Vasiyet iptali ve evden çıkma

Teşekkür ederim bilgi için. Eşim fevri davrandı şu an düzgün düşünemiyor sanırım. Biraz yatışmasını bekleyip hareket edeceğiz.

Olay boşanma davası değil. Miras olayı dağa değişik.
Öncelikle vasiyet olsa bile eşin saklı payı vardır. Dede tüm malı başkasına da verse eş ve çocuklar saklı paylarını alırlar. Bu cepte dursun.
Vasiyeti değiştirmiş olabilir mi acaba dede, diye düşündüm.
Vasiyet açılınca her şey ortaya çıkar.

Dedeniz vasiyet yazmış olabilir öldüğü zaman mal paylaşımı konusunda ama eşinin de tüm mallarda ortaklığı bulunuyor her ne kadar vasiyet olursa olsun. Bu konuda muhatabı da siz değil eşinizin babası öncelik onda siz babası verdiği için oturuyorsunuz. Tapular dedenin üzerneymiş eğer ki hayattayken sizin üzerinize yapsaydı o zaman hak iddia edemezdi ama şu an eşiniz sadece torun hayata olan eşinizin babası ile kadın arasında bu dava

Arkadaşlar ben kendimi ifade edemedim dava yok henüz. Eşim naif bir insandır. Gururu incindi. Kadın da sırf sinir etmek için çıkın dedi. Eşim aileden kadınl görüşen tek kişi belki de ona rağmen bunu yaptı. Kesinlikle kavgamız falan yok öncesinde kadınla. Açık açık uzunca da yazdım halbuki. Ben napmalıyım diye sordum. Evi dedesi babasına vermedi. Zaten oturduğumuz ev de vasiyete göre eşimin babasına düşen bir ev değildi. Ben kendi başımın çaresine bakacağım. Neyse teşekkürler herkese. Mune konuyu kapatabilir misiniz?

Hemen çıkmayın evden. Eşinizde iki lafa ne kadar gurur yapmış. Ortada bir miras işi varsa kadının demesiyle olmaz zaten o iş. Kadın da ne hızlıymış aç gözlü bekle biraz adamın toprağı kurusun. Herkes bir araya gelsin vasiyet okunsun. Kime ne düşüyorsa belli olsun kadının lafıyla boşa masraf yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…