vasıfsız ve mutsuz :(

İnternet varken bu devirde dershaneye gidilmez. ben evde ekstra bir sene hazırlandım kendi kendime internetten çalışarak. sonuç rahatlıkla tıp fakültesi kazanacak puan aldım. tabi tercihim tıp olmadı kıyas yapabilin diye söyledim. yani demem o ki azcık gayret sorununuzu çözer. kolay gelsin
yapamadıgınız soruları anlayamadıgınız yerleri kime sordunuz evde

Hayatta azimle çalışmadan bir yere girilmiyor. Hadi bir gayretle sınavı kazandınız diyelim. Sonrası için bu durum ve tavrınız sizi bir adım daha öteye taşımaz. Üniversite kazanmakla bitmiyor her şey. Uniyi kazandiniz, ise.girmek için belli başlı kriterlere sahip olup diğerlerinden sıyrılmak, kpss veya kariyer sınavlarını geçmek, yazılı sözlü mülakatlardan geçmek ve daha birsuru şey için azim ve disiplin gerekiyor.
Benim size tavsiyem öncelikle psikolojik manada bir danışmanlık hizmeti alın. Mesela dershanenizin rehmerlikcisi ile bir plan ve yol cizin. Ne istediğinizi ve gerçek hayattaki karşılığını belirleyip sağlam adımlar atın.
Çalışma hayatına girmeniz sizin için iyi olabilir. Ben liseden mezun olduğum sene hayatı tanımak adına bir yerde ise girdim ve okulu kazandığımda binlerce kez şükrettim. Siz de çalışarak hem disiplinli olmayı öğrenir hem de maddi anlamla hedeflerinize destek olursunuz.

İşe girip açıktan bir fakülte bitirebilirsiniz. Yada part time çalışarak özel bir üniversitede belirli bir burs oranı kazanıp okuyabilirsiniz.

yapamadıgınız soruları anlayamadıgınız yerleri kime sordunuz evde
hep çözümlü, içinde cd si olan, videolu anlatımı olan kitaplar aldım onlardan öğrendim. en olmadı üniversiteye iyi derecelerle giden arkadaşlarıma mesaj attım soruları onlar yardım etti. bu süreçte bir defa özel ders aldım matematikten ve sınava sadece haftalar vardı. 4 saat falandı özel ders ve çözülemeyen bütün sorularımı da orada sordum kafam rahat etti. ama çok çalıştım çok. çalıştıktan sonra o soruları soracak bir mecra mutlaka bulursunuz gerekirse sosyal medyadan soru çözümü gruplarına katılın onlardan da faydalanmıştım ben

21 yaşındayım. Lise mezunuyum. Tam 3 senedir üniversite sınavlarına giriyorum. Ama istediğim bölüm olmuyor çünkü çalışmadan giriyorum sınavlara. Ailem kac defa deshaneye gönderdi boş boş gelip gittim. Hocalardan arkadaslardan çekindim. Anlayamadıgımı soramadım hep değersiz bir insan olarak gördüm kendimi. Bu sene için kararlıydım cok çalısıp gereken ozenı gostericektim ama hayatta bazı şeyler ters gidebiliyor yakın buldugum insanların saglık sorunları beni epey yıprattı, zor bir doneme soktu..Geçmişi bir kenara bırakıp, geçmişteki hataları yanlısları bir kenara atıp yoluma bakmak istıyorum. Part time iş bulup çalısmayı düşünüyorum. Kendi masraflarımı kendım karsılamak belki dershane için para biriktirmek gibi. Ya da temelimde çok yok acaba ogrenciden ozel ders mi alsam? yardımcı olabilecek fikir verebilecek varmı? Artık kendi ayaklarımın uzerinde durup birseyleri basarmak istiyorum.
Yardım alabileceğim hiçbir arkadaşım yok.
part time iş nasıl bulunur bu konuda da fikir verebilecek arkadaslar,ablalar varsa çok sevinirim.
1. AÖF önlisans - Laborant ve Veteriner Sağlık yazacaksın.
2. Açıktan onu iki yılda bitirip , aynı zamanda çalışıp para biriktireceksin.
3. DGS ile dört yıllığa tamamlayacaksın.
-DGS çok daha kolay bi sınav.
Bu adımları izlemeni tavsiye ederim bi ablan olarak :)

Ben seçiyorum, lafını ne kadar vurgulu söylemişsiniz. Dil bilmek, yüksek lisans yapmak sadece maaş için önemli değil, kültürel anlamda insana çok şey katıyor.
bizim ülkemizde ne yazık ki öyle değil evet katılıyorum kültürel anlamda dil bilmek eğitime katkıda bulunmak önemli tecrübenin önemini vurgulamak istedim.
pek çok insanla karşılaşıyoruz deneyim 0 eğitimi iyi dili iyi fakat kendini yetiştirme iş hayatını öğrenmeyi istemiyorlar.

bizim ülkemizde ne yazık ki öyle değil evet katılıyorum kültürel anlamda dil bilmek eğitime katkıda bulunmak önemli tecrübenin önemini vurgulamak istedim.
pek çok insanla karşılaşıyoruz deneyim 0 eğitimi iyi dili iyi fakat kendini yetiştirme iş hayatını öğrenmeyi istemiyorlar.
0 deneyimi olan biri is hayatını nasıl öğrenebilir? Ise girmeden deneyim kazanmak mümkünse bana da söyleyin lütfen

1. AÖF önlisans - Laborant ve Veteriner Sağlık yazacaksın.
2. Açıktan onu iki yılda bitirip , aynı zamanda çalışıp para biriktireceksin.
3. DGS ile dört yıllığa tamamlayacaksın.
-DGS çok daha kolay bi sınav.
Bu adımları izlemeni tavsiye ederim bi ablan olarak :)
2 yıl laborant ve veteriner saglık okuyup ardından dgs ile geçiş yapıp 5 yıllık bir bölümü bitirip toplamda 7 sene okumak ne kadar mantıklı olur. Dedeğiniz şeyi arastırmıstım bu şekilde olmuyor malesef :(

Ya şuan için üzülmen normal. Okuluu bi şekilde kazanırsın emin ol... ben de 3 sene sonra kazandım ama benimki yanlış tercihlerden oldu. Hem de güzel bi okulu kazanmıştım. Benim sınıfımda 30-40 yaşlarında insanlar da vardı. Okumanın yaşı yok.... ilk önce hangi bölümü istediğine karar ver. E zaten mantıken ilk sene kazandığın zaman da kpss vs sınavlar için açıkta kalırsan(umarım kalmazsın) aynı şartlara tekabül ediyor.
Şimdi şöyle düşün,en çok neyi istiyorsun? Ne kadar çaba harcıyorsun bunun için? Kaybettiğin yıllara değiyor mu? Şans seninle olsun :KK23:

Kusura bakmayın ama cevaplarınızdan çıkardığım kadarıyla çözüm odaklı değil, problem odaklisiniz.

Istediğiniz bölüm tıp olsa ya da ne bileyim çok iyi bir üniversitedeki mühendislik falan olsa anlayacağım. Veterinerlik gayet ortalama bir çalışmayla kazanılabilecek puanlara sahip. Hatta özel üniversitedekilere neredeyse çalışmadan bile girip kazanabilirsiniz.

Öğretmenim ben. Hem çalışıp hem derslere odaklanmak çok zor, iyi bir bölüm istiyorsan her şeyinle çalışacaksın. O zaman git dershaneye. Yoksa bizi gibi sürüneceksin. Yalanı yok daha 21 yaşındasın, ben 30 yaşındayım, ilk girişte kazandım sınavı bursla okudum ne değişti, işsizlik, mutsuzluk böyle gidiyor hayat. İş bulamayacağın bölümü okumaktan bir şey çıkmaz. hem abla hem öğretmen tavsiyesi sana. Milyonlarca üniversite mezunu kasiyer var. Üstelik her işin devlet garantisi yok, bugün varsa yarın yok. Özel sektörde herkesin canını okuyorlar sadece kasiyerlerin değil.

Arkadaşlar yazmış tekrarlamayayım üniversite mezunu işsiz olacağına gır bir aşçının yanına birkaç seneye öğren işi. Pastanelerde, otellerde her yerde iş bulursun. Sonrasında biriktir paranı git yurt dışına, iki yıllık aşcılık eğitimi ile el üstüne tutulursun bu ülkede.

Öğretmenim ben. Hem çalışıp hem derslere odaklanmak çok zor, iyi bir bölüm istiyorsan her şeyinle çalışacaksın. Yoksa bizi gibi sürüneceksin. Yalanı yok daha 21 yaşındasın, ben 30 yaşındayım, ilk girişte kazandım sınavı bursla okudum ne değişti, işsizlik, mutsuzluk böyle gidiyor hayat. İş bulamayacağın bölümü okumaktan bir şey çıkmaz. hem abla hem öğretmen tavsiyesi sana

Arkadaşlar yazmış tekrarlamayayım üniversite mezunu işsiz olacağına gır bir aşçının yanına birkaç seneye öğren işi. Pastanelerde, otellerde her yerde iş bulursun.
Bence iş bulunmayacak bölüm diye bir şey yok. Kısının kendisinde bitiyor olay.
Unide pazarlama dersimize giren hocam Urdu Dili mezunu, gitmiş pazarlama masteri falan yapmış.
Kadın Koç'ta, Yeditepe'de falan ders veriyor, üst düzey şirketlerde çalışıyordu. Bayağı alanında aranan birisiydi.
Normalde biri gelip Urdu Dili okuyorum dese ne mana ayol deli mi ne deriz muhtemelen ve issiz kalacagina kesin gözle bakarız.

Ya şuan için üzülmen normal. Okuluu bi şekilde kazanırsın emin ol... ben de 3 sene sonra kazandım ama benimki yanlış tercihlerden oldu. Hem de güzel bi okulu kazanmıştım. Benim sınıfımda 30-40 yaşlarında insanlar da vardı. Okumanın yaşı yok.... ilk önce hangi bölümü istediğine karar ver. E zaten mantıken ilk sene kazandığın zaman da kpss vs sınavlar için açıkta kalırsan(umarım kalmazsın) aynı şartlara tekabül ediyor.
Şimdi şöyle düşün,en çok neyi istiyorsun? Ne kadar çaba harcıyorsun bunun için? Kaybettiğin yıllara değiyor mu? Şans seninle olsun :KK23:
Ne kadar güzel bir yorum.. teşekkür ediyorum. Herkesin yanlışları vardır hayatta. Burda resmen insanı yuhluyorlar hor görüyorlar... Yardım edicem derken insanlara bilmişlik taslayıp kalp kırıyorlar anca... Yaptıgım hatayı sankı ben bilmiyormusum pişman değilim gibi yüze vurmalar falan.. Az naif olsalar ne olacak sanki.. Tekrar teşekkürler:)

Bence iş bulunmayacak bölüm diye bir şey yok. Kısının kendisinde bitiyor olay.
Unide pazarlama dersimize giren hocam Urdu Dili mezunu, gitmiş pazarlama masteri falan yapmış.
Kadın Koç'ta, Yeditepe'de falan ders veriyor, üst düzey şirketlerde çalışıyordu. Bayağı alanında aranan birisiydi.
Normalde biri gelip Urdu Dili okuyorum dese ne mana ayol deli mi ne deriz muhtemelen ve issiz kalacagina kesin gözle bakarız.
Katılmıyorum. Kendin söyledin, pazarlama masterı yapmış. Alanında çalışmıyor ki. Pazarlama alanında çalışıyor.

Bence sizin tembellik sorununuz var, bunu çözmeniz için ise çalışmanız gerek, sadece üni için değil bişeyler istiyorsanız çalışmanız gerek başka yolu yok

Kusura bakmayın ama cevaplarınızdan çıkardığım kadarıyla çözüm odaklı değil, problem odaklisiniz.

Istediğiniz bölüm tıp olsa ya da ne bileyim çok iyi bir üniversitedeki mühendislik falan olsa anlayacağım. Veterinerlik gayet ortalama bir çalışmayla kazanılabilecek puanlara sahip. Hatta özel üniversitedekilere neredeyse çalışmadan bile girip kazanabilirsiniz.
evet efendim ben zaten aksi birşey soylemedim ki? ortalama bir çalışma hayatım bile olmadı bu zamana kadar... ozelde okumak istemiyorum. tercih meselesi.

Katılmıyorum. Kendin söyledin, pazarlama masterı yapmış. Alanında çalışmıyor ki. Pazarlama alanında çalışıyor.
Tamam da isletme, pazarlama okumuş etmiş masterı yapmış dolu insan var.
Yine aralarında parlaması, kendisinde bitiyor.

3 senedir hazırlanıp dershaneye gidip hâlâ temelim yok demeniz cok tuhaf. Sinav anı stresten yapamasanız anlarim ama temel yoksa sorunun kaynağına inin. Dersleri algılamıyor musunuz yoksa çalışmıyor musunuz?
Neden tuhaf olsun ki temelin olmaması mesela bende kiz meslek mezunuyum ve lisede üniversite sınavına hazırlanan derse ait hiç bir ders görmedik bol bol oyuncak yaptık Malesef ki sınavda da oyuncak sormadılar bize. Geometrinin ne demek olduğunu dershanede öğrendim mesela

Back
X