herkese merhaba,
esimde varikosel var ve ameliyat olmasi gerekiyor. hizda cok az dusukluk var, morfolji normal. sayi 13 milyon.
dogal olarak uzgunuz, ve basari hikayelerine ihtiyacimiz var..
cok rica ediyorum, esi bu ameliyati olup da hamile kalan arkadaslarimiz hikayelerini, sayi degisimlerini ve kac ayda hamile kaldiklarini paylasabilirler mi?
basari hikayeleri herkesin en cok ihtiyac duydugu sey, rica ediyorum hikayelerinizi paylasin da herkese bir umut olsun...
3 Yıllık eviliyiz 1 yıl korunduk,sonra çoçuğumuz olsun istedik 2-3 ay sonra hamile kaldım testler falan derken çok sevinmiştik ve 5 haftalık iken boş gebelik ve düşük ile sonuçlandı.
Sonra doktor kontrollerde 2 adet kistim olduğunu söyledi ve biri çikolata kisti imiş.moral olarak tamamen çökmüştük ve çocuğumuz olmuyordu.
Bi gün doktor hanım eşinde sperm testi versin dedi ve bizi yönlendirdi,test sonucunu aldığımızda tekrar yıkıldık.
testte 12 milyon sperm,morfoloji yüzde 2 ileri hızlı sperm hiç yoktu.
doktorumuza gittik bu değerler çok düşük bu şekilde olmaz anlamına getirdi,tabi biz bu arada hem doktoru dinliyoruz hemde moralman dipteyiz.Ama siz şanlısınız bu zamanda tedavi şekilleri çok dedi,bu zamanda insanların %99 unun çocuğu oluyor %1 ise Allah nasip etmez ise dedi.
ve bizi anlıyacağınız tüp bebeğe yönlendirdi.
Eşim kendine baktırma kararı aldı ve doppler falan derken varikosel tespit edildi.
sonra ben özel hastaneye gidicem dedi ve ve teşhis doğru çıktı.
doktorla konuştuktan sonra acilen ameliyat kararı aldık.mikrocerrahi yöntemi ile ameliyat oldu
doktorumuz doruk tıp merkezinde Dr Cevdet Karataş,başarılı bir ameliyat geçirmiş eşim.
hemen bir şey kullanmadık sonradan eşimin araştırmaları ile bir sürü şey kullandı, doktorumuzda hiçbir ilaç vermemişti
19-12-2013 ameliyat tarihimiz ve üzerinden 4 ay geçmişti Allah cc hala nasip etmemişti.
ve tekrar test verdik sonuçlar 4 ayda 12 milyondan 35 milyona çıkmış,ileri hızlı hareket oluşmuş ama morfoloji hala aynı idi.
Biz yinede buna sevinmiştik,eşim hala bazı şeyleri kullanıyordu.
7 aya girmiştik ameliyat olalı be ven tüplerim açık mı kapalı mı diye rahim filmi çektirecektim.
sabah stres ile uyandık ve ayaklarımız gitmiyordu hastaneye ve rahim filmi çektirdik.
tam odadan çıkacak iken eşim girdi açıkmış tüplerim dedim ve birbirimize bakarak gözlermiz doldu sarıldık.
Ve ramazan ayı başlamıştı ve Yüce Allah ımın büyük mucizesinin haberini aldık ve hamileydim!
sahur vakti öğrendik tesi yanlış görüyorum zannettim eşimi çağırdım ama doğruydu.
şu an 8 hafta 4 günlük hamileyim.
Allah herkeze sizlerede en kısa zamanda nasip etsin inşallah.
çok zor günler ama moralli olmak zorundasınız.
ve son olarak rahim filmi sadece bir deney değil bana göre,bir anlamda tedavi şekli,tıkanık olan kılcak yerlerin o yağlı sıvı ile geçişi kolaylaştırdığı söyleniyor.
En çok yapacağınız şey dua etmek.
KUN FE YEKUN ''OL DER VE OLUR''
ALLAH a emenet olun...