• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vatandaşla birebir muhatap olan bayanlar lütfen yardım ..

Öyle memurlar da var ki çay çorba muhabbetinden yerine gelmiyo, millet kuyruk bekliyo
Bu tarz memurlar yüzünden aslında vatandaş artık bıkmış durumda
Sen yenisin, işini iyi yapıyosun vs. bunu görmeden bunların hepsi böyle nasılsa kanısıyla da ön yargılı olunabiliyo maalesef

Aynen kariliyorum .
Geçenlerde bankaya gittim sabah zira bekle bekle öğle arasına girdi banka 2 de sora bana ancak geldi .
Bayan içeri gidip geliyor .
Üstüne bir de beni terslemeye kalkuyor terbiyesiz .
Öyle sinir oldum ki .
Şikayet etmedim diye üzülüyorum hala .
Eğer durumumuz varsa is değiştirin .

Böyle vatandaşla karşılaştığımda alttan almaya çalışıyorum ben de ama bazen gerçekten çileden çıkarıyorlar.
İnsanlar hakikaten bağırıp çağıran, hakaret eden memurlara alışmış iyi davranan memurları görünce onlar kötü davranıyorlar.

Benim yaklaşımım " amca ben seni neden yormak isteyeyim babam yaşındasın senin işin üst katta veya teyze seni yormamak ve uğraştırmamak için üst kata çık diyorum sen laf ediyorsun yaptığın ayıp gibi şeyler söyleyip vicdanlarına dokunmaya çalışıyorum :52:

Ama bazen insanlarımız çok cahil gerçekten. İnsanı yaptığı işten nefret ettiriyorlar.

beni sinir eden birkaç mevzu var bu durumlarda sizler neler yapıyorsunuz yazarsanız çok sevinirim kızlar
öncelikle ben memurum vatandaşla birebir diyalog halinde olmam gerekn bir yerde çalışıyorum ve işimi seviyorum ama insanların saçma suallerinden bıktım...
mesela borcun yok amca diyorum hiç mi yok bitti mi diye aynı şeyi en az 5 sefer tekrar ediyorum (duyma sorunu olduklarından değil çoğu alışkanlık haline getirmiş )
bi başka birime gitmesi gerektiğini anlatmaya çalıştım geçen birine söylemediğini bırakmadı ben hep alttan alıyorum ki insanlar incinmesin kırılmasın ama hep haksızmışım gibi oluyor böylede. adam beni burda çalıştırana lanet okudu düşünün gerisini de saydı durdu o kadar üzüldüm ki gidip ağladım lavaboda:( koca kadın oldum insanlara hak ettiği cevabı vermeyi beceremedim hala bu konuda bana yardım eder misiniz siz olsanız ne dersiniz?
valla bi kaç şey daha vardı ama o olayı hatırladım sinirlendim çıktı aklımdan

işte bu benim kopyam heralde :) bende kamu kurumunda emlak servisindeyim. yaşadıklarının aynısını ve fazlasını yaşadım. insanlarla uğraşmak o kadar zor ki.. çünkü her çeşit insan geliyor. borcunu söylerken diyorum ki 2014 yılının vergisi şu kadar efendim. cevabı büyük bir şok ve bağırma eşliğinde 2000 :53::27::27: ben diyorum ki yıldan bahsediyorum, borcunuz değil o. heaa eee ne diyon yani kaç para ödicem? :1::1::1::1::1::1:

sonra bide şöyleleri var, malum bazı kamu kuruluşları siyaset odaklı işliyor. "belediyeler vs." özellikle belediye başkanına yahut bağlı olduğu partiye gıcık olanlar özellikle kavga çıkarmak için geliyor. tabiri caizse anamızı ağlatıyorlar. resmen psikolojik işkence davranışları sözleri. ve sen karşısında kölesiymişsin gibi davranmak zorundasın aksi takdirde amacına ulaşacak; rezillik çıkarıp şikayet edecek vs.

aaaaaaah ahhhhhh öyle zorki insanlarla uğraşmak..

O yüzden boşver ve otomatiğe bağla
Sen güler yüzlü ,pozitif enerji saçan biri olmak zorunda değilsin
Söyle,aynı şeyi anlat işini yap tabi
Ama otomatik modun olsun
Bir de insan üzülüyor da
Ben karşımda 18 yaşında okuma yazma bilmeyen
25 yaşında beş çocuğu olan ama şikayetini söyleyecek cümle kuramasan kadın görünce ülkem için üzülüyorum
Çöplükte yaşadığı odaya girdiği kokudan ve üstünden belli olan ama onuncu çocuğuna hamile kadının çocuğu için üzülüyorum
Ya da en azından eskiden çok üzülüyordum
Artık herkesin kendi hayatı kendi seçimleri diyorum
Aksi halde ben de işlemez duruma gelirim çünkü
Sende işi işte bırak
Akşam çıkınca bitti gitti herkes kendi evine gider

canım gerçekten çok haklısın. bende her kadın gibi üzülüyorum anlattığın durumdakilere ama elimizden de hiçbirşey gelmiyo dediğin gibi kendi seçimleri:( bide çocukların hallerini düşünüyorum off içinden çıkılamaz mevzular Allah sana benden de çok yardım etsin senin işin bin kat zor

Aynen kariliyorum .
Geçenlerde bankaya gittim sabah zira bekle bekle öğle arasına girdi banka 2 de sora bana ancak geldi .
Bayan içeri gidip geliyor .
Üstüne bir de beni terslemeye kalkuyor terbiyesiz .
Öyle sinir oldum ki .
Şikayet etmedim diye üzülüyorum hala .
Eğer durumumuz varsa is değiştirin .

canım öyle durumlarda hiç çekinmeyip gidicen şefine yada müdürüne söyleyecen hatta bir dilekçe yazmak lazım bazıları acayip uyuz oluyor ya can sıkanı sende sıkacan :) ama boşver canını sıktığına değmez

Böyle vatandaşla karşılaştığımda alttan almaya çalışıyorum ben de ama bazen gerçekten çileden çıkarıyorlar.
İnsanlar hakikaten bağırıp çağıran, hakaret eden memurlara alışmış iyi davranan memurları görünce onlar kötü davranıyorlar.

Benim yaklaşımım " amca ben seni neden yormak isteyeyim babam yaşındasın senin işin üst katta veya teyze seni yormamak ve uğraştırmamak için üst kata çık diyorum sen laf ediyorsun yaptığın ayıp gibi şeyler söyleyip vicdanlarına dokunmaya çalışıyorum :52:

Ama bazen insanlarımız çok cahil gerçekten. İnsanı yaptığı işten nefret ettiriyorlar.

canım birebir aynı düşünüyoruz gerçekten üzülmesinler diye çabalıyoruz da boşuna onlar alışmış başından savan tersleyen memura o sinir olduğum amcayla bende öyle konuşmaya çalıştım bi görsen nasıl bağırıyor sanki canını ver demişim pis adam düşündükçe çileden çıkıyorum. evet işimi seviyorum ama nefret geldi bu insanlardan

işte bu benim kopyam heralde :) bende kamu kurumunda emlak servisindeyim. yaşadıklarının aynısını ve fazlasını yaşadım. insanlarla uğraşmak o kadar zor ki.. çünkü her çeşit insan geliyor. borcunu söylerken diyorum ki 2014 yılının vergisi şu kadar efendim. cevabı büyük bir şok ve bağırma eşliğinde 2000 :53::27::27: ben diyorum ki yıldan bahsediyorum, borcunuz değil o. heaa eee ne diyon yani kaç para ödicem? :1::1::1::1::1::1:

sonra bide şöyleleri var, malum bazı kamu kuruluşları siyaset odaklı işliyor. "belediyeler vs." özellikle belediye başkanına yahut bağlı olduğu partiye gıcık olanlar özellikle kavga çıkarmak için geliyor. tabiri caizse anamızı ağlatıyorlar. resmen psikolojik işkence davranışları sözleri. ve sen karşısında kölesiymişsin gibi davranmak zorundasın aksi takdirde amacına ulaşacak; rezillik çıkarıp şikayet edecek vs.

aaaaaaah ahhhhhh öyle zorki insanlarla uğraşmak..

ohhh yaaa gerçekten unuttuğum seyleri eklemişsin sen bide o tipler var evet başkana gıcık oluyo bizi ezmeye çalışıyo :) rezillik çıkarıyorlar zaten ama susuyorum Allah a havale ediyorum

vergi aylarında bazen şu lafı diyenler çıkıyo bize. geliyor numarasını alıyor ödüyor vergisini sonra yüzünde garip bi ifadeyle hızlı hızlı yaklaşıyor masaya bağırarak diyoki: VERGİMİ ÖDEDİM MAAŞLARINIZI ALABİLİRSİNİZ !!!!!

çünkü biz dilenciyiz, sadaka verdi bize. bizde öğretmenlere, doktorlara, polislere vs. memur olan herkese gidip, vergilerimi ödüyorum maaşlarınızı alın hadi diyelim, hadi hepbirlikte !!! yazık yaa :19::19::19:

Sizi tebrik ederim insalarla muhatap bir işte çalışıyo olup bu kadar alttan alan pek kimseyi görmedim genelde artık bağırmayan bir çalışan görünce şok oluyorum gerçekten bazı insanlar her vatandaşa bağarma kızma hakkına sahip olduklarını sanıp öyle aşşağılayıcı kelimeler kullanıyolarki bir şey sorup sorucağına pişman ediyolar. Bence yapmanız gereken sabır çekerek işe başlamak sanırım

Benim gördüğüm kadaryla bankadaki çoğu çalışan böyle bi suratsz , havalari binbesyuz sanki zorla calistiriliyormus gibi o tiplere cok sinir oluyorum ve bana nasil davranilirsa ayni sekilde bnde oyle davranıyorm.
Sizde böyle yapıyorsunz demiyorum ama Güleryüz önemli bırakın karsinizda ne cins musteri olursa olsn siz güleryüzlü olun

vergi aylarında bazen şu lafı diyenler çıkıyo bize. geliyor numarasını alıyor ödüyor vergisini sonra yüzünde garip bi ifadeyle hızlı hızlı yaklaşıyor masaya bağırarak diyoki: VERGİMİ ÖDEDİM MAAŞLARINIZI ALABİLİRSİNİZ !!!!!

çünkü biz dilenciyiz, sadaka verdi bize. bizde öğretmenlere, doktorlara, polislere vs. memur olan herkese gidip, vergilerimi ödüyorum maaşlarınızı alın hadi diyelim, hadi hepbirlikte !!! yazık yaa :19::19::19:

Böylesinide hiç duymamıştım :53: şaşırdım gerçekten markete gidince ödedim makarna parasını al maaşınızmı diyo kasiyere acaba garip bir şey :53:

Sizi tebrik ederim insalarla muhatap bir işte çalışıyo olup bu kadar alttan alan pek kimseyi görmedim genelde artık bağırmayan bir çalışan görünce şok oluyorum gerçekten bazı insanlar her vatandaşa bağarma kızma hakkına sahip olduklarını sanıp öyle aşşağılayıcı kelimeler kullanıyolarki bir şey sorup sorucağına pişman ediyolar. Bence yapmanız gereken sabır çekerek işe başlamak sanırım

teşekkr ederim canım ama bu insanın kişiliğiyle alakalı ben bana yapılmasını istemediğim hiç birşeyi karşı tarafa yapmamaya çalışıyorum. tabi elimden geldiğince çünkü herkesin bir gururu var ve günahtır yani kalbini kırayım insanların. herşeyden önce Allah korkusu olmalı insanda

evet sanki o para direkt benim cebe giriyo da :D toplayalım da tatile gidelim bari kız senle yoksa aynı yerde mi çalışıyoruzz :)

teşekkr ederim canım ama bu insanın kişiliğiyle alakalı ben bana yapılmasını istemediğim hiç birşeyi karşı tarafa yapmamaya çalışıyorum. tabi elimden geldiğince çünkü herkesin bir gururu var ve günahtır yani kalbini kırayım insanların. herşeyden önce Allah korkusu olmalı insanda

haklısın canım gerçekten öyle bazen çok güler yüzle birşey soruyosun bakıyosun karşındaki çalışan sanki seni dövmekten beter ediyo o an orda kavga etmemek için zor tutuyo insan kendini muhasebeci oldugum için belediyeler ve diğer kuruluşlarla muhatap olmak zorunda kalıyorum kimisi gerçekten sabırları zorluyo

insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor ama yıllardır bu ülkede ufacık kalan kuruşlardan insanların çığ gibi büyüyen borçları oluyor. hele belediyeler ne yapsakta vatandaşı borçlandırsak gibi bir anlayışı vardı eskiden. insanlarda borçlarının kesinlikle bittiğinden emin olabilmek bir yanlışlık olmaması için soruyordur anlamamaktan değil. çünkü borcunuz bitti deniyor ama sonradan şurdan bir borç kalmış şu kadara artmış diye ileride çıkıyor acısı. bazısı vatandaşın kendi hatası bazısı memurun hatası. bazen memurlardan yanlış söyleyebiliyor. vatandaşta borcum yok diye bir daha ilgilenmiyor sonradan karşılarına çıkıyor. işte yıllardır artık gerek işini düzgün yapmayan insanlardan gerek anlayamayan insanlar yüzünden bu tarz olaylar yaşandığından çevrede hikayeleri anlatıldığından insanlar yüzlerce kez soruyor. ceremesini sen çekiyorsun malasef.

Benim gördüğüm kadaryla bankadaki çoğu çalışan böyle bi suratsz , havalari binbesyuz sanki zorla calistiriliyormus gibi o tiplere cok sinir oluyorum ve bana nasil davranilirsa ayni sekilde bnde oyle davranıyorm.
Sizde böyle yapıyorsunz demiyorum ama Güleryüz önemli bırakın karsinizda ne cins musteri olursa olsn siz güleryüzlü olun

çok doğru söylüyorsun işte herkes bu modele alışmış bizi garipsiyor. elimden geleni yapıyorum canım güleryüz konusunda da ama bazen inan yaşam enerjimi alıp götürüyorlar ruh gibi oluyorum
oturarak çalışan yorulmaz sanıyorlar ama beynen yoruluyorum:(

insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor ama yıllardır bu ülkede ufacık kalan kuruşlardan insanların çığ gibi büyüyen borçları oluyor. hele belediyeler ne yapsakta vatandaşı borçlandırsak gibi bir anlayışı vardı eskiden. insanlarda borçlarının kesinlikle bittiğinden emin olabilmek bir yanlışlık olmaması için soruyordur anlamamaktan değil. çünkü borcunuz bitti deniyor ama sonradan şurdan bir borç kalmış şu kadara artmış diye ileride çıkıyor acısı. bazısı vatandaşın kendi hatası bazısı memurun hatası. bazen memurlardan yanlış söyleyebiliyor. vatandaşta borcum yok diye bir daha ilgilenmiyor sonradan karşılarına çıkıyor. işte yıllardır artık gerek işini düzgün yapmayan insanlardan gerek anlayamayan insanlar yüzünden bu tarz olaylar yaşandığından çevrede hikayeleri anlatıldığından insanlar yüzlerce kez soruyor. ceremesini sen çekiyorsun malasef.

evet bire bu sıkıntı var memur hataları:( ama sormaları gereken birim ben değilim ki anlatmaya çalışıyorum ilgili birimi tarif ediyorum oraya ne diyeceğim ki diyor :) bana ne diyorsan onu amca diyorum
ya insanız ve bi yere kadar dayanma gücümüz var o noktayı bulmaya çabalıyor gibiler
dediklerine katılıyorum aynen

vergimi ödedim maaşınızı alabilirsiniz mi?

valla devlet memuru olarak ben maaşımı daha çekmeden zırt diye kesiyorlar maaşımdan. bende bağırayım o zaman.

insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor. bende memurum ama şükürler olsun insanlarla içiçe değilim.

kardeşim diyetisyen gelen hastaları anlatıyor hepsi bilmiş, tv den ordan burdan yalan yanlış öğrenip öğrenip sinir ediyorlardı kızı. şimdi yemekhaneye geçtide rahatladı. :1:

haklısın canım gerçekten öyle bazen çok güler yüzle birşey soruyosun bakıyosun karşındaki çalışan sanki seni dövmekten beter ediyo o an orda kavga etmemek için zor tutuyo insan kendini muhasebeci oldugum için belediyeler ve diğer kuruluşlarla muhatap olmak zorunda kalıyorum kimisi gerçekten sabırları zorluyo

muhasebede de çalıştım ve sadece 8 ay dayanabildim vergi dairesindekilerden bıkıp çıkmıştım devam edemedim haklısın yani. her insanın iyisi var kötüsü var derler ya bana hep cins memurlar denk geldi heralde o sekiz ayda :D Allah kolaylık versin sana da canım

muhasebede de çalıştım ve sadece 8 ay dayanabildim vergi dairesindekilerden bıkıp çıkmıştım devam edemedim haklısın yani. her insanın iyisi var kötüsü var derler ya bana hep cins memurlar denk geldi heralde o sekiz ayda :D Allah kolaylık versin sana da canım

Amin canım allah sanada kolaylık versin inşallah :)

Back
X