- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
- Konu Sahibi cuytherock
-
Olay kira vermek vermekten ziyade gurur meselesi aslında. Oturduğunuz kadının evi olduğu bile belli değil. Apartmanda diğer kiracıya da çık diyebilir örneğin. Olay can acıtmak.Kadına kira vermeyi teklif edin eğer ev onunsa. En iyisi sizin bir avukata danışmanız gibi duruyor.
Olay kira vermek vermekten ziyade gurur meselesi aslında. Oturduğunuz kadının evi olduğu bile belli değil. Apartmanda diğer kiracıya da çık diyebilir örneğin. Olay can acıtmak.
Eşimin de gururu incindi dedesini çok severdi adını dedesinden almış. Eli ayağı titredi kadın bu apartman benim diyince. Belki hakkıdır ama 30yıldır oturduğun evden aileden olmayan biri çık diyince koydu ona.
Aileden biri değil derken kötü niyetli bir yaklaşımım yok. 70yaşında evlendi dedesi çocuklar eşi ile görüşmüyordu. Onlar açısından 50yıldır bizim dedikleri yerlere el giriyor.O kadın dedesi ile evliymiş sonuçta. Aileden biri değil gözü ile bakmayın. Kadın iyi niyetli değil kesinlikle o anlaşılıyor.
Tapuların tamamı dede adına.Tapu kimin adına?
Vasiyet noterden alındı ancak açılması için mahkemeye başvuruluyormuş hakim tüm hak sahiplerini çağırarak okuyacakmış. Henüz bu aşamadalar. Dede henüz 10gün önce vefat etti maalesef böyle şeylerle uğraşılmak zorunda kalındı.Vasiyet nerde .Belge varmı .Kadin haklı olabilir eger belge yoksa .Kanun bunu gerektirir .Dedeniz ne zaman öldü .Mal paylasımı oldumu
Kadının üzerine alınan bir ev var. O konu dışı zaten. Noterde yapılmış vasiyet.Anladığım kadarıyla sözlü bir vasiyetten bahsediyorsunuz ki bunun kanunen geçerliliği olmaz zaten. Cici babannenin de hepsini alma hakkı yok zaten.Yani devlet kime ne verirse öyle olur. Tabi dede bey üzerine yapmamışsa kadının. Yapmışsa da geçmiş olsun denilir ancak
Tapuların tamamı dede adına.
Vasiyet noterden alındı ancak açılması için mahkemeye başvuruluyormuş hakim tüm hak sahiplerini çağırarak okuyacakmış. Henüz bu aşamadalar. Dede henüz 10gün önce vefat etti maalesef böyle şeylerle uğraşılmak zorunda kalındı.
Aileden biri değil derken kötü niyetli bir yaklaşımım yok. 70yaşında evlendi dedesi çocuklar eşi ile görüşmüyordu. Onlar açısından 50yıldır bizim dedikleri yerlere el giriyor.
Ben şimdi başka eve mi tayimin çıktığı yere mi geçmeliyim onu bilmiyorum. Çünkü eşim hayatta durmaz bu evde.
Daha 3 ve 7 hayrını yapıp yeni dönmüştük eve. (3ü 7si yoktur polemiği olmasın bana bağlı değil) Ertesi gün damladı.Oha. Kadin ama da hizli cikti
Ben de öyle düşünüyorum zaten eşyalar iki taşınmayı kaldırmaz:/Anladım. Madem taşınacaksınız tayin olduğunuz yere gidin. Taşınmak da kolay değil. Bir sürü masraf, yorgunluk.
Allah gözünü doyursun dedenizin eti bir bedeninden ayrılsaydı bari 10 günlük ölünün arkasından bu ne hız,belliki 70 yaşındaki adamla malları için evlenmiş zaten,Daha 3 ve 7 hayrını yapıp yeni dönmüştük eve. (3ü 7si yoktur polemiği olmasın bana bağlı değil) Ertesi gün damladı.
15yıl birliktelerdi az bir süre değil tabi hakkı yok diyemem ama malların tamamına bu denli girmesi ve kadının tavrı çok can sıktı.Allah gözünü doyursun dedenizin eti bir bedeninden ayrılsaydı bari 10 günlük ölünün arkasından bu ne hız,belliki 70 yaşındaki adamla malları için evlenmiş zaten,
Ortada geçerli olup olmadığı net olmayan bir vasiyet ve yüklü miras var. Paylaşımda muhtemel bir anlaşmazlık olacak ve ihale usulü satılacak. En kötüsü de bu çünkü hatırası var hepsinin. Çocuklar satmak istemiyordu ama eş satmak isterse satılacakmış kanun gereği. Maddi değer yüksek olduğundan tüm malları kardeşlerin alması zor. Belki birkaçı...İyi de bu bayanin rahmetlinin eşi olmasi tüm malların ona kalacağı anlamına gelmiyor ki!!Sonuçta evlatlar da mirastan payına düşeni alacaklar,resmi süreci baslatsin evlatları,herkes malına kavuşur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?