VAZGEÇİLEMEYEN İŞ

Hayat ne garip

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
5.763
4.816
698
Bayanlar hepinize slm
benim su dönem bir derdim var.eşimle bir türlü anlaşamıyoruz bu konuda
yorumlarınızı merakla bekliyorum sizce ne dogru ne yanlıs ne yapmalı
eşimin çalıstıgı işten hiçbir sekilde memnun degiliz daha öncede konu actım
sabah 8 aksam 8 cuma 22:00 cumartesi 18:00 bir pazar tatil mesai almıyor ve aldığı maas 2 bin
bu zaman kadr iş fırsatı kolladı ama isteksiz ben ondan cok iş aradım basvuru yaptım onun yerine ve bir iş buldum kırıkkalede bir firma agustosta gelin görüşelm dediler ama ben firma sahibiyle konustum eşim hak ettiği emeginin karsılıgını almıyor cok çalısıyor aile düzenmz kalmadı diye adam seve seve yardımcı olacak yeni ek fabrika yaptırdı eşimin msleği gereğide ona göre iş var orda eşimide adamla tanıstırdım
neyse simdi bu dönem bizzm daha önceden borcumz vardı süregelen gırtlaga dayandı borcumz ve esim cözümü
su an calıstıgı yerden 2 yıllık tazminatını alıp ödeyip borcu düze cıkmakta bulmus konusmus kabul etmişler
ve aldı kapattı borcu .
simdi sıkıntı suki ; vayy efendim ben bu işten artık ayrılmam adamlar kardesimin yapmadıgını yaptı
benim vefa borcum var bu işten emekli olana kadar onlar cıkarana kadar cıkmam.
sartlar berbat maas az sabah 8 aksam 8 cuma 22 de geliyor aile düzenimz yok
mesai almıyor bu neyin kafası simdi çıldırıyorm diger işe gitmeyecekmiş görüşmeyecekmıs bu nasıl bir düşünce yapısı yaaa.ne yapacagım sastım gece gündüz bu konu çık o işten diye diye dilimde tüy bitti

o zaman o fabrikaya geç sen çalış ,hem kıt kanaat geçinip hem vay efendim vefa borcum var demek yıl 2017 de enayilik oluyor .tekrar ediyorum geçin siz çalışın kendi ayaklarınızın üstünde durun aklınızda bir şey kalmasın

böyle bir adam daha tanıyorum. Karısı çıldırıyor artık. Değişen bir şey yok.
Allah yardımcınız olsun.

sunları yazayım eksik olmasın
2 yıldır calısıyor ama geçmişten taaa kac yıldır su an ki patronuyla birlikte calıstı adam iş sahibi oldu bizimki yanında işçi oldu
rahat oldugunu söylüyor hep burda.istediği zaman avans alıyor istediği zaman izin bu rahatlıklar bunu güya cezbediyor

ben oraya gecemem ben zaten calısıyorum ve benim calıstıgım insanlar cok iyi patronlarım memnunum
ve iş benim işim degil onun sektörü farklı

Aldığı tazminat şimdiye kadar yaptığı mesainin onda biri değildir
Eşin haklarından bi haber
Kendi görüp anlamadıkça sen birşey yapamazsın malesef

hayır birde ben eşimin iş yerini sikayet ettim fazla calıstırma eksik mesai diye sikayetimide tazminatını alınca geri cektirdi bana yalvardı bende arayıp geri cektim sikayeti iyimi

kocanızın düşünceside farklı oalbilir. şahsen bende çalışıyorum daa iyi bir firmadan teklif geldi maaş farkım 200tl çalışma saatimde 1 saat düşük olacak ama bende burdan çıkmıyorum çünkü partonum ne zaman başım sıkışsa maddi olarakta hep destek oluyor. işim olduğunda istediğim gibi çıkıyorum karışanım yok hastayım diyim ofise geliyorum ama çalışmıyorum anlayışlı. kocanızında kendine göre sebepleri vardır adam iş sahibi oldu diye kıskanmıyor çalıştığı yeri seviyodur ve bi alışkanlık vardır. birazdaha ılımlı konuşmayı deneyin. ve bence velisi gibi onun yerine iş görüşmesi yapmayın çok onur kırıcı bir davranış

çok müdahalekarsınız..
adam istemediği halde onun adına iş görüşmeleri yapıyorsunuz . adam memnun olduğu halde tutup şikayet etmişsiniz . bunları yaparken eşinize sordunuz mu?

yaa bu işinden o kadar yıldım ki
inanaın iş bulsun cıksında nasıl cıkarsa cıksın diye sürekli iş başvurusu yapıyorm ve benim işim geregi buraya sanayici patronlar geliyor iş imkenı cıkıyor degerlendiriyorm bak söyle bir yer acılacak basvur diye hep basında didikliyorm
cünkü aile düzeniz yok gec geliyor cocuk onu bekliyor aksma o gelene kadar yememk yemiyor
hafta sonu öyle maas desen az tatmin etmiyor bende emegini karsılıgını alsın diye cabalıyorm onun adına

o zaman daha ılımlı konuşmayı deneyin veya birsüre kendi haline bırakın görsün sizin nekadar üzüldüğünüzü laf arasında akşam çok yalnız kalıyoruz faan diye sıkıştırın araya :)

iyilikle konustum güzel güzel kötülükle konustum hangi yolu denediysem kafayı taktı bu işe

çok müdahalekarsınız..
adam istemediği halde onun adına iş görüşmeleri yapıyorsunuz . adam memnun olduğu halde tutup şikayet etmişsiniz . bunları yaparken eşinize sordunuz mu?
evet tabiki söylüyorum ne yapsam ona söylerim böyle agzım gevsek
adamın iş yerini şikayet ettim sizin orayı sikayet ettim bugun ben diye aksma gelir gelmez söyledim aferin iyi yaptın dediişe basvurdugumdada onun adına nerey basvursam söyledim senin adına suraya basvurdum dedim
bu kırıkkale işi cıkınca rica ettim tanıs adamla diye iş sahibiyle iş gereği ben görüştüğüm için gün içerisinde eşimle tanısmak istedi.eşimde aradı tanıstı adam cok iyi biri iş sahibi meslegine yönelik bir iş gayet iyiydi ama yok taktı su anki yere

aslında çıkış noktasında haklısın da bi de şuu anlamadım ben.

adamın velisi gibi iş bulup bi de o işin sahibi ile nasıl konuşabildiniz? bana ilginç geldi.

aslında çıkış noktasında haklısın da bi de şuu anlamadım ben.

adamın velisi gibi iş bulup bi de o işin sahibi ile nasıl konuşabildiniz? bana ilginç geldi.
yok yanlıs anlasıldı allah iyiliğini versin
ben fabrika yapan yani iş yeri yapan bir firmada calısıyorm dogal olarak buraya iş sahibi müşteriler geliyor
yeni bir fabrika yaptık müşterimz kendisi hep ben görüşüyorm iş için kendi işimz için
fabrika bitti agustosta üretime gececek eşim için iş vardı söyledim yeni yere lazım deneyimli presonel ilğilendi sagolsun bende müşterimizi eşimle tanıstırdım direk iş bulduk ptarondan daha adam begenmiyor gitmiyor yahu cıldıracagım

çok müdahalekarsınız..

Adam memnun ama ailesi memnun değil ki. Evlenen insan ailesine karşı da sorumludur. Günde 12 saat, cuma günleri de 14 saat çalışmak nedir? Adam ne karısına ne çocuklarına ayıracak zaman bulamıyor. En geç gece 12'de uyuyordur bu adam eminim. Çocuklar babayı doğru düzgün göremiyor, zaman geçiremiyor. pazar günü birşeyler yapalım deseler adam "ben çok çalışıyorum, yorgunum" der, diyebilir. Diyordur muhtemelen. Ve aldığı maaş gerçekten çok az. Bu durumda müdahale etme hakkına sahip bence eşi olarak konu sahibi. Normalde işe müdahale edilmesini sevmem ama burada adan hem karısının hem de çocuklarının zamanından çalmış oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…