Varoluşsal sancılar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.298
1.570
133
34
Merhaba arkadaşlar.Varoluşsal sancılar çekiyorum.Hayatımın anlamını sorguluyorum.Nerden geldik nereye gideceğiz.Ebedi hayat diye bir şey var mı vs..Konuyu dine getirmek değil maksadım..O yüzden uzun uzun yazmayacağım.Özelden benzer problemleri olanlar bunu nasıl aştılarsa bana yardımcı olabilirler mi?
Lütfen yargılamayın,çünkü gerçekten araştırmak öğrenmek istiyorum.

Tam olarak bu noktadaydım ama hayatta vazgeçmeye doğru evrilmiş ölüp ebediyen uyumak isteği üstün basıyor kendimi yaşamaya ikna etmeye çabalıyorum

Tam olarak bu noktadaydım ama hayatta vazgeçmeye doğru evrilmiş ölüp ebediyen uyumak isteği üstün basıyor kendimi yaşamaya ikna etmeye çabalıyorum

Nihai son bu zaten nedir bu acele

Merhaba arkadaşlar.Varoluşsal sancılar çekiyorum.Hayatımın anlamını sorguluyorum.Nerden geldik nereye gideceğiz.Ebedi hayat diye bir şey var mı vs..Konuyu dine getirmek değil maksadım..O yüzden uzun uzun yazmayacağım.Özelden benzer problemleri olanlar bunu nasıl aştılarsa bana yardımcı olabilirler mi?

Her durumda belirsizlik var düşünüp varılacak bir yer değil yürüyüp varacağız bilimsel olarak Büyük küçük hedefler belirle bu felsefik düşünce sistemin çık önce , başta bilimsel olarak yaklaş karbon14 den gir sicim teorisinden çık zaten orda felsefecilere varacaksın

Herkes hayatının bir döneminde bu düşüncelere kapılır. Dinde koşulsuz teslimiyet var yani araştırabileceğiniz bir alan değil, bilimsel olarak araştırabilirsiniz onu da kitapçılarda sayısız evrim ve varoluşla alakalı kitaplar var onlara bakabilirsiniz.

Evrendeki tek canlılar bizler değiliz dünya da tek canlının da biz olmadığımız gibi.
Ruhlarımız dünya bile kurulmadan önce yaratıldı. Her ruh vakti gelince bir bedende hayat buldu.
Maddesel her şeyin bir sonu vardır. Sandalye, pencere, binalar canlılar mutlak bir son hepimiz için yazılmıştır.
Varoluş nedeni için sebep bulmak ya da bulmaya çalışmak çok doğru gelmiyor bana. Çünkü sebep vakti geldiğinde bir şekilde gerçekleşiyor olacak olan.
Sen kendini bunun dışında bile görsen fark etmeden içine çekiliyorsun.
Vicdanen, ahlaken en güzel ve temiz şekilde yaşamak gerekiyor aslında.
Zaman sonsuz, dünya kaynaklarına bile ömür biçilmiş ona bir son yazılmışken ebedi düşünmek akıl sağlını yorucu ve zorlayıcı.
O yüzden çok takılmamanızı tavsiye ederim.

Kuranı Kerimin mealini okuyun size tavsiyem. Hatta 3 kez baştan sona okuyun. Aklınıza takılan her şeyi orda bulursunuz. Anlamadığınız konular olursa ayetlerde tefsirine bakın. İmamı Gazali kitapları okuyun. Özellikle KİMYAYI SAADET ve İHYAYI ULUMİDDİN kitaplarını mutlaka okuyun bence
Lütfen yargılamayın,çünkü gerçekten araştırmak öğrenmek istiyoru

madem öğrenmek istiyorsun oku bence
din kitaplarını oku
bilim kitaplarını oku
felsefe kitaplarını oku
mesela evrenin ucuna yolculuk isimli belgeseli izleyebilirsin bende bir çığır açmıştı :)
saphiens kitabı da benim için önemli bir kitap
ben kendi hayatımın anlamının ne olduğunu bir gece çıplak gözlerimle samanyolunu görünce anladım. benim için çok ilginç ve dönüm noktası sayabileceğim bir deneyimdi.
umarım sen de kendini tatmin edecek yanıtlara ulaşırsın.
sorgulanmamış hayat yaşamaya değmez demiş sokrates.

Yaratıcıya sorun, kim olduğunu. Çünkü O iyidir ve sizinle iletişim kurmak istiyor. O bir din vermedi, sınamak için de yaratmadı.

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) okuyabilirsiniz. Uygulama olarak da mevcut, ücretsiz olarak okuyabilirsiniz. Bütün taşlar yerine oturacaktır.

Ama Tanrınız RAB'bi arayacaksınız. Bütün yüreğinizle, bütün canınızla ararsanız, O'nu bulacaksınız.
(Yasa'nın Tekrarı 4:29)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X