iyi kafan rahat olduktan sonra tedavi sürecinde o kadar rahat olur canım.hakkında hayırlı ne ise o olsun tatlım.

hmm iyi bakalım güven verdiyse doktor çok iyi kafan rahat olduktan sonra tedavi sürecinde o kadar rahat olur canım.hakkında hayırlı ne ise o olsun tatlım.

öyle canım hakkımızda hayırlısı inşallahhh,geçsin bugünler artık çok yoruldum

eşim bugün test yaptırdı 9.ay a girdik sonuçlar şu şekilde

ameliyat sonrası 9 ay.

sperm konsantrasyonu:90
ileri hızlı hareketli:%25
morfoloji(kruger):6
toplam sperm:178 milyon
toplam ileri hareketli:45,4

ameliyatın 6.ay yaptırdığımız sonuçlar şu şekilde idi

sperm konsantrasyonu:25
ileri hızlı hareketli:%5
morfoloji(WHO)%33
toplam sperm:76 milyon
toplam ileri hareketli:31

bu şekilde doktor eşimi kovmuş resmen bir daha test vermeye gelme bir şeyin yok normal değerlere sahipsin demiş:9::9:
eşim ameliyatın 7 ayı argınmax kullandı 1 ay o kadar başka bir şey kullanmadık...

masallah canim cok sevindim .. cok guzel degerleriniz .. ucmus gitmisler :) 1 ay mi sadece arginmax kullandiniz ? ben hamile kalana kadar icirmeyi dusunuyorum bende 1 martta basladk 2. kutu bitmek uzere .. bide cinko ve evicap iciriyorum .. adamin midesi bozulcak belki ama benim psikolojimin bozuk olmasi daha kotu :) bu nedenle kocamin midesini feda ettim :P

bu arada benim esimde de bobreklerde tas var iddi belki yine vardir cunku su icmiyor bu nedenle herseyi bilir olduk :) limon ic bol bol . yogurdun bekleyince cikan suyunu ic .. bi ot var neydi at kestanesi ondan al bitki cayi yap .. en onemlisi su ic .. kolay gecer ve onun cocuga etkisi yoktur ne alakasi var bobrek nere senin yumurtaliklarin nere :))) sacmalamayalim lutfen :) hayirlisi tez zamanda bebis haberleri gelcekk buna tam kalbimle inaniyorum .. gorusmek uzere

masallah canim cok sevindim .. cok guzel degerleriniz .. ucmus gitmisler :) 1 ay mi sadece arginmax kullandiniz ? ben hamile kalana kadar icirmeyi dusunuyorum bende 1 martta basladk 2. kutu bitmek uzere .. bide cinko ve evicap iciriyorum .. adamin midesi bozulcak belki ama benim psikolojimin bozuk olmasi daha kotu :) bu nedenle kocamin midesini feda ettim :P

bu arada benim esimde de bobreklerde tas var iddi belki yine vardir cunku su icmiyor bu nedenle herseyi bilir olduk :) limon ic bol bol . yogurdun bekleyince cikan suyunu ic .. bi ot var neydi at kestanesi ondan al bitki cayi yap .. en onemlisi su ic .. kolay gecer ve onun cocuga etkisi yoktur ne alakasi var bobrek nere senin yumurtaliklarin nere :))) sacmalamayalim lutfen :) hayirlisi tez zamanda bebis haberleri gelcekk buna tam kalbimle inaniyorum .. gorusmek uzere

bende günde bir bardak bile su içmiyordum canım zaten sorun o o yüzden oluyormuş,günde 2 litre falan su içiyorum. eşim sadece 1 ay kullandı iki kutu yani biz zaten deneme amaçlı almıştık bir ay sonra test yaptırırız eğer artış olursa kullanmaya devam ederiz demiştik ama kullanmayı düşünmüyoruz baya bi artmış doktor kızmış eşime daha ne istiyorsun ben neysem sende o şansa sahipsin bir şeyin yok bir daha gelme test yaptırmaya demiş:9: daha gitmez zaten bu sondu canım...inş hepimiz en kısa zamanda hamile kalacağız canım. görüşürüz...

selam kizlar 4 gunluk bir dinlenmenin ardindan geri donduk bebisimle:) bir sikinti yok cok sukur iyiyiz..hafta sonu idrar testi yapicam onu doert gozle bekliyoruzz..transferden sonra banyoyu pek tavsiye etmedikleri icin ancak bikac saat once dus alabildim yani dua okuyamadm:(( bundan sonra insallah:)
umarim herkes iyidir..Jonguil cum sen mi sormustun transferi anlatirmisin diye tam hatirlayamadim simdi, mesaj kutum dolmus bosalmis..
neyse soyle kisaca anlatayim, korkacak hic bisi yok agri sizi pek olmuyor, embiryolog getirdi kuzumuzu doktorda bir alet yerlestrmisti ordan pit koyuverdi..ekrandan bizde izledik cok duygusal bir andi..sonra basasgi yatirdir beni yatagi yatirdilar yani 1 saat yat dediler..de ne mumkun cok su icmisim..yarim saat sonra kalkmak zorunda kaldim..sonra tekrar bi yarim saat daha yattim..sonra hopp eve..4 gun dinlendik ve burdayizzzz..umarim sizlerde guzel haberler vermek nasip olur..insallah tez zamanda hepimiz anne oluruzz..aminnn

Son düzenleme:
kızlar oncelıkle bı tane meryem suresı daha okudum ekleyın...

bugun test verdık. cok sukur degerlerımz artymıs. yazayım kızlar bır de sız bakın.

ameliyat öncesi:
ikefaksiyon süresi 35 dk --
miktar 3 ml --
viskozite normal --
ph 7.6 --
aglütinasyon yok --
sperm sayısı 65 milyon --
motilite %46--
A tipi (ileri hızlı progresif) %6 ---
b tipi (ileri yavaş progresif) %38 --
c tipi (progresif olmayan) %2 --
d tipi (immotil) %54--
total progresif sperm sayısı 87 milyon --
döküntü hücre 1 milyon --
MORFOLOJİK DEĞERLENDİRME
normal sperm oranı 3--
baş anomalisi 57
dominant anomali--
boyun anomalisi 26 --
kuyruk anomalısı 14

ameliyatından sonra 4 ayda yapılan sonuç:
abstinans süresi 3 gün
likefaksiyon: 25dk
viskozite: normal
ph :7,2
volüm: 3 ml
sperm sayısı (ml' de milyon): 72 mılyon
tpss : 119 mılyon
total motilite (hareketlilik): 55
ileri hareketli (a+b) : 51 (ileri hızla ileri yavası beraber göstermıs bi tek bu hosuma gıtmedı.)
yerınde hareket:4
hareketsız :45

morfoloji: 4
aglütinasyon : yok
lökosit (ml 'de mılyon) : 500 bin/ml
baş anomalısı :56
amorf baş:49
akrozomal: 1
pin-head: 6
boyun-orta kısım:15
sitoplazmık droplet :13
kuyruk anomalısı :12

KRUGER E göre değerlendirilmiştir.

kızlar nasıl sizce bu değerler?
artmiş ama yeterlı mı sızce ?bı bakın da bır sey soyleyın bana

:nazar::nazar:41 meryem suresi için listemiz...:nazar::nazar:

:nazar:unbelivable için meryen suresini okuduk...ALLAH KABUL ETSİNN

:nazar:adzeynep için meryen suresini okuduk...ALLAH KABUL ETSİNN

:nazar:delinefsim için meryen suresini okuduk...ALLAH KABUL ETSİNN

:nazar:nazende88 için meryem suresini okuduk..ALLAH KABUL ETSİN..

:nazar:herseygüzelolacak için meryem suresini okuduk..ALLAH KABUL ETSİN..

:nazar::nazar:jonguil icin meryem suresini okuduk....ALLAH KABUL ETSİN...

arkadaşlar şimdi optimistt arkadaşmız için meryem suresini okumaya başlıyoruz..okuyanlar kaç tane okudugunu söylesin ekliyelim..

littlebirdie__6

ayla_34__3

jonguil__2

optimst__3

evlimutlu__1

Son düzenleme:
eşim bugün test yaptırdı 9.ay a girdik sonuçlar şu şekilde

ameliyat sonrası 9 ay.

sperm konsantrasyonu:90
ileri hızlı hareketli:%25
morfoloji(kruger):6
toplam sperm:178 milyon
toplam ileri hareketli:45,4

ameliyatın 6.ay yaptırdığımız sonuçlar şu şekilde idi

sperm konsantrasyonu:25
ileri hızlı hareketli:%5
morfoloji(WHO)%33
toplam sperm:76 milyon
toplam ileri hareketli:31

bu şekilde doktor eşimi kovmuş resmen bir daha test vermeye gelme bir şeyin yok normal değerlere sahipsin demiş:9::9:
eşim ameliyatın 7 ayı argınmax kullandı 1 ay o kadar başka bir şey kullanmadık...

Ttlim sizn is tmmm hersey norrmale dnmus sukur...simddi siiki callismma ve dua zamani..rabbim en kisa zamnda nasipp edr insallah....seen hormon testi yaptin mi...

bugun test verdık. cok sukur degerlerımz artymıs. yazayım kızlar bır de sız bakın.

ameliyat öncesi:
miktar 3 ml --
viskozite normal --
ph 7.6 --
aglütinasyon yok --
motilite %46--
d tipi (immotil) %54--
MORFOLOJİK DEĞERLENDİRME
normal sperm oranı 3--
baş anomalisi 57
dominant anomali--
boyun anomalisi 26 --
kuyruk anomalısı 14

abstinans süresi 3 gün
ileri hareketli (a+b) : 51 (ileri hızla ileri yavası beraber göstermıs bi tek bu hosuma gıtmedı.)

masallahiniz var canim hersey normal, simdi rahatlama zamani stres yok sIKINTI yok, ozellille yumurtlama gunlerinde sinema, komedi filmleri eglenceli seyler yapin:)

merhaba kızlar...
bugün ön görüşmeye gittim tüp bebek için.beni muayene etti,adetime 4 gün kaldığı halde yumurtam hala çatlamamış,sanırım kiste dönüşecek.bir de dedi ki hafif polikistik over var bu bizim için çok iyi birşey.anlayamadım nasıl iyi dedim,küçük küçük yumurtaların var dedi,hatta gösterdi ekrandan.bunun neresi iyi?kafam çorba gibi oldu:19::19:

sonra eşimin tahlillerine baktı,çok dalgalanma var birde burada test yapalım ona göre tüpe başlayıp başlamayacağımıza karar veririz dedi.en son yapılan sperm testi çok iyi dedi(aşılama da yapılan test)sanırım o test gibi olursa tüp bebek yapmayalım diyecek yada ben öyle anladım.

öyle işte anlayacağınız kafam yine oldu çorbaaaa...:18::18::18:

hııı birde beslenme programı verdi.sadece sebze ve meyve tüketecekmişim.bakliyat,et filan yasakyoğurt,süt,yumurta da yasakee ben ne yyeceğim.eşiminde var beslenme programı oda sadece protein ağırlıkl beslenecek yani bana yasak olanlar ona serbest et yiyecek,yumurta,peynir,süt,bakliyat...sanki o doğuracak bebeği:47::47:

Canim tup bebek yolunda ilk adimlarinizi atiyorsunuz.keske hic gerek. Kalmasa ama ne yazikki bzlerinde mucadalemiz bebegimizle bsliyor.insallh hayirlisi ile hersry uolunda gder...beslenme programida ilginc mic.sonucta ette sebze de hpsi ayrica bir vitamon.

ameliyat öncesi:
miktar 3 ml --
viskozite normal --
ph 7.6 --
aglütinasyon yok --
motilite %46--
d tipi (immotil) %54--
MORFOLOJİK DEĞERLENDİRME
normal sperm oranı 3--
baş anomalisi 57
dominant anomali--
boyun anomalisi 26 --
kuyruk anomalısı 14

abstinans süresi 3 gün

Tatlim.masalaahi var degerlerin.sadece morg den anlamiuorum.doktr 14, olmali demidti ama tam olark bir bilggim yok.diiger degerlerinz iyi bnve.insallh daha ds iiolur

Back
X