vasıfsız ve mutsuz :(

aristotoles

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2014
40
29
88
27
İstanbul
21 yaşındayım. Lise mezunuyum. Tam 3 senedir üniversite sınavlarına giriyorum. Ama istediğim bölüm olmuyor çünkü çalışmadan giriyorum sınavlara. Ailem kac defa deshaneye gönderdi boş boş gelip gittim. Hocalardan arkadaslardan çekindim. Anlayamadıgımı soramadım hep değersiz bir insan olarak gördüm kendimi. Bu sene için kararlıydım cok çalısıp gereken ozenı gostericektim ama hayatta bazı şeyler ters gidebiliyor yakın buldugum insanların saglık sorunları beni epey yıprattı, zor bir doneme soktu..Geçmişi bir kenara bırakıp, geçmişteki hataları yanlısları bir kenara atıp yoluma bakmak istıyorum. Part time iş bulup çalısmayı düşünüyorum. Kendi masraflarımı kendım karsılamak belki dershane için para biriktirmek gibi. Ya da temelimde çok yok acaba ogrenciden ozel ders mi alsam? yardımcı olabilecek fikir verebilecek varmı? Artık kendi ayaklarımın uzerinde durup birseyleri basarmak istiyorum.
Yardım alabileceğim hiçbir arkadaşım yok.
part time iş nasıl bulunur bu konuda da fikir verebilecek arkadaslar,ablalar varsa çok sevinirim.

3 senedir hazırlanıp dershaneye gidip hâlâ temelim yok demeniz cok tuhaf. Sinav anı stresten yapamasanız anlarim ama temel yoksa sorunun kaynağına inin. Dersleri algılamıyor musunuz yoksa çalışmıyor musunuz?
dersleri anlıyorum fakat kendime başaracağıma dair güvenim yok herhalde. Bu sebeplede çalısmıyorum. Çalısıp anlamasam bile algılayamadıgımı görmek istiyorum.

Birşeyler başarmak sadece istemekle olmuyor maalesef.Birşeyleri eyleme geçirmek lazım ancak siz isteme kısmında kalıyorsunuz gibi.Hiç çabalamamışsınız seneleriniz boşa geçmiş resmen.Sorumluluk sahibi değilsiniz bana göre.
Evet dediklerinize katılıyorum. Bu durumdan kendimi kurtarmak istiyorum artık

21 yaşındayım. Lise mezunuyum. Tam 3 senedir üniversite sınavlarına giriyorum. Ama istediğim bölüm olmuyor çünkü çalışmadan giriyorum sınavlara. Ailem kac defa deshaneye gönderdi boş boş gelip gittim. Hocalardan arkadaslardan çekindim. Anlayamadıgımı soramadım hep değersiz bir insan olarak gördüm kendimi. Bu sene için kararlıydım cok çalısıp gereken ozenı gostericektim ama hayatta bazı şeyler ters gidebiliyor yakın buldugum insanların saglık sorunları beni epey yıprattı, zor bir doneme soktu..Geçmişi bir kenara bırakıp, geçmişteki hataları yanlısları bir kenara atıp yoluma bakmak istıyorum. Part time iş bulup çalısmayı düşünüyorum. Kendi masraflarımı kendım karsılamak belki dershane için para biriktirmek gibi. Ya da temelimde çok yok acaba ogrenciden ozel ders mi alsam? yardımcı olabilecek fikir verebilecek varmı? Artık kendi ayaklarımın uzerinde durup birseyleri basarmak istiyorum.
Yardım alabileceğim hiçbir arkadaşım yok.
part time iş nasıl bulunur bu konuda da fikir verebilecek arkadaslar,ablalar varsa çok sevinirim.

Hangi bölüm istiyorsunuz?
Ailenize üzüldüm açıkçası. Kaç sene dershaneye göndererek nasıl masraf yapmışlar kimbilir. Boş boş gelip gittim diyorsunuz bir de.

Bence bir an evvel işe girin. Part time olmasın. Full time olsun ve orada iyice tecrübe kazanın. 10 sene sonra 31 yaşına geldiğinizde ve iş yeri değiştirmek istediğinizde en azından “10 senelik tecrübem var, alanıma hakimim” diyebilin.

Özel ders, yeniden sınav vs. Zaman kaybı. Kafanız basmıyor demek. Zaten ortalık üniversite mezunu işsizlerle dolu. Üniversite kazanmış olayım diye, sırf okumuş olayım diye abidik gubidik şehirlerde saçma sapan bölümler bitireceğinize ve bir dünya masraf daha yapacağınıza şimdiden bir işe girmeye ve o işte sebat edip ilerlemeye çalışın.

3 senede dersleri anlamasanız bile, dershanede ne, nasıl öğretiliyor, nasıl kaynaklardan ne şekilde faydalanıyor gibi ipuçlarını anlamış olmanız gerekir. Yani bir sene daha dershaneye bel bağlamak yerine, evde kampa girip, kendiniz hazırlanabilirsiniz. Yetersiz olduğunuz konularda, özel ders alabilirsiniz.

Özgüven probleminiz için yardım alma şansınız var mı? Bunun sosyal hayatınızı etkilemesini anlarım. Ama mesela yakın bulduğunuz insanların sağlık sorunları, koskoca bir sene kaybetmenize nasıl sebep oluyor? Bu kadar büyük yıkımlara sebep oluyorsa, önce psikolojinizin düzelmesi gerekiyor. Çünkü dediğiniz gibi bazen bazı şeyler ters gidebiliyor. Bu sene de aksiliklerle karşılaşabilirsiniz. Allah korusun ama hayat bu.

Ailenize üzüldüm açıkçası. Kaç sene dershaneye göndererek nasıl masraf yapmışlar kimbilir. Boş boş gelip gittim diyorsunuz bir de.

Bence bir an evvel işe girin. Part time olmasın. Full time olsun ve orada iyice tecrübe kazanın. 10 sene sonra 31 yaşına geldiğinizde ve iş yeri değiştirmek istediğinizde en azından “10 senelik tecrübem var, alanıma hakimim” diyebilin.

Özel ders, yeniden sınav vs. Zaman kaybı. Kafanız basmıyor demek. Zaten ortalık üniversite mezunu işsizlerle dolu. Üniversite kazanmış olayım diye, sırf okumuş olayım diye abidik gubidik şehirlerde saçma sapan bölümler bitireceğinize ve bir dünya masraf daha yapacağınıza şimdiden bir işe girmeye ve o işte sebat edip ilerlemeye çalışın.
Dershaneye sadece 1 yıl tam gittim.Bir kaç defa girişimim oldu başlamdan bıraktım. Diğer yıllar evde hazırlandım. Okumak istiyorum. Öneriniz için teşekkür ederim

Çok saçma bir işe girse ne olcak ki en fazla kasiyer.

3 senede dersleri anlamasanız bile, dershanede ne, nasıl öğretiliyor, nasıl kaynaklardan ne şekilde faydalanıyor gibi ipuçlarını anlamış olmanız gerekir. Yani bir sene daha dershaneye bel bağlamak yerine, evde kampa girip, kendiniz hazırlanabilirsiniz. Yetersiz olduğunuz konularda, özel ders alabilirsiniz.

Özgüven probleminiz için yardım alma şansınız var mı? Bunun sosyal hayatınızı etkilemesini anlarım. Ama mesela yakın bulduğunuz insanların sağlık sorunları, koskoca bir sene kaybetmenize nasıl sebep oluyor? Bu kadar büyük yıkımlara sebep oluyorsa, önce psikolojinizin düzelmesi gerekiyor. Çünkü dediğiniz gibi bazen bazı şeyler ters gidebiliyor. Bu sene de aksiliklerle karşılaşabilirsiniz. Allah korusun ama hayat bu.
Evet dershane olmayadabilir. Ama bir yardım mutlaka almam gerekiyor.

Çok saçma bir işe girse ne olcak ki en fazla kasiyer.

Satış görevlisi olsun. İyice öğrenince departman sorumlusu olsun.
İngilizce öğrensin, gitsin Chanel’de satış elemanı olsun.
Kasiyerlikten yükselsin mağaza müdürü olsun.

Pek saçma değil. Aklını kullansın.

Bu özgüvenle alakalı bir sorun değil, bence canınız çalışmak istemiyor. Aileniz dershaneye bile yollamış hemde üç kere! Benim babam, kazanmak isteyen evde çalışır kazanır vermem dershaneye para, demişti. Akşam evde kavga gürültüden çalışamadığım için alarm kurup gece herkes uyuyunca kalkar soru çözerdim. Okulada uykusuz giderdim ama ordada boş durmazdım. Çünkü kendimi kurtarmak için çalışmalıydım. Hatta hiç unutmam, babamdan soru bankası istemiştim, çok pahalı gelmiş almamış, erkek kardeşime matematik çalışma kitabı almış sadece.

Dershaneye sadece 1 yıl tam gittim.Bir kaç defa girişimim oldu başlamdan bıraktım. Diğer yıllar evde hazırlandım. Okumak istiyorum. Öneriniz için teşekkür ederim
Sen hiç karamsarlığa kapilma. Kendine bir hedef belirle. Part time işini kafandan çıkar at. Aç YouTube ve en baştan defter tutarak konulara calis. Dershane çok gereksiz gerçekten. Temelim yok diyorsun. Temel sorununu internetten de çok rahat cozersin çünkü artık o kadar çok ders videosu var ki... Yapamadığın soruları atmak için de kunduz diye bir program var aylık 30-50 TL civarı ona üye ol. Anında ayrıntılı şekilde çözüyorlar. Ama dediğim gibi gelecek seneki sınava kadar para kazanma vs. düşünmeden sadece dersleri düşünerek yipranmadan ama düzenli şekilde çalış ve sonraki yıl istediğin bölümü oku. Asla hayallerinden vazgeçme. Gir ise çalış diyen cahilce önerilere de kendini kapat.

İyi hoş diyorsunuz da o işler oyle kolay değil malesef hanımefendi. İnsanın etini kemiğini sömürüyorlar. Yüksek yerlere çıkmak için hep bir torpil, birilerinin poposunu kaldırıp yalakalıktan geçiyor.. Hiç bana göre şeyler değil bunlar. Torpil ve adam kayırmakla bir yere gelmektense vasıfsız olmaya devam ederim. Ayrıca ben size okumak istiyorum geçmişi bıraktım yeni bir yol arıyorum diyorum sizin bana ısrarla söylediğiniz şeye bakın

Bir insan istemediği bir şeyde nasil mutlu olsun ki? Sırf hayatimizi idame ettirebilmek için mutsuz sıkıcı bir hayat seçmek ilk yol değil bence. Daha 21 yasinda ve istekle üretken olabileceği bir meslek sahibi olma şansı varken buna yönelmesi sizce de yanlış değil mi?

İyi hoş diyorsunuz da o işler oyle kolay değil malesef hanımefendi. İnsanın etini kemiğini sömürüyorlar. Yüksek yerlere çıkmak için hep bir torpil, birilerinin poposunu kaldırıp yalakalıktan geçiyor.. Hiç bana göre şeyler değil bunlar. Torpil ve adam kayırmakla bir yere gelmektense vasıfsız olmaya devam ederim. Ayrıca ben size okumak istiyorum geçmişi bıraktım yeni bir yol arıyorum diyorum sizin bana ısrarla söylediğiniz şeye bakın

Ben de 2 defadır size ne okumak istediğinizi, hangi mesleği hedeflediğinizi soruyorum ama cevap alamıyorum.

Üçüncüyü sormama gerek var mı?

Bu hayatta bir hedefiniz yok gibi geliyor.

sana kendimden örnek vereyim 2 yıllık okudum mezun oldum. 9 senedir özel sektördeyim bizim için önemli olan şey tecrübe işçi alımlarını ben seçiyorum çoğu 4 yıllık mezun mühendislik doktora yapmış yok bilmem kaç dil biliyor falan ama ben seçiyorum. kendi çaban ve çalışmanla mühendisten mimardan daha yüksek maaş alabilirsin. daha da yükselebilirsin. herkes üniversite okumak zorunda değil.

Back
X