- 8 Temmuz 2012
- 2.612
- 3.844
- 133
- Konu Sahibi inceldigiyer
-
ne dememizi bekliyorsunuz .. iyi kusmalar dileyelim ozaman, bu yoruma baska cevap bulamadimda :)
Bayramlik alalim diye aramasını mı bekliyorsunuz ben mi yanlış anladım ? Muhtemelen siz ariycaksiniz. Kaynananizin yerinde olsam ve o niyetle aradiginizi sezsem telefonu direk yüzünüze kapatirdim. Bu kadar da net bir insanım
Evet tam baslikta bahsettim gibiyim kayinvalidem icin[nisanliyim]
nisanlim 2 aydir yurtdisinda oncedende uzakta calisiyordu onceden her kandil arardim ama artik kv kendinden soguttugu icin aramadim 3 aydir falan hiiiic konusmadik, o zaten bu gune kadar hic aramamistir beni
Herneyse annem dir dir ediyor bu nasil is, nisanli kizsin sonucta insan arayip sorar laftada olsa der, sorar bayramlik alalim veya goruselim vs diye
Benim kayinvalidemde nerde o dusunce.. simdi mecburen bayramda bayram kutlamak icin arayacagim ama hic arayasim yok onu
Diyenler olacak ne gerek var diye evet onun bir copune kalmadim ama bu bir hatir ve cevremde nisanli arkadaslarim kuzenlerim var onlarin kayinvalidelerini gorunce bozuluyorum tabiki
Konuyu acmak istedim sizinle konusup kayinvalideyi cekistirmek istedim :) boyle iste kizlar annem bir yandan dir dir ediyor cunku halamin kizida nisanli kayinvalidesi dunyalari serdi ayaklarinin altina o derecebizde bir kuru selam yok
siz ne diyorsunuz bu konuda?
Kırıcı bir üslup kullandiysam konu sahibi basta olmak uzere rahatsiz olan herkesten özür dilerim. Bu kadar kibar ve sakin bir sekilde beni uyardiginiz icinde size tesekkur ederim. Oncelikle elbetteki kimsenin adetini,gelenek ve göreneklerini eleştirmek,dalgaya almak benim haddim değil. Ki bizde de vardır bu adetler. Sadece doğuya veya belli bölgelere özgü değil.Benim o yorumu yapmama sebep olan nokta konu sahibinin hiç bir kandilde,özel günde aramayip bayramda kıyafet filan alınacak dusuncesiyle aramak istemesi oldu. Konuyu 2 3 kez okudum her seferinde de bunu anladim. Burda annelerimizi kendimizi savunuyoruz ama yorum yaparkende net olmak lazım. Tamam gelenek görenek olabilir fakat durup durupta bayramda aranmaz. Aranmamali. Kim olursa olsun bu tarz çıkar ilişkisi sezersem ben rahatsız olurum şahsen ya. Gelenek olabilir ama hiç bir özel günde aramamissin bayramda kıyafet al diye göze sokularakta aranmaz. Haksız miyim ? Ha konu sahibi öyle bir şeyin olmadığını söyledi. Mevzu kapandı gitti. Yanlış anlaşılma olmus. Yoksa ben kötü niyetle söylemedim.Nişanlı kıza kayınvalidesinin ve nişanlısının bayramlık alması bizdede adettendir.Ve o bayramlık bu kişilerce alınmazsa,kızın üstüne titrenmediği düşünülüp ''istenmiyordur bence o kız gelin olarak'' a kadar varır.Çok kırmızı çizgileriniz var yorumlarınızda hep bunu gördüm.Fakat ben bir Bitlis'li olarak söyleyebilirimki,bizde ve çevre illerdede bu bi gelenektir.Kurban bayramındada nişanlı ailenin kız tarafına ''koç'' götürmesi gereklidir.Yapılmadığı takdirde aynı şeyler yine.Ben sizin bu tarz düşünmenizi anlayışla karşılıyorum.Sizdende aynı tavrı bekliyorum bilmiyorum hatamı ediyorum.Böyle bir beklentiye girerek ''Rezillik'' yapmış olmuyoruz biz evlenicek kızlar olarak.Bunlar bizim gerekliliklerimizdir.Bişey daha eklemek istiyorum,dikkat ederseniz konuyu açan ben değilim.Konu sahibi başka bir arkadaşımız.Ben sadece yorumcuyum şuan.Yinede söylediğiniz şeyden hoşlanmadım.Bunu sanki açgözlülükmüş gibi dayatmışsınız ne yazıkki.Alakası bile yok.Ben nişanlanıp evleniceğim zamanda aynı şeyleri bekleyeceğim.Halbuki bu yaşıma kadar kendi bayramlığı kendi ailem aldı yada ben aldım değilmi? Yani muhtaç olmaktanda değil,açgözlülüktende değil,görmemişliktende değil.Üslubunuz çok yanlış o yüzden.Bizde aksi düşünülemez bir gelenektir.Ve yaşınızı,çocuğunuz olup olmadığını bilmiyorum.Ama ileride bir oğlunuz olur ve geleneklerinde bizdeki gibi bu derece net çizgiler olan bir kızı severse,telefonu suratına kapatabileceğinizi pek sanmıyorum.Ortada kendi evladınız ve evladınızın sevdiği kız olacak sonuçta.Sadece belirtmek istedim.Teşekkürler.
Kırıcı bir üslup kullandiysam konu sahibi basta olmak uzere rahatsiz olan herkesten özür dilerim. Bu kadar kibar ve sakin bir sekilde beni uyardiginiz icinde size tesekkur ederim. Oncelikle elbetteki kimsenin adetini,gelenek ve göreneklerini eleştirmek,dalgaya almak benim haddim değil. Ki bizde de vardır bu adetler. Sadece doğuya veya belli bölgelere özgü değil.Benim o yorumu yapmama sebep olan nokta konu sahibinin hiç bir kandilde,özel günde aramayip bayramda kıyafet filan alınacak dusuncesiyle aramak istemesi oldu. Konuyu 2 3 kez okudum her seferinde de bunu anladim. Burda annelerimizi kendimizi savunuyoruz ama yorum yaparkende net olmak lazım. Tamam gelenek görenek olabilir fakat durup durupta bayramda aranmaz. Aranmamali. Kim olursa olsun bu tarz çıkar ilişkisi sezersem ben rahatsız olurum şahsen ya. Gelenek olabilir ama hiç bir özel günde aramamissin bayramda kıyafet al diye göze sokularakta aranmaz. Haksız miyim ? Ha konu sahibi öyle bir şeyin olmadığını söyledi. Mevzu kapandı gitti. Yanlış anlaşılma olmus. Yoksa ben kötü niyetle söylemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?