• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vatandaşla birebir muhatap olan bayanlar lütfen yardım ..

beni sinir eden birkaç mevzu var bu durumlarda sizler neler yapıyorsunuz yazarsanız çok sevinirim kızlar
öncelikle ben memurum vatandaşla birebir diyalog halinde olmam gerekn bir yerde çalışıyorum ve işimi seviyorum ama insanların saçma suallerinden bıktım...
mesela borcun yok amca diyorum hiç mi yok bitti mi diye aynı şeyi en az 5 sefer tekrar ediyorum (duyma sorunu olduklarından değil çoğu alışkanlık haline getirmiş )
bi başka birime gitmesi gerektiğini anlatmaya çalıştım geçen birine söylemediğini bırakmadı ben hep alttan alıyorum ki insanlar incinmesin kırılmasın ama hep haksızmışım gibi oluyor böylede. adam beni burda çalıştırana lanet okudu düşünün gerisini de saydı durdu o kadar üzüldüm ki gidip ağladım lavaboda:( koca kadın oldum insanlara hak ettiği cevabı vermeyi beceremedim hala bu konuda bana yardım eder misiniz siz olsanız ne dersiniz?
valla bi kaç şey daha vardı ama o olayı hatırladım sinirlendim çıktı aklımdan

birazda empati yap ozaman :

mesela çalışan hatası yüzünden büyük bi sıkıntı yaşasan naparsın. gittiğimiz yerlerde herkes üstüne düşeni yapmıyo istisnaları tenzih ederim ama konuşmaktan acizler lakayık ukala bi tavır insanları küçümseyen hareketler ve bi taraftanda sen işini yapmaya çalışıyosun ama karşındaki çalışanın iyi tarafına geldiyse adam gibi davranıp cevap veriyo. eminim sende bunları başka yerde yaşamışındır biraz empati lütfen

Vatandas cahil... Vatandasin boyle davranmasinda sistemin de etkisi var. Siz ne yapacaginizi biliyorsunuz ama karsidaki bilmiyor. Borcunuz bitmistir amcacim, bakin bu da bittigine dair makbuzu herhangi bir sorun olursa bu makbuzu gostermeniz yeterli deyip gececeksin.

Bende memurum.ve her gun yuzlerce insanla uğraşıyorum. Agladigin bile oldu.yasli bir amca yüzünden. Ama artık akillandim valla pat yapistiriyorum cevabini.

beni sinir eden birkaç mevzu var bu durumlarda sizler neler yapıyorsunuz yazarsanız çok sevinirim kızlar
öncelikle ben memurum vatandaşla birebir diyalog halinde olmam gerekn bir yerde çalışıyorum ve işimi seviyorum ama insanların saçma suallerinden bıktım...
mesela borcun yok amca diyorum hiç mi yok bitti mi diye aynı şeyi en az 5 sefer tekrar ediyorum (duyma sorunu olduklarından değil çoğu alışkanlık haline getirmiş )
bi başka birime gitmesi gerektiğini anlatmaya çalıştım geçen birine söylemediğini bırakmadı ben hep alttan alıyorum ki insanlar incinmesin kırılmasın ama hep haksızmışım gibi oluyor böylede. adam beni burda çalıştırana lanet okudu düşünün gerisini de saydı durdu o kadar üzüldüm ki gidip ağladım lavaboda:( koca kadın oldum insanlara hak ettiği cevabı vermeyi beceremedim hala bu konuda bana yardım eder misiniz siz olsanız ne dersiniz?

canım küfreden bile oluyor bnde veznedeyim bi kurumda allahım bidaha dünyaya gelsem kesinlikle bu mesleğe dönmem..28 yaşındayım 35 olmuş gibiyim...

dünyanın en zor işidir insanlarla uğraşmak
sabır gerektiren bi işte çalışıyosunuz
bu yüzden de aslında yapacak pek bişi yok
ya ters davrancaksınız ya da böyle incinip kırılmaya devam ediceksiniz

Vatandaş derken?
Psikologluk yapıyorum. :1:

Biraz sabir ve hosgörü.. Bu sizin mesleginiz.. Duydugu halde soruya cevap vermeyen yuzumuze bakmayan binlerce memur gordum.. Ben yurddisindayim dil bilmememe ragmen memurlar sabirla dinliyo anlamaya calisoyo zaman ayiriyo.. O siz isiniz anlayisli olmak zorunda insanlara yatdim etmek zorundasiniz diye dusunuyorum

insanlarla uğraşmak gerçekten cok zor bende bir kaç aydır satış danışmanlığı yapıyorum
yaşlısı genci öyle kör cahil insanlarımız var ki bazen bırakıp gidesim geliyor sabır sabır nereye kadar
diyalogları bir duysanız şok olursunuz...

Nüfus müdürlüğündeki memur 30 yaşındaki arkadaşımı 2013 doğumlu gösterdiği için kızın 2 saatlik işi 2 gün uzadı. Maalesef vatandaş, memur hataları yüzünden o kadar fazla ve gereksiz yere yoruluyor ki 4-5 kere değil kırk kere de aynı şeyi sorabilir..

Sen işini tam yapıyor olabilirsin, ama tam yapamayan o kadar çok memur var ki... O memurlar yüzünden sen de aynı soruları on kere duymak zorunda kalıyorsun işte...

O zaman sizi tebrik ederim. Ama işte dediğim gibi bin bir çeşit insan var o yüzden çelik gibi sinirlerinizin olması lazım. İnsanları oldukları gibi kabul etmek gibi bi klişe var ya işte sizin durumunuzda da geçerli bir söz.

Ben de aynen bunlari yazacaktim. %100 haklisiniz. Gecende bankaya gittim, vezne memuru bir sey acikladi, karsi taraf resmen 7-8 kere sordu.

Suratsiz memurlardan ben de nefret ediyorum, ama siz elinizden geleni yapiyorsunuz.

Allah sabir versin ne diyeyim.

maalesef her işin bir bedeli var.. aslında her şeyin bir bedeli var.
sen insanlarla fazla muhatap olduğun bir işte çalışıyorsun. okuyan, okumayan, kültür seviyesi milyon farklılık gösteren insanlarla çalışıyorsun. bunu yadırgaman çok ilginç. yeni mi başladın işe? yani yeni mezun falan mısın?
zamanla alışırsın..

Seni anlıyorum...ben de kısa süre VHKİ memurluk yaptım bir yıl kadar vatandaşla birebir diyalog gerektiren bir dairdeydim. Aynen o dediğin tarz diyaloglar yaşanıyordu gereken prosedürü anlattığım halde bir kaç kez tekrarladığım halde. Karşı odaya gidin belgenizi onaylatın diyorum hangi karşı diyor halbuki bir oda var karşıda sadece. :) Binanın dışına çıkıp karşı binaya giden bile vardı.
Öyle davranan insanlara asla taviz verme, görev alanının dışına çıkma sakın tartışma...
Birşey anlatırken resmi kurumsal ciddiyetli bir ses tonuyla konuş, tane tane açıklayıcı ol. Başından savar gibi hızlıca değil de tam net anlat. Yaşlı insanlar, eğitim düzeyi düşük kişiler için daha basit ifadeler kullan.
Bir de giyimine saçına makyajına dikkat et şık uyumlu ol. Dış görünüşün iyi olması insanların seni ciddiye almasını sağlıyor maalesef...
Fazla yüz göz olma vatandaşla siz, beyefendi hanımefendi gibi resmi hitaplar kullan
Öyle terbiyesizlik yapan olursa güvenliği çağır ya da ortamı terket muhatap bulamasın karşısında.
Bizim dairede arıza çıkaran vatandaşı müdür beye yönlendirirdik onunla görüşün o sizin sorununuzu çözer diye. Müdür kendi istemişti bunu. Çünkü çok sorunlu bir şehirde çalışıyorduk. Bir de saldırganlaşan bağıran olursa telefonda tek tuşla aşağıdan polis çağırırdık bizde siztem buydu canım. Allah sabır selamet versin ben de kaç kez ağladığımı bilirim ki benim üstüme yürümüşlerdi...

Son düzenleme:
Nüfus müdürlüğündeki memur 30 yaşındaki arkadaşımı 2013 doğumlu gösterdiği için kızın 2 saatlik işi 2 gün uzadı. Maalesef vatandaş, memur hataları yüzünden o kadar fazla ve gereksiz yere yoruluyor ki 4-5 kere değil kırk kere de aynı şeyi sorabilir..

Sen işini tam yapıyor olabilirsin, ama tam yapamayan o kadar çok memur var ki... O memurlar yüzünden sen de aynı soruları on kere duymak zorunda kalıyorsun işte...

Benim annemle babamın birbirleriyle evlenme tarihleri arasında 10 yıl fark görünüyordu :D Babam, annemle normal evlilik tarihlerinden 10 yıl önce evlenmiş, annem zamanında evlenmiş gibiydi.

Ben artık devlet dairesine gittiğimde gardımı alıp gidiyorum. Kim ne aksilik çıkaracak, hangi memur işi yokuşa sürecek, kim başından savacak diye.

Ayrıca özellikle borç konusunda değil 3, gerekirse 13 kere de sorarım; kuruşluk borç yüzünden insanlar icralık oluyor biliyoruz.

Sizin durumunuz kurunun yanında yaşın da yanması maalesef.

Benim annemle babamın birbirleriyle evlenme tarihleri arasında 10 yıl fark görünüyordu :D Babam, annemle normal evlilik tarihlerinden 10 yıl önce evlenmiş, annem zamanında evlenmiş gibiydi.

Ben artık devlet dairesine gittiğimde gardımı alıp gidiyorum. Kim ne aksilik çıkaracak, hangi memur işi yokuşa sürecek, kim başından savacak diye.

Ayrıca özellikle borç konusunda değil 3, gerekirse 13 kere de sorarım; kuruşluk borç yüzünden insanlar icralık oluyor biliyoruz.

Sizin durumunuz kurunun yanında yaşın da yanması maalesef.

Zaten böyle memurlar yüzünden vatandaş ön yargılı yaklaşıyor pek haksız da sayılamazlar, vatandaşı azarlayan mı ararsın bağıran mı...,
Öyleleri belli yaşın üstünde, hasbelkader zamanında kolayca memur olmuşlar kendilerini nimetten sayıyorlar...

hele ki kişilik olarak hassas, duygusal biriyseniz çok zor daha zor oluyo
insanlar çeşit çeşit çünkü.. ben avukatım, o nedenle insanlar (borçlular daha doğrusu) sevmiyor bizi pek
ben yine elimden geldiğinde kibar cevap veriyorum ama kimileri de çileden çıkarınca artık dayanamıyorum..
ama zamanla insan gerçekten otomatiğe bağlıyo kendini.. eskiden insanlara daha bi acırdım ya da ne bilim dedikleri beni daha çabuk etkiler kırardı şimdi biraz daha taşlaştım sanırım
bunu yapmak zorunda kalıyoruz çünkü iş sorunlarımı eve taşıdığımı çok bilirim..
kısacası her mesleğin kendine göre zorluğu vardır ancak kişilerle birebir iletişimde olunan meslekler çok daha yıpratıcı oluyo malesef

maalesef her işin bir bedeli var.. aslında her şeyin bir bedeli var.
sen insanlarla fazla muhatap olduğun bir işte çalışıyorsun. okuyan, okumayan, kültür seviyesi milyon farklılık gösteren insanlarla çalışıyorsun. bunu yadırgaman çok ilginç. yeni mi başladın işe? yani yeni mezun falan mısın?
zamanla alışırsın..

yeni mezun değilim canım 4 yıl oldu memur olalı. benim yadırgadığım konu anladıkları halde bolca tekrar yaptırmaları :)

Zaten böyle memurlar yüzünden vatandaş ön yargılı yaklaşıyor pek haksız da sayılamazlar, vatandaşı azarlayan mı ararsın bağıran mı...,
Öyleleri belli yaşın üstünde, hasbelkader zamanında kolayca memur olmuşlar kendilerini nimetten sayıyorlar...

aynen katılıyorum eski memurlarla aramızda dağlar kadar fark var

Seni anlıyorum...ben de kısa süre VHKİ memurluk yaptım bir yıl kadar vatandaşla birebir diyalog gerektiren bir dairdeydim. Aynen o dediğin tarz diyaloglar yaşanıyordu gereken prosedürü anlattığım halde bir kaç kez tekrarladığım halde. Karşı odaya gidin belgenizi onaylatın diyorum hangi karşı diyor halbuki bir oda var karşıda sadece. :) Binanın dışına çıkıp karşı binaya giden bile vardı.
Öyle davranan insanlara asla taviz verme, görev alanının dışına çıkma sakın tartışma...
Birşey anlatırken resmi kurumsal ciddiyetli bir ses tonuyla konuş, tane tane açıklayıcı ol. Başından savar gibi hızlıca değil de tam net anlat. Yaşlı insanlar, eğitim düzeyi düşük kişiler için daha basit ifadeler kullan.
Bir de giyimine saçına makyajına dikkat et şık uyumlu ol. Dış görünüşün iyi olması insanların seni ciddiye almasını sağlıyor maalesef...
Fazla yüz göz olma vatandaşla siz, beyefendi hanımefendi gibi resmi hitaplar kullan
Öyle terbiyesizlik yapan olursa güvenliği çağır ya da ortamı terket muhatap bulamasın karşısında.
Bizim dairede arıza çıkaran vatandaşı müdür beye yönlendirirdik onunla görüşün o sizin sorununuzu çözer diye. Müdür kendi istemişti bunu. Çünkü çok sorunlu bir şehirde çalışıyorduk. Bir de saldırganlaşan bağıran olursa telefonda tek tuşla aşağıdan polis çağırırdık bizde siztem buydu canım. Allah sabır selamet versin ben de kaç kez ağladığımı bilirim ki benim üstüme yürümüşlerdi...

on numara sistemmiş... valla keşke öyle müdürüm olsa daha ne isterdim ki:( bizim müdür daha büyük problem ona laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan milyon kat zor vatandaş anlar o gene anlayamaz
önerilerini dinleyeceğim tşk

Son düzenleme:

ah şirkete gelen vatandaşı geçtim bizim patron öyle:9:x şirketin borcu var mı diyor yok diyorum hiç mi yok diyor:27:sonra bir konuyu anlatıyorum şunu şunu yapmalıyız diyorum nasıl yani diyor:60: bizimkilerde alışkanlık edinmişler ilk zamanlar dişlerimi sıkmaktan ölüyordum 5 sene olunca alıştım:9:hayatında bir kere gördüğün ve bir daha göremeyeceğin kişilerin laflarına çok aldırma sıkıntıdan hasta olursun mazallah:31:

ah şirkete gelen vatandaşı geçtim bizim patron öyle:9:x şirketin borcu var mı diyor yok diyorum hiç mi yok diyor:27:sonra bir konuyu anlatıyorum şunu şunu yapmalıyız diyorum nasıl yani diyor:60: bizimkilerde alışkanlık edinmişler ilk zamanlar dişlerimi sıkmaktan ölüyordum 5 sene olunca alıştım:9:hayatında bir kere gördüğün ve bir daha göremeyeceğin kişilerin laflarına çok aldırma sıkıntıdan hasta olursun mazallah:31:

aynen stresten hasta olucam ama Allah büyük bende alışırım elbet:)

Back
X